Connect with us

EVENIMENT

Grecia a redeschis terasele restaurantelor, după o pauză de 6 luni

Publicat


Grecia a redeschis terasele cafenelelor și restaurantelor, după o pauză de şase luni în care au rămas închise.

Cel puţin 330.000 de persoane lucrează în Grecia în acest sector de activitate. Zeci de restaurante, baruri şi cafenele au fost deja închise definitiv în centrul Atenei şi în Salonic. Şase unităţi din zece din această industrie sunt ameninţate cu închiderea definitivă.

Citește și LISTA GALBENĂ ACTUALIZATĂ a țărilor cu risc epidemiologic din 10 mai 2021. Ce state au fost incluse. Persoanele vaccinate nu intră în carantină

Din păcate, 20% din stabilimente nu dispun de terase, punându-se problema pentru supravieţuirea acestor unităţi.

Redeschiderea teraselor a avut loc luni cu respectarea unor măsuri stricte: angajaţii vor trebui să facă autoteste COVID-19 o dată pe săptămână şi să poarte măşti sanitare. Cel mult şase persoane sunt autorizate la fiecare masă, iar închiderea teraselor este prevăzută la ora locală 23:00 pentru a respecta interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, aflată încă în vigoare la nivel naţional.

Grecia intenţionează să cheltuiască 11,6 miliarde de euro în acest an pentru a compensa efectele negative ale pandemiei de COVID-19, după cele 24 de miliarde de euro cheltuite în acelaşi scop în 2020.

Guvernul elen mizează mai ales pe relansarea turismului, începând din 15 mai, pentru a-şi redeschide economia. Peste un sfert din PIB-ul Greciei depinde de acest sector de activitate.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ECONOMIE

Primăria scoate la licitație spațiile pentru terase și chioșcuri din centrul Clujului

Publicat

De

Primăria Cluj-Napoca a scos la licitație spațiile pentru terase și chioșcuri din centrul municipiului, zona Bulevardului Eroilor și Piața Unirii.

În cazul chioșcurilor, durata închirierii este de 5 ani, fără posibilitate de prelungire.

Prețul minim al închirierii chioșcurilor multifuncționale C1, C2 și C3 este de 1.836 lei/lună/chioșc, iar prețul minim al închirierii chioșcurilor multifuncționale C4, C5 și C6 este de 1.734 lei/lună/chioșc.

Termenul limită de depunere a ofertelor este până la finalul lunii mai.

În privința terenurilor destinate amplasării teraselor de alimentaţie publică T1,T2, T4, T7, T8, T9, situate în municipiul Cluj-Napoca, zona pietonală Bulevardul Eroilor, prețul minim al închirierii este de 48 lei/mp/lună.

Spațiile pentru terase au suprafețe între 41 și 90 de metri pătrați.

Între timp, municipiul se apropie de scenariul verde în privința incidenței COVID, veste bună pentru antreprenori.

Citește mai departe

EVENIMENT

”U” Cluj rămâne fără antrenor. Costel Enache pleacă

Publicat

FC Universitatea Cluj și Costel Enache au ajuns azi la o înțelegere privind încetarea colaborării pe cale amiabilă. Clubul nostru le urează succes în carieră și le mulțumește antrenorului Costel Enache și membrilor staff-ului său pentru efortul depus în munca realizată aici, la ”U”, este anunțul făcut în urmă cu puțin timp de club.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO / Mănășturenii se opun categoric blocurilor noi din zona bazei sportive La Terenuri

Publicat

Mănășturenii se opun categoric blocurilor noi din zona bazei sportive La Terenuri. Nici nu vor să audă de acoperișuri înierbate sau mall sau alte proiecte imobiliare SF acolo. Să rămână totul verde… și nu ar strica niște parcări.

Localnicii s-au adunat, luni, la fața locului, unde au stat față în față cu reprezentanți ai Primăriei Cluj-Napoca.

Potrivit fostului deputat clujean Adrian Dohotaru, mănășturean la rândul lui, aici se trăiește deja îngrămădit și sunt suficiente betoane.

Sunt mulți cetățeni nemulțumiți, mai ales cei care își aduc copiii acolo la grădiniță, care vor face slalom printre blocurile propuse.

Consilierii locali Radu Rațiu și Racz Levente i-au asigurat pe oameni că acolo nu se va ridica niciun bloc, mai ales că proiectul datează din 2019 și nu s-a obținut vreun aviz, nici de la Direcția de Urbanism, nici de la Siguranța Circulației.

Inițial s-au dorit aici două blocuri, apoi s-a revenit cu un plan pentru un singur bloc, de 10 etaje, plus trei niveluri de subteran.

Clujenii au cerut ca Primăria să cumpere terenul, să se extindă baza sportivă și să se amenajeze și un parking.

În ciuda asigurărilor primite, aceștia își doresc să vadă o opoziție mai vehementă din partea primarului Emil Boc.

„Așa ne-am trezit peste noapte și cu acest mamut din Parcul Rozelor, fără să putem face nimic. Fenomenul urbanistic din Cluj nu ne dă speranțe, ne obligă să fim vigilenți”, a spus un alt participant la discuție.

Pentru că se discută deja de noul PUG, localnicii propun ca viitoarele reglementări să prevadă aici spațiu verde și parking.

Adrian Dohotaru a solicitat și un regulament oficial prin care grădinile rămase aici să devină comunitare, pentru ca toți cetățenii să se bucure de ele în această formă.

El a atras atenția și asupra faptului că Vlad Negru, care a elaborat acest proiect, este membru și în Comisia de Urbanism a Primăriei, poziție din care ar fi acuzat mănășturenii că ar fi șantajiști dacă se opun.

dav

Citește mai departe

EVENIMENT

Ziua Porților Deschise la CASTELUL Bánffy de la Bonțida. Se testează trasee de biciclete

Publicat

De

Fundația Transilvania Trust organizează o nouă ediție a Zilelor Porților Deschise la Castelul Banffy de la Bonțida în data de 16 mai. 

Alături de tradiționalele vizite ghidate în limba română și maghiară, care prezintă istoria castelului Bánffy, programul cuprinde testarea a 4 trasee de drumeție și cicloturism elaborate în cadrul proiectului Dezvoltarea ecoturismului culturale teritoriul GAL Someș Transilvan, comunele Bonțida, Borșa, Sic, Vultureni.

Duminică se propun două drumeții: una care vizitează parcul castelului Bánffy și traseul bisericilor monumente istorice din Bonțida (biserica reformată și cea catolică).

Trasee pentru cicliști

”Pentru iubitorii ciclismului pregătim testarea traseului Bonțida > Răscruci > Borșa > Borșa-Cătun > Răscruci > Bonțida de o lungime de 30.5 km și o diferență de nivel de 190 m, cu o oprire mai lungă la castelul Bánffy din Borșa”, arată organizatorii.

Acesta a precizat că ghid va fi Bogya Zoltán care îi va ghida si pe cei care doresc să testeze traseul Bonțida > Giula > Sic > Giula > Tăușeni > Bonțida de o lungime de 26, 2 km și o diferență de nivel de 215 m.

Bicicliștii se vor opri la Sic pentru a vizita stufărișul și biserica reformată recent reabilitată.

Ultimul punct de program al evenimentului va fi vernisarea expoziției M21 reANIMA a studenților de la Universitatea de Artă și Design din Cluj în prezența creatorilor, a coordonatorilor de proiect Kalló Angéla și Andrei Budescu,  respectiv a profesorilor universitari invitați: Dorel Găină și Feleki Károly.

Care este programul

10.00 Excursie cu bicicleta la castelul Bánffy din Borșa, ghid Bogya Zoltán, pornire de la poartă

10.00 Excursie cu bicicleta la Sic, ghid Bogya Tamás, pornire de la poartă

11.00 Vizita ghidată a castelului în limba română, pornire de la poartă

11.30 Drumeție la Biserica reformată și catolică din Bonțida – monumente istorice, pornire de la poartă

14.00 Drumeție la parcul Castelului Bánffy, pornire de la poartă

15.00 Vizita ghidată a castelului în limba română, pornire de la poartă

16.00 Vernisajul expoziției M21 reANIMA

Participarea la programele evenimentului este liberă. Purtarea măștii de protecție și respectarea reglementărilor în vigoare pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV 2 este obligatorie.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate