Connect with us
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

Gorillaz, twenty øne piløts și Deftones au confirmat prezența la Electric Castle

Publicat


Electric Castle a anuțat primii headliners confirmați pentru ediția a 8-a a festivalului, reprogramată pentru 14 – 18 iulie 2021. Astfel, twenty øne piløts – una dintre cele mai bune trupe alternative rock ale anilor 2000, genialii Gorillaz & legendele alt-metal Deftones sunt primii headliners de pe afișul EC8.  

twenty øne piløts vor fi la ediția a 8-a a Electric Castle

Reconfirmarea trupei a venit aproape imediat după anunțului amânării din acest an, un semn că trupa așteaptă cu la fel de mult interes să se întâlnească, pentru prima oară, cu sutele de mii de fani din România. Dacă pandemia a trecut, cumva, mai ușor, a fost și mulțumită celui mai recent hit al trupei „Level of concern”, ce a renăscut speranțele publicului într-un nou album semnat de Tyler Joseph și Josh Dun, autorii celui mai bun album rock al decadei (“Blurryface”, 2015), conform Billboard. Trupa a ales să doneze parte din încasările obținute cu această piesă pentru susținerea celor din industria muzicală afectați de suspendarea evenimentelor pe perioada crizei COVID-19.

Gorillaz

De 20 de ani, publicul și industria muzicală încearcă să găsească cea mai potrivită definiție pentru Gorillaz. Proiectul pe care Damon Albarn și Jamie Hewlett l-au pornit, în 2000, a fost interpretat fie ca o ironie la adresa imaginii prefabricate a trupelor pop, un experiment a unor mici genii muzicale sau un act de bravadă. Dar asta nu a împiedicat această cartoon band să ajungă constant pe primele locuri în clasamente. Dincolo de universul vizual foarte elaborat creat prin personajele imaginate de Hewlett, ca imagine a trupei, piese ca „Feel Good Inc.”, „Clint Eastwood” sau „Dare” sunt mici bijuterii muzicale ce rezistă oricărui test al timpului. Anul 2020 pare să le aparțină: Gorillaz a lansat „Song Machine: Season One – Strange Timez” un album pe care lista de artiști invitați probează, dacă mai era nevoie, reputația trupei în lumea muzicală.

Deftones

Confirmarea Deftones în lista de artiști pentru ediția 2021 a Electric Castle readuce în România una dintre cele mai originale trupe de alternative metal din ultimele decenii. Cu o istorie marcată de succese precum trei albume de platină dar și de tragedii personale, Deftones au influențat o întreagă generație de muzicieni prin sound-ul lor unic. Anul acesta, trupa ar fi trebuit să se afle în plin turneu mondial însă pauza impusă de pandemie le-a dat șansa sa lucreze la cel de-al 9-lea album al lor. Ohms a fost lansat în septembrie și a primit super aprecieri din partea criticilor, astfel că Chino Moreno (vocal, chitară), Stephen Carpenter (chitară), Frank Delgado (clape), Abe Cunningham (drums) și Sergio Vega (bass) au depășit deja pragul de 10 milioane de albume vândute în cariera lor, în întreaga lume.

Până în 30 noiembrie a.c., Electric Castle oferă publicului posibilitatea de a-și achiziționa bilete pentru cea de-a 8-a ediție într-o promoție specială. Abonamentele sunt la prețul de 599 de lei, din care acum se poate achita doar 100 de lei, restul de 499 de lei urmând să fie plătit doar în 15 iunie 2021. Toate variantele de abonamente disponibile pot fi accesate pe www.electriccastle.ro.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Șase incidente de securitate la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii. Drone ridicate ilegal pentru spionaj

Publicat

F-16 drone Câmpia Turzii

În ultimii doi ani au fost identificate 16 incidente de securitate în apropierea bazelor aeriene din România, legate de suspiciuni privind drone sau sisteme aeriene fără pilot, informează Statul Major al Forţelor Aeriene la cererea Europa Liberă.

Astfel, incidentele au fost înregistrate la mai multe baze aeriene: Baza 86 Aeriană Borcea – 2 incidente; la Baza 90 Transport Aerian Otopeni – 1 incident; Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu – 7 incidente; Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii – 6 incidente.

La Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii din județul Cluj au sosit luna trecută primele avioane F-16 din Norvegia, acestea fiind, cel mai probabil, ținta dronelor folosite pentru a spiona baza.

Statul Major al Forţelor Aeriene precizează că în cazul acestor incidente este vorba despre suspiciuni, „pentru că nu s-a putut stabili întotdeauna cu certitudine dacă au fost într-adevăr drone sau alte aparate de zbor”.

Drone comerciale

Cele mai recente astfel de incidente au avut loc la Baza Mihail Kogălniceanu unde militarii au observant drone de mici dimensiuni la jumătatea lunii aprilie, în apropierea Aeroportului Mihail Kogălniceanu.

Dronele erau de tip comercial şi au evoluat cu viteze mici şi la înălţimi reduse. În acest caz a fost sesizat Parchetul Militar.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

4 din 5 români își vor petrece Paștele acasă, în familie. 75% vor să participe la slujba de Înviere

Publicat

De

Peste 79% dintre români intenţionează să îşi petreacă Sărbătorile Pascale în familie. Proporția celor care îşi doresc să călătorească de Paște este scăzută: doar 16%.

Peste 79% dintre români intenţionează să îşi petreacă Sărbătorile Pascale acasă, în familie, iar 75% vor să participe la slujba de Înviere din acest an, conform unui studiu citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte persoanele în compania cărora se va petrece ziua de Paşte, tradiţia se păstrează, cei mai mulţi români alegând să petreacă această sărbătoare în familie, alături de partenerul de viaţă (67%), copii (51%) sau părinţi (46%). Tinerii cu vârste cuprinse între 18-24 de ani sunt cei care menţionează în măsură semnificativ mai mare petrecerea sărbătorii alături de grupul de prieteni (41% vs. 27% total eşantion), se menţionează în studiul Reveal Marketing Research.

Procentul celor care doresc să călătorească în timpul Sărbătorilor Pascale a crescut de la 11% în 2023 la 16% în 2024.

Semnificația Sărbătorilor Pascale

32% dintre români consideră că Paştele este mai mult despre conexiunea şi comunicarea cu cei dragi, în timp ce 31% se concentrează mai mult pe tradiţii şi obiceiuri. Pentru 27% dintre respondenţi, Paştele înseamnă o combinaţie echilibrată între legăturile interpersonale şi tradiţii.

Paştele este despre conexiuni interpersonale, 66% dintre respondenţi menţionând că există persoane dragi în viaţa lor care locuiesc în afara localităţii, cu care şi-ar dori să petreacă Sărbătorile Pascale. Astfel că, cei mai mulţi vor folosi tehnologia pentru a se simţi mai aproape de cei dragi care sunt departe, transmiţându-le urări de Paşte prin mesaje text (62%) sau optând pentru apeluri telefonice sau video (59%).

Majoritatea românilor vor face cadouri de Paște

Peste 67% dintre români intenţionează să cumpere cadouri cu ocazia Paştelui, în special copiilor (64%) sau partenerei/ului de viaţă (60%). Ca tendinţă, reprezentanţii Generaţiei Z (18-24 ani) sunt mai înclinaţi să ofere cadouri părinţilor (79%) sau prietenilor (46%), în timp ce persoanele de peste 45 de ani oferă în mod predominant cadouri copiilor (76%).

De asemenea, în Săptămâna Mare, românii sunt în mod predominant entuziasmaţi, pregătirea pentru Paşte fiind o ocazie minunată de a petrece timpul în familie (44%) sau încântaţi deoarece perioada de pregătire pentru Paşte îi motivează să fie creativi (34%). De asemenea, există şi categoria celor care se simt relaxaţi şi liniştiţi, având încredere că partenerul de viaţă se ocupă de toate aspectele pregătirilor pentru Paşte, atitudine mai des întâlnită în rândul bărbaţilor (26% bărbaţi vs. 14% femei).

Unu din trei români va merge la slujba de Înviere

În acest an, 75% dintre români planifică să participe la slujba de Înviere, în mai mare măsură femeile (77%) comparativ cu bărbaţii (72%).

Pentru cei mai mulţi dintre români aspecte precum achiziţionarea de cadouri, decorarea şi prepararea mâncărurilor festive de Paşte aduc un plus de bucurie şi entuziasm acestei sărbători (33%). Pentru 28% aceste activităţi nu afectează în mod deosebit percepţia asupra autenticităţii sărbătorii, în timp ce 21% consideră că acestea adaugă un farmec suplimentar, dar şi că pot distruge autenticitatea sărbătorii.

Studiul Reveal Marketing Research s-a desfăşurat online în perioada 18-24 aprilie 2024 pe un eşantion reprezentantiv pentru universul persoanelor cu vârsta 18+, utilizatori de internet, din mediul urban si rural. Mărimea eşantionului a fost de 1003 respondenţi, iar eroarea maximă de eşantionare este +/-3,1% la un nivel de încredere de 95%.

Citește mai departe

CULTURA

FOTO. Preot clujean: Sărbătoarea Învierii Mântuitorului nostru Isus Hristos este sărbătoarea sărbătorilor

Publicat

De

preot

Preotul Cornel Felecan, parohul Bisericii “Pogorârea Sfântului Duh” Cluj-Napoca, arată în Sâmbăta Mare că sărbătoarea Învierii Mântuitorului nostru Isus Hristos este ”sărbătoarea sărbătorilor, este bucuria bucuriei și praznicul praznicelor”.

”Sărbătoarea Mântuitorului nostru Isus Hristos este sărbătoarea sărbătorilor, este bucuria bucuriei și praznicul praznicelor pentru că această sărbătoare este Învierea Domnului nostru Isus Hristos și este, totodată, bucuria creștinilor de a fi în această stare de bucurie pe care ne-o transmite sărbătoarea.

Mesajul bucuriei

Mesajul sărbătorii este acesta, este al bucuriei pentru că, la momentul Învierii Mântuitorului nostru Isus Hristos, salutul pe care l-a adresat femeilor mironosițe este <<Bucurați-vă!>>, iar această bucurie este transmisă din generație în generație pentru noi, creștinii, și trăim această bucurie în această stare de comuniune, de părtășie unii cu alții, în bucuria praznicului Învierii Mântuitorului nostru Isus Hristos”, a transmis părintele Felecan.

preot biserica

Citește mai departe

EVENIMENT

Mașină intrată într-un copac în județul Cluj. Șoferul, consultat de SMURD

Publicat

copac smurs

Un autoturism a intrat, sâmbătă, într-un copac între localitățile Viștea si Gârbău, șoferul primind îngrijiri medicale din partea unui echipaj SMURD.

Potrivit ISU Cluj, șoferul are aproximativ 20 de ani și este conștient și cooperant.

La locul accidentului ISU au intervenit pompierii de la Garda de Intervenție Aghireșu, cu o autospecială și o ambulanță SMURD.

Tânărul a refuzat transportul la spital.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax