Connect with us

EVENIMENT

I-ați VĂZUT? Doi minori din Cluj-Napoca, DISPĂRUȚI de acasă. Sunați la 112

Publicat


112

La data de 10 octombrie 2024, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre la faptul că COCOI DARIA ALEXANDRA, în vârstă de 13 ani și AJTAI ALEXANDRU HOREA RAFAEL, în vârstă de 13 ani, din municipiul Cluj-Napoca au plecat voluntar în cursul zilei, în jurul orei 14.30, în timp ce se aflau în zona Piața 14 iulie din Cluj-Napoca.

SEMNALMENTE: Cocoi Daria Alexandra – înălțime aproximativă – 1,65m, brunetă.

cocoi daria

La momentul plecării aceasta purta o bluză neagră, pantalon scurt culoare roz, adidași albi.

I-ați VĂZUT? Doi minori din Cluj-Napoca, DISPĂRUȚI de acasă. Sunați la 112

SEMNALMENTE: Ajtai Alexandru Horea Rafael – înălțime aproximativă – 1,65 m, păr castaniu.

ajtai

La momentul plecării acesta era îmbrăcat cu îmbrăcat cu pantaloni negri, maieu alb.

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre aceștia sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112!



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

U-BT Cluj – Valencia Basket, 96-105. Clujenii pierd al treilea meci din Eurocup după ce au condus și cu 17 puncte

Publicat

baschet

U-BT Cluj-Napoca a jucat, miercuri seara la BTarena cu Valencia Basket, un duel din runda 3 din BKT Eurocup. Valencia ocupă locul 3 după 2 victorii din 2 meciuri, în timp ce U-BT Cluj-Napoca este pe locul 8, cu 2 înfrângeri. După un meci în care au condus și cu 17 puncte, clujenii pierd și cel de-al treilea joc cu 96-105 (24-19, 28-25, 23-26, 21-35).

Formațiile de start:

U-BT Cluj-Napoca: Zavier Simpson, Sasu Salin, DJ Seeley, Mareks Mejeris, Zach Hankins
Valencia Basket: Brancou Badio, Nate Reuvers, Jaime Pradilla, Xabi Lopez-Arostegui, Stefan Jovic

Elevii lui Silvășan au început bine partida, conducând la un moment dat și cu 15 puncte. În al patrulea sfert, spaniolii au reușit să se distanțeze pe tabelă, datorită procentajului de reușite la aruncările de 3 puncte.

U-BT Cluj – Valencia Basket, 96-105. Clujenii pierd al treilea meci din Eurocup după ce au condus și cu 17 puncte

Liderii clujenilor au fost Deshawn Stephens (17 puncte), DJ Seeley (15 puncte) și Adam Mokoka (15 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat Xabi Lopez-Arostegui (22 de puncte) și Semi Ojeleye (22 de puncte).

U-BT Cluj-Napoca vs Valencia Basket

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Clujul, „capitala” concursurilor de soluții din România: a organizat o treime din concursurile din țară, în ultimul deceniu

Publicat

De

Cluj-Napoca este un „deschizător de drumuri” când vine vorba de concursuri de arhitectură organizate pentru găsirea celor mai bune soluții de amenajare și modernizare ale spațiului urban, cu un portofoliu impresionant de 15 proiecte în ultimii 10 ani.

Cluj-Napoca a devenit, în ultimul deceniu, un centru de referință pentru concursurile de arhitectură și urbanism din România, datorită eforturilor depuse de Filiala Transilvania a Ordinului Arhitecților din România (OART), în parteneriat cu Primăria, Consiliul Local Cluj-Napoca și Consiliului Județean Cluj.

Evenimente care celebrează concursurile de soluții de la Cluj

Performanța deosebită a administrației locale și județene este marcată la Cluj printr-o serie de evenimente care aduc în prim-plan proiectele premiate din cadrul competițiilor organizate între 2016 și 2023.

Cu această ocazie, clujenii pot vizita, pe strada Mihail Kogălniceanu, o expoziție reprezentând patru concursuri de soluții implementate și duse la bun sfârșit în municipiu. Este vorba despre amenajarea malurilor Someșului, a Turnului Pompierilor, a Parcului Feroviarilor și, nu în ultimul rând, a străzii care găzduiește expoziția, Mihail Kogălniceanu.

Clujul a finalizat 15 concursuri internaționale de soluții din 2016 până acum, reprezentând mai mult de o treime din toate concursurile internaționale de arhitectură organizate la nivel național.

Concursurile de arhitectură: o moștenire și un viitor pentru Cluj

Președintele OAR Transilvania, Daniela Maier, a subliniat importanța acestor concursuri, atât pentru dezvoltarea orașului, cât și pentru practica arhitecturală locală.

„Sunt bucuroasă că sunt, în calitate de gazdă, la o discuție despre concursurile de arhitectură implementate, finalizate în Cluj-Napoca. Este un punct în spatele căruia se ascund ani de muncă diplomatică a colegilor noștri care au început implementarea concursurilor, continuând de fapt un exercițiu de achiziție publică, care a existat în Cluj-Napoca încă de la începutul secolului trecut.

Au urmat apoi ani de găsit soluții din partea administrației, de găsire a formei celei mai bune de a implementa acest mod de achiziție publică într-un context legislativ nepregătit pentru toate modalitățile în care se poate face o contractare pentru proiecte de calitate. A urmat apoi munca colegilor noștri care au fost implicați în elaborarea de teme, în organizarea de concursuri la nivel național sau local în implementarea acestui mod de achiziție.

Este important că s-a întâmplat în parteneriat cu administrația locală și județeană la Cluj-Napoca pentru un număr atât de mare de concursuri. Apoi a urmat munca colegilor noștri care au fost în jurii și a celor care au participat la concursuri, care și-au asumat luni de zile de muncă, împreună cu echipe, care au riscat să investească atât de mult timp pentru a expune proiecte de calitate la o jurizare internațională pentru toate concursurile. Le mulțumesc tuturor!”, a declarat Daniela Maier, în cadrul unei conferințe de presă cu câştigătorii concursurilor de soluţii enumerate anterior.

Calitatea proiectelor și impactul concursurilor de soluții

Arhitectul Ștefan Bâlici, președintele OAR, a punctat importanța concursurilor de soluții în asigurarea calității investițiilor publice. El a arătat că la Cluj-Napoca au fost organizate o treime din concursurile de arhitectură de la nivel național, în ultimul deceniu.

„Activitatea Ordinului Arhitecților a fost foarte mult axată în ultimii 20 de ani pe tema aceasta a calității investițiilor publice, asigurată prin concursurile de soluții, concursuri internaționale de cele mai multe ori, în funcție de anvergura proiectelor. Din păcate, în România, foarte puţine dintre investiţiile publice sunt realizate printr-o procedură de concurs de soluţii. Ne interesează calitatea intervenţiilor, să fie cea mai bună posibilă.

Dacă ne comparăm cu alte state europene, avem foarte mult de recuperat. Ne interezează concursurile şi pentru dezvoltarea capacităţii de proiectare în ţară. Concursul nu e doar o formă de selecţie, e o formă de pregătire a echipelor de proiectare. Ne dorim să avem cât mai multe concursuri în ţară. Datorită celor care au câştigat concursurile de soluţii, la  Cluj avem lucrări şi investiţii de calitate. Acest lucru s-a văzut în ultima perioadă şi prin receptarea pe care au avut-o din partea publicului”, a afirmat Ștefan Bâlici.

„Aceste proiecte influenţează istoria oraşului în bine”

Ovidiu Cîmpean, secretarul de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, a subliniat impactul pe care concursurile internaționale de soluții îl au asupra dezvoltării urbane la Cluj-Napoca, oferind o perspectivă de ansamblu asupra proiectelor majore care schimbă fața orașului.

„La Cluj am demarat şi am finalizat 15 concursuri internaţionale de soluţii din 2016 până în prezent. Această practică a început să fie preluată de către alte oraşe, după modelul Clujului. În 2016, când aveam primele concursuri la malurile Someşului sau la Turnul Pompierilor, erau oameni care spuneau că nu vor fi implementate niciodată. Este o abordare strategică pe care un oraş o are în momentul în care alege calitatea de proiectare. Cred că aceste proiecte influenţează istoria oraşului în bine. Sunt proiecte care propun soluţii noi. La Cluj avem o societate civilă activă care dezbate fiecare detaliu din proiecte”, a declarat secretarul de stat, fost director de dezvoltare în Primăria Cluj-Napoca.

Amenajarea malurilor Someşului, un exemplu de bune practici

Ovidiu Cîmpean a vorbit și despre platforma națională M100, prin care România își propune să finanțeze tranziția verde și neutralitatea climatică.

„Am iniţiat la nivel naţional platforma M100 prin care încercăm să finanţăm tranziţia verde şi neutralitatea climatică în oraşele din România. Dorim să finanţăm cu 1 miliard de euro proiecte. Introducem şi acolo concursuri internaţionale de soluţii. Am prezentat proiectele şi la nivel european, am stat la masă cu cele mai importante oraşe de la nivel european, Barcelona, Copenhaga, Paris, Gent. Cluj-Napoca a prezentat Someşul pentru bune practici. Proiectul a fost extrem de apreciat la nivel european. România a ajuns la un nivel de dezvoltare în care îşi permite să gândească proiecte strategice pe termen lung”, a mai declarat Cîmpean.

Patru concursuri de soluții implementate și finalizate

Cele patru mari proiecte de reamenajare realizate prin concurs de arhitectură de municipiul Cluj-Napoca, prezentate în expoziție pe strada Mihail Kogălniceanu, sunt:

  • Amenajarea malurilor Someșului: proiectul internațional „Rethinking Someș”, realizat de Jaime Daroca, José Mayoral și José Ramon Sierra (PRÁCTICA), a revitalizat cursul râului Someș, transformându-l într-o zonă de recreere integrată în viața orașului. Lucrările au fost finalizate în noiembrie 2023.
  • Turnul Pompierilor: proiectul a fost câștigat de arhitectul Vlad Sebastian Rusu prin concursul de soluții pentru restaurarea monumentului istoric, fiind inaugurat în 2023, după mai multe obstacole, inclusiv rezilierea contractului cu primul executant al proiectului.
  • Strada Mihail Kogălniceanu – Proiectul realizat de Mossfern Arhitectură a inclus reamenajarea străzilor din zona istorică a Clujului, printre care Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente Universității, lucrările fiind finalizate în 2024.
  • Parcul Feroviarilor – Un alt proiect important, câștigat de ASIZA Birou de Arhitectură, a vizat revitalizarea parcului de 5,3 hectare, prin implementarea unor soluții inovatoare, bazate pe un cadru natural divers.

Printre concursurile de arhitectură realizate de administrația locală se mai numără amenajarea Parcului Est, a Parcului Bună Ziua sau a Cetățuii, Spitalul Pediatric Monobloc și Centrul Integrat de Transplant, masterplanul Sopor sau extinderea Liceului Lucian Blaga.

Citește mai departe

EDUCATIE

FOTO. Anca Buzoianu, rectorul UMF Cluj, decorată de Mitropolitul Veriei, Naousei și Kampaniei cu Ordinul „Sfântul Apostol Pavel”

Publicat

anca buzoianu

Anca Buzoianu, rectorul UMF Cluj, a fost decorată, miercuri, de Mitropolitul Veriei, Naousei și Kampaniei din Grecia cu Ordinul „Sfântul Apostol Pavel”.

„Astăzi, 9 octombrie, am fost deosebit de onorată să primesc Ordinul „Sfântul Apostol Pavel” pentru mireni, cu medalie de aur, din partea Înaltpreasfințitului Părinte Pantelimon, Mitropolitul Veriei, Naousei și Kampaniei din Grecia.

anca buzoianu

FOTO. Anca Buzoianu, rectorul UMF Cluj, decorată de Mitropolitul Veriei, Naousei și Kampaniei cu Ordinul „Sfântul Apostol Pavel”

Cu ocazia prăznuirii hramului Bisericii „Sfântul Apostol Toma” din cartierul Mărăști, ÎPS Pantelimon a adus la Cluj-Napoca fragmente din moaștele Sfântului Apostol Toma și ale Sfântului Ierarh Luca al Crimeei, spre bucuria și binecuvântarea credincioșilor clujeni.

anca buzoianu

anca buzoianu

anca buzoianu

anca buzoianu

Localitatea Veria, de unde provine Înaltpreasfințitul, este menționată în Noul Testament ca locul unde Sfântul Apostol Pavel a predicat Evanghelia, consolidând astfel legătura spirituală dintre tradiția creștină a orașului și distincția oferită astăzi pentru contribuția adusă de UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca în viața comunității.

Această recunoaștere deosebită onorează atât comunitatea academică, cât și pe cea creștină din Cluj-Napoca”, a scris Anca Buzoianu pe Facebook.

Citește mai departe

ECONOMIE

VIDEO FOTO. Nou hub tehnologic deschis la Cluj-Napoca de SITA, lider mondial în tehnologie pentru industria transportului aerian

Publicat

De

SITA a ales Cluj-Napoca pentru a-i găzdui cel mai nou hub tehnologic global. Activitatea hubului are în prim-plan ingineria produselor și asistența tehnică, subliniind în același timp angajamentul SITA de a investi în noi tehnologii și talente de top în Europa de Est.

SITA, lider mondial în domeniul tehnologiei pentru industria transportului aerian, a deschis un nou hub tehnologic în Cluj-Napoca, demonstrând potențialul orașului de a găzdui și susține operațiuni tehnologice la scară largă.

Clujul, centru specializat pe tehnologiile din domeniul aviației

Noul hub va dezvolta soluții de ultimă oră care abordează cele mai presante provocări ale industriei aviatice, cum ar fi îmbunătățirea experienței pasagerilor și reducerea impactului asupra mediului. Acest lucru se adaugă ecosistemului tehnologic robust al orașului Cluj-Napoca și consolidează reputația acestuia ca actor global în sfera tehnologiei.

Deschiderea hubului tehnologic al SITA poziționează orașul ca un centru specializat pe tehnologiile din domeniul aviației și încurajează investiții suplimentare din partea industriei.

Hubul din Cluj-Napoca face parte dintr-o rețea globală de centre tehnologice, conectând locațiile din Londra (Regatul Unit), Letterkenny (Irlanda) și New Delhi (India). Hubul SITA din Cluj-Napoca are aproximativ 50 de angajați, cu planuri de extindere, în funcție de dinamica pieței.

În cadrul unei vizite a presei în birourile SITA de la Cluj-Napoca, Paul Topan, manager infrastructură SITA, a făcut o prezentare a produselor testate de angajații hub-ului (VEZI video principal).

„Tehnologia pe care o dezvoltăm aici este esențială”

Luând cuvântul la inaugurare, CEO-ul SITA, David Lavorel, a menționat că societatea și-a asigurat o echipă puternică prin oferirea unor oportunități de muncă de calitate pentru ingineri software, dezvoltatori de produse și specialiști IT.

„Transportul aerian urmează să crească foarte rapid, iar tehnologia pe care o dezvoltăm aici este esențială. Cluj-Napoca devine astfel un centru de excelență pentru experiența pasagerilor, permițând pasagerilor să navigheze mai ușor prin aeroport, să acceseze spații precum cele de duty-free fără a mai fi nevoiți să prezinte biletul de avion, prin folosirea pașapoartelor digitale și a recunoașterii faciale. Suntem foarte bucuroși că am selectat Clujul pentru realizarea acestui hub, datorită numărului mare de talente pe care acest oraș îl oferă și am reușit să strângem rapid 50 de angajați pentru birourile de aici. Așteptăm cu nerăbdare să ne dezvoltăm în continuare și să ajutăm de acestea aeroporturile din România să se modernizeze și să se digitalizeze”, a declarat David Lavorel, CEO-ul SITA, într-o conferință de presă organizată cu ocazia inaugurării.

„La Cluj-Napoca dezvoltăm tehnologiile de mâine”

Totodată, directorul regional Europa al companiei SITA, Sergio Colella, a vorbit în cadrul conferinței de presă despre nevoia de a permite aeroporturilor să proceseze un număr tot mai mare de pasageri, prin folosirea tehnologiilor testate chiar în hub-ul de la Cluj.

„În 2023, am avut 4 miliarde de pasageri la nivel mondial. În 2040, peste 15 ani, se aproximează că vom avea 9 miliarde de pasageri. Avem nevoie de tehnologie pentru a permite tuturor aeroporturilor să facă față unei astfel de creștere a traficului și să asigure pasagerilor o experiență lipsită de griji, în ciuda faptului că dublăm capacitatea și numărul de oameni care călătoresc cu transportul aerian. Aici, la Cluj, dezvoltăm tehnologiile de mâine, care vor permite ca aceste lucruri să devină realitate cu ajutorul inteligenței artificiale pentru aeroporturi”, a declarat Sergio Colella, President Europe SITA.

Cu ce se ocupă hub-ul SITA de la Cluj?

În 2023, nivelul transportului aerian a depășit așteptările, iar IATA prognozează o creștere continuă până la 9 miliarde de pasageri la nivel global până în 2040. Investiția SITA în Cluj-Napoca este motorul acestei transformări digitale, pe măsură ce aeroporturile și companiile aeriene investesc miliarde în IT pentru a satisface cererea în creștere a pasagerilor.

Hubul are un rol esențial în crearea de platforme de ultimă generație, precum SITA Flex, care permite călătorilor să se înregistreze și să se îmbarce folosind telefonul, reducând timpii de așteptare cu până la 40% la nivel global.

În același timp, SITA WorldTracer reduce incidentele legate de pierderea bagajelor cu 77%, diminuând totodată emisiile de CO2 cu ajutorul sistemului său bazat pe tehnologii cloud.

Stimul pentru economia locală

Noul hub tehnologic SITA stimulează, de asemenea, economia locală prin crearea de locuri de muncă și creșterea cererii de servicii pe plan local, poziționând Cluj-Napoca ca un loc excelent pentru dezvoltarea afacerilor și investiții. Cu o scenă tehnologică înfloritoare și universități locale care formează în mod constant ingineri calificați și dezvoltatori software, Cluj-Napoca este un oraș ideal pentru cultivarea talentelor.

Colaborarea cu universitățile locale va crea oportunități pentru parteneriate, cercetare și stagii, oferind studenților o experiență reală cu privire la provocările tehnologiei aviației și pregătindu-i pentru viitoarele cerințe ale unei economii digitalizate.

Despre SITA

SITA este furnizorul IT al industriei transportului aerian, oferind soluții pentru companii aeriene, aeroporturi, aeronave și guverne. Tehnologia noastră permite un transport aerian mai transparent, mai sigur, mai securizat și mai sustenabil.

Cu aproximativ 2.500 de clienți, soluțiile SITA generează eficiență operațională în mai mult de 1.000 de aeroporturi, oferind în același timp clienților săi promisiunea unei aeronave conectate, pentru mai mult de 18.000 de aeronave la nivel global. SITA oferă, de asemenea, soluții tehnologice care ajută peste 70 de guverne să găsească un echilibru între granițe sigure și călătorii eficiente.

Rețeaua sa de comunicații conectează fiecare colț al lumii, iar SITA asigură 45% din schimbul de date al comunității transportului aerian.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax