Connect with us

ACTUALITATE

Iubirea, mai puternică decât orice boală! Poveste de Oscar trăită de o studentă din Cluj. Din cauza pandemiei, părinții nu i-au putut fi aproape în cel mai important moment al vieții

Publicat


Cutremur, incendiu, inundație, tsunami, pandemie, nimic din toate acestea nu pot sta în calea unei povești de dragoste adevărate.

Până ieri vedeam acest lucru în filme sau citeam din cărți. Păreau basme. Totul s-a schimbat când i-am auzit povestea Petrei, o tânără studentă la Cluj.

Filip și Petra trăiesc cel mai frumos capitol din viața lor, căsătoria. S-au cunoscut acum trei ani, pe YouTube. Petra cânta la biserică. Pentru Filip a fost dragoste la prima vedere, dar nu a fost deloc ușor.

A reușit să afle detalii despre Petra printr-un prieten comun. La început, Filip nu părea să aibă șanse prea mari. Totuși, nu s-a dat bătut nici un moment și bine a făcut. După aproximativ doi ani de relație, cei doi au decis să facă pasul cel mare și să se căsătorească. Zis și făcut!

Starea civilă a fost programată în Germania, pe 25 aprilie 2020. Când s-a stabilit această dată nu se gândea nimeni că va exploda, pe plan mondial, o pandemie din cauza unui virus ucigaș. Zilele au trecut, iar problema coronavirusului s-a agravat.

„Am programat starea civilă pentru 25 aprilie 2020. Am ales Germania deoarece familia soțului meu este stabilită acolo de foarte mulți ani și am multe rudenii acolo. Când am programat-o nu ne imaginam că vom fi loviți de o pandemie care să blocheze granițele”, a spus Petra.

Cu o lună înaintea stării civile, Petra era în România și nu știa dacă poate ajunge la propria nuntă. Zborurile spre Germania au fost oprite, fiind considerată zonă roșie. În tot acest timp, Filip își aștepta nerăbdător soția, în Germania. În sufletul Petrei s-a instalat panica.

Minune sau noroc?

Cu 16 zile înainte de nuntă, Petra a fost anunțată de Filip că s-a deschis un culoar din România spre Germania. Această veste le-a dat o speranță celor doi că nunta, totuși, se va ține. Mai trebuiau să găsească un mijloc de transport. Soțul s-a ocupat și de acest aspect, iar Petra urma să călătorească în Germania cu mai mulți bărbați necunoscuți, într-un microbuz. Plecarea a fost de la Arad, deoarece culoarul era de la vama Nădlac.

Ajunși în vamă, oamenii erau așteptați acolo de câte un vameș din fiecare țară prin care urmau să treacă pentru a ajunge la destinație. Dacă ieșeau din România aveau cale liberă până la intrare în Germania.

„Mi-a fost extrem de frică. Trebuia să merg până în Germania cu necunoscuți. Au fost zone și fără semnal la telefon. Cine știe ce se putea întâmpla? Totuși, aveam în minte un obiectiv clar. Trebuie să ajung la soțul meu!”

Emoții mari la ieșirea din România!

Dintre toate persoanele din microbuz, Petra era cea mai speriată. Era singura care avea ca motiv de deplasare o căsătorie, în timp ce restul oamenilor mergeau la muncă în agricultură. Totuși, tânăra avea o hârtie foarte importantă la ea. Un document numit Anmeldung, adică echivalentul actelor care dovedesc că locuiești în Germania.

Ajunși la verificare, vameșul austriac i-a dat undă verde Petrei pentru a trece. Bucuria nu a ținut mult deoarece doar ea, șoferul și încă o persoană au primit acordul de a merge mai departe. Bărbații care voiau să meargă pentru a munci în agricultură nu au fost lăsați să treacă granița deoarece trebuiau să meargă cu avioane speciale, puse la dispoziție pentru acest lucru de Guvern.

„Am vorbit cu vameșul austriac să îl fac să înțeleagă situația. L-am rugat să ne lase pe toți să trecem deoarece șoferul ar putea renunța la cursă dacă suntem doar trei persoane. I-am spus că trebuie să mă căsătoresc și că acest microbuz este unica mea șansă”, a relatat Petra.

Cu toate acestea, bărbații nu au fost lăsați să meargă mai departe. Șoferul i-a lăsat în vamă și, spre bucuria Petrei, a continuat drumul spre Germania. Momentul de după trecerea graniței a fost unul de eliberare și, ne spune Petra ,,am urlat în mașină de fericire. A fost ceva de neimaginat ce am simțit pe moment”.

Obstacolul final. Intrarea în Germania!

Ajunși la granița cu Germania, au reînceput emoțiile. Era singurul pas ce mai trebuia făcut pentru ca Petra să ajungă în brațele soțului. Spre bucuria tuturor, nu au existat probleme. Toate persoanele rămase în microbuz au primit acordul de a intra în Germania.

Conform legii, persoanele care intră în țară trebuie să stea în autoizolare 14 zile. Petra a primit această hârtie de la nemți, iar autoizolarea expira chiar în ziua nunții.

„Culmea a fost că cele 14 zile de autoizolare au expirat în ziua nunții, pe 25 aprilie. Am luat acest lucru ca pe un alt semn de la Dumnezeu că eu trebuie să mă căsătoresc indiferent de situație”, a consemnat Petra.

„Sunt fericită și tristă în același timp”

Petra ne-a mărturisit că este fericită pentru că a reușit să își îndeplinească visul de a se căsători. Totuși, bucuria ei a fost reținută. După o scurtă pauză în vorbire, chipul Petrei se înnourează. A izbucnit în lacrimi! Gândul că părinții nu i-au putut fi aproape în cel mai important moment din viață o macină. Aceștia nu au avut nici o șansă de a ajunge în Germania, fiind prezenți doar prin intermediul unui live pe Facebook.

„Sunt fericită și împlinită că m-am căsătorit, dar mă gândesc la mama și tata. Este dureros să te căsătorești fără ei. Mă gândesc ce este și în sufletul lor. Este o durere greu de exprimat”, a transmis Petra cu lacrimi în ochi.

Aceasta a fost povestea demnă de Oscar a Petrei și a lui Filip. Cei doi tineri au dovedit că dragostea învinge totul!

„Fericit e chiar în mijlocul spaimelor cel căruia Dumnezeu i-a dat un suflet vrednic de dragoste şi de nefericire. Cel care n-a văzut lumea şi inima oamenilor sub această îndoită lumină n-a văzut nimic adevărat şi nu ştie nimic. Sufletul care iubeşte şi care suferă trăieşte o stare sublimă”. Victor Hugo ,, Mizerabilii”.

 

Răzvan Dan

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Cereri ale LGBT+, aprobate de Biden în prima zi de mandat la Casa Alba

Publicat

Pronumele cu gen neutru pot fi de acum înainte selectate de persoanele care contactează guvernul american, după ce Joe Biden a semnat în prima zi a mandatului său de preşedinte al SUA mai multe ordine executive, printre care şi unul împotriva discriminării persoanelor LGBT+, relatează Thomson Reuters Foundation.

Nici bărbat, nici femeie

Cei care se identifică drept persoane ”non-binare”, adică nu se consideră nici bărbat, nici femeie, pot începând de joi să selecteze titlul ‘Mx’ pe pagina de contact a website-ului Casei Albe, unde a fost adăugată şi o listă derulantă cu pronume, inclusiv ”ei” (they/them).

Această decizie marcheză şi o schimbare faţă de administraţia preşedintelui Donald Trump, care le-a interzis persoanelor transgender să se înroleze în armată şi a emis dispoziţii care subliniază importanţa sexului biologic în faţa identităţii de gen.

Susţinătorii LGBT+ au primit favorabil noua abordare promovată de preşedintele Biden. ”În prima zi, administraţia Biden a luat imediat măsuri pentru a include în discuţie persoanele trans, non-binare şi nonconforme genului”, spune Kate Ellis, care conduce grupul GLAAD de susţinere a comunităţii LGBT+. ”Cercetările au arătat că recunoaşterea şi respectarea pronumelor noastre pot face diferenţa pentru sănătatea şi bunăstarea noastră – mai ales în cazul tinerilor LGBTQ”, susţine Ellis.

În sprijinul acestei opinii, un studiu al grupului The Trevor Project, realizat pe un eşantion de 40.000 de persoane LGBT+ cu vârste cuprinse între 13 şi 24 de ani, susţine că 28% dintre cei care au spus că nimeni nu a dorit să le folosească pronumele alese de ei au încercat să se sinucidă anul trecut, faţă de 12% dintre aceia care spun că cei mai mulţi le-au folosit acele pronume.

Nu discriminare sexuală din partea agenţiilor federale

Preşedintele Biden a mai semnat în prima zi de mandat şi un ordin executiv care stabileşte că agenţiile federale ale SUA nu trebuie să discrimineze pe baza orientării sexuale sau a identităţii de gen. ”Copiii trebuie să poată învăţa fără teama de a li se refuza accesul la toaletele publice, vestiare sau sporturi şcolare”, se menţionează în ordinul semnat de noul preşedinte al SUA. La rândul lor, ”adulţii trebuie să poată să-şi câştige traiul şi să-şi urmeze vocaţia ştiind că nu vor fi concediaţi, retrogradaţi sau trataţi necorespunzător pentru că merg acasă împreună cu cineva anume sau pentru că modul în care se îmbracă nu este conform stereotipurilor bazate pe sex”, spune acelaşi ordin.

De altfel, în timpul campaniei electorale Biden a publicat o lungă listă cu revendicări ale LGBT+ pe care a promis că le va pune în aplicare şi a spus de asemenea că în primele 100 de zile de mandat doreşte să adopte legislaţia ”Equality Act”, care va incrimina discriminarea persoanelor LGBT+. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

ESENȚIAL CLUJ24.RO/ Principalele știri din ultimele 24 de ore

Publicat

Cluj24.ro prezintă principalele 5 știri locale din ultimele 24 de ore:

Zona pârtiei Mărișel se va dezvolta prin case cu energie regenerabilă și parcări pe marginea drumului

Prefectul cere doze suplimentare de vaccin la Cluj

Tânără agresată sexual de către un bărbat pe peronul gării din Cluj-Napoca

FOTO/Noaptea, ca hoții… de pubele. Locuitorii din Borhanci se plâng că le sunt furate pubelele de gunoi

VIDEO/ PREMIERĂ națională: Clujenii se pot programa online pentru eliberarea cazierului judiciar

Citește mai departe

ACTUALITATE

METEO. Iarnă de primăvară. Cum va fi vremea azi, 22 ianuarie, la Cluj

Publicat

Vremea la Cluj azi este rece cu temperaturi de iarnă. Maxima este înregistrată în jurul orei 15:00, la 8 grade Celsius, iar cerul va fi pe tot parcursul zilei acoperit de nori.

Șansele de precipitații sunt de 45%  iar cantitatea de precipitații este zero. Vântul va sufla în medie cu 10 km/h. Pe arii restrânse vor fi și rafale de maxim 14 km/h.

Minima este de 2 grade Celsius la ora 06:00, iar în timpul dimineții vântul suflă cu 9 km/h.

Citește mai departe

ACTUALITATE

CARANTINĂ pentru toţi cei care ajung cu AVIONUL în SUA. Decizia lui Joe Biden

Publicat

Preşedintele american, Joe Biden, a anunţat joi că o orice persoană care ajunge cu avionul în Statele Unite va fi obligată de acum înainte să intre în carantină, notează AFP.

Prezentând planul său de luptă împotriva COVID-19, noul lider de la Casa Albă a anunţat, de asemenea, că pasagerii vor trebui să prezinte un test negativ.

Întrebat despre obiectivul său afişat de 100 de milioane de vaccinări în 100 de zile este ambiţios, el a reacţionat ferm: ‘Când l-am anunţat, toţi aţi spus că nu va fi posibil. Haide, nu vorbiţi serios!’. AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate