Connect with us

EVENIMENT

INTERVIU VIDEO/ Vasile Dîncu (PSD): Sper ca în 2024 PSD să arate ca un partid occidental. Oamenii vor vedea un nou PSD după alegerile acestea (PE)

Publicat


Președintele Consiliului Național al PSD, clujeanul Vasile Dîncu, ocupă primul loc pe lista PSD Cluj pentru Senat. Acesta își propune transformarea partidului într-unul occidental, iar ca viitor senator vrea să depună un proiect de lege pentru

Vasile Dîncu a acordat un interviu pentru Cluj24.ro.

PSD a devenit un partid frecventabil în ultima vreme

Rep: Dle Dîncu, ați fost ministru în Guvernul Năstase, vicepremier în Guvernul Cioloș, acum candidați la Parlament. Ce v-a determinat să vă orientați spre Legislativ, să treceţi cumva de cealaltă parte a baricadei?

V.D: În primul rând nevoia de a schimba ceva în PSD care a pierdut jumătate din electorat în trei ani. Am avut două tipuri de cereri, una externă, organizațiile din Transilvania dar și din Sud au început un proces de convingere a mea încă de anul trecut de a reveni în politică, și asta a fost un argument important.

Avem nevoie de intelectuali, de oameni din Transilvania pentru că Transilvania a pierdut foarte mult în ultima vreme și, în al doilea rând, a fost și un proces intern destul de complicat de convingere a mea, pe mine însumi, de a intra înapoi în politică în condițiile în care cred că politica este necesară, mai ales într-o perioadă în care lucrurile s-au mutat online.

Nu există o solidaritate între politicieni

În momentul în care, într-o criză importantă se vede că nu există o minimă solidaritate între politicieni pentru a reuși să faci un program pentru țară, un proiect de țară care este diferit de ceea ce ne gândeam înainte, unul așezat, ci este nevoie de unul de urgență pentru România.

Experiența mea, cred, și modul în care mă proiectez eu în viața politică, mai consensual decât alții, cu un anumit tip ce cunoaștere și expertiză pe care am dobândit-o în ultimii ani, m-a convins și pe mine să reîncep un proiect politic.

Rep: Ați reușit să atrageți intelectualii de care vorbeați? Mai este PSD un partid atractiv și de ce?

V.D: A devenit un partid frecventabil în ultima vreme. Am reușit în prima fază, de urgență, după luna august, după ce Congresul ne-a pus în conducerea partidului, am adus intelectuali din zona medicală, mulți din zona universitară.

Acest proces va continua, pentru noi alegerile acestea au venit foarte repede, cu o conducere nouă, colegială, a partidului cum nu a fost niciodată.

Mergem spre viitor și în patru ani sper să aduce intelectualitate din zona tehnică, care este foarte importantă, să aducem intelectuali din zona universitară, umanistă, și acest lucru funcționează.

Medicii au venit din disperare la PSD

Nu am racolat acum medici pentru imagine ci, pur și simplu, oameni importanți din zona medicală au văzut că nu se face ceea ce trebuie în spațiul guvernamental, al bătăliei cu pandemia, și din disperare au venit la PSD să schimbe ceva, pentru că trebuie schimbat ceva în zona legislativă, de strategie privind politicile publice în domeniul sănătății.

Nu este numai un act individual, Guvernul poate sau nu poate, este vorba despre a schimba logica politică. Și de aceea am reușit să aducem oameni importanți care vor să facă politică în viitor, deși nu au vrut niciodată să facă politică până la coronavirus.

Guvernul Orban a acționat pompieristic

Rep: Vorbiți de Patriciu Achimaș-Cadariu, Alexandru Rafila, Adrian Streinu Cercel, medici care se regăsesc pe listele PSD…

V.D: Avem medici și în alte locuri. Cel mai important medic din Zalău este pe listele noastre de Parlament, rectorul UMF Târgu Mureș, Azamfirei, este de asemenea, pe listele noastre, un medic important de la Sibiu care este pe lista noastră și în multe alte locuri avem medici pe liste.

Rep: Cum apreciați gestionarea pandemiei de către Guvernul Orban? Ce s-ar fi putut face mai bine? Daca PSD era la guvernare, ce ați fi făcut?

V.D: Guvernul Orban s-a chinuit să lucreze în stilul guvernelor României dintotdeauna, pompieristic, să rezolve problema pe moment fără să gândească strategic. S-a făcut la început o listă de partid cu o listă de oameni care să intre în Guvern, nu una de specialiști și atunci au putut să facă doar lucruri care țin de moment. Și lipsa asta de strategie este principala problemă a Guvernului.

”Mergeam în China după un milion de tablete”

Ce aș fi făcut eu dacă eram? În primul rând făceam un proiect strategic pentru ce înseamnă cea mai mare circulație, adică școală și economie. Ne gândeam de când a început criza, din februarie – martie, așa cum au făcut toate țările.

Pentru școală, trebuia văzut de ce dotare aveam nevoie. Aveam nevoie de un milion de tablete. Chiar premierul recunoștea că s-a primit o cerere din partea inspectoratelor școlare de 250.000 de tablete, dar inspectoratele nu sunt pregătite pentru asta.

Pentru un milion de tablete, e greu să cumperi prin licitație, m-aș fi dus până în China și aș fi vorbit cu premierul chinez pentru că există relații foarte bune cu România.

Nu aș fi întrebat pe nimeni dacă să merg în China sau dacă sunt bune tabletele, pentru că sunt bune deoarece toți le fac acolo, și aș fi adus tabletele.

În al doilea rând aș fi făcut o testare națională, în primul rând medicii din spitale, profesorii, elevii, părinții care lucrează cu copiii și aveam deja în septembrie rezolvată problema școlii.

Nu aș fi oprit școala

Adaptam curricula la școala hibrid. Nu aș fi oprit școala, cum nu au oprit școlile europene care au un grad de pozitivare mai mare decât noi, cum sunt Franța, Spania sau Belgia. Zonele verzi puteau să facă școală.

Nu aplicam măsuri dure nediferențiate. E simplu, închizi școala, oprim serviciul, oprim economia și apoi plătim compensații. Ne-am împrumutat foarte mult în această perioadă, plătim salarii nemuncite, 75% din salarii, oamenii își pierd locurile de muncă pentru că foarte multe firme fără clienți falimentează. Nu am avut o strategie gândită în niciun domeniu, se putea face foarte simplu.

Klaus Iohannis, un propagandist

Rep: Și totuși, în opinia președintelui Klaus Iohannis, PSD este vinovat și de actuala situație…

V.D: M-a surprins. În primul mandat, președintele Iohannis a fost un președinte constituțional, rezonabil. În al doilea mandat este un propagandist care lucrează în afara Constituției, vorbește despre politică la fiecare ieșire, iese în fiecare zi să ne spună să votăm PNL. Este șocant. Nici măcar marele președinte jucător Traian Băsescu n-a făcut acest lucru.

Sper ca după 6 decembrie să redevină un președinte constituțional pentru că nu poți să dai vina tot timpul pe cei care au fost înainte la guvernare. Mai ales că în ultimii 30 de ani în domeniul Sănătății au fost 17 miniștri de dreapta și 15 de stânga, deci s-au împărțit perioadele de guvernare. Insuccesele sunt ale tuturor.

Dacă ne uităm la creșterea economică, creștere economică a fost numai când a guvernat PSD, dar poate este o întâmplare asta și nu aș vrea să fiu malițios să spun că dreapta nu a reușit niciodată să dezvolte România. În schimb, politizarea asta nu ajută la nimic pentru că în perioada aceasta avem nevoie de solidaritate.

Cred că președintele ar fi trebuit să fie un operator, cum spunem în sociologie, de solidaritate, de coeziune, să sprijine credibilitatea instituțiilor de stat, pentru că dacă oamenii nu vor să se vaccineze, dacă sunt împotriva unor măsuri ale statului în acest moment este pentru că și-au pierdut încrederea în stat. PSD are în momentul de față o treime din România, din electorat, nu poți să excluzi o treime din electorat, să spui că vrei să îi scoți din viața politică.

Este ceva fără precedent în România și cred că președintele, un profesor de liceu, nu își dă seama de asta.

Politizarea, doar a anumitor funcții și în anumite condiții

Rep: Apropo de politizare, ați urmărit reportajul Recorder cu ceea ce s-a întâmplat la Apele din Mureș. Cum va proceda PSD pentru a nu mai politiza instituțiile publice?

V.D: Politizarea s-a făcut întotdeauna și ce s-a făcut acum în Mureș este numai un aspect foarte bine surprins jurnalistic. Așa s-au schimbat în 19 județe șefii de la Ape. Probabil că și PSD a făcut asta în anumite perioade.

În mod normal, am lăsat în 2016-2017 o strategie pentru reforma administrației publice, inclusiv Codul Administrativ care a fost mutilat puțin în Parlament de către diverse forțe politice care s-au înțeles pentru ca să schimbe mai multe lucruri. Eu nu sunt împotriva politizării, trebuie să politizăm în stat, așa cum se întâmplă în multe democrații, doar anumite funcții și cu anumite condiții.

Una dintre condiții este cei care intră, propuși de partide, pentru funcții, să fie pregătiți. În primul rând să aibă un curs serios de 2-3 ani de administrație la INA și, în al doilea rând, să fie calificați în profesie. Și partidele să își pregătească din timp oameni care să fie vizibili pe fiecare domeniu trei – patru oameni. Iar când vine un premier primește trei propuneri și își alege una din trei propuneri, asta conform legii. În anumite țări nordice, în anumite landuri din Germania se întâmplă asta.

Decorarea consilierei ministrului de Interne, penibilă

Rep: Și să coboare până la nivel de servicii deconcentrate?

V.D: Da. Pentru că, într-adevăr, Guvernul, și aici președintele ar putea avea dreptate, în ideea în care <<trebuie să îmi fac politica mea>>.

Bun, trebuie să îmi fac politica liberală, trebuie să aibă în structura statului o parte din administrație, din coloana vertebrală, să fie cea care se schimbă odată cu venirea noii puteri. Dar să fie și o parte care rămâne. Nu schimbi secretarul general al Prefecturii, care este o funcție de administrare publică, și alte funcții.

Este o schemă pe care am făcut-o, am aprobat-o în Guvern, dar strategia de reformă a administrației publice este făcută, cu studii ale Băncii Mondiale. Este un proiect foarte bine structurat, trebuie doar voință politică.

Dacă vrei să îți pui coafezele, șefii de la Morgă sau să decorezi acum așa cum a decorat președintele României consiliera ministrului de Interne într-un gest absolut penibil, și mai vorbești de meritocrație, atunci vom rămâne la acest nivel.

Am convins PSD că acest lucru nu se va mai întâmpla, avem rezoluții ale Consiliului Național, ca și cu penali. Am eliminat de pe liste tot ceea ce era cu probleme de justiție, fără să facem mare strategie, fără mari discuții cu Fără penali în funcții publice. Trebuie doar voință să aplici asta.

Ce spun cei care nu au votat PSD

Rep: Dar cum veți reuși să schimbați percepția legată de PSD – baroni locali, partid anti-justiție, Ordonanța 13?

V.D: E nevoie de timp și de a arăta altceva în schimb, a pune o altă realitate în schimbul celei de dinainte. Nu se va întâmpla peste noapte. Toți cei care au militat pentru Ordonanța nr. 13 în principiu nu se mai află pe nicio listă la noi.

Sigur că mai există unele sinecuri care rezistă de demult dar eu mi-am luat ca termen pentru strategia mea patru ani. Sper ca în 2024 PSD să arate ca un partid occidental și cred că va arăta, pentru că oamenii se prind foarte repede. Foarte mulți cred că oamenii nu sunt informați, că pot fi păcăliți. Nu e adevărat, încep să înțeleagă în momentul în care ești sincer.

Le-am spus colegilor mei și s-au uitat sceptici la mine după care au văzut că funcționează. Vrem schimbare la partid, hai să îi întrebăm pe cei care nu ne votează.

Am făcut o grămadă de studii toată vara pe non votanții PSD, să ne spună de ce nu ne votează și am înțeles foarte bine. Oamenii vor vedea un nou PSD după alegerile acestea, indiferent dacă vom fi la putere sau în opoziție.

PSD va obține un scor bun la alegeri

Rep: Aveți doua strategii pregătite? Una pentru câștigarea alegerilor și una pentru pierderea lor.

V.D: Sigur, oamenii nu vor să facă asta dar suntem obligați. Orice lider serios la un partid, înainte de alegeri are un plic alb și unul negru, cu un discurs de câștig și unul de pierdere.

Noi vom fi câștigători oricum, și dacă luăm primul loc în alegeri și dacă nu luăm pentru că vom avea un scor bun, asta știm sigur, pentru că am reușit să ieșim din groapa istorică în care ne-a lăsat fosta conducere a PSD și că vom avea șanse în viitor.

Acum președintele se încăpățânează să ne spună cine va guverna, înainte de alegeri, ca să influențeze electoratul, că PNL va face Guvernul chiar dacă nu câștigă primul loc. Aceasta cred că este o strategie păguboasă. Noi suntem pregătiți și de opoziție și de putere.

Programul nostru guvernamental, pentru campanie, are două dimensiuni, una pe termen scurt – ce vom face dacă vom lua Guvernul de la 1 ianuarie sau din 21 decembrie, și unul pe termen lung, ce facem cu România, un proiect de dezvoltare a României care nu a mai fost, și în care vom chema toate partidele să facă parte.

Strategie pe termen lung

Dacă ajungem la putere le aplicăm pe amândouă, pentru că va trebui să facem una pe termen scurt – ieșirea din pandemie, testare, redeschiderea școlilor, măsuri economice,  care sunt urgente, și vom încerca în același timp cu acel proiect mai mare de dezvoltare a României pentru următorii 10-15 ani.

Dacă rămânem în opoziție, ne putem concentra pe cel pe termen lung iar pe programul de guvernare vom monitoriza puterea într-un mod foarte precis.

Consiliul Național va lucra cu un fel de guvern din umbră, dar care nu va avea personaje din umbră care să-i concureze pe miniștri, ci va avea echipe.

Pentru fiecare minister vom avea o echipă de minimum 20 de oameni care vor monitoriza continuu și vor propune soluții. Și îi vom sprijini pe cei de la Guvern, pentru că îi vom critica în fiecare zi pentru ceea ce nu fac bine.

Marii contribuabili, readuși acolo unde produc

Rep: Ca viitor senator de Cluj, aveți pregătite niște proiecte legislative pe care să le promovați? Care ar fi primul pe care îl veți depune?

V.D: Primul pe care l-am gândit, deși probabil nu este cel mai important, dar este primul la care m-am gândit de mult este readucerea marilor contribuabili acolo unde produc. În 2005, Guvernul Tăriceanu ne-a luat atunci în jur de 46-50 de mari investitori din România și i-a mutat la Circa Financiară numărul 1 din București.

A rămas de atunci, s-au făcut direcții pentru mari contribuabili, tot felul de șmecherii. Ce se întâmplă cu acești mari contribuabili? Aceștia nu contribuie la bugetele unde oamenii produc banii, ci contribuie la București.

Apoi, gestionați global, acești mari investitori produc în România doar 43% din PIB. În alte țări marii contribuabili produc 75%. Acest lucru înseamnă că ei nu sunt angrenați în ideea de a plăti, de a sprijini comunitatea din care fac parte, pentru că e o comunitate din București.

Dacă ar fi la Cluj eu sunt sigur că oamenii aceștia ar contribui mult mai mult, pentru că marii investitori, vedem au oameni în comunitate, au nevoie de o imagine bună în comunitate, poți să îi prinzi la marile proiecte, vedem la Cluj, participă la proiecte importante de responsabilitate socială. La București nu au ce să facă și pierdem foarte mulți bani din bugetul României prin asta.

Proiecte legate de reforma administrației

Acesta ar fi primul și sigur că am foarte multe proiecte legate de reforma administrației, descentralizare. O grămadă de proiecte care au rămas în 2016 după care s-au oprit brusc.

Legat de amenajarea teritoriului avem o strategie care a rămas intactă după 2016, am aprobat-o, am trecut-o prin Guvern și este o strategie care sprijină posibilitatea de a-și planifica fiecare primar într-o comună, de exemplu are un  instrument, observatorul regional, în care își poate proiecta el dezvoltarea comunității.

Are acolo: ce se întâmplă în demografie, câți copii va avea peste 10 ani. Trebuie introduse doar datele de infrastructură.

Știe câți kilometri de canalizare are. Tot ceea ce trebuie își poate proiecta singur să își facă un plan de urbanism tot singur fără să plătească foarte mulți bani și se poate orienta tot timpul. Publicul poate vedea ce s-a făcut în guvernare

A fost suspendat încă de pe vremea unui guvern PSD și vreau să revin la câteva din proiectele importante. De asemenea, am început un Cod al urbanismului, am făcut în acea perioadă, luptându-mă cu toată lumea, Ordonanța 100 care sprijinea o dezvoltare urbană corectă și fără șmecheriile urbaniștilor de la primărie sau județ

O strategie pentru înlocuire. De asemenea, vreau să facem pentru România o legislație absolut europeană, modernă, legată de locuire și dreptul de locuire a oamenilor și foarte multe alte proiecte pe care le-am gândit de-a lungul timpului și sunt pregătite.

Priceput la fotbal și la politică

Rep: O vorbă din popor spune că tot românul se pricepe la fotbal și la politică. Dvs nu faceți excepție, vă pricepeți la politică dar și la fotbal. Sunteți un apropiat al președintelui FRF Răzvan Burleanu iar gurile rele vă dau drept patronul din umbră al echipei CFR Cluj. Spuneți-ne cât de greu s-a negociat cu antrenorul Edy Iordănescu?

V.D: Nu am nicio legătură cu fotbalul, iar faptul că sunt un susținător al echipei României, al echipelor din Cluj, U, CFR am o egală distanță față de ele. În ultima vreme am sprijinit emoțional și strategic CFR-ul care făcea performanță și ducea Clujul peste tot în Europa și în lume.

Am constatat, umblând prin Europa, că despre România foarte mulți oameni spun CFR Cluj. Când te duci în Germania sau în alte țări, ei nu știu foarte multe despre România și m-am bucurat. Nu am nicio legătură nici cu deciziile strategice ale CFR-ului, nici cele a Federației Române de Fotbal, doar că sunt un pasionat. Pe Răzvan Burleanu l-am cunoscut în condiția de doctorand și mai apoi de doctor în științe politice.

Cred că era consilier la Cotroceni și l-am cunoscut ca un băiat foarte deștept, un tip care studia management sportiv. Nu l-am ajutat eu cu nimic și nici nu am făcut afaceri cu el.

Burleanu, membru în comitetul FIFA

Ei sunt o echipă care vor să pună mâna pe Federație și pe banii din fotbal, dar nu au nicio șansă, probabil. Răzvan Burleanu va fi confirmat peste câteva zile ca membru în comitetul FIFA. Este pentru prima dată când România și Europa de Est are un membru în comitetul FIFA mondial.

Deci a avut succes și eu mă bucur pentru succesele lui, pentru faptul că echipa noastră de U21 după un proiect pe care și eu i-am încurajat să îl facă, obligativitatea echipelor de Liga 1 să țină în teren 2 jucători U21.

La început toată lumea s-a opus, acum toți recunosc că echipele au în U21 jucători foarte buni, iar echipa noastră de U21 vedem că s-a calificat la competiții mondiale și europene și asta este o dovadă că funcționează.

Sigur că nomenclatura din fotbal, baronii fotbalului nu sunt foarte încântați, dar după cum vedem, cam intră în pușcărie majoritatea și nu din cauza lui Răzvan și nici din cauza mea.

”I-aș încuraja pe oameni să voteze oameni, nu partide”

Rep: Ce mesaj transmiteți alegătorilor din județul Cluj?

V.D: Eu cred că am făcut foarte multe sondaje în ultima perioadă și am adunat proiectele a peste 50.000 de oameni care ne-au răspuns din județul Cluj și încă lucrăm cu privire la proiectele lor legate de comunitate, de Transilvania și legate de România.

O să mă țin de proiectele respective, o să le public, voi face și un document barosan legat de asta și o să îl prezint și președintelui Consiliului Județean și primarului Emil Boc, pentru a vedea o imagine de ansamblu. Nu s-a făcut niciodată un astfel de sondaj, imens. Am întrebat până acum peste 400.000 de oameni.

Nu toți au avut păreri, dar sunt vreo 50.000 care au avut despre ce trebuie să facem. Chiar și pe mine m-au surprins unele dintre ele, pentru că oamenii sunt în general mulțumiți de ce se întâmplă în județul Cluj, în orașul Cluj-Napoca, dar când te uiți mai atent îți dai seama că fiecare are nemulțumiri care sunt unele fundamentale.

I-aș încuraja pe oameni să voteze oameni, nu partide. Există o ușoară atitudine anti-PSD în Cluj, eu m-am înhămat la o chestiune riscantă, dar este importantă diferența. Bun, am votat Funar tot timpul, acuma votăm PD, PNL. Trebuie să votăm oameni.

”Avem toate atuurile să fim votați”

Un sondaj făcut în România, în Transilvania mai ales, pe 5.000 de oameni, spunea că important este omul, nu programul și nici partidul.

Eu le ofer posibilitatea ca pe lista PSD să avem intelectuali, să avem un medic de la Institutul Oncologie, cel mai important din Europa Centrală și de Est. Le ofer tineri pe lista noastră, îi lăsăm să aleagă.

Dacă vor alege PSD cred că vom începe să lucrăm împreună cu administrația locală la un proiect mult mai interesant decât proiectul care există acum.

Pentru că dacă i-am întrebat pe oameni „Cine sunt cei care îi reprezintă la București în Camera Deputaților și în Senat?”, doar 5% au știut să spună numele unui deputat din județ.

Astfel, eu cred că avem toate atuurile să fim votați de o parte importantă din electoratul clujean.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

Clujul de altădată

Clujul care a fost în presa vremii. Ziarul Universul, 29 ianuarie 1930: COALIȚIE antimaghiară în alegerile locale din Cluj

Publicat

universul

Cluj24 îşi propune prin rubrica de faţă să aducă în atenţia cititorilor săi unele dintre cele mai importante ştiri despre urbea noastră, din urmă cu aproape 100 de ani, aşa cum apăreau ele în presa importantă a vremii. O să aveţi ocazia să citiţi despre evenimente politice importante, unele având multe similitudini cu situaţia Clujului post-1989, dar şi ştiri inedite din viaţa economică, socială şi mondenă a acelor vremuri, cu sprijinul Arcanum.

Pentru că suntem în prag de alegeri locale şi europarlamentare- în 9 iunie, o să începem această rubrică cu o relatare foarte interesantă, publicată chiar pe prima pagină de cunoscutul ziar Universul, în 29 ianuarie 1930, despre o iniţiaţivă a Episcopului Nicolae Ivan de formare a unei coaliţii a partidelor româneşti care să concureze partidul maghiar în alegerile pentru consiliul comunal, cum se numea atunci, de fapt deliberativul primăriei, care astăzi se numeşte consiliul local.

Clujul de altădată în presa vremii. Ziarul Universul, 29 ianuarie 1930: COALIȚIE antimaghiară în alegerile locale din Cluj

Cine obţinea atunci majoritatea avea şi primarul Clujului, pentru că acest consiliu alegea primarul, la fel cum astăzi consiliul local alege viceprimarii. Contextul istoric este unul complicat, suntem de-abia la 12 ani de la unirea Ardealului cu patria mamă, iar cele mai multe partide româneşti se zbăteau să obţină cât mai multe funcţii de primari în oraşele importante din Transilvania.

Universul_1930_01-29 coalitie antimaghiara la alegerile locale

„Din cauza nouei legi administrative — care nu mai cuprinde nicio dispoziţie destinată să apere interesele elementului românesc în oraşele din provinciile alipite — iar, pe de altă parte, ca un rezultat al adversităţii ireconciliabile dintre partidele politice româneşti, suntem ameninţaţi să vedem instalându-se şi la Cluj, ca şi în alte centre din Ardeal, un consiliu comunal in majoritate minoritar.

„În 1930 partidele mari încheiau la centru înţelegeri controversate”

Negocierile dintre reprezentanţii guvernului şi conducerea partidului maghiar, in urma cărora s’au incheiat acordurile electorale dela Oradea, Arad, Timişoara, Targu Mureş şi Braşov n’au dat nici un rezultat la Cluj. Motivul nu e prea greu de aflat. Ceeace partidul naţional-ţărăesc, astăzi la putere, a admis pentru cele cinci oraşe de mai sus, unde conducerea trebilor municipale a fost abandonată în mâinile maghiarilor, germanilor şi evreilor, a refuzat să accepte pentru Cluj. Aci, cartelul guvernamentalo-minoritar nu s’a putut realiza.”, se arată la începutul articolului respectiv.

Puteţi observa cum şi în 1930 partidele mari încheiau la centru înţelegeri controversate, dar existau şi „linii roşii” peste care nu se trecea, în cazul de faţă guvernul ţărănist nu a „abandonat”, cum spune ziaristul de la Universul, Clujul în mâinile unui primar maghiar, fără o bătălie electorală. În acest context apare iniţiativa Episcopului Nicolae Ivan:

„Îngrijorat de dureroasa înfrângere naţională, care ne ameninţă în capitala Ardealului românesc, P. S. Episcop Nicolae Ivan a luat asupra sa iniţiativa de a propune fruntaşilor vieţii publice din Cluj, fără deosebire de partid, realizarea unui front unic în alegerile comunale, mobilizând toate forţele româneşti în slujba unui mare interes comun.

„Inovaţii în materie de autonomie municipală”

Cu prilejul unui prânz, oferit în reşedinţa sa episcopală mai multor personalităţi de seamă din localitate, P. S. Sa a ridicat paharul in CINSTEA DORITEI SOLIDARITATI ROMANEŞTI. INVOCAND PERICOLUL SUPREMAŢIEI MINORITARE SI CERAND CELOR DE FATA. FRUNTAŞI DIN DIFERITE TABERE POLITICE, SA-ŞI DEA MANA, uitand pentru catva timp adversităţile cotidiene.

Căldurosul apel al Episcopului Ivan, susţinut cu emoţionantă grijă de neam, a găsit ecoul dorit în mijlocul celor de faţă, printre cari erau d-nii Al. I.apedatu, I. Lupaş, Gh. Rogdan- Duică, Silviu Dragomir, Ionel. Comşa, Sebastian Bornemisa şi alţii.

D. I. Lupaş relevand de-asemenea pericolul de a avea la Cluj o conducere comunală minoritară şi a vedea la zece ani după unire instalându-se primar ungur, s’a angajat în numele partidului poporului, să răspundă apelului de unire. Aceeaş declaraţie a făcut-o şi d. Gh. Bogdan-Duică în ceeace priveşte partidul liberal. Pentru partidul naţional-ţărănesc ar fi putut să vorbească d. Ionel Comşa, dar, probabil, s’a temut să nu fie, ulterior, dezavuat.

„Ne-am trezit, deci, în faţa unor dificultăţi penibile pentru interesele româneşti”

După cum ştim, iniţiativa Episcopului Ivan nu se va opri aici. P. S. Sa va căuta să convingă pe toţi factorii politici hotărâtori de utilitatea propunerii sale, cerând tuturor o înlăturare a patimelor şi ambiţiilor personale.”, relatează ziarul Universul.

În finalul articolului, ziaristul de la Universul, care a ales să se semneze doar cu iniţialele „a.h”, are şi o opinie extrem de critică faţă de prevederile legii administraţiei în vigoare în 1930, pe care le numeşte ironic „inovaţii în materie de autonomie municipală”:

„Insfarşit, trebue să reamintim mereu, ca să nu scăpăm din vedere geneza atâtor complicaţii, că fără inovaţiile în materie de autonomie municipală a nouei legi administrative, n’am fi înregistrat asaltul de acum al minorităţilor asupra consiliilor comunale în oraşele din Ardeal. Ne-am trezit, deci, în faţa unor dificultăţi penibile pentru interesele româneşti, fără să fi existat vre-o necesitate şi fără să dobândim vre-o compensaţie”.

Redăm integral textul articolului, respectând grafia vremii.

Alegerile comunale la Cluj

-O iniţiativă a P. S. Episcopului Nicolae Ivan

 

Cluj, 26 Ian. Din cauza nouei legi administrative care nu mai cuprinde nicio dispoziție destinată să apere interesele elementului românesc în oraşele din provinciile alipite iar, pe de altă parte, ca un rezultat al adversității ireconciliabile dintre partidele politice româneşti, suntem amenințați să vedem instalându-se şi la Cluj, ca și în alte centre din Ardeal, un consiliu comunal în majoritate minoritar.

Negocierile dintre reprezentanții guvernului şi conducerea partidului maghiar, în urma cărora s’au încheiat acordurile electorale dela Oradea, Arad, Timişoara, Târgu Mureş şi Braşov n’au dat niciun rezultat nici la Cluj. Motivul nu-i prea greu de aflat. Ceea ce partidul național-țărănesc, astăzi la putere, a admis pentru cele cinci oraşe de mai sus, unde conducerea trebilor municipale a fost abandonată în mâinile maghiarilor, germanilor şi evreilor. a refuzat să accepte pentru Cluj.

Aci, cartelul guvernamentalo-minoritar nu s’a putut realiza.

Ca urmare a acestei neînţelegeri, partidul maghiar s’a adresat socialiştilor, cărora le-a propus organizarea unui front grup unic în alegerile comunale dela Cluj. Alianța s’a înjghebat în pripă, aşa încât, în momentul de faţă, perspectiva listei guvernamentale de a ieşi învingătoa re în aceste alegeri s’a văzut anihilată aproape cu desăvârșire.

Această analiză pesimistă a situației se justifică, mai ales, cu aceea, că voturile alegătorilor români dela oraş nu se vor grupa la un loc, ci se vor împrăştia pe liste diferite, facilitând astfel reuşita tovărăşiei maghiaro-socialiste.

Îngrijorat de dureroasa înfrângere naţională, care ne amenință în capitala Ardealului românesc, P. S. Episcop Nicolae Ivan a luat asupra sa inițiativa de a propune fruntaşilor vieții publice din Cluj, färă deosebire de partid, realizarea unui front unic în alegerile comunale, mobilizând toate fortele rumâneşti în slujba unui mare interes comun.

Cu prilejul unui prânz, oferit in reşedinţa sa episcopală mai multor personalități de seamă din localitate, P. S. Sa a ridicat paharul in CINSTEA DORITEI SOLIDARITATI ROMANEŞTI, INVOCAND PERICOLUL SUPREMAŢIEI MINORITARE ȘI CERAND CELOR DE FATA. FRUNTAŞI DIN DIFERITE TABERE POLITICE, SA-ȘI DEA MANA, uitand pentru catva timp adversitățile cotidiane.

Căldurosul apel al Episcopului Ivan, susținut cu emoționantă grijă de neam, a găsit ecoul dorit in mijlocul celor de faţă printre cari erau d-nii Al. Lapedatu, I. Lupas, Gh. Bogdan Duică, Silviu Dragomir, Ionel Comșa, Sebastian Bornemisa și alții.

I. Lupas relevând de-asemenea pericolul de a avea la Cluj o conducere comunală minoritară și a vedea la zece ani după unire instalându-se primar ungur, s’a angajat in numele partidului poporului, să răspundă apelului de unire. Aceeaşi declaraţie a făcut-o si d. Gh. – Bogdan-Duică în ceea ce priveste partidul liberal. Pentru partidul național-țărănesc ar fi putut să vorbească d. Ionel Comșa, dar, probabil, s’a temut să nu fie, ulterior, dezavuat. După cât știm, iniţiativa Episcopului Ivan nu se va opri aici, P. S. Sa va căuta să con vingă pe toți factorii politici hotărâtori de utilitatea propunerii sale, cerând tuturpr o înlăturare a patimelor și ambițiilor personale.

Nu îndrăznim să formulăm nicio nădejde în privința frontului românesc unic în viitoarele alegeri comunale de la Cluj. Ni se spune, că unele oferte, mai mult sau mai puțin precise, au și pornit din lagărul național- țărănesc spre celelalte partide româneşti din localitate. O înțelegere pentru paralizarea ofensivei minoritare asupra oraşelor din Ardeal ar fi binevenită, chiar dacă s’ar înfăptui abia acum, în ceasul al doisprezecelea.

Totuş, nu trebue să scăpăm din vedere, că în cele mai multe locuri partidul de la putere a și contractat învoeli electorale cu grupările minoritare, cedând acestora majoritatea locurilor la conducere şi consimțind, ca la Arad, la concesiuni categorice în privinţa întrebuinţării limbii maghiare în şedinţele consiliului comunal. Ceeace s’a întârziat a se realiza la Oradea, la Timişoara sau la Braşov, va fi oare posibil la Cluj? Cum? Guvernul va accepta ideia unei concentrării a forțelor românești fără deosebire de partid, numai acolo unde n’a izbutit să cadă la învoială cu minoritățile?

Însfârşit, trebue să reamintim mereu, ca să nu scăpăm din vedere geneza atâtor complicații, că fără inovațiile în materie de autonomie municipală a nouei legi administrative, n’am fi în registrat asaltul de acum al minorităţilor asupra consiliilor comunale în oraşele din Ardeal. Ne-am trezit, deci, în faţa unor dificultăți penibile pentru interesele româneşti, fără să fi existat vreo necesitate şi fără să dobândim vreo compensatie.

a.h.

Mircea Tătar

Citește mai departe

EVENIMENT

Nelu Varga mai are un PARTENER la CFR Cluj. Pe cine a ATRAS în acționariatul clubului

Publicat

gheorghe falca

De azi noapte, Nelu Varga mai are un partener la CFR Cluj. Gheorghe Falcă, fostul primar din Arad, a intrat în acționariatul clubului CFR Cluj. Cei doi au oferit informația după victoria cu Farul, 5-1, în ultima etapă din play-off.

Nelu Varga a anunțat inițial că l-a cooptat pe Falcă alături de el la CFR, apoi politicianul a intrat în direct și a confirmat informația. Acesta a fost primar între 2004 și 2016, iar din 2019 e europarlamentar, scrie GSP.

Nelu Varga mai are un PARTENER la CFR Cluj. Pe cine a ATRAS în acționariatul clubului

„Eu am fost în spatele echipei UTA când a pornit din Liga 4. Am fost alături de CFR Cluj la toate marile victorii, am fost lângă echipele din Ardeal care s-au bătut cu cele din Regat. Ardelenii se unesc. Am fost alături de Neluțu și când a avut probleme de sănătate.

Neluțu Varga mi-a făcut propunerea, sunt lângă el indiferent de acte. Sunt în actele clubului. Am fost alături de CFR Cluj în Gruia și vreau să mai merg la meciuri în Europa. Mă bucur de această ofertă. Nu poți refuza o ofertă de la echipa asta frumoasă.

Îmi place Otele, vă dați seama ce sentiment mă încearcă atunci când îl văd pe Otele că marchează, știind că a venit de la UTA. Mi-a plăcut Bîrligea, care sper să fie la echipa națională. Sper că selecționerul se uită la liderii români de la CFR Cluj.

Eu voi mai fi și lângă UTA Arad, primăria sprijină clubul”, a declarat Gheorghe Falcă, la Prima Sport 1.

Foto: Facebook

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. ACCIDENT la Fizeșu Gherlii. Patru RĂNIȚI, dintre care unul în stare gravă

Publicat

accident fizesu gherlii

Un accident rutier a avut loc, noaptea trecută, între localitățile Sântioana și Fizeșu Gherlii. Patru persoane au fost rănite, dintre care una se află în stare gravă.

„Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Gherla și a Detașamentului Dej au intervenit în cursul nopții trecute la un accident rutier petrecut între localitățile Sântioana și Fizeșu Gherlii.

FOTO. ACCIDENT la Fizeșu Gherlii. Patru RĂNIȚI, dintre care unul în stare gravă

La fața locului au ajuns două autospeciale cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD și două echipaje SAJ. Echipajele operative au găsit un autoturism avariat, ieșit în afara părții carosabile, fără ocupanți în acesta.

Patru tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 19 ani, au primit primul ajutor calificat la fața locului, dintre care unul era în stare critică. Acesta a fost intubat către echipajul medical, fiind apoi transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

De asemenea, echipajele SMURD și SAJ au transportat și ceilalți trei tineri, care au solicitat îngrijiri medicale, la spital. Conform primelor evaluări, aceștia din urmă erau în stare de conștiență și erau cooperanți”, a transmis ISU Cluj.

Ce spune poliția

„Accident rutier produs în jurul orei 03.30, pe DJ109C, în afara localității Fizeșu Gherlii

Din primele cercetări s-a constatat faptul că un conducător auto de 19 ani, din județul Mureș, care se deplasa cu un autoturism în direcția localității Sântioana ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, autovehiculul părăsind partea carosabilă, ulterior răsturnându-se.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea a trei tineri, pasageri în autoturism.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a comunicat IPJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. ACCIDENT grav la Dej. Un bărbat de 38 de ani a MURIT. Acesta nu avea permis și circula cu număr FALS

Publicat

Un accident rutier grav s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Dej. Un bărbat de 38 de ani a decedat.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit în cursul nopții trecute la un accident rutier petrecut pe strada Bistriței din municipiul Dej.

FOTO. ACCIDENT grav la Dej. Un bărbat de 38 de ani a MURIT. Acesta nu avea permis și circula cu număr FALS

La fața locului au fost dislocate două autospeciale cu modul de descarcerare și un echipaj SAJ.

accident dej

Pompierii au găsit la fața locului un autoturism avariat, ieșit în afara părții carosabile, cu șoferul în stare de inconștiență și cu multiple traumatisme încarcerat înăuntrul acestuia.

Un bărbat în vârstă de aproximativ 38 de ani, a fost extras de urgență și predat echipajului SAJ, care a început imediat aplicarea manevrelor de resuscitare. Concomitent s-a efectuat transportul acestuia la spital. Ulterior a fost declarat decesul bărbatului de către medicii din cadrul Spitalului Municipal Dej”, a transmis ISU Cluj.

Ce spune poliția

„Un accident rutier s-a produs la data de 18 mai a.c., în municipiul Dej, în jurul orei 22.50, pe strada Bistriței, pe DN 17.

Din cercetările preliminare s-a constatat că un bărbat de 38 de ani, din județul Cluj care conducea un autoturism, ar fi părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un cap de pod.

Bărbatul a fost preluat de un echipaj medical, însă din nefericire a decedat la unitatea medicală.

S-a constatat faptul că bărbatul nu deținea permis de conducere, iar că numărul de înmatriculare era alocat unui alt autoturism, autovehiculul implicat în accident fiind radiat din circulație.

Sunt continuate cercetările în cadrul unui dosar penal care vizează infracțiunile de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat și cu număr fals”, a comunicat IPJ Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax