Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Încă 300 de tone de gunoaie curățate de Primăria Florești pe malul Someșului

Publicat


curatenie somes

În cursul zilei de ieri și astăzi, 10-11 noiembrie, s-a intervenit din nou pentru 𝗲𝘃𝗮𝗰𝘂𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗱𝗲𝘀̦𝗲𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗰𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝘀𝘁𝗶𝗻𝗲 de pe malurile Someșului din zona străzii 𝗧𝗶𝗻𝗲𝗿𝗲𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶.

S-a intervenit cu un excavator pentru îndepărtarea deșeurilor abandonate printr-o acțiune comună a Poliției Locale Florești și Compartimenul Mediu al Primăriei. Ca urmare a acestei acțiuni, s-au evacuat 19 autocamioane însumând o cantitate de aproximativ 300 tone deșeuri.

Potrivit primarului Bogdan Pivariu, s-a identificat cu acest prilej și o construcție ilegală, în curs de realizare, pe marginea râului Someș, și s-au luat măsuri împotriva persoanei care a realizat această construcție prin dispunerea demolării acesteia până în data de 15.11.2021.

deseuri somes floresti

deseuri somes floresti


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *ADMINISTRAȚIE

Metroul va BLOCA timp de cel puțin 1 AN circulația mașinilor prin Centrul Clujului. Va rula doar transportul în comun

Publicat

De

autobuz cluj

Proiectanții metroului din Cluj au obținut, vineri, avizul Comisiei de Urbanism a Consiliului Județean Cluj pentru Planul Urbanistic Zonal al proiectului, cu condiția aprobării Hotărârii de Guvern pentru exproprierea terenurilor private. În acest context, urbaniștii clujeni au cerut mai multe detalii despre modul în care săpăturile de la stațiile din Centrul municipiului Cluj-Napoca vor afecta traficul auto.

Stațiile de metrou se vor realiza pe bază de săpătură deschisă în municipiu, lucru care va genera o presiune serioasă pe circulație.

Pentru magistralele de metrou din București, aceste săpături s-au întins pe intervale cuprinse între 1 an jumătate și 7 ani, însă șeful de proiect Ionel Oprea a menționat că la Cluj vor dura 9 luni.

Soluția aleasă a fost realizarea în primă fază a acoperișului stațiilor de metrou, iar apoi continuarea lucrărilor în adâncime.

În cele 9 luni traficul va fi complet blocat în jurul viitoarelor stații de metrou. A fost luată în calcul momentan doar devierea transportului în comun.

Pentru a face față devierilor de traseu, se va apela și la închirierea a 30 de autobuze pe o perioadă de 3 ani de zile și se va investi în extinderea rețelei de troleibuze CTP cu încă 10 km.

Unele soluții pentru circulația mașinilor vor fi date de contractorul care va câștiga licitația de proiectare și execuție.

”Nu se poate construi și să permiți circulația mașinilor”, a mai afirmat șeful de proiect Ionel Oprea.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Emil Boc a anunțat pe unde vor circula autobuzele fără șofer în Cluj-Napoca

Publicat

De

Primarul Emil Boc a anunțat, vineri, pe unde vor circula autobuzele fără șofer în municipiul Cluj-Napoca.

Această soluție a viitorului vine să completeze alte achiziții pe care Primăria intenționează să le realizeze pe linia transportului în comum, cum ar fi autobuzele pe bază de hidrogen.

Emil Boc își dorește o ”linie verde” de autobuze fără șofer, care să pornească de la Sala Polivalentă (unde oamenii să își lase mașinile), să oprească la Primărie, Prefectură, Finanțe, iar apoi să revină la Sala Polivalentă.

Autoritățile locale au lansat anul trecut licitația pentru autobuzele fără șofer, dar au anulat procedura din cauză că ofertele depuse au fost neconforme. Valoarea estimată a contractului este de 5,5 milioane de euro.

Acestea vor avea o capacitate de maxim 22 de pasageri și vor rula cu o viteză de până în 40 km pe oră. Lungimea lor va fi de minim 3, 9 m, iar lățimea de maxim 2,2 m.

Inițial se dorește achiziționarea a minim 2 bucăți, iar apoi maxim 14, în baza unui acord cadru.

Primarul Clujului recunoaște că sunt unele probleme la autobuzele cu hidrogen

Circa 24 milioane de euro vor merge către achiziționarea unei flote de autobuze care funcționează pe bază de hidrogen. Costul unui asemenea autobuz este mai mare față de cele electrice.

Iar problema cea mai mare este producerea hidrogenului, care se face doar la Onești, iar apoi hidrogenul trebuie să fie transportat la Cluj.

Emil Boc a recunoscut, vineri, că realizarea stațiilor de încărcare va fi o temă costisitoare, însă o dată realizate, vor permite o alimentare rapidă și autonomie sporită.

La autobuzele electrice realizarea stațiilor de încărcare nu este o problemă, însă acestea rezistă pe trasee mai scurte.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

ÎNGRIJORĂTOR. Zeci de telefoane la Cluj la 119 cu ABUZURI împotriva copiilor. Majoritatea, abuzuri SEXUALE

Publicat

De

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a realizat, împreună cu conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Cluj, o analiză a activității derulate de noul serviciu de call center destinat sesizării cazurilor de abuz împotriva copiilor – 119.

„În ceea ce ne privește, am asigurat cadrul și dotările necesare pentru ca acest serviciu să poată funcționa optim. Ceea ce ne dorim este ca numărul unic 119 să fie cunoscut de cât mai mulți clujeni, astfel încât copiii să aibă o șansă în plus la o copilărie normală”, a spus Tișe.

Pe parcursul primelor două săptămâni de funcționare în cadrul D.G.A.S.P.C. Cluj a dispeceratului acestui serviciu telefonic, au fost recepționate 57 de apeluri, marea majoritate a problemelor semnalate fiind deja soluționate. În același timp, trei dintre aceste cazuri, din care două legate de cerșetorie și unul referitor la violență în școală, sunt în curs de a fi soluționate de către specialiștii Direcției. Cele mai multe apeluri, respectiv 83,4% dintre acestea, au provenit de la persoane adulte, restul de la minori și profesioniști din domeniul social.

În ceea ce privește problemele soluționate, cele mai multe au vizat abuzul sexual, respectiv cel emoțional. Totodată, au existat apeluri care au semnalat nevoia acordării de consiliere psihologică, precum și două apeluri care au impus intervenția echipei mobile pentru verificarea, la fața locului, a stării de fapt sesizate.

Având în vedere noutatea acestui număr telefonic unic la nivel național, au existat și o serie de apeluri care nu au făcut obiectul de activitate al Tel Verde 119, respectiv apeluri efectuate în mod eronat și datorate, în special, curiozității legate de modul în care funcționează serviciul.

Reamintim faptul că, prin apelarea numărului 119, disponibil în toate rețelele publice de comunicații din România, pot fi raportate, în regim non-stop, toate cazurile de abuz, exploatare, neglijare și forme de violență asupra copiilor, inclusiv bullying, respectiv toate situațiile care nu necesită intervenția imediată a autorităților specializate din cadrul Serviciului de Urgență 112.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Mica UNIRE, sărbătorită la Cluj-Napoca, la bustul lui Alexandru Ioan Cuza. Fără HORA Unirii

Publicat

De

cuza 2

Prefectura Cluj anunță programul ceremoniei publice de sărbătorire a 163 de ani de la Mica Unire, Ziua Unirii Principatelor Române, ”într-un  moment  de cinstire a memoriei eroilor naționali, de respect pentru tradițiile, valorile și jertfa celor care au pus bazele României moderne”.

Evenimentul, organizat de Prefectura Cluj,  în  cooperare  cu Divizia   4   lnfanterie   „Gemina”  și   Primăria Cluj-Napoca,   va   avea    loc luni, 24 ianuarie 2022, ora 11.00, la bustul domnitorului Alexandru loan Cuza.

Programul este următorul:

  • prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă;
  • intonarea Imnului Național al României; oficierea serviciului religios;
  • alocuțiuni privind sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Române; depunerile de coroane și jerbe de flori (conform Legii 215/2016).

Ceremonia  se  va desfășura  într-un  format  restrâns  cu respectarea  strictă  a prevederilor  legale  referitoare  prevenirea  și  combaterea  efectelor  pandemiei  de COVID-19.

”Date fiind aceste condiții, în acest an nu se va dansa tradiționala Horă a Unirii”, au spus reprezentanții Prefecturii Cluj.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

 

 

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate