Connect with us

ACTUALITATE

Întoarcerea fiului risipitor. Un fost fotbalist la „U” Cluj ar putea REVENI la echipă

Publicat


thiam e1688453854732 bun

Un fost fotbalist la „U” Cluj ar putea reveni la echipă. Mamadou Thiam, 29 de ani, este gata să semneze cu „U”. Mutarea se poate realiza în cel mai scurt timp posibil, susțin sursele Gazetei Sporturilor. Ar fi vorba despre o revenire după un sezon petrecut în fotbalul arab.

„U” Cluj este aproape să mai facă o mutare interesantă în mercato estival. „Șepcile roșii” sunt în negocieri avansate cu atacantul care a mai îmbrăcat tricoul echipei și a dat randament pe malul Someșului.

Întoarcerea fiului risipitor. Un fost fotbalist la „U” Cluj ar putea REVENI la echipă

Mamadou Thiam, vârful care a dat gol celor de la FCSB, apoi nu a mai ajuns la formația patronată de Gigi Becali, vara trecută, este gata de revenire în Superliga, tot la „U”.

Jucătorul senegalez cu pașaport francez ar putea fi mutarea cu numărul 6 pentru echipa lui Ioan Ovidiu Sabău și un transfer important în lupta pentru play-off. „U” Cluj și-a depus candidatura pentru top 6 în proximul sezon.

Până acum, alb-negrii au fost activi pe piața transferurilor. Au realizat deja cinci mutări.

„Clujenii vor să transfere cel puțin două vârfuri”

I-au mai adus pe Dorin Codrea (26 de ani, mijlocaș central, Concordia Chiajna), Ovidiu Popescu (30 de ani, mijlocaș central, FCSB), Vadim Rață (31 de ani, mijlocaș central, FC Voluntari), Iulian Cristea (29 de ani, stoper, Rapid) și Radu Boboc (25 de ani, fundaș dreapta, FC Voluntari).

Thiam nu ar fi singurul atacant pe care „U” vrea să-l aducă. Pe lângă o extremă aflată pe lista alb-negrilor, clujenii vor să transfere cel puțin două vârfuri până la startul sezonului. Așteaptă și un răspuns final din partea Universității Craiova pentru transferul, fie și temporar, al lui Jovan Markovic, 23 de ani.

Thiam a plecat vara trecută de la „U” Cluj. După ce a marcat în poarta celor de la FCSB, Gigi Becali l-a avut în vizor, însă mutarea nu s-a mai perfectat. Jucătorul avea o clauză de jumătate de milion de euro.

În schimb, Mamadou a plecat la Al-Arabi în Emiratele Arabe Unite. Nu a dat randamentul scontat acolo, a plecat după jumătate de an, răstimp în care a marcat de două ori în patru meciuri. Revenirea în România nu s-a putut realiza nici în ianuarie 2024. Thiam a semnat în liga secundă din Arabia Saudită, la Al-Jabalain, pentru care a punctat de două ori în 15 meciuri.

Varianta „U” Cluj ar fi de bun augur pentru Thiam, care a avut câteva experiențe interesante în carieră. A jucat în Anglia, la Barnsley, în Franța la Clermont, Nancy și Dijon, dar și în Belgia la Oos

650.000 de euro este cota lui Thiam, conform transfermarkttende.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Mașină RĂSTURNATĂ peste o tânără de 20 de ani, în Dej. Fata a fost EXTRASĂ și dusă la SPITAL

Publicat

accident

O autoutilitară s-a răsturnat, marți, în Dej, peste o tânără de 20 de ani. Pompierii au reușit s-o extragă și a fost transportată la spital, cu afecțiuni ușoare.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au fost solicitați să intervină după ce o autoutilitară s-a răsturnat peste o tânără pe strada Dealul Florilor din municipiul Dej.

accident

FOTO. Mașină RĂSTURNATĂ peste o tânără de 20 de ani, în Dej. Fata a fost EXTRASĂ și dusă la SPITAL

La fața locului au ajuns două autospeciale cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD și unul SAJ, unde au găsit tânăra surprinsă sub partea laterală a autoutilitarei, în stare de conștiență și cooperantă.

Echipajele operative au a acționat cu echipamentele din dotare pentru a stabiliza și ridica autovehiculul, reușind să extragă tânăra, în vârstă de aproximativ 20 de ani, fără agravarea stării generale.

accident

În momentul care a fost eliberată, echipajele au constatat că aceasta prezenta doar afecțiuni ușoare. Ulterior tânăra a fost transportată la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Șeful IPJ Cluj, Mihai Rus, și trei polițiști de la Rutieră, plasați sub control judiciar de DNA

Publicat

De

mihai rus

Șeful IPJ Cluj, chestorul de poliție Mihai Rus, și cei trei polițiști de la Rutieră – Mircea Rotar, Raul Pașca și Cătălin Mureșan, care au fost reținuți, luni, de procurorii DNA pentru complicitate la abuz în serviciu și fals în declarații, au fost plasați, marți, sub control judiciar. 

Avocatul lui Mihai Rus, Mihai Giurgea, a declarat pentru Cluj24 că procurorii au dispus plasarea sub control judiciar a clientului său, urmând să vadă ordonanța procurorilor cu privire la restricțiile impuse și alte cerințe legale.

Și ceilalți trei polițiști au primit, de asemenea, control judiciar.

Cei patru au fost audiați, marți, de procurorii DNA Cluj, alături de un martor, adjunctul șefului IPJ Cluj, comisarul șef Ciprian Neag. Acesta are calitatea de suspect pentru omisiunea sesizării în cazul lui Rus, adică știa ce a făcut acesta, dar nu a raportat ce s-a întâmplat.

 

Citește mai departe

Editorial Opinii

OPINIE. Mircea Sime: Umilirea și distrugerea carierelor în rândul polițiștilor: cazul Mihai Rus și denunțătorul

Publicat

dna

Pornind de la măsura reținerii șefului IPJ Cluj, Mihai Rus, aceasta nu este justificată, raportat la gravitatea faptei. Avem fapte cu recidivă la unii suspecți/inculpați care nu stau nici măcar o oră după gratii. Scopul reținerii pentru 24 de ore nu este justificat.

Nu este vorba despre o infracțiune flagrantă, iar procurorul știe că nu îi va fi admisă o eventuală propunere de arestare preventivă. Ce a urmărit, totuși, cu această reținere? Umilirea lui Mihai Rus ca om și distrugerea carierei sale. Azi, cel mai probabil, va primi control judiciar dacă vorbim doar despre fapta din trafic.

Procurorul Mihai Birtoc: un istoric de controverse

Procurorul DNA din dosar este Mihai Birtoc, același care l-a „decapitat” și pe Mircea Rus (fostul șef IPJ Cluj, achitat între timp). Pe aceeași rețetă: reținere de 24 de ore, defilare în fața camerelor ca cel mai mare infractor. Într-un final, Mircea Rus s-a ales cu viața și cariera distruse. Toate acuzațiile s-au dovedit a fi nefondate, iar fostul șef al IPJ este acum curat. Birtoc este căsătorit cu fosta iubită a lui Adrian Făgădar, nepotul interlopului Ochiul Mare. Făgădar a fost implicat în trafic de droguri.

Situația lui Țoc Sebastian și planul împotriva lui Rotaru

În 2019 sau 2020, a fost încadrat direct ca polițist pe motocicletă Țoc Sebastian. În 29 aprilie, el nu a ieșit în patrulare cu motocicleta, ci pe echipaj cu Pașca și Mureșan. Țoc a fost cel care s-a dus la mașina inspectorului-șef după ce aceasta a fost oprită. Inspectorul-șef a vorbit cu Rotaru să vadă ce e de făcut pentru a nu rămâne fără permis.

Astfel, Rotaru a vorbit cu echipajul de poliție să întocmească un proces-verbal din care să reiasă că mașina cu numerele respective nu a oprit la semnalul agenților. Ulterior, serviciul rutier urma să trimită către proprietarul mașinii o notificare prin care acesta trebuia să spună cine a fost la volan în ziua și ora respectivă.

Denunțul și consecințele sale

S-au creat povești printre polițiști referitor la acest aspect, iar informația că Rus a fost oprit în condițiile de mai sus a ajuns la unul dintre șefii lui Țoc.

Acest șefuț speră să ajungă de la biroul rutier șef la serviciul rutier. Astfel, influențat de alt coleg și prieten, au conceput planul de a-l da jos pe Rotaru.

Șefuțul de care vorbesc l-a determinat pe Țoc să meargă la DNA și să depună denunțul împotriva celor implicați. De unde știm că Țoc e denunțător? El a fost la momentul comiterii faptelor și el trebuia pus sub acuzare, dar nu a fost aşa. Dacă denunți faptele, nu ești acuzat de ele, chiar dacă ai fost părtaș.

Jocurile de culise și consecințele pentru Mihai Rus

Jocurile de culise nu se opresc aici. În Mihai Rus s-a dat pentru a putea fi acuzat, umilit, pus la dispoziție pentru a se elibera postul de inspector-șef. Cine e în cărți acum? Un fost adjunct care și-a dorit dintotdeauna conducerea inspectoratului, dar a ajuns să fie detașat într-un județ vecin.

Concluzii: O faptă minoră cu repercusiuni majore

Cert este că pentru o faptă atât de ușoară a fost distrusă viața și cariera actualului inspector-șef. Prin reținere, prin expunerea sa atât de extinsă, s-a dorit eliberarea postului de inspector-șef cât mai repede. Iar Birtoc pare că asta face, „decapitează” oameni pentru fapte extrem de minore, care nu afectează pe absolut nimeni. Marile dosare de corupție nu sunt cercetate de DNA Cluj, ci doar chestii minore.

Mai nou, DNA Cluj pare că este în slujba unor interese la „decapitări”, în timp ce de „peștii mari” nu se ocupă.

Reținerea lui Mihai Rus a stârnit indignare în toate structurile Poliției Române, de la cele care acționează la vedere, ori ba. Mihai vine dintr-o zonă unde se lucrează curat și este cunoscut ca fiind extrem de conștiincios și de bună-credință în tot ce face. A-l portretiza într-un anume fel are scopul clar de a-l elimina.

Ceea ce se va și întâmpla. Dosarul nu va avea nicio finalitate, faptele sunt banale. Cel mai probabil, va exista clasare în dosar, iar în cel mai rău caz, o renunțare la urmărirea penală. De condamnare nu poate fi vorba aici. Iar procurorul cunoaște aceste aspecte și, cu toate astea, nu s-a dat în spate din a-l executa printr-un mod de operare tras la indigo cu celălalt Rus.

Același procuror Birtoc ar fi fost cel care s-a ocupat și de cazul fostului rector al UMF Cluj-Napoca, Marius Bojiță, acuzat împreună cu mai multe cadre didactice de abuz în serviciu. Instanța a dispus, în final, achitarea tuturor celor implicați..

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Boc: Se MAJOREAZĂ perioada în care se poate beneficia de ajutorul de chirie, de la 3 la 5 ani

Publicat

emil boc

Aflat, marți, în direct prin telefon la Ziua Live, primarul Emil Boc a vorbit despre ajutorul pentru plata chiriei și despre reluarea programului ANL.

„Se majorează perioada în care se poate beneficia de ajutorul de chirie de la 3 la 5 ani de zile. Valoarea maximă a ajutorului este de 300 de euro, adică 1.500 de lei. Dacă avem o familie cu doi copii minori în care un adult lucrează și are un venit de sub 4.950 de lei, se adună cei 1.500 de lei la venitul acestei familii, ca să-și poată plăti chiria în Cluj. Am avut peste 300 de persoane care au beneficiat de acest sprijin”, a spus Emil Boc.

Boc: Se MAJOREAZĂ perioada în care se poate beneficia de ajutorul de chirie, de la 3 la 5 ani

În ceea ce privește programul ANL, edilul a precizat: „Propunem guvernului să realizăm un parteneriat astfel încât să se reia programul ANL pentru tineri. Este o urgență națională reluarea acestui program. A intrat în letargie, dar acest program, atât de important în marile aglomerări urbane, nu mai poate fi amânat, pentru că astfel ne pierdem cea mai importantă resursă pe care o are aceaspă țară și anume forța umană. Nimic nu e mai important decât a știi cum să-ți ții acasă oamenii.”

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax