Connect with us

EVENIMENT

Înapoi la clubul care l-a lansat. CFR Cluj și-a „înregimentat” un fost jucător

Publicat


adi paun

CFR Cluj a mai făcut un transfer. Adiță Păun, fost jucător la clubul din Gruia, se întoarce acasă, după doi ani în care a jucat în Israel.

Adrian Păun revine la CFR Cluj după ce în 2022 a fost împrumutat la Hapoel Beer Sheva pentru 200.000 de euro, urmând să fie cumpărat definitiv în vara anului 2023 în schimbul sumei de 500.000 de euro. Clubul din Israel n-a mai activat opțiunea de cumpărare, ca atare, Adiță revine la Cluj-Napoca.

Înapoi la clubul care l-a lansat. CFR Cluj și-a „înregimentat” un fost jucător

„Bine ai revenit acasă, Adrian Păun!
14 ani, 309 meciuri, 29 de goluri și 31 de pase decisive. Când vine vorba despre momentele frumoase trăite alături de familia CFR-istă, acestea nu vor putea fi numărate vreodată!

Adiță, îți urăm cât mai multe reușite alături de noi”, scrie pe pagina de Facebook a clubului.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Șantiere peste vară. Se schimbă rețele de apă și canalizare pe zeci de străzi din Cluj-Napoca de către Compania de Apă Someș

Publicat

apa

Zeci de străzi din municipiului Cluj-Napoca au intrat într-un program de schimbare a rețelelor de apă și canalizare, contract care are o valoare de aproape 125 de milioane de lei, lucrările fiind finalizate până în 20 decembrie.

Reprezentanții Companiei de Apă Someș au anunțat, joi, că au fost prevăzute lucrări pentru înlocuirea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime de 20 km pe 32 de străzi cât și reabilitarea conductelor de transport a apei pe o lungime de 7,5 km pe 7 străzi.

De asemenea rețeaua de canalizare din municipiul Cluj-Napoca va fi înlocuită sau reabilitată pe 68 de străzi în lungime totală de 23,5 km.

Unele din străzile afectate de șantiere

Din totalul lungimii de rețele de apă și de canalizare care fac obiectul contractului, o mare parte vor fi reabilitate prin tehnologii fără săpătură deschisă pentru a minimiza disconfortul pentru populație și circulație: torcretare și/sau linner (cămășuire).

Principalele criterii care au stat la baza includerii străzilor din acest contract in programul de reabilitare au fost numarul si frecventa avariilor, depasirea duratei normale de viata si materialul constructiv.

Printre străzile cuprinse în acest program se numără Eremia Grigorescu, Sighișoarei, Argeș, Traian, Nicolae Titulescu, Calea Dorobanților, Constantin Brâncuși, Băița, Băișoara, Regele Ferdinand, Andrei Șaguna, Dobrogeanu Gherea.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. „Festivalul Plăcintelor” la Bobâlna. Un regal al gastronomiei tradiționale

Publicat

Umplute cu silvoiță făcută la cean, brânză sau varză, plăcintele sunt în centrul atenției la „Festivalul Plăcintelor” de la Bobâlna. 

A doua ediție a „Festivalului Plăcintelor” va avea loc duminică, 28 iulie, în localitatea Bobâlna din județul Cluj. Plăcintele delicioase pregătite de localnici sunt vedeta acestei sărbători.

„Festivalul Plăcintelor”, la Bobâlna

Silvoița pentru umplutura plăcintelor a fost pregătită încă de toamna trecută de oamenii harnici de aici. Pe lângă plăcintele dulci, oaspeții acestui festival vor mai putea savura și plăcinte cu brânză, varză sau cartofi.

„Anul acesta, vă așteptăm din nou la un regal al gastronomiei tradiționale, unde veți putea savura cele mai delicioase plăcinte, pregătite cu drag de oamenii harnici din Bobâlna. Încă din toamna anului trecut, aceștia au pregătit silvoița pentru plăcintele care vor putea fi savurate în cadrul festivalului, alături de cele cu brânză, varză și cartofi. Pe lângă bunătățile culinare, festivalul va fi completat de un spectacol folcloric de excepție, susținut de artiști și ansambluri de renume.

Citește mai departe

EVENIMENT

Județul Cluj, sub COD GALBEN de ploi torențiale, vijelii și grindină. Până când e valabil?

Publicat

furtuna

Județul Cluj se află, joi, sub o avertizare meteo cod galben de ploi torențiale, intensificări ale vântului și posibile căderi de grindină.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod galben pentru jumătatea vestică a țării.

Cod galben de instabilitate atmosferică

În intervalul 27 iunie, ora 12 – 28 iunie, ora 3, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20… 30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Județele vizate

Sunt vizate județele Alba, Arad, Bihor, Bistrița Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Timiș și parțial Neamți și Suceava.

Citește mai departe

EVENIMENT

Comercianții, obligați să verifice vârsta celor care cumpără băuturi alcoolice, energizante și țigări. Cât de mari sunt amenzile

Publicat

bauturi alcoolice
Camera Deputaților a adoptat legea are permite comercianților să solicite buletinul în cazul în care o persoană dorește să cumpere energizante, țigări sau băuturi alcoolice. Comercianții nu au voie să vândă astfel de produse minorilor și sunt obligați să verifice vârsta, înainte de a permite achiziția, în caz  contrar riscând sancțiuni usturătoare.
“(1) În vederea verificării împlinirii vârstei de 18 ani a cumpărătorilor și consumatorilor care solicită vânzarea, respectiv servirea băuturilor alcoolice, băuturilor energizante și/sau produselor reglementate de dispozițiile art. 2 din Legea nr. 201/2016 privind stabilirea condițiilor pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor de tutun și a produselor conexe și de modificare a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor de tutun, cu modificările și completările ulterioare, membrii personalului localurilor publice și vânzătorii din unitățile comerciale au obligația de a solicita consultarea actelor de identitate ale consumatorilor.
(2) În cazul neîndeplinirii obligației prevăzute la alin. (1), membrii personalului localurilor publice și vânzătorii din unitățile comerciale pot fi sancționați cu amendă de la 10.000 lei la 30.000 lei”, se arată în lege.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax