Connect with us

EVENIMENT

Jucătorul CFR-ului, Mihai Bordeianu, a fost achiziționat de o echipă din Arabia Saudită

Publicat


Mijlocașul CFR-ului, Mihai Bordeianu, a fost achiziționat de formația arabă Al Qadisiyah, anunță Prosport. Campioana României urmează să încaseze suma de un milion de euro, în urma tranzacției. „Feroviarii” au achitat 200.000 de euro când l-au adus de la FC Botoșani, în sezonul 2017-2018.

În vârstă de 28 de ani, fotbalistul originar din Flămânzi, joacă pe postul de mijlocaș central. Conform site-ului transfermarkt.com, este cotat la 1,4 milioane de euro și contractul său cu campioana României expiră la data de 30 iunie 2022.

În tricoul alb-vișiniu, Mihai Bordeianu și-a trecut în palmares trei titluri de campion și o Supercupă a României.

Sursa foto: telekomsport.ro

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Valéry Giscard d’Estaing, fost președinte al Franței, a murit de coronavirus la 94 de ani. Giscard a legalizat avortul și votul de la 18 ani

Publicat

Pandemia de coronavirus a mai răpus încă un om politic. Este vorba despre Valéry Giscard d’Estaing. Acesta avea 94 de ani și a ocupat pentru o perioadă funcția de președinte al Franței. Înmormântarea va avea loc „în cea mai strictă intimitate”, informează AFP citând un comunicat al familiei.

„Valéry Giscard d’Estaing s-a stins miercuri, 2 decembrie, în locuinţa familiei sale din Loir-et-Cher. Starea sa de sănătate se deteriorase şi a murit de COVID-19”, a scris familia sa într-un comunicat transmis AFP.

Fostul președinte a organizat și desfășurat în toată perioada mandatului său acțiuni de modernizare. Un exemplu în acest sens este legalizarea întreruperii voluntare a sarcinii (avortul) sau scăderea dreptului de vot la 18 ani. El a fost, de asemenea, primul preşedinte non-gaullist al celei de-a cincea Republici.

Mandatul lui a fost numai unul, fiind învins de François Mitterrand în 1981. Giscard d’Estaing, care a împlinit 94 de ani pe 2 februarie, a fost deja internat la secţia de cardiologie a spitalului G. Pompidou de mai multe ori în urmă cu câţiva ani, pentru implant de stenturi.

Una din ultimele sale apariţii publice a avut loc pe 30 septembrie 2019, în timpul înmormântării la Paris a preşedintelui Jacques Chirac, care a ocupat funcţia de prim-ministru în timpul mandatului său, în perioada 1974-1976.

Karla Fanea

Foto: RTL.fr

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO&VIDEO/ Noua farmacie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, dată în folosință. Investiția depășește 3 milioane de lei

Publicat

De

Proiectul noii farmacii este rezultatul bunei colaborări dintre Consiliul Județean Cluj, Consiliul Local și Primăria Cluj-Napoca, Societatea Terapia SA și spital. 

Investiția, în valoare de totală de 3,1 milioane de lei (cu TVA), a presupus reabilitarea și modernizarea unui corp de clădire (demisol și parter) – monument istoric – în care, la un moment dat, a funcționat tâmplăria spitalului, și transformarea acestuia într-un spațiu adecvat pentru o farmacie de spital cu circuit închis.

În acest sens, s-au făcut următoarele alocări:

–        Consiliul Județean – 1.467.000 lei

–        Consiliul Local  – 835.000 lei

–        venituri proprii ale spitalului – 825.000 lei.

La acestea s-a adăugat sponsorizarea Terapia SA, în cuantum de 500.000 lei, pentru proiectarea și achiziționarea mobilierului specific pentru farmacie și spații de depozitare.

Reabilitarea spațiului a presupus:

      Demolări și desfaceri ale unor ziduri existente de compartimentare și crearea de goluri în zidării existente

      Consolidări ale pereților și bolților

      Lucrări de restaurare

      Recompartimentarea spațiilor

      Instalații sanitare, termice, electrice, curenți slabi

      Instalație de ventilație – chiller

      Montcharge interior și exterior

      Lucrări la tavane, pardoseli

      Cameră-frig

      Tâmplării noi (similare celor istorice), din lemn masiv de stejar

      Finisaje interioare

      Finisaje exterioare

      Rampă de acces

      Copertină din sticlă securizată

 

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Ludovic Orban: Slujbele religioase se pot desfășura, respectând măsurile de protecție

Publicat

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, referitor la recomandarea Comisiei Europene, că în România slujbele religioase se pot desfăşura respectând măsurile de protecţie sanitară.

Declarația premierului Ludovic Orban

“Ştiţi foarte bine că slujbele, în România, se pot desfăşura, sigur respectând măsurile de protecţie sanitară, condiţiile, reglementările stabilite, adică păstrarea distanţei, obligaţia purtării măştii, dezinfecţia, toate măsurile care nu sunt complicate. Deci slujbele se desfăşoară”, a afirmat Orban, întrebat în legătură cu recomandările făcute de CE pentru perioada de Crăciun.

El a adăugat că trebuie redus cât mai mult numărul de persoane care se infectează de coronavirus.

“Desigur, lucrul la care ne gândim este să convingem câţi mai mulţi români să respecte măsurile de protecţie sanitară, astfel încât să reducem cât mai mult numărul de persoane care se infectează cu acest virus”, a mai spus Ludovic Orban.

Potrivit presei, Comisia Europeană recomandă înlocuirea liturghiilor de Crăciun faţă în faţă cu ”iniţiative online sau televizate”

Sursa: Agerpres

Citește mai departe

ECONOMIE

Ce-ți doresc eu ție, scumpă Românie? Se scumpesc de la anul combustibilii și țigările

Publicat

Miercuri a fost publicat de către Ministerul Finanţelor noul nivel al accizelor valabil de la 1 ianuarie 2021.

Anul nou începe cu un nivel al accizelor stabilit prin „actualizarea cu creşterea preţurilor de consum comunicată oficial de Institutul Naţional de Statistică”, arată Ministerul Finanţelor.

În cazul benzinei fără plumb, nivelul accizei creşte cu 53 lei, de la 1.773,46 lei/1.000 de litri în 2020 la 1.827,13 lei/1.000 de litri în 2021. Adică prețul va crește cu 6 bani la litru.

Creșterea va fi în jur de 6 bani la litru

La benzina cu plumb, nivelul accizei creşte de la 2.085,97 lei/1.000 de litri la 2.149,09 lei/1.000 de litri, ceea ce înseamnă o creştere de 63 lei. Litrul de benzină cu plumb se scumpeşte astfel cu peste 6 bani.

Pentru motorină, acciza creşte de la 1.625,37 lei/1.000 de litri la 1.674,55 lei/1.000 de litri, o scumpire de circa 50 de lei, deci cam 5 bani pe litru.

În cazul țigărilor, acciza urcă de la 1 ianuarie 2021 la 533,97 lei per mie, după ce la 1 ianuarie 2020 acciza a fost fixată la 503,97 lei per mie. Începând cu data de 1 aprilie 2021, nivelul accizei la ţigarete va fi de 563,97 lei/1.000 de ţigarete.

Majorarea accizelor la ţigarete se justifică prin faptul că trebuie evitată declanşarea infringementului împotriva României pe motiv că în ţară acciza globală pe ţigarete nu reprezintă cel puţin 60% din preţul mediu ponderat de vânzare cu amănuntul al ţigaretelor eliberate pentru consum, aşa cum prevede Directiva 2011/64/UE.

Parlamentul a adoptat pe 23 noiembrie un proiect de lege iniţiat de social-democratul Eugen Teodorovici de modificare a codului fiscal, care a primit pe ultima sută de metri şi un amendament de creştere a accizei la ţigarete la 546 de lei pe mia de bucăţi începând cu 1 ianuarie 2021 şi apoi la 564 de lei doar 3 luni mai târziu, de la 1 aprilie. Proiectul a fost trimis la promulgare.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate