Connect with us

EVENIMENT

Juniorii lui „U”, CAMPIONII Ligii Elitelor U16. Au ÎNVINS în finală pe Universitatea Craiova

Publicat


juniori u16

Juniorii Universității Cluj au devenit campionii Ligii Elitelor U16 la fotbal. Ei au învins în finală pe Universitatea Craiova.

„Suntem campionii Ligii Elitelor U16!

Juniorii antrenați de Ovidiu Sărmășan și Flavius Nistor s-au impus cu 4-3 la loviturile de departajare în finala cu Universitatea Craiova, după ce în timpul regulamentar de joc scorul a fost 1-1.

Juniorii lui „U”, CAMPIONII Ligii Elitelor U16. Au ÎNVINS în finală pe Universitatea Craiova

Oltenii au deschis scorul în minutul 62, însă echipa noastră a revenit pe final, Bota transformând în minutul 90 un penalty obținut de Orban. Buia, Tamaș, Bodnar și Ciortea au marcat la loteria penalty-urilor, iar Coșa a apărat al treilea penalty al craiovenilor”, scrie pe Facebook FC Universitatea Cluj.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Mai multe divorțuri și mai puține căsătorii la Cluj în luna aprilie. Ce arată datele de la Statistică

Publicat

În luna aprilie 2024, numărul căsătoriilor a scăzut faţă de luna martie 2024, precum și față de luna aprilie 2023, în timp ce numărul divorțurilor a crescut față de perioadele anterioare, arată Direcția Județeană de Statistică (DJS) Cluj.

În luna aprilie 2024 la oficiile de stare civilă din judeţul Cluj s-au înregistrat 211 căsătorii, în scădere cu 39 căsătorii față de luna martie 2024 şi cu 77 căsătorii mai puține decât în aprilie 2023De asemenea, numărul divorţurilor pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive şi conform Legii nr. 202/2010 a fost de 59 în luna aprilie 2024, mai multe cu 13 decât în luna martie 2024 și cu 12 divorțuri în plus față de luna aprilie 2023.

Cele mai multe divorțuri din ultima perioadă – 72- au fost înregistrate în octombrie 2023, iar cele mai multe căsătorii – 697 – în luna iulie a anului trecut.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Sâmbătă, MECIUL României la EURO 2024 se vede pe terasa exterioară de la Iulius Mall Cluj

Publicat

iulius mall

La primul meci al tricolorilor de la Campionatul European de Fotbal, timp de 90 minute, România a trăit unele dintre cele mai intense emoții, iar finalul a fost aplaudat la unison de întreaga țară. Emoţiile au fost intense şi printre numeroşii clujeni veniţi să urmărească meciul la Iulius Mall Cluj care,  în continuare, difuzează toate partidele de fotbal, pe terasa exterioară a food court-ului. Sâmbătă, echipa României va fi față în față cu cea a Belgiei, iar tu ești așteptat împreună cu prietenii să îi susții pe tricolori!

De trei ori am strigat cu toții „GOOL”, ne-am bucurat pentru fiecare pasă, am aplaudat pentru fiecare minge apărată și ne-am îmbrățișat de fericire la finalul celor 90 de minute de joc dintre România și Ucraina. Terasa exterioară a Iulius Mall Cluj s-a „transformat” într-o tribună a fanilor, care au trăit toate emoțiile la intensitate maximă.

iulius mall

VIDEO. Sâmbătă, MECIUL României la EURO 2024 se vede pe terasa exterioară de la Iulius Mall Cluj

Toate meciurile de la Euro 2024 sunt difuzate pe terasă. Sâmbătă, de la ora 22.00, România joacă împotriva Belgiei, așa că sună-ți prietenii și veniți la Iulius Mall, unde puteți să îi susțineți pe tricolori!

Până atunci, puteți să vă bucurați de atmosfera Euro 2024 și la celelalte partide din grupe. Joi, vineri și sâmbătă, jocurile încep de la ora 16.00. Consultă programul meciurilor pe pagina de Facebook a Iulius Mall Cluj!

Nu uita că și Iulius Mall ți-a pregătit surprize tematice. În zilele de 22, 26 iunie și 5, 6, 9, 10, 14 iulie, dacă faci cumpărături de minimum 30 de lei, prin cumularea a cel mult două bonuri, de la operatorii din food court, poți să participi și tu la o partidă de foosball. Câștigătorii primesc câte un voucher la unul din operatorii Sweet Caffe, Noodle Pack, Lemnul Verde, Spartan sau Cartofisserie, în limita stocului disponibil. Durata unui meci de foosball este de aproximativ 5 minute. Regulamentul campaniei este disponibil online, pe site-ul Iulius Mall Cluj.

Iar pentru a te convinge că Euro 2024 merită văzut împreună, accesează filmulețul postat de Iulius Mall! Partenerul principal al evenimentului este: Coca Cola,  iar sponsorii evenimentului sunt Takis, Hisense, Gorenje și Sweet Caffe.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Încă un ATACANT la „U” Cluj. Este tunisian și a jucat la Poli Iași

Publicat

adel bettaieb

„U” Cluj mai face un transfer, cel de-al șaptelea pentru noul sezon. E vorba de atacantul tunisian Adel Bettaieb, în vârstă de 27 de ani. În sezonul precedent a evoluat pentru Politehnica Iași. Acesta a semnat un contract pe durata a doi ani.

Crescut de Angers, Adel Bettaieb a evoluat până în 2019 pentru echipa secundă a clubului din „Hexagon”. A mai jucat pentru UR La Louvière în Belgia unde a marcat 18 goluri în 28 de partide.

Încă un ATACANT la „U” Cluj. Este tunisian și a jucat la Poli Iași

Evoluțiile bune la formația din a patra ligă belgiană au adus un salt important în carieră, semnând la începutul sezonului 2019/2020 cu Dudelange, echipă care a cucerit 16 titluri de campioană în Luxemburg. Sezonul 2020/2021 a fost cel mai bun pe plan individual pentru Bettaieb. A marcat 17 goluri în prima ligă din Luxemburg, fiind golgheterul echipei și al treilea cel mai bun marcator din campionat.

A marcat 4 goluri în 17 partide pentru Poli Iași

Forma bună în tricoul celor de la Dudelange a continuat și în sezonul următor. Cu 15 goluri marcate și opt pase decisive, atacantul tunisian a avut o contribuție masivă la câștigatea campionatului de către Dudelange în sezonul 2021/2022.

La începutul sezonului 2022/2023, Bettaieb a fost transferat de Ümraniyespor, formație care evolua în prima ligă din Turcia.

La începutul acestui an, Adel Bettaieb a luat contactul cu Superliga după ce a fost transferat de Politehnica Iași. Pentru ieșeni, atacantul tunisian a marcat patru goluri în 17 partide.

Sursa: fcucluj.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Străzile Clujului se surpă. Un nou crater, apărut pe strada Andrei Mureșan

Publicat

Un nou crater a apărut în mijlocul străzii Andrei Mureșanu. Zilele trecute, un scuter a fost „înghițit” de o groapă, pe strada Constantin Brâncuși.

Apar gropi și surpături pe tot mai multe străzi din Cluj-Napoca. Cel mai recent a fost semnalat de un cititor Cluj24 pe strada Andrei Mureșanu, în dreptul numărului 41.

Craterul de dimensiuni considerabile este „semnalizat” cu un ghiveci cu flori, așezat probabil de vreun locuitor din zonă pentru a-i atenționa pe șoferi.

Scuter blocat într-un crater pe strada Constantin Brâncuși

Amintim că, luni, o groapă „s-a căscat” în asfaltul de pe mijlocul străzii Constantin Brâncuși din Cluj-Napoca. Un livrator pe scuter nu a observat groapa și a intrat în plin în ea, rămânând blocat.

Poliția Locală a Primăriei Cluj-Napoca a dirijat traficul în zonă, iar o echipă de muncitori a intervenit pentru astuparea gropii. Șoferii aflați în trafic pe stradă au fost sfătuiți să circule cu atenție.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax