Connect with us

CULTURA

Irina Rimes te cheamă ACASĂ. Două concerte la Cluj-Napoca, în martie

Publicat


irina rimes acasa iabilet portret (2)

Irina Rimes își poartă cel de-al patrulea album al său, ,,ACASĂ”, prin toată țara una dintre opririle sale fiind la Cluj-Napoca, unde va susține două concerte, pe 6, respectiv 7 martie, la Casa de Cultură a Studenților.

Turneul reprezintă o călătorie între două lumi și o fugă între case. ACASĂ este despre cum fanii au devenit o parte importantă din casa Irinei Rimes și despre cum ea poate construi un ACASĂ, oriunde își are muzica și îi este și publicul, cu care se va și întâlni personal în această serie de concerte.

,,Noi avem casa în două lumi. Când suntem mici, ACASĂ are o formă materială în ochii noștri, e un loc unde putem fugi, unde putem găsi siguranță, dragoste sau ajutor, orice s-ar întâmpla. Pe masură ce creștem, timpul ne transformă casa și ea capătă o formă imaterială, reconstruindu-se la noi în amintiri.” ne spune Irina Rimes.

Bilete și date pentru turneu

Cluj – http://bilete.irinarimes.ro/bilete-cluj-napoca-irina-rimes-turneul-acasa-81416/

http://bilete.irinarimes.ro/bilete-cluj-napoca-irina-rimes-turneul-acasa-81424/

Seria de concerte le va da ocazia la propriu fanilor să se conecteze cu artista, întrucât Irina Rimes a pregătit și sesiuni de meet and greet:

http://bilete.irinarimes.ro/bilete-meet-and-greet-irina-rimes-acasa-82518/

16 piese

Albumul ,,ACASĂ” include 16 piese confesiune, vindecătoare şi sensibile, compuse de artistă cu compozitori şi producători de top din România. Pe album sunt şi cele două colaborări cu Grasu XXL „Pentru totdeauna” şi cea cu Jah Khalib pentru „Навсегда”. Acesta este disponibil pe toate platformele digitale, cât și în format fizic, pe CD și vinil.

Despre ,,ACASĂ” și drumul Irinei vorbește și documentarul de 7 episoade pe care artista l-a lansat alături de HBO Max pe data de 3 iunie, „Irina Rimes: Pe drumul meu”, o miniserie prin care artista a ales să îşi spună povestea și să vorbească despre struggle-ul de a fi artist. Irina Rimes rememorează momente importante din viaţa ei, vorbeşte despre versurile pe care le cântă, despre oamenii care au ajutat-o în carieră. În paralel, sunt dezvăluite detalii despre sursele de inspiraţie ale albumelor anterioare, sunt pregătite videoclipuri şi concerte caritabile.

Artist emblematic

Irina Rimes este unul dintre artiştii emblematici ai industriei muzicale din România care şi-a pus amprenta asupra publicului şi topurilor radio şi TV prin stilul unic de interpretare, piese statement şi sute de show-uri live intense şi pline de emoţie.

„Despre el”, „Cosmos”, „Pastila” și ,,ACASĂ” sunt cele patru albume compuse de Irina care includ hituri precum „Visele”, „Ce s-a întâmplat cu noi”, „Iubirea noastră mută”, „Bandana”, „Bolnavi amândoi”, „Nu ştii tu să fii bărbat”, iar colaborările cu artişti precum Guess Who, Carla’s Dreams, The Motans, INNA, Grasu XXL, Bruja sau Cris Cab, dar şi piesele compuse pentru Andra, Antonia, Nicole Cherry, confirmă versatilitatea sa.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ECONOMIE

Limbaj de imobiliar. Dorin Bob, cum a ajuns Clujul cel mai scump: Nu s-au mai dat autorizații. Nu te poți pișa în fața economiei

Publicat

De

Omul de afaceri Dorin Bob, dezvoltator imobiliar, fondatorul Studium Green, a lansat noi atacuri la adresa administrației locale, spunând că prețurile mari de pe piața imobiliară din Cluj-Napoca sunt rezultatul unui „accident” administrativ și urbanistic.

Într-un discurs lipsit de menajamente, Dorin Bob acuză că lipsa autorizațiilor de construcție și transformarea orașului într-un spațiu „intangibil” a condus la explozia prețurilor și extinderea haotică a localităților din jur.

Clujul, cel mai scump oraș „din greșeală!”

Întrebat de ce este Clujul cel mai scump oraș la prețul pe metru pătrat, Dorin Bob a răspuns:

„Din greșeală! Chiar din greșeală. Am ajuns cu prețul ăsta absolut aberant, din punctul meu de vedere, ca dezvoltator, din greșeală. Clujul era un oraș sub Timișoara, a venit domnul primar Boc, a trecut primul mandat, a trecut al doilea mandat, eram încă depășiți de Timișoara, începeau lucrurile să se miște, să se întâmple lucruri frumoase la noi, și pe acest fond al entuziasmului din acea perioadă, ne-am considerat «Orașul-comoară». Atât de comoară încât să fie intangibil.

„Am început să nu mai dăm autorizații de construcție”

Și pentru că e o comoară intangibilă, am început să nu mai dăm autorizații de construcție. Și după ce n-am mai dat autorizațiile de construcție, au început să crească prețurile și noi să ne mirăm de ce cresc prețurile. Păi, pentru că nu se dau autorizații de construcție.

Orice cerere trebuie la un moment dat să se întâlnească cu oferta. Este absolut firesc că în fața economiei nu te poți, mă scuzați – pișa, pentru că te faci pe pantaloni. Atunci, a apărut Floreștiul. A apărut și Baciu. Vor apărea și altele și altele în jurul nostru. Am transformat orașul Cluj-Napoca într-o comoară de neatins, iar în jurul nostru s-au dezvoltat un alt oraș, cu 70-80 de mii de locuitori, pe care acum nu mai știm cum să îl gestionăm”, a declarat Dorin Bob.

Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului Imobiliare.ro HUB 2025, desfășurat marți, 8 aprilie, la Grand Hotel Italia. Evenimentul a reunit lideri ai pieței imobiliare din Cluj, precum Cătălin Priscorniță (Blitz), Răzvan Cuc (RE/MAX România), Ioana Oltean (Napoca Imobiliare) și Dorin Bob (Studium Green), și a oferit o radiografie detaliată a tendințelor din sectorul rezidențial și de finanțare.

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Grindeanu: Va fi SEMNAT contractul pentru ultimul lot al Autostrăzii Transilvania. Valoarea lui, peste 6 miliarde de lei

Publicat

autostrada transilvania

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, anunță, marți, că la sfârșitul săptămânii va fi semnat contractul pentru ultimul lot al Autostrăzii Transilvania.

Sorin Grindeanu a postat pe TikTok faptul că la sfârșitul acestei săptămâni se va semna pentru ultimul lot și, totodată, cel mai valoros lot ca și sumă de pe Autostrada Transilvania.

Este vorba despre lotul de la Poarta Sălajului la Nușfalău.

Grindeanu: Va fi SEMNAT contractul pentru ultimul lot al Autostrăzii Transilvania

„Este un contract de 6,62 miliarde de lei, cel mai mare contract din istoria CNAIR. Și, cu ocazia semnării acestui contract, toate loturile aflate în construcție în acest moment de pe Autostrada Transilvaniei vor intra în faza finală, în cea de execuție. Și anume mă refer la loturile de la Nădășelu până la Nușfalău și, totodată, de la Suplacul de Barcău până la Biharia”, a spus Grindeanu.

Potrivit acestuia, Autostrada Transilvania este una din autostrăzile importante din România care trebuie să fie finalizată în anii viitoare.

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi câni, morți într-un incendiu la un adăpost din Viișoara, Cluj

Publicat

De

Incendiu la un adăpost de câini din Viișoara

Pompierii din cadrul Detașamentului Turda intervin în aceste momente pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o anexă a unui adăpost pentru câini, aflat în localitatea Viișoara.

Din nefericire, nu toți câinii au putut fi salvați din flăcări.

Doi câni, morți într-un incendiu la un adăpost din Viișoara

La fața locului acționează două autospeciale pentru stingerea incendiilor. Echipajele ISU Cluj au găsit o anexă, cu o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați, cuprinsă în totalitate de flăcări.

Din relatările administratorului, doi câini au fost surprinși de flăcări în anexă și nu au mai putut fi scoși. Pompierii lucrează încă pentru limitarea incendiului și pentru stingere focarelor.

Citește mai departe

EVENIMENT

Remus Lăpușan (PSD Cluj): Trebuie să luăm MĂSURI eficiente și responsabile pentru a împiedica apariția FEBREI aftoase în România

Publicat

APIA

Deputatul PSD de Cluj, Remus Lăpușan, trage un semnal de alarmă în Parlament referitor la răspândirea febrei aftoase în țara noastră.

Deputatul PSD de Cluj, Remus Lăpușan,  a susținut în Parlamentul României o declarație politică legată de conștientizarea pericolului dat de epidemia de febră aftoasă din Ungaria și Slovacia.

Autoritățile publice trebuie că colaboreze eficient cu specialiștii în domeniul sanitar-veterinar, cu asociațiile de crescători de animale, cu fermierii și cu populația generală pentru a implementa măsuri eficiente care să împiedice apariția bolii pe teritoriul României.

Remus Lăpușan, deputat PSD Cluj

Remus Lăpușan (PSD Cluj): Trebuie să luăm MĂSURI eficiente și responsabile pentru a împiedica apariția FEBREI aftoase în România

„Febra aftoasă nu se transmite la om, dar afectează efectivele de bovine, ovine, caprine și porcine. Nu vreau să ajungem din nou să sacrificăm sute de mii de exemplare din aceste specii. Boala este extrem de contagioasă și se transmite inclusiv la animalele sălbatice. Trebuie să luăm măsuri ferme pentru a nu ne confrunta cu această boală și în țara noastră!˝, a atras atenția Remus Lăpușan.

Austria a impus deja restricții la granițele cu Ungaria și Slovacia: a interzis importul de animale vii și produse derivate care provin din aceste zone (carne proaspătă, lapte crud, carne de vânat sau trofee de vânătoare), mergând până la închiderea a 40 de puncte de trecere a frontierei cu cele două state în care a fost declarată epidemie de febră aftoasă.

Recomandări la nivel european

La nivel european, specialiștii în domeniul sanitar veterinar au elaborat o serie de recomandări privind acțiunile pe care ar trebui să le întreprindă statele membre în vederea împiedicării răspândirii bolii dincolo de granițele Ungariei și Slovaciei:

–        Monitorizarea zonelor de frontieră și instituirea unui nivel corespunzător de alertă sanitar-veterinară;

–        Dezinfectarea tuturor vehiculelor care urmează să intre în țară din țările cu focare, cu ajutorul unor stații de dezinfectare;

–        Informarea reprezentanților principalelor asociații de crescători de bovine, ovine, caprine și porcine din România despre obligativitatea de a anunța medicul veterinar despre animalele care prezintă semne de boală sau modificări de comportament precum și mortalitățile la animale;

–        Monitorizarea sporită a tuturor transporturilor de animale din speciile afectate din cadrul comerțului intracomunitar;

–        Intensificarea controalelor în trafic pentru a identifica eventualele transporturi neautorizate de animale;

–        Informarea cât mai largă și pe toate căile a populației generale rezidente atât în zonele de frontieră cât și în interiorul țării.

„O epidemie de febră aftoasă pe teritoriul României ar produce consecințe negative de amploare”

˝Este foarte important să fim informați și să acționăm responsabil! În această perioadă critică, fiecare crescător de animale trebuie să mențină o relație apropiată cu medicul veterinar din zonă și să raporteze orice schimbare a stării de sănătate a animalelor din grupele de risc de îmbolnăvire cu febra aftoasă, și cu atât mai mult să anunțe decesul acestora, dacă, Domne ferește, se ajunge până acolo!˝, a mai precizat Remus Lăpușan.

O epidemie de febră aftoasă pe teritoriul României ar produce consecințe negative de amploare: pagube economice consistente pentru fermierii care vor trebui să sacrifice animalele, poluarea mediului prin utilizarea metodelor de neutralizare precum arderea și nu în ultimul rând o imagine negativă asupra României și a agriculturii în special, dată de incapacitatea de a gestiona corespunzător o situație de risc.

Se demonstrează încă o dată că solidaritatea și comportamentul responsabil, două dintre valorile de bază ale social-democrației, ne pot salva de la un dezastru economic și ecologic”, a transmis PSD Cluj.

Febra aftoasă nu este transmisibilă direct la oameni

Febra aftoasă este o boală virală extrem de contagioasă care afectează în special rumegătoarele, cum ar fi vacile, oi și capre, dar poate afecta și alte specii. Boala este cauzată de un virus din familia Picornaviridae, genul Aphthovirus. În cazul animalelor, febra aftoasă provoacă apariția de leziuni dureroase sub formă de bășici (aftoase) pe gura, limba, gingii, picioare și uneori pe uger. Aceasta poate duce la scăderea producției de lapte și dificultăți la hrănirea animalelor. De asemenea, boala poate cauza febră și stare generală de rău.

Deși febra aftoasă este, de obicei, o problemă majoră pentru industria agricolă, ea nu este transmisibilă direct la oameni, dar există riscuri indirecte, mai ales în contextul comerțului cu animale sau produsele de origine animală.

Prevenirea bolii se face prin măsuri de biosecuritate și vaccinare, iar în caz de focare, autoritățile sanitare pot impune măsuri de izolare și sacrificare a animalelor infectate pentru a preveni răspândirea virusului.

Austria va închide două puncte de trecere mai mici la frontiera cu Slovacia și 21 la granița cu Ungaria, în încercarea de a preveni pătrunderea febrei aftoase în țară, a anunțat Ministerul de Interne de la Viena.

Slovacia a confirmat al cincilea focar de febră aftoasă la o un grup de ferme ce activează și în România.

În Slovacia și Austria autoritățile au decis să scoată armata pe șosele pentru a ajuta la răspândirea bolii.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate