Connect with us

EVENIMENT

Horoscop săptămânal. Vezi aici cum va fi săptămâna 16-22 noiembrie și cine va avea succes și noroc

Publicat


Berbec

În această săptămână, cei care se află în această zodie vor reuși să rezolve toate problemele pe care le au atât la locul de muncă, cât și cele care existau de mult în familie. Mai mult, timpul liber va însemna pentru dumneavoastră timp de calitate și în zilele acestea veți avea parte de foarte multe momente memorabile.

Taur

Trebuie să te limitezi la activități simple care să poată fi făcute în condiții de siguranță. Deoarece, această perioadă îți poate pune sănătatea în pericol îți recomandăm ca în această săptămână să consumi ceaiuri și să te ocupi de atribuțiile casei. Vizitele lungi pot fi amânate, iar ieșirile cu prietenii nu ar trebui să fie prioritare

Gemeni

Interesul personal va prima în această săptămână pentru tine. Vei cunoaște persoane noi cu care vei face noi afaceri care sunt promițătoare. Mai mult, vei reuși să câștigi pe plan financiar, dar ai grijă ce faci pe plan sentimental, gemenii nu sunt niciodată împliniți pe toate planurile.

Rac

În această săptămână vei cheltui sume mari de bani. Tentația te va domina, iar ulterior îți vei da seama că alegerile luate nu au fost deloc bune. În viitor îți sugerăm să ai grijă cum îți manageriezi bugetul și să îl împarți echitabil pentru tot ceea ce ai nevoie.

Leu

Această săptămână pentru tine este una din cele mai bune ale anului. Vei primi cadouri, deși nu e ziua ta de naștere și vei reuși să îmbini utilul cu plăcutul. Zilele de muncă vor fi mai frumoase ca în mod normal și timpul liber va fi încărcat de activități pe care le îndrăgești.

Fecioară

Stresul și oboseala acumulate la locul de muncă te vor face să devii irascibil și foarte obosit. Nici acasă nu va fi mai bine pentru că nu ești prea satisfăcut în viața de cuplu. Trebuie să îți găsești echilibrul și să apelezi la vechii prieteni pentru ajutor.

Balanță

Ai așteptări prea mari și vei fi dezamăgit. În această săptămână aștepți să fii surprins plăcut și să ai parte de momente frumoase. Partea proastă este că din cauza comportamentului din ultimul timp, familia, prietenii și chiar colegii de muncă te-au dat la o parte. Trebuie să îți revii la vechile obiceiuri care erau mult mai bune.

Scorpion

Această săptămână este încărcată, dar nu dispera. Îți place să muncești, dar ai vrea să ai câteva zile să respiri. Din păcate, concediul nu este aproape și nici banii nu îți sunt destui. Trebuie să găsești echilibrul și să te gândești că nu va fi un capăt de lume. Ignoră micile certuri și fii concentrat pe lucrurile care chiar contează.

Săgetător

Viața de cuplu și familie va fi din ce în ce mai bună. Această săptămână va fi mult peste așteptările dumneavoastră și veți avea parte de o posibilă surpriză. Mai mult, te vei implica într-un proiect care îți va crește veniturile și vei avea oportunitatea de a crește pe plan social.

Capricorn

Ai acumulat prea multe probleme, atât personale cât și din viețile altora. Scapă de dramă și privește viața din altă perspectivă. Persoanele din jurul tău și familia îți sunt aproape și trebuie să asculți și părerea lor. Toată lumea îți vrea binele, trebuie să fii pozitiv.

Vărsător

Această săptămână vei avea timp pentru tine. Chiar dacă deja de luni întregi ești obosit și stresat, a venit vremea să îți dedici ție toată atenție. Este posibil să vizitezi saloanele de înfrumusețare, SPA-uri și să mănânci în restaurante exclusiviste. Ai nevoie de acest moment de respiro.

Pești

Această săptămână vei dori să te distrezi. Chiar dacă știi că situația ta financiară nu este una strălucită, vei căuta orice mijloc pentru a te destinde. Totuși, îți sugerăm să nu te împrumuți cu bani și nici să nu profiți de prietenii tăi.

Karla Fanea

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Lights On lansează competiția de eseuri “Lights On Words”

Publicat

Lights On Romania, împreună cu Betfair Romania Development, organizează competiția de eseuri „Lights on Words”.

Tema pe care trebuie s-o ilustreze cei interesați să se înscrie în competiție este “Lucrurile pe care le-am regăsit în pandemie”. Eseul trebuie să aibă maximum 500 de cuvinte și poate fi trimis până în data de 6 decembrie 2020, prin intermediul formularului de AICI.

Toate eseurile vor fi citite de juriul special al concursului, iar cel mai bun dintre ele va primi premiul de 500 de Euro. Alte două mențiuni speciale vor fi acordate, în valoare a câte 250 de Euro fiecare. Premiile și numele câștigătorilor vor fi anunțate în data de 15 decembrie 2020 pe paginile de Facebook ale organizatorilor.

Regulamentul competiției poate fi consultat în întregime pe website-ul Lights On Romania.

“Lights On Words este menit să aline, cât de cât, starea cauzată de ceea ce se întâmplă și ceea ce nu se întâmplă acum în lume. Prin așezarea gândurilor pe hârtie, poate cei care se vor înscrie vor reuși să și le ordoneze în gând. Credem, așa cum credem că lumina vindecă, că scrisul eliberează. Și sperăm că lucrurile pe care le-am regăsit în pandemie sunt mai de preț decât cele pe care le-am pierdut și nu le-am găsit… încă”, a spus Larisa Jitaru, PR & Comunicare Lights On Romania.

 

 

Citește mai departe

EDUCATIE

Ghiduri UBB pentru pandemie, sărbători și vaccinare

Publicat

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) pune la dispoziția comunității și a autorităților patru ghiduri menite să ofere informații și posibile abordări ale problemelor legate de pandemia de COVID-19, mai ales în perioada sărbătorilor și în contextului dezbaterilor legate de posibilitatea lansării campaniilor de vaccinare în viitorul apropiat.

Documentele realizate de UBB, care pot fi consultate integral la adresa cuprind:

(1) un Ghid general de recomandări de sănătate publică adaptate condițiilor prezente ale pandemiei și de principii psihologice care facilitează asimilarea lor în comportamentul individual (inclusiv pentru vaccinare), principii care pot fi utilizate și pentru alte recomandări de sănătate care urmăresc modificări cognitiv-comportamentale pe scară largă, și trei ghiduri de autoreglare emoțională, cognitivă și comportamentală în pandemie, și anume

(2) un Ghid de autoreglare psihologică în pandemie;

(3) un Ghid de reglare comportamentală – Schimbarea rutinei de viață;

(4) un Ghid psihologic pentru sărbătorile de iarnă în pandemie.

Declarația rectorului UBB, Daniel David

„Prin misiunea asumată în Carta proprie, UBB are și responsabilitatea socială de a sprijini autoritățile și societatea în condiții de criză, așa cum este și condiția de pandemie.

Specialiștii în sănătate publică sunt cei care prescriu intervențiile necesare la nivel social în cazul pandemiei.

Psihologii și specialiștii în modificări cognitiv-comportamentale sunt cei care trebuie să favorizeze asimilarea acestor prescripții în comportamentul individual, adăugând propriile recomandări cu relevanță psihologică.

Specialiștii în comunicare, în colaborare cu experții în sănătate publică și psihologie, transferă apoi eficient aceste cunoștințe către populație.

Din păcate, până acum măsurile luate la acest nivel s-au bazat mai ales pe o psihologie de simț comun, cu minimă informare din partea psihologiei științifice.

Paradigma trebuie schimbată radical, pe coordonatele prezentate ca exemplu în ghidurile UBB”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Ghidurile pot fi consultate aici

Citește mai departe

EVENIMENT

EXCLUSIV Decontările CJAS pentru spitalele clujene s-au dublat de la apariția pandemiei de coronavirus. Vezi ce sume le-au fost decontate

Publicat

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Cluj a decontat sume duble pentru spitalele clujene implicate în lupta cu virusul SARS-CoV-2, în comparație cu perioada dinaintea declanșării pandemiei.

Conform informațiilor furnizate de CJAS Cluj pentru Cluj24.ro, pentru două dintre spitalele clujene implicate în lupta COVID-19, decontările CJAS Cluj au fost aproape dublate în luna octombrie, față de aceeași perioadă a anului trecut, când pandemia nu era declanșată.

Decontări de câteva milioane de lei pentru spitalele Covid

Pentru alte două spitale clujene care îngrijesc bolnavii de COVID-19, decontările în luna octombrie au fost de asemenea mai mari cu până la peste 1.000.000 de lei, față de aceeași lună a anului trecut.

Astfel, conform CJAS Cluj, Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca i-au fost decontați în luna octombrie a anului curent peste 4.200.000 de lei, în comparație cu aproximativ 2.300.000 de lei în octombrie 2019.

Spitalului de Recuperare i-au fost decontați mai puțini bani

Totodată, CJAS Cluj a decontat Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello Cluj-Napoca anul acesta, în octombrie, peste 2.100.000 de lei, în timp ce în aceeași perioadă a anului trecut i-au fost decontați în jur de 1.300.000 de lei.

Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca i-a fost decontată suma de aproape 3.500.000 de lei în luna octombrie a acestui an, cu peste 1.200.000 de lei mai mult față de octombrie 2019.

Spitalul Militar clujean nu se află în relații contractuale cu CJAS Cluj

Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca a avut decontată de CJAS Cluj suma de peste 2.700.000 de lei, cu aproape 400.000 de lei mai mult față de aceeași lună a anului precedent.

Spitalului Militar de Urgență din Cluj-Napoca nu îi sunt decontați banii de către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, acesta având contract cu Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești.

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE VIDEO/ Daniel Stanciu: Prin protestul jucătorilor ”U” Cluj tragem un semnal de alarmă ca lucrurile să se schimbe

Publicat

De

UPDATE Poziția oficială a clubului U CLUJ privind meciul cu Farul Constanța:

„În urma anunţului din 1 decembrie al clubului Farul Constanţa privind descoperirea a şase cazuri de COVID-19 şi decizia DSP Constanţa de a interzice deplasarea echipei la Cluj, pentru partida de astăzi, FC Universitatea Cluj a iniţiat demersuri pe lângă Federația Română de Fotbal, Direcția de Sănătate Publică Constanța și Ministerul Sănătății. Clubul nostru a solicitat ca rezultatul partide să fie stabilit pe teren, considerând că meciul se poate disputa în deplină siguranță, conform regulamentelor sportive si medicale.

U Cluj cere reprogramarea partidei

A.Prin adresa 2658/01.12.2020 trimisă Federației Române de Fotbal (Preşedintelui Răzvan Burleanu, Departamentului Competiții și Departamentului Medical), am solicitat „reprogramarea într-un interval de 24 sau 48 de ore a partidei FC Universitatea Cluj – FC Farul Constanța și retestarea persoanelor considerate contact al cazurilor pozitive anunțate de Asociația Fotbal Club Farul Constanța, într-un laborator acreditat de către personalul medical neutru și specializat în recoltarea probelor pentru testele RT-PCR. FC Universitatea Cluj va suporta integral costul testelor.”

De asemenea, prin aceeaşi adresă, am atras atenţia FRF asupra faptului că Farul Constanța, într-o situație similară din urmă cu câteva zile, a primit aviz favorabil din partea DSP Constanța  pentru a se prezenta la partida cu CSM Reșița, deşi în cadrul echipei constănţele fuseseră descoperite trei cazuri de coronavirus.

Adresă trimisă către Nelu Tătaru

B. Prin adresa 2659/01.12.2020 către Direcția de Sănătate Publică Constanța, am cerut instituţiei să respecte ordinele Ministrului Sănătăţii şi să comunice în cel mai scurt timp rezultatul anchetei epidemiologice în cadrul clubului Farul Constanța, pentru a da posibilitatea desfășurării jocului dintre FC Universitatea Cluj şi FC Farul Constanța.

C. Prin adresa 2660/01.12.2020, trimisă Ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, am solicitat verificarea modului în care Direcția de Sănătate Publică Constanța a gestionat situația epidemiologică apărută în cadrul echipei Farul Constanța, considerând că instituţia a încălcat cu bună știință prevederile în vigoare.

„În alte cazuri DSP a permis desfășurarea partidelor”

“DSP Constanta, prin Directorul Executiv Schipor Cristina Mihaela, a încălcat prevederile Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1819 din 27.10.2020 şi Ordinului Ministrului Sănătății nr. 1513/2020, în baza cărora a fost aprobat de către FRF “Protocolul medical pentru desfășurarea competițiilor”, refuzând să demareze ancheta epidemiologică imediat ce a fost informată de existenţa cazurilor la FC Farul Constanţa, pe motiv că este 1 decembrie, şi omiţând să dispuna retestarea de îndata a fotbaliştilor şi a staff-ului”.

De asemenea, clubul nostru a semnalat în adresa trimisă Ministrului Sănătăţii faptul că “în alte patru cazuri similare ce au vizat clubul Viitorul Constanta, DSP Constanţa a efectuat prompt ancheta epidemiologică, a decis retestarea de îndată şi, ulterior, a permis desfăşurarea partidelor. Nu mai deparate de 30 noiembrie, aceeaşi DSP Constanţa a decis, după ancheta epidemiologică, să dea drept de joc echipei Farul Constanţa, care anunţase 3 cazuri positive”.

U Cluj cere respectarea fotbalului

Clubul nostru consideră că interesele sportive şi financiare ale FC Universitatea Cluj au fost atinse şi a solicitat Ministrului Sănătăţii să dispună o anchetă la DSP Constanţa pentru a verifica activitatea instituţiei în acest caz, sub aspectul încălcării prevederilor legale.

D. FC Universitatea Cluj a solicitat unei case de avocatură să analizeze cazul şi să pregătească o acţiune în Justiţie pentru apărarea dreptului clubului nostru de a disputa pe teren partida cu FC Farul Constanţa.

FC Universitatea Cluj solicită tuturor celor implicaţi în fenomen să RESPECTE FOTBALUL şi susţine o COMPETIŢIE CURATĂ, cu meciuri ale căror rezultate sunt decise pe teren, de către jucători, nu în birou, de către conducători”, a transmis FC Universitatea Cluj.

Directorul sportiv al U Cluj, Daniel Stanciu, susține că protestul jucătorilor care au ieșit pe teren la ora când trebuia să se desfășoare meciul cu Farul Constanța a fost un mesaj manifest către toți cei implicați în acest fenomen, ”un semnal de alarmă ca lucrurile să se schimbe”.

”Avem un regulament, trebuie să îl respectăm și sper că gândum toți spre binele fotbalului românesc. În perioada pandemiei nu am putut să jucăm și când putem să jucăm nu o facem. Am făcut demersuri către DSP Constanța, către FRF, Ministerul Sănătății și cel al Sportului și sper să primim niște răspunsuri”, a spus Stanciu.

Acesta a precizat că ”U” Cluj a fost un club construit pe onoare.

”Avem o datorie față de meseria pe care o avem, față de club, față de suporteri  să mergem până la capăt, să descoperim adevărul în această situație”, a mai spus Daniel Stanciu.

Potrivit acestuia, la club au fost în ultima perioadă peste 35 de persoane infectate, jucătorii au stat 18 zile fără să își desfășoare activitatea iar situația nu este bună din punct de vedere sportiv.

”Am vorbit cu Ciprian (Marica, patronul Farul Constanța – n.a.) să își ia măsurile ca jucătorii să stea departe de virus, Le urez succes și dacă nu au respectat toate măsurile sau nu au făcut tot posibilul ca acest meci să se dispute. E o lege nescrisă că lucrurile se întorc când te aștepți mai puțin”, a conchis Stanciu.

Reamintim, echipa Farul Constanța nu s-a prezentat la meciul restant cu ”U” Cluj din Liga a 2-a invocând faptul că mai mulți jucători au COVID.

În aceste condiții, potrivit regulamentului FRF,  cum prima partidă a fost amânată din cauza infectărilor de la ”U” Cluj, Farul va fi declarată câștigătoare la ”masa verde”.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate