Connect with us

POLITICA

George Simion: „Te-am auzit, David! Lansăm Planul Simion pentru sport!”

Publicat


simion

”Dragă David, am să trec peste complezențele folosite de mai toți politicienii în ceea ce privește performanța ta spectaculoasă la Jocurile Olimpice. Nu-ți trimit această scrisoare nici să încerc să mă cațăr pe faima ta, nici să bifez puncte într-un clasament al ipocriziei. Până la urmă, știm amândoi că meritul pentru rezultatele obținute este numai al tău, și al părinților tăi”, a transmis liderul AUR, George Simion.

”Îți scriu pentru că mesajul tău, adresat întregii țări, m-a cutremurat. Și, mai mult decât atât, m-a revoltat reacția autorităților la cerința ta simplă de a renova un bazin și de a se concentra cu adevărat pe problemele reale din sportul românesc. Pasare a responsabilității, nesimțire, lipsă de viziune și nerecunoștință. Asta am văzut zilele acestea și, de aceea, mă simt nevoit să îți adresez acest mesaj.

Spre deosebire de mulți alți băgători de seamă politici, știu foarte bine ce înseamnă lipsa unui bazin olimpic în complexul sportiv „Lia Manoliu”. Am întipărită în minte o amintire pentru totdeauna, cu colegii tăi, pe care îi vedeam antrenându-și săriturile în apă, în sala senseiului Florentin Marinescu, sărind pe saltele, pentru că nu aveau bazine. În anul 2022!

Generație lăsată de izbeliște

Atunci, în sala aceea, am văzut cum se practică, de fapt, sportul în România. Mai tot auzisem de la prieteni, colegi din partid, care povesteau cum făceau sute de kilometri cu copiii, ducându-i la diferite bazine din țară. Sau cum tinerii de la hockey se antrenau vara, pe „Lia Manoliu”, înainte să fie dărâmat stadionul, pe ciment. Iar după ce au rămas fără stadion, se duceau până la Brașov, doar ca să practice un sport pe care îl iubeau.

O generație întreagă, generația ta, a fost lăsată de izbeliște, abandonată, de către cei care ar fi trebuit să realizeze că o țară care face sport este o țară sănătoasă. Că o Românie care investește în bazine olimpice, în sportivii de performanță, în sănătatea tinerilor, este o Românie care are un viitor. Noroc, Slavă Domnului, cu părinții voștri, în fața cărora m-aș înclina în oricare zi. Eroi adevărați, care au crezut în voi până la capăt, sacrificându-și timpul, sănătatea și situația materială, fără să clipească.

Promite două bazine olimpice la București

Am să fiu sincer cu tine, până la capăt. Chiar am ajuns în punctul în care nu mai sunt interesat cum este perceput mesajul meu, atât timp cât mă fac înțeles în mod clar. Voiam să lansăm planul Simion pentru sport – AUR pentru România – în următoarele săptămâni. Din calcule politice, pe care nu mi-e teamă să ți le recunosc, dar și pentru că, eu unul, când m-am uitat la finala de 200 de metri, la ultima ta tură, nu mai aveam nicio speranță că poți lua aurul, fiind uimit, la propriu, de anduranța ta, am decis să lansez acest plan mâine, chiar la „Lia Manoliu”.

Îți spun de pe acum, cu riscul de a nu fi crezut, ce am să promit mâine în cadrul evenimentului. Ce am gândit cu marii campioni și sportivi de performanță care ne sunt astăzi alături. Două bazine olimpice în București, dacă reușim să avem un cuvânt de spus în guvernarea următoare.

Unul la Liceul „Dimitre Bolintineanu”, cel care a fost distrus de edilii sectorului 5, și pentru care consilierii AUR vor garanta, cu capul, că se va realiza din fonduri europene în anul următor și cel necesar în complexul „Lia Manoliu”. Și multe alte măsuri și investiții pe care le voi prezenta mâine.

Realitate tristă

Cunosc realitatea și, din păcate, ea nu este tristă doar în ceea ce privește înotul. La fel se întâmplă și cu canotorii care ne-au făcut mândri, la fel se întâmplă în orice sport, mai puțin fotbalul, unde este nevoie de investiții, baze sportive, centre de recuperare. Dacă semnalul Anei Maria Brânză, de la olimpiada trecută, nu a trezit întreaga țară, atunci trebuie să ne asigurăm că strigătul tău nu va fi ignorat așa cum au fost ignorate apelurile tuturor sportivilor de performanță care și-au sacrificat tinerețea pentru a reprezenta, cu mândrie, România.

Nu poți reforma întreg sistemul de pe o noapte pe alta, sunt conștient de asta. Dar poți, măcar, să fii primul care încearcă orice altceva, mai puțin strategia implementată în ultimii 34 de ani. Îți voi spune sincer: scopul nostru, în cadrul programului pentru sport „AUR pentru România”, nu va fi acela de a obține medalii. Ci de a lărgi baza de selecție, de a investi în baze sportive, pentru a face accesibil sportul de masă.

Construim fundația, iar consecința naturală a acestui proces va crea oportunitatea pentru noi medalii și campioni. Campioni ca tine, ca Adrian-Sebastian Cornea, Marian Enache, Ancuța Bodnar, Simona Radiș, Roxana Anghel, Ioana Vrînceanu, Ionela Cozmiuc, Gianina Beleagă și toți cei care se luptă până la capăt pentru visul lor și visul unei întregi națiuni.

Sportivii, ascultați

Mulți nu vor crede în onestitatea rândurilor mele. Probabil nici tu. De altfel, doar eu pot ști ce este în sufletul meu și înțeleg aversitatea pentru orice fel de discurs politicianist. Dar vreau să te asigur de un singur lucru: tu, și ceilalți oameni extraordinari care au câștigat medalii pentru România, care au reprezentat țara aceasta cu mândrie, care și-au sacrificat, la propriu, tinerețile pentru un vis care pare, pentru mulți, absurd, veți fi, într-un final, ascultați.

Noi, ca popor, ne aprindem rapid și ne stingem la fel de rapid. De zeci de ani, de secole întregi, ne afundăm într-o stare de mediocritate absolută, crezând că putem să supraviețuim dacă nu dăm totul, dacă nu ieșim în evidență, dacă „o lăsăm și așa”. Ei bine, este datoria generației noastre să schimbe modul acesta de gândire delăsător și să facă lucrurile cum nu au făcut-o cei care ne-au condus timp de 34 de ani.

Te-am auzit, David! Nu doar eu, ci o întreagă țară!, Sâmbătă, la ora 12:00, lansăm Planul Simion pentru sport!”, a spus Simion.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRAȚIE

Consiliul Județean Cluj dă startul înscrierilor pentru finanțări nerambursabile. Cea mai mare sumă merge către culte

Publicat

Consiliul Județean Cluj dă startul perioadei de depunere a cererilor pentru finanțări nerambursabile. Începând din acest an, cererile pot fi depuse exclusiv online, prin aplicația Ghișeul Unic.

Consiliul Județean Cluj a publicat pe site-ul propriu informațiile pentru obținerea fondurilor nerambursabile din bugetul forului administrativ județean pentru anul 2025. Organizațiile neguvernamentale și entitățile publice din județ care implementează programe și proiecte din sfera tineretului și activităților socio-educaționale, a sportului, culturii, precum și a cultelor religioase, sunt invitate să pregătească și să depună cererile de finanțare.

Cererile pot fi depuse exclusiv online

Pentru sesiunea de finanțare din acest an cei interesați vor derula întregul proces de depunere a cererilor exclusiv online, accesând aplicația Ghișeul Unic (https://public.cluj.archi).

Depunerea solicitărilor de către entitățile eligibile se poate face într-un interval de 30 de zile, începând cu ziua de marți, 1 aprilie 2025 și până în ziua de miercuri, 30 aprilie a.c., ora 24.00, în aplicația Ghișeul Unic.

„Pentru a face un nou pas înainte în direcția digitalizării tuturor serviciilor pe care le oferim clujenilor, ne-am propus ca în această sesiune întregul proces de alocare a finanțărilor nerambursabile să se deruleze exclusiv în format digital, în platforma Ghișeul Unic. Este un pas important pe care îl realizăm, având toată convingerea că avantajele acestuia vor fi resimțite de ambele părți. Îi încurajez pe cât mai mulți clujeni să acceseze platforma și să descopere numeroasele facilități oferite de aplicație”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Sumele alocate fiecărui domeniu, în 2025

În ceea ce privește sumele alocate pentru susținerea inițiativelor, acestea sunt

  • 4.100.000 lei – unități de cult aparținând cultelor religioase recunoscute legal în România
  • 1.600.000 lei – structuri sportive
  • 1.200.000 lei – programele și proiectele din sfera tineretului și socio-educaționale
  • 1.200.000 lei – proiectele și acțiunile organizate în domeniul cultural

Documentația necesară finanțării nerambursabile, respectiv formularele tip, documentele care trebuie anexate acestora, precum și regulamentele pe baza cărora se realizează evaluarea și selecția proiectelor poate fi consultată prin accesarea site-ului oficial al instituției www.cjcluj.ro.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO FOTO. „U” Cluj – CFR Cluj, 1-0. Unii cu RATĂRILE, alții cu GOLUL

Publicat

meci

Luni seara pe Cluj Arena, „U” Cluj a întâlnit CFR în ultima partidă din etapa a 2-a a play-off-ului Superligii de fotbal. Este primul derby al orașului din istorie ce s-a disputat în play-off. În cele două meciuri din sezonul regulat, „U” a câștigat cu 3-2. După un meci dominat total de „feroviari”, „studenții” înving cu 1-0, gol marcat de Blănuță în min.43.

Echipele de start:

„U” Cluj (4-3-1-2): Gertmonas – Boboc, Masoero, Van der Werff, Chipciu – Simion, Artean, Nistor – Thiam – Macalou, Blănuță
Rezerve: Lefter, Oancea, Mitrea, Codrea, Rață, Silaghi, Fabry, Bettaieb, Miranyan, D. Moldovan
Absenți: –
Antrenor Ioan Ovidiu Sabău

VIDEO FOTO. „U” Cluj – CFR Cluj, 1-0. Unii cu RATĂRILE, alții cu GOLUL

CFR Cluj (4-3-3): Hindrich – Graovac, Bolgado, M. Ilie, Rocha – Fică, Djokovic, Korenica – Păun, Munteanu, Kamara
Rezerve: M. Popa, Camora, Abeid, Sinyan, Name, Emerllahu, Tachtsidis, Nkololo, Deac, Sfaiț, Postolachi, Juric
Absenți: –
Antrenor Dan Petrescu

Stadion: Cluj Arena
Arbitru: Radu Petrescu // Asistenți: Sebastian Gheorghe, George Neacşu
Arbitru VAR: Sorin Costreie // Arbitru AVAR: Romică Bîrdeş

meci

meci

meci

CFR începe meciul sus și agresiv, așa cum anunța Dan Petrescu. „U” s-a mulțumit să se apere pe două linii și să-ncerce contraatacul, ceea ce nu prea i-a ieșit.

Ocaziile i-au aparținut CFR-ului. Louis Munteanu îl încearcă pe Gertmonas în min.6, 13 și 31, iar Păun și Fică au și ei câte  o ocazie bună. Dar, contrar cursului jocului, cei care înscriu sunt „studenții”. În min.43, Hindrich respinge în față un șut al lui Macalou și Blănuță înscrie pentru 1-0.

meci

meci

meci

meci

Repriza a doua începe cu un iureș la poarta lui Gertmonas. CFR șutează din toate pozițiile, fără efect, însă, pe tabela de marcaj. În min.52, Kamara ratează dintr-o poziție excelentă, apoi, în min.54, Rocha șutează în bară. În min.87, Bolgado trimite cu capul peste poartă.

Meciul se încheie cu cea de-a treia victorie din acest sezon a Universității Cluj. CFR a fost cu posesia și ratările, în timp ce „U” a fost cu golul.

Notele Cluj24:

„U”: Gertmonas 6 – Boboc 6, Masoero 5, Van der Werff, Chipciu 8 – Simion 6, Artean 7, Nistor 6 – Thiam 6 – Macalou 6, Blănuță 7, Oancea 6, Mitrea, Codrea 7, Rață, Silaghi 6

CFR: Hindrich 6 – Graovac 6, Bolgado 7, M. Ilie 7, Rocha 7 – Fică 6, Djokovic 6, Korenica 6 – Păun 6, Munteanu 6, Kamara 6, Abeid 6, Emerllahu 6, Tachtsidis, Nkololo, Postolachi 5

Citește mai departe

EVENIMENT

Mircea Abrudean, întâlnire la Paris cu președintele Senatului francez, Gérard Larcher: 145 de ani de parteneriat româno-francez!

Publicat

Președintele interimar al Senatului României, Mircea Abrudean, s-a întâlnit luni, la Paris, cu omologul său francez, Gérard Larcher, pentru a marca 145 de ani de relații diplomatice între România și Franța și pentru a consolida parteneriatul strategic dintre cele două țări.

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au abordat teme precum securitatea regională și cooperarea economică, subliniind necesitatea unei colaborări mai strânse în actualul context geopolitic. Un subiect esențial pe agendă a fost susținerea aderării României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), obiectiv pe care România își propune să-l atingă până în 2026.

„145 de ani de prietenie și parteneriat româno-francez! Astăzi, la Paris, am avut onoarea să mă întâlnesc cu președintele Senatului francez, Gérard Larcher, pentru a consolida relațiile noastre diplomatice și strategice.

România și Franța împărtășesc aceleași valori intr-un context internațional în continuă schimbare. Am discutat despre securitatea regională, esențială pentru dezvoltarea unei cooperări economice mai puternice. Un punct esențial pe agendă a fost susținerea aderării României la OCDE, un obiectiv național pe care ne dorim să-l atingem până în 2026.

De asemenea, am subliniat importanța întăririi cooperării pe Flancul Estic al NATO și la Marea Neagră, confirmând angajamentul solid al Parteneriatului Strategic româno-francez, vizibil și prin excelenta colaborare parlamentară”, a transmis Mircea Abrudean.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Certificatele de naștere, căsătorie, divorț și deces, emise în format digital în județul Cluj, de astăzi

Publicat

Consiliul Județean Cluj Aghireșu

Consiliul Județean Cluj anunță un nou pas în direcția digitalizării actelor de stare civilă. Începând de azi, locuitorii județului Cluj pot beneficia de certificate de naștere, căsătorie, divorț și deces emise în format digital.

Consiliul Județean Cluj informează persoanele interesate că, începând cu data de 31 martie 2025, Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă (SIIEASC) devine operațional în județul Cluj pentru documentele de naștere, căsătorie, divorț și deces.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat: „Am o mare satisfacție văzând că facem un nou pas în direcția digitalizării și simplificării serviciilor pe care le oferim clujenilor. Începând de azi, locuitorii județului Cluj pot beneficia de certificate de naștere, căsătorie, divorț și deces în format digital.”

Înregistrarea certificatelor de naștere, căsătorie, divorț și deces, exclusiv digital

Astfel, începând de luni, 31 martie 2025, înregistrarea acestor evenimente se va face exclusiv în format digital. Informațiile vor fi completate electronic de către ofițerii de stare civilă, iar eliberarea certificatelor se va face digital sau, la cerere, în format tipărit.

În caz de forță majoră (calamități naturale, dezastre, mobilizare la nivel național, etc) sau în cazul unor disfuncționalități de ordin tehnic care fac imposibilă completarea în sistem informatic, actele de stare civilă exemplarul I se completează olograf urmând ca după încetarea uneia dintre situațiile menționate, acestea să fie completate informatic și validate în Registrul de stare civilă exemplarul II.

Reamintim faptul că Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Cluj, instituție publică de interes județean aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a implementat proiectul „Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă” (S.I.I.E.A.S.C.) în cadrul căreia au fost digitalizate 19.000 de volume de registre de stare civilă (naștere, căsătorie, deces), cuprinzând 8 milioane de acte înregistrate între 1921 și 2020.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate