Connect with us

EVENIMENT

Jandarmeria Cluj: Bărbatul îndepărtat de la protestul anti-Georgescu citea rugăciuni pentru exorcizarea protestatarilor

Publicat


rugăciuni

Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Cluj a transmis că pe timpul protestului de miercuri din faţa Prefecturii Cluj, în jurul orelor 20.30, organizatorul manifestării a sesizat jandarmii cu privire la faptul că un cetăţean se afla printre protestatari şi rostea rugăciuni ,,cu scopul de a-i exorciza pe aceştia”.

Organizatorul ne-a solicitat să îl îndepărtăm din zona manifestării pentru a nu-i incita pe ceilalţi participanţi.
”Jandarmii i-au cerut acestuia să părăsească locaţia, fiind ajutat să se deplaseze spre autospecială.
Persoana respectivă nu s-a opus măsurii, iar jandarmii l-au condus în afara zonei de protest, astfel că, până la încheierea manifestării, acesta nu a mai revenit.
Având în vedere că persoana s-a conformat şi nu a opus rezistenţă, împotriva acestuia nu au fost dispuse măsuri sancţionatorii”, au precizat reprezentanții IJJ Cluj.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cine sunt cei 14 parlamentari de Cluj. Nume vechi și noi printre senatori și deputați

Publicat

De

senator Cluj

Biroul Electoral Județean (BEJ) Cluj a atribuit, vineri, mandatele celor 14 parlamentari de Cluj – 4 senatori și 10 deputați, rezultați în urma alegerilor de duminică, 1 decembrie, după redistribuirea voturilor și stabilirea coeficientului național de către BEC. Inițial a avut lor repartizarea pe județul Cluj, prin care au primit mandate pline doar  pentru Camera Deputaților – 2 PNL, 1 USR, 1 AUR, 1 UDMR, 1 PSD, la Senat nefiind atribuit niciun mandat.

La redistribuirea de vineri s-au alocal cele patru mandate la Senat pentru PNL, USR, AUR și UDMR și cele 4 mandate rămase, câte unul la USR, AUR, PSD și POT.

Astfel, în final a rezultat următoarea atribuire a mandatelor, anticipată de Cluj24 încă de luni: la Senat sunt patru parlamentari de la PNL, USR, AUR și UDMR, iar la Camera Deputaților alte 10 mandate: PNL-2, PSD-2, USR- 2, AUR-2, UDMR-1, POT-1.

Cluj24 îi prezintă pe fiecare, fiind vorba atât de parlamentari cu vechime de un mandat sau două, cât și de politicieni noi, unii complet necunoscuți.

SENATORI

Mircea Abrudean – PNL

Mircea Abrudean s-a născut la 23 iulie 1984 și este un politician român din Cluj-Napoca, membru al Partidului Național Liberal (PNL). În prezent, el ocupă funcția de secretar general al Guvernului cu rang de ministru în Cabinetul Ciolacu, începând cu 15 iunie 2023.

Fostul prefect al Clujului

Anterior, Abrudean a deținut mai multe poziții importante: a fost prefect al județului Cluj din decembrie 2019 până în februarie 2021, secretar general adjunct al Guvernului în 2021 și șef al Cancelariei Prim-Ministrului cu rang de ministru între 2021 și 2023, înainte de a prelua actuala funcție. În timpul mandatului său de prefect al Clujului, a gestionat pandemia de COVID-19.

În aceste alegeri, Prefectura s-a dovedit o veritabilă rampă de lansare în politica națională. Doi foști prefecți și un fost subprefect vor ajunge în Parlament după aceste alegeri.

În ceea ce privește educația, Mircea Abrudean este licențiat în Relații Internaționale și Studii Europene la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și deține un masterat în Managementul proiectelor la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București.  În 2021, a absolvit programul postuniversitar „Securitate și bună guvernare” la Colegiul Național de Apărare.

De-a lungul carierei, Abrudean a ocupat funcții precum președinte al Consiliului de Administrație al Tetarom SA – Parcul Industrial din Cluj. Anterior a mai lucrat la Transelectrica și SIAB Developement SRL, consilier de informare pe POSDRU la Ministerul Educației, referent, inspector de specialitate, expert la Consiliul Județean Cluj. În anul 2006, a fost delegat oficial al Consiliului Județean Cluj la Bruxelles.

Mircea Abrudean este căsătorit și are un copil.

IT-ist cu experiență de peste 20 de ani

Ciprian Rus – USR

Ciprian Rus are 43 de ani și este profesionist în domeniul IT din Cluj-Napoca, cu o experiență de peste 20 de ani. În prezent, el ocupă funcția de vicepreședinte al organizației județene a Uniunii Salvați România (USR) Cluj. Printre obiectivele sale politice se numără promovarea digitalizării aparatului de stat, creșterea transparenței și reducerea birocrației.

Cristian Șipoș – AUR

Cristian Șipoș este un inginer constructor, consultant și antreprenor din Cluj-Napoca. El a fost ales consilier județean din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) la alegerile locale din 2024.  La alegerile parlamentare din 2024, Cristian Șipoș a deschis lista AUR pentru Senat în județul Cluj.

Încă un fost prefect ajunge în Parlament

Tasnádi István Szilárd – UDMR

István Szilárd Tasnádi este un jurist și avocat din Cluj-Napoca, născut în 1991 la Gherla, județul Cluj. A absolvit Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, obținând diploma de licență, urmată de un masterat în Drept penal și criminalistică în cadrul aceleiași instituții.

În cariera sa profesională, Tasnádi a activat ca avocat asociat la SCA Păun Ciprian Adrian și Asociații între 2016 și 2020, iar ulterior la SCA Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) din 2020.

În plan politic, a fost numit prefect al județului Cluj în martie 2021, funcție pe care a deținut-o până în martie 2022, când a devenit subprefect al aceluiași județ.

În octombrie 2024, Tasnádi a fost eliberat din funcția de subprefect pentru a candida la alegerile parlamentare din partea UDMR pentru un post de senator. Tasnadi este căsătorit și are un copil.

DEPUTAȚI

Radu Moisin – PNL

Radu-Marin Moisin, născut la 10 decembrie 1982, este un avocat și politician român, membru al Partidului Național Liberal (PNL). A absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a obţinut un master în Ştiinţe Administrative la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării a UBB Cluj.

Experiență vastă în administrația locală și națională

A avut mai multe locuri de muncă în mediul privat – agent de asigurări, agent imobiliar, asociat în cadrul unei societăţi de tuning auto. În anul 2004 și-a început cariera în administraţia publică locală, în care a parcurs toate etapele ierarhice – inspector, inspector de specialitate, coordonator proiect pilot, director adjunct, consilier local, viceprimar, primar interimar.

Din anul 2012 a devenit consilier local, dar a revenit și în zona privată, ca avocat colaborator, apoi titular al unui cabinet individual şi avocat asociat. În 2020, a fost ales deputat în Parlamentul României din partea PNL.

Ovidiu Cîmpean – PNL

Ovidiu Cîmpean este un politician și expert în administrație publică din Cluj-Napoca, cu peste 10 ani de experiență în domeniul fondurilor europene și al dezvoltării urbane sustenabile. Acesta s-a născut în 18 ianuarie 1985 la Cluj-Napoca. Începând cu anul 2006, a ocupat diverse funcții în cadrul Primăriei Cluj-Napoca, inclusiv cea de Director de Dezvoltare, unde a coordonat proiecte majore de infrastructură și modernizare urbană.

„Mâna dreaptă” a lui Emil Boc în proiectele Clujului

Are un doctorat în Relații Internaționale și Studii Europene, obținut la Universitatea Babeș-Bolyai. De asemenea, Ovidiu Cîmpean este coordonatorul Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC), un instrument de inovare al administrației locale clujene.

În iulie 2022, Cîmpean a fost numit secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, sub conducerea ministrului Marcel Boloș. În cadrul Partidului Național Liberal (PNL), Ovidiu Cîmpean a deținut funcția de vicepreședinte al filialei Cluj. La alegerile parlamentare din 2024, a ocupat poziția a doua pe lista PNL Cluj pentru Camera Deputaților, asigurându-și astfel un mandat de deputat în viitorul legislativ.

Este căsătorit și are un copil.

USR

Oana Murariu – USR

Oana Murariu, născută la 11 septembrie 1988 în Suceava, este o avocată și politiciană română, deputată din partea Uniunii Salvați România (USR) pentru județul Cluj. A absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a profesat ca avocat înainte de a intra în politică.

Șefa USR Cluj obține un nou mandat în Parlament

În urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020, a fost aleasă deputată pe lista Alianței USR PLUS în circumscripția electorală nr. 13, Cluj.

În octombrie 2022, Oana Murariu a fost aleasă președinta filialei județene USR Cluj. La alegerile parlamentare din 2024, a deschis lista USR Cluj pentru Camera Deputaților, continuându-și activitatea politică și legislativă.

Ciprian Rigman – USR

Ciprian Rigman are 48 de ani și este profesor de istorie, cu o carieră de peste 20 de ani în domeniu și politician din Turda, județul Cluj. Pe plan politic, el a candidat pentru funcția de primar al municipiului Turda.

La alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024, Ciprian Rigman a ocupat poziția a doua pe lista USR Cluj pentru Camera Deputaților. În această calitate, el își propune să reprezinte interesele locuitorilor din județul Cluj, cu un accent deosebit pe dezvoltarea economică și educațională a zonei Turda-Câmpia Turzii.

AUR

Ramona Ioana Bruynseels – AUR

Ramona Ioana Bruynseels, născută la 14 februarie 1980 în Cluj-Napoca, este o juristă și politiciană română. A absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din Cluj-Napoca în 2002 și a urmat un program de masterat în administrație publică la Școala de Guvernare „John F. Kennedy” a Universității Harvard în perioada 2014–2015.

Fost secretar de stat în Guvernul Tudose

În cariera sa profesională, a ocupat funcții precum lector de drept civil la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” și consilier juridic la Corpul 4 Armată al MApN din Cluj. A început să lucreze în aparatul guvernamental în timpul primului-ministru Mihai Tudose ajungând să dețină o funcție de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

În 2019, Ramona Ioana Bruynseels a candidat la alegerile prezidențiale din partea Partidului Puterii Umaniste (PPU). În mai 2019, s-a căsătorit cu Dominic Bruynseels, fost director general al BCR și fost CEO al First Bank, și au împreună două fiice.

Alin Coleșa – AUR

Ilie-Alin Coleșa, născut pe 17 iunie 1976 în Blaj, județul Alba, este un deputat de Cluj, ales în 2020 din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). De profesie inginer în domeniul calculatoarelor, cu o experiență de aproximativ 20 de ani, Coleșa a activat și ca membru al Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români și al Asociației Prietenii Bisericii Studenților Cluj-Napoca, implicându-se în proiecte filantropice, patriotice și culturale. În 2023, a fost desemnat lider al grupului parlamentar AUR din Camera Deputaților. În plan personal, Coleșa este căsătorit și are cinci copii.

PSD

Răzvan Ciortea – PSD

Răzvan Ciortea este un politician român din județul Cluj, membru al Partidului Social Democrat (PSD), născut la Turda în 19 iulie 1976.

Fost subprefect și senator

În martie 2022, a fost numit subprefect al județului Cluj, funcție pe care a ocupat-o timp de doi ani. În aprilie 2024, a demisionat din această funcție pentru a candida la primăria municipiului Turda, însă nu a reușit să câștige alegerile. Ciortea a avut apoi un scurt mandat de parlamentar, după demisia lui Vasile Dîncu, cel care a obținut în urma alegerilor din 9 iunie un mandat de europarlamentar.

În august 2024, Ciortea a fost numit prim-vicepreședinte al PSD Cluj, iar în decembrie 2024, a candidat pe prima poziție pentru Camera Deputaților pe listele partidului.

Remus Lăpușan – PSD

at Hot Pixel Studio

Remus Lăpușan, născut în 19 februarie 1971, în satul Berindu, județul Cluj, este un politician român care a activat în cadrul Partidului Social Democrat (PSD) de mai bine de 30 de ani.

Alături de familia social-democrată de peste 30 de ani

În prezent, ocupă funcția de prim-vicepreședinte al PSD Cluj și a candidat pe locul doi pentru Camera Deputaților în alegerile parlamentare. Remus Lăpușan este inginer, absolvent al Facultății de Electronică și Comunicații a UTCN, iar din 2011 deține funcția de președinte al directoratului Uniqa Asigurări de Viață SA. În perioada 2000-2012 a fost consilier local în cadrul Municipiului Cluj-Napoca.

A fost director executiv al AJOFM Cluj în perioada 2001-2003, în 2012 a fost ales în primul mandat ca și consilier județean, iar în cariera sa a mai deținut funcții importante, cum ar fi cea de membru în CA al Transgaz.

Este căsătorit și are 3 copii.

UDMR

Csoma Botond – UDMR

Csoma Botond, născut pe 18 februarie 1975 în Cluj-Napoca, este un politician român de etnie maghiară, membru al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR). A absolvit Facultatea de Studii Europene și Facultatea de Drept la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a obținut un masterat în Drept Internațional Public la Universitatea Central-Europeană din Budapesta.

Purtătorul de cuvânt al Uniunii

În cariera sa politică, Csoma Botond a fost consilier local în Consiliul Local Cluj-Napoca între 2006 și 2016, lider al grupului UDMR. Între 2006-2015 a fost consilier juridic la Agenția Domeniilor Statului, iar între 2015-2016 a fost consilier juridic la Fundația Eurotrans.

În decembrie 2016, a fost ales deputat în Parlamentul României, reprezentând circumscripția Cluj. În legislatura 2020–2024, a fost reales deputat și a ocupat funcția de purtător de cuvânt al UDMR.  În decembrie 2024, Csoma Botond a candidat pentru un nou mandat de deputat.

POT

Aurora Simu – POT

„Surpriza” alegerilor parlamentare din 1 decembrie 2024, Partidul Oamenilor Tineri – POT, un susținător deschis al candidatului independent Călin Georgescu, a depășit pragul electoral și va ajunge în Parlamentul României.

Din circumscripția electorală Cluj, partidul o trimite în Camera Deputaților pe Aurora Tasica Simu, avocat în Baroul Cluj, absolventă a Facultății de Drept „Dimitrie Cantemir”, cu un master în Științe Penale și Criminalistică. Din 2017 sprijină activ ONG-uri dedicate protecției animalelor, contribuind la îmbunătățirea legislației în acest domeniu.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Ajutoarele lui Moș Nicolae au împărțit daruri copiilor la Cluj. Surprize în autobuzele școlare

Publicat

De

Moș Nicolae

Ajutoarele lui Moș Nicolae au adus zâmbete pe chipurile copiilor cuminți.

Polițiștii locali și alți angajați ai Primăriei Cluj-Napoca sun cei care au fost în slujba Moșului.

Ajutoarele lui Moș Nicolae au împărțit daruri copiilor la Cluj. Surprize în autobuzele școlare

Cadouri și bunătăți au fost oferite copiilor de Moș Nicolae la Centrul de zi „Țara minunilor” din cartierul Someșeni.

Mai mult, elevii care au folosit vineri dimineața autobuzele școlare au avut parte de surprize din partea Moșului.

Polițiștii locali sunt cei care au dat o mână de ajutor și au împărțit dulciuri elevilor.

Sfântul Nicolae, unul dintre cei mai îndrăgiți și populari sfinți ai creștinătății, este cunoscut drept patron al copiilor

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Cristi Danileț: CCR a făcut singurul lucru valabil pe care îl putea face. Se va relua turul 1 cu excluderea lui Georgescu

Publicat

De

danilet

Fostul judecător al Tribunalului Cluj, Cristi Danileț, fost membru CSM, susține că CCR a făcut singurul lucru valabil pe care putea să îl facă, anulând primul tur al alegerilor prezidențiale, dar a greșit când a validat turul I.

”S-a desfășurat ședința de validare în aceeași zi cu ședința CSAT și ar fi trebuit să aștepte informațiile de la CSAT și apoi să valideze.

După ce au făcut această greșeală, au ajuns în situația în care finaliștii se confruntă cu invalidarea turului 2, ceea ce înseamnă că CCR recunoaște că a greșit cu turul 1, se reiau alegerile de la turul 1 și, probabil, ne va anunța CCR că candidatul Călin Georgescu nu va putea participa la aceste alegeri din cauza suspiciunilor de fraudă.

Se va relua turul 1 cu excluderea lui Georgescu și după 15 decembrie vom știi care vor fi finaliștii pentru aceste alegeri”, a declarat, vineri, Danileț pentru Cluj24.

Acesta a precizat că nu există reguli scrise pentru o astfel de situație, nu există precedente, jusriprudență, iar CCR creează ea regulile instant.

CCR, necredibilă

”Cert este că avem 15 decembrie când ar trebui să avem turul 1, iar candidații își pot face campanie, cei înscriși minus cel al cărui dosar a fost invalidat în urma suspiciunilor de fraudă.

CCR este necredibilă de ani de zile, se fixează în afara Constituției. Amintesc doar de decizia a renumărare a voturilor, dar nu au venit toate voturile din străinătate, acum se anulează turul 1 când a început votarea în diaspora, este un haos în organizare. CCR este extrem de decredibilizată.

Mai avem o problemă, cea a instituțiilor de forță, SRI avea informații că se încearcă fraudarea alegerilor, că sunt puteri străine care au intervenții în România, de ce nu au trimis informațiile la Parchet?

Apoi e Parchetul, trebuie să se autosesizeze de fiecare dată când sunt suspiciuni că se comite o infracțiune? De ce la ora asta Călin Georgescu nu este pus sub învinuire dacă există o suspiciune? Instituțiile stau, nu colaborează între ele și asta a dus la crearea unui haos căruia a trebuit să-i pună capăt CCR pritr-o decizie ciudată”, a mai afirmat Danileț.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Elena Lasconi, reacție la anularea turului 1 al alegerilor prezidențiale: Statul român a CĂLCAT în picioare democrația

Publicat

Lasconi

Elena Lasconi a condamnat decizia Curții Constituționale de anulare a primului tur al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie. „Președinții nu se numesc printr-o simplă semnătură sau prin negocieri de culise într-o democrație”, a afirmat candidata USR care s-a calificat în turul doi al alegerilor prezidențiale unde trebuia să se confrunte cu Călin Georgescu, scrie Hotnews.

„Astăzi este ziua în care statul român a călcat în picioare democrația. Dumnezeu, poporul român, adevărul și legea vor prevala și îi vor găsi pe cei vinovați de distrugerea democrației. Se prăbușește economia, se distruge democrația, duceți țara în anarhie, ar fi trebui să mergeți mai departe cu votul.

Elena Lasconi, reacție la anularea turului 1 al alegerilor prezidențiale: Statul român a CĂLCAT în picioare democrația

Ar fi trebuit să respectăm dorința poporului român. Fie că ne place sau nu, din punct de vedere legal și legitim, 9 milioane de cetățeni români, atât din țară, cât și din diaspora, și-au exprimat prin vot preferința pentru un anumit candidat. Nu putem ignora voința lor! Președinții nu se numesc printr-o simplă semnătură sau prin negocieri de culise într-o democrație.

Știu că aș fi câștigat. Și voi câștiga pentru că poporul român știe că voi lupta pentru el, că îl voi uni pentru o Românie mai bună. Voi apăra democrația noastră. Nu voi abandona.

Condamn cu tărie ceea ce s-a întâmplat astăzi. Cred că au distrus tot ce am realizat cu greu în ultimii 35 de ani. Astăzi au distrus 35 de ani de muncă grea. Decizia CCR este ilegală, imorală și zdrobește însăși esența democrației – votul. O astfel de abatere ne va costa scump în anii care vin. Cu toții am văzut deja cum Putin râde de felul în care puterea politică de la București a gestionat aceste alegeri. Nu voi permite să devenim bătaia de joc a dictatorului de la Kremlin. Ajunge!

Felul în care propaganda rusească s-a răspândit necontrolat în țara noastră este o problemă foarte gravă, care trebuie să aibă consecințe. Însă trebuie să ne ocupăm de aceasta după ce organizăm alegeri libere de la un capăt la altul și arătăm întregii lumi cât de puternici suntem.

Voi câștiga președinția României pentru că românii știu acum că voi lupta pentru ei și pentru democrația noastră. Și voi lupta să mă asigur că adevărul și libertatea vor triumfa”, a declarat Elena Lasconi.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax