Connect with us

EVENIMENT

La Cluj-Napoca nu se mai permit centrale termice pe apartament. Va fi o centrală pentru fiecare bloc

Publicat


Primarul Emil Boc confirmă intenția de interzicere a centralelor termice pe apartament la imobilele din CLuj-Napoca, din cauza poluării produse. 

”Am propus să nu mai fie aprobate centrale termice de apartament și să facem și o Hotărâre de Consiliu local, dar până atunci noi impunem la toate construcțiile de blocuri realizate acum, adică mai mult de 6 apartamente, cerem să se facă centrale de bloc. Vrem să venim în sprijinul direcției verzi.

Acest lucru îl cerem la fiecare proiect. Toate susținerile europene vin pentru acest tip de energie verde, nepoluantă”, a declarat, vineri, primarul Emil Boc, invitat la Ziua Live.

Edilul consideră că este foarte corectă această abordare. Blocurile noi vor fi conectate fie la sistemul public de termoficare, fie la o centrală comună.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Roman Nicoleta-Maria

  martie 12, 2021 la 9:01 pm

  Excelent!!!
  Felicitări!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Pasageri NERVOȘI pe Aeroportul Cluj. Zborul spre București, întârziat 4 ore

Publicat

De

aerop

Sute de pasageri așteaptă vineri seara pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj reluarea zborurilor spre București, Londra – Luton și Doncaster – Sheffield după ce cursele au fost sistate în urma incendiului la un avion care venea din Egipt.

Aeronava de tip Boeing 737 cu 113 pasageri la bord a aterizat vineri seara la ora 19,35 iar pneurile de la trenul principal de aterizare au explodar și au luat foc, incendiul fiind stins de pompierii aeroportului.

Citește și Incendiu izbucnit la un avion din Egipt, care a aterizat la Aeroportul Cluj

Avionul trebuie mutat de pe pistă pentru a permite reluarea celorlalte zboruri.

Unii pasageri și-au pierdut răbdarea și sunt nervoși în condițiile în care zborul spre București trebuia să decoleze de la Cluj la ora 19,40 și se estimează că va avea o întârziere de 4 ore.

Și celelalte curse spre Londra – Luton și Doncaster – Sheffield au întârzieri, Aeroportul clujean fiind închis imediat după incident.

Celelalte două zboruri programate să decoleze vineri seara, spre Charleroi și Hurghada au fost reprogramate.

Citește și Aeroportul Cluj, ÎNCHIS. Planul Roșu, activat după incendiul la un avion. Pneurile trenului de aterizare au EXPLODAT

Citește mai departe

EDUCATIE

Burse pentru studenții la distanță ai UBB

Publicat

De

Studenții Universității ”Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca care au optat pentru învățământul la distanță (ID) sau cu frecvență redusă (IFR) vor putea primi și în anul universitar 2021-2022 burse de performanță, valoarea unei burse putând acoperi până la 25% din valoarea taxei de școlarizare.

Pentru anul universitar 2021-2022, studenții UBB la învățământ la distanță și cu frecvență redusă au la dispoziție un număr total de 324 de burse, dintre care 287 sunt destinate studenților la nivel licență, iar 37 le sunt alocate studenților masteranzi, UBB fiind singura universitate de stat din România care acordă acest tip de burse.

Senatul Universității Babeș-Bolyai a aprobat, începând din anul universitar 2017-2018, acordarea burselor pentru studenții ID și IFR, atât la nivel licenţă, cât şi la nivel master, condiţia de bază pentru obţinerea acestor burse fiind ca studenţii să fie integralişti.

Bursele de performanță sunt acordate semestrial, prin intermediul Centrului de Formare Continuă, Învăţământ la Distanţă şi cu Frecvenţă Redusă (CFCIDFR) din cadrul UBB, pe baza mediei obținute în semestrul precedent celui pentru care se solicită bursa.

UBB de tradiție

UBB este universitatea cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 440 de ani – 1581), reprezentând cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 55.000 de oameni, din 11 localități și 9 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de cinci ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților.

În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii, cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate „world-class” (QS*****) din România, iar din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene „world-class/research-intensive”.  

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Aeroportul Cluj, ÎNCHIS. Planul Roșu, activat după incendiul la un avion. Pneurile trenului de aterizare au EXPLODAT

Publicat

De

incendiu aeroport cluj egipt

Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, a declarat vineri seara despre incendiul la avionul din Egipt că la aterizarea zborului din Hurghada al unei aeronave Boeing 737-700 s-au spart toate cele patru pneuri ale trenului principal de aterizare.

”Au luat foc iar ca urmare a incidentului au intervenit pompierii aeroportului în 2 minute și au reușit să stingă focul. Am activat Planul Roșu pentru situații de urgență. Au sosit în timp util și echipajele de la ISU, dar incendiul era stins. Aeronava nu a fost avariată iar incendiul nu s-a extins”, a spus Ciceo

113 pasageri la bord

Potrivit reprezentanților aeroportului, la contactul cu solul, pneurile trenului principal de aterizare au explodat și au luat foc.

”Echipajul de pompieri al Aeroportului Internațional Cluj a intervenit în cel mai scurt timp și a aplicat procedurile specifice situațiilor de urgență. Incendiul a fost stins, fără ca vreunul dintre pasageri sau dintre membrii echipajului să fie rănit. Urmare a activării planului roșu de urgență  la fața locului au sosit mai mute echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență”, au spus aceștia.

La bordul aeronavei companiei Fly Egypt, Boeing 737 se aflau 113 pasageri și 6 membri ai echipajului care au fost evacuați în siguranță.

În acest moment Aeroportul Cluj  este închis traficului aerian și urmează să fie redeschis în jurul orei 22:30, după scoaterea avionului de pe pistă.

Un zbor de Charleroi este anulat iar restul vor avea întârzieri de 2-3 ore.

”Probabil avionul avut o viteză foarte mare, pista este bună. Este o anchetă”, a mai spus David Ciceo.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO Întârzieri la zborurile care decolează de pe Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj după incendiul la roțile unui avion

Publicat

De

incendiu aeroport cluj egipt1

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj a fost nevoit să amâne vineri decolarea mai multor curse  până ce avionul cu probleme care venea din Egipt va fi scos de pe pistă.

Site-ul aeroportului anunță că zborurile spre București, Charleroi, Londra – Luton, Doncaster- Sheffield și Hurghada au fost amânate și vor pleca cu întârziere.

Avionul aparținând companiei fly Egypt venea de la Hurghada și a aterizat la Cluj-Napoca la ora 19,35.

Citește și Incendiu izbucnit la un avion din Egipt, care a aterizat la Aeroportul Cluj

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

  Publicitate
  Publicitate