Connect with us

EVENIMENT

Hermannstadt – CFR Cluj, 0-0. Dominare sterilă a clujenilor, apărare bună a sibienilor

Publicat


galerie

CFR Cluj a întâlnit, sâmbătă seara în deplasare, pe Hermannstadt, într-un meci din etapa a 10-a a Superligii de fotbal. Clujenii ocupau locul 5 cu 14 puncte, în timp ce sibienii erau pe 7 cu 12 puncte. Partida, dominată copios de clujeni însă fără gol, se termină 0-0.

Echipele de start:

FC Hermannstadt: Muțiu – Oroian, Găman, Ionuț Stoica, Goncalves – Murgia, Ivanov – Balaure, Deaconu, Ianis Stoica – Chițu
Rezerve: I. Pop, Bejan, D. Iancu, Căpușă, Biceanu, Buș, A. Luca, Neguț, Kujabi, R. Popescu, Antwi, Gandila
Absenți: Selimovic, Markovic (accidentați)
Antrenor: Marius Măldărășanu

Hermannstadt – CFR Cluj, 0-0. Dominare sterilă a clujenilor, apărare bună a sibienilor

CFR Cluj: M. Popa – Abeid, Boben, Bolgado, Simao – Fică, Djokovic, Tachtsidis – Deac, L. Munteanu, Kamara
Rezerve: Hindrich, Camora, Peteleu, F. Iacob, Kresic, Gyorgy, K. Keita, Artean, A. Păun, Postolachi, Michael
Absenți: Korenica (învoit), M. Ilie, Graovac, Nkololo, Mogoș (accidentați)
Antrenor: Dan Petrescu

A: Adrian Cojocaru (Galaţi)
A1: Sebastian Gheorghe (Suceava)
A2: Romică Bîrdeş (Piteşti)
Arbitru VAR: Iulian Dima (Bucureşti)
Asistent VAR: Claudiu Marcu (Constanţa)

Stadion: Municipal (Sibiu)
Obs. arbitri: Octavian Șovre (Satu Mare)

Clujenii și-au adjudecat prima repriză, atât la capitolul posesie, unde nu prea excelau (peste 60%) cât mai ales la șuturi la poartă.

Cele mai mari ocazii le-au aparținut lui Louis Munteanu (3), Kamara și Abeid.

De cealaltă parte, sibienii s-au mulțumit să se apere pe două linii și să mizeze pe cartea contraatacului, care, de altfel, nu le-a prea reușit.

În repriza a doua, sibienii au devenit mai insistenți însă au avut doar două ocazii mai periculoase, prin Balauru și Buș. Clujenii au ratat și ei prin Louis Munteanu, care azi nu s-a lipit de gol, Abeid și Kamara.

CFR obține un punct în deplasare după un meci bun, dominat de ei, însă steril.

Notele Cluj24:

M. Popa 7 – Abeid 8, Boben 7, Bolgado 7, Simao 7 – Fică 7, Djokovic 7, Tachtsidis 7 – Deac 6, L. Munteanu 7, Kamara 7
Artean, A. Păun 6

Foto: Facebook Fotbal Club CFR 1907 Cluj-Napoca



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Avioane de vânzare la expoziția de pe aerodromul clujean Dezmir. Aparat de zbor la preț de mașină

Publicat

avioane

Clujenii cu dare de mână au avut posibilitatea de a cumpăra … avioane. Acest lucru s-a întâmplat, sâmbătă, la AeroExpoFest care a avut loc pe Aerodromul Dezmir de lângă Cluj-Napoca. 

La eveniment au fost prezenți mai mulți producători de avioane ale căror prețuri de vânzare pornesc de la 50.000 de euro.

Avioanele electrice costă 42.000 de euro, iar o motoparapantă putea fi cumpărată cu suma de 8.000 de euro.

În cadrul expoziției au fost expuse peste 80 de aparate de zbor din întreaga țară: avioane, elicoptere, girocoptere, parapante, motoparapante, aeronave ultraușoare, planoare.

AeroExpoFest a reunit toate ofertele importante de aeronave, echipamente de ultimă generație și servicii de instruire în zbor disponibile pe piața din România, aducând laolaltă producători, distribuitori și specialiști din industrie.

Intrarea a fost liberă.

Citește mai departe

ECONOMIE

VIDEO. Marcel Ciolacu, vizită la AROBS, impresionat de mașina electrică ”made in Cluj”: Mamă, ce frumoasă e. Minune tehnologică

Publicat

De

mașina

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat, sâmbătă, firma IT AROBS Transilvania Software Cluj-Napoca și s-a declarat impresionat de ceea ce a vazut și testat, inclusiv de mașina electrică ”made in Cluj”.  ”Mamă, ce frumoasă e. Minune tehnologică”, a exclamat șeful Guvernului.

”Nu mă mai poate mira acum de ce AROBS a atins statutul de furnizor global de soluții software și de sistem gata de utilizare de către clienți, bazate pe cele mai recente tehnologii.

Prototipul de mașină electrică fabricat în Cluj, pe care l-am testat câteva minute este o adevărată minune tehnologică 100% românească, ce poate concura cu orice model similar din lume.

Susține firmele locale de IT

Iar ceea ce mi-au arătat Voicu Oprean și echipa sa, de la drone la software pentru urmărirea flotelor auto este la cel mai înalt nivel de performanță în lume!

Sunt mândru de faptul că România are asemenea companii și, alături de colegii mei din Guvern și din PSD, voi susține toate firmele locale de IT să participe masiv la programele de digitalizare a infrastructurii informatice a statului. Aceasta este calea sigură pentru o Românie modernă, eficientă și performantă!”, a spus primul-ministru.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

RESTRICȚII de circulație duminică în Cluj-Napoca. Se desfășoară „Crosul Companiilor”

Publicat

sens interzis

Primăria Cluj-Napoca anunță că duminică, 22 octombrie 2024, cu ocazia evenimentului „Crosul Companiilor Cluj-Napoca” vor avea loc restricții de circulație în centrul orașului.

Circulaţia rutieră se va închide în intervalul orar 8.00 – 11.00, pe următorul traseu: start Piața Unirii (latura de Est) – Piața Unirii (latura de Sud) – strada Napoca – strada Potaissa – strada Universității – strada Mihail Kogălniceanu – strada Baba Novac – strada I. C. Brătianu – strada Universității – Piața Unirii (latura de Sud) – Bulevardul Eroilor – strada Baba Novac – strada Iuliu Maniu – sosire Piața Unirii (latura de Est).

RESTRICȚII de circulație duminică în Cluj-Napoca. Se defășoară „Crosul Companiilor”

Deschiderea circulaţiei rutiere pe tronsonul: str. Napoca – Piaţa Unirii (latura de Sud) – Bulevardul Eroilor se va face începând cu ora 10.45.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Protest la vizita lui Ciolacu. Un jurnalist de la Radio Cluj dezvăluie diferențele dintre salariile șefilor și ale ”pălmașilor”

Publicat

De

radio

Jurnalistul Mihai Miclăuș de la Radio Cluj a protestat, sâmbătă, în timpul conferinței de presă a premierului Marcel Ciolacu de la UTCN vrând să atragă atenția asupra discrepanței dintre salariile șefilor și ale ”pălmașilor” din Societatea Română de Radiodifuziune (SRR).

Miclăuș s-a afișat cu un tricou cu mesajul ”Salarii radio: șef – 23.000 de lei, redactor – 3500 de lei. Mulțumim”.

Acesta s-a și îmbrâncit cu SPP-iștii care nu l-au lăsat să se apropie de Ciolacu și să-și prezinte doleanțele, perturbând începutul conferinței de presă.

”Este vorba de discrepanțele salariale din radio. În timp ce funcțiile de conducere în principal de la București, dar și de la studiourile regionale ajung până la 23.000 lei, pălmașii, adică redactorii și cei de la tehnic se duc mulți acasă cu 3500 – 4000 eli și le spun copiilor că n-au bani să le cumpere nimic.

Șefii spun că nu sunt bani

Când li se cer șefilor majorări de salarii, au fost acum negocierile privind Contractul Colectiv de Muncă și li s-a cerut șefilor o majorare de salariu, ei, la 23.000 de lei pe care îi încasează, ne spuneau că nu sunt bani, că bugetul nu permite nicio majorare salarială. În schimb, ei au în continuare aceleași salarii mari”, a explicat Miclăuș.

Acesta a precizat că la radioul public este programată o grevă de avertisment în 1 octombrie, urmată de o grevă generală în campania electorală, dacă nu se majorează salariile.

Premierul Marcel Ciolacu i-a răspuns că la rectificarea de buget se va majora bugetul SRR cu 40 de milioane de lei, ceea ce va permite creșteri salariale.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax