POLITICA
George Simion: România trebuie să aibă un comisar european care să APERE neclintit interesele naționale
România trebuie să se ridice la înălțimea demnității sale și să își apere drepturile cu fermitate. Avem nevoie de un comisar european care să fie mai mult decât un simplu funcționar de la Bruxelles, un român care să lupte pentru țara noastră cu devotament și curaj. Victor Negrescu nu se încadrează în această tipologie!
Până acum, numirea comisarilor europeni din partea României a fost deseori rezultatul unor calcule politice interne, dictată de interesele PSD și PNL. Acest mod de a privi funcția de comisar european trebuie să ia sfârșit. Postul de comisar nu este un trofeu politic, ci este vocea României în rândul marilor națiuni europene.
George Simion: România trebuie să aibă un comisar european care să APERE neclintit interesele naționale
Consider că Victor Negrescu, propunerea PSD, nu este o soluție pentru acest post și, atât eu, cât și colegii AUR, o respingem ferm!
Anul trecut, Negrescu ne cataloga în plenul legislativului european de la Strasbourg ca fiind un partid extremist, care a decis să politizeze educaţia, spunea el, referindu-se că incităm la ură când atacăm cadrele didactice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative.
Despre unele cadre didactice de la SNSPA, care hărțuiau sexual studentele, timpul a demonstrat deja, iar despre felul în care SNSPA face partizanat politic, fie contra AUR, fie contra lui Mircea Geoană, puteți constata de pe site-ul oficial, snspa.ro, sau din declarațiile rectorului Pricopie.
Trebuie să numim un comisar care să lupte pentru România
De-a lungul istoriei recente, am văzut cum țara noastră a fost tratată de multe ori ca un actor secundar în cadrul Uniunii Europene. Subvențiile agricole, esențiale pentru economia României, au fost printre cele mai mici din Uniunea Europeană. Asta în timp ce fermierii din alte state membre beneficiau de susținere mult mai generoasă. Acest tratament inechitabil trebuie să înceteze.
România are același drepturi ca orice altă națiune din Uniunea Europeană, iar vocea noastră trebuie să fie auzită și respectată.
Este esențial ca, de această dată, să numim un comisar european care să nu mai fie un simplu executant al intereselor de la Bruxelles, ci un apărător neobosit al intereselor României. Până acum,
comisarii noștri au fost numiți mai degrabă pe criterii politice decât pe baza unei autentice dedicări față de țară. Această abordare trebuie să se schimbe radical.
„România continuă să fie una dintre țările care primesc cele mai mici subvenții pentru agricultură”
Primii noștri comisari europeni, deși au ocupat poziții importante, nu au reușit să aducă beneficii reale României. Leonard Orban, de exemplu, a gestionat portofoliul pentru Multilingvism și, deși a coordonat un buget de 1,2 miliarde de euro, impactul său pentru România a fost nesemnificativ.
Dacian Cioloș a avut în administrare portofoliul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, unul dintre cele mai importante din Uniunea Europeană. Cu un buget uriaș de 50 de miliarde de euro, el ar fi trebuit să se asigure că România primește fondurile necesare pentru a-și susține fermierii și a-și dezvolta sectorul agricol. Cu toate acestea, România continuă să fie una dintre țările care primesc cele mai mici subvenții pentru agricultură, iar fermierii noștri încă se confruntă cu dificultăți majore.
Corina Crețu, în timpul mandatului său, a coordonat Politica Regională. Deși avea responsabilitatea distribuirii fondurilor structurale care ar fi putut contribui la dezvoltarea infrastructurii și a regiunilor defavorizate din România, rezultatele pentru țara noastră au fost modeste. Fondurile europene au fost adesea insuficient accesate, iar proiectele de dezvoltare nu au avut impactul așteptat.
„România are propria sa voce”
Adina-Ioana Vălean, actualul comisar pentru Transporturi, deși a avut un portofoliu extrem de important pentru România, nu a reușit să aducă proiecte majore de infrastructură în țara noastră. România continuă să fie una dintre țările cu cea mai slab dezvoltată infrastructură de transport din Uniunea Europeană, iar contribuția comisarului Vălean la schimbarea acestei realități a fost, din păcate, limitată.
Trebuie să numim un comisar care să lupte pentru România, care să se asigure că țara noastră nu mai este marginalizată și care să pună pe primul loc drepturile noastre egale în cadrul Uniunii Europene.
România trebuie să se asigure că următorul nostru comisar european va fi un adevărat patriot, un profesionist care să pună mai presus de orice interesele României.
Comisarul european din partea României trebuie să fie nu doar un reprezentant, ci un apărător al suveranității noastre naționale. Un om care să înțeleagă că România are propria sa voce, propriile sale interese, și care să lupte neobosit pentru ca acestea să fie respectate!
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
POLITICA
Simion: Chiar dacă „nu face parte din atribuțiile Președintelui”, voi SPRIJINI reconstruirea locuințelor afectate de inundații
Candidatul la funcția de președinte al țării din partea AUR, George Simion, a declarat că va sprijini reconstruirea locuințelor afectate de inundații.
„În aceste vremuri grele, mă uit cu groază la ce se întâmplă în județele afectate de inundații, acolo unde ploile torențiale au luat patru vieți omenești și au distrus zeci de locuințe. Cuvintele sunt prea puțin importante într-o asemenea tragedie și nu îi ajută cu nimic pe cetățenii îndurerați.
Simion: Chiar dacă „nu face parte din atribuțiile Președintelui”, voi SPRIJINI reconstruirea locuințelor afectate de inundații
Colegii mei din AUR se mobilizează în aceste momente pentru a veni în sprijinul oamenilor afectați de inundații. Iar eu, chiar dacă mulți „deontologi” spun că nu intră în atribuțiile unui președinte, voi sprijini reconstruirea locuințelor distruse de ploile torențiale”, a declarat George Simion (AUR).
„U” Cluj este lider în Superliga cu 18 puncte, după ce a înregistrat cinci victorii și trei rezultate de egalitate. Luni, 16 septembrie, de la ora 21:00, clujenii dau piept în Giulești cu Rapid.
Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul Universității Cluj, a vorbit despre obiectivul pe care clubul l-a setat în noua stagiune. Sabău a precizat că echipa trebuie să obțină accederea în play-off-ul SuperLigii României, scrie sport.ro.
Sabău („U” Cluj): Obiectivul real este CALIFICAREA în play-off
„Obiectivul real este calificarea în play-off. Ca și anul trecut, dar atunci a fost stabilit de către noi, împreună cu jucătorii, nu de către club. Suntem echipa care merită să fie pe primul loc, cred că majoritatea oamenilor sunt de acord.
Cu excepția primei reprize cu Dinamo și a meciului cu UTA. Nu numai pentru rezultate, dar și datorită jocului. Nu e ușor și pentru mine ca antrenor să nimeresc mereu metodele și planul de joc, vă dați seama”, a spus Sabău.
„U” Cluj a sacrificat Cupa României pentru a se focusa pe campionat. ”Șepcile roșii” nu vor avea parte de jocuri în cupa internă în actuala stagiune, după ce a pierdut la sfârșitul lui august cu Metalul Buzău în deplasare, scor 0-1.
EVENIMENT
VIDEO. 400 tone de alimente și construcții modulare din REZERVA de stat pentru ajutorarea sinistraților din Galați
Urmare a fenomenelor hidrometeorologice produse în județul Galați, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat HCNSU nr. 24, prin care se propune Guvernului României scoaterea de la rezervele de stat a unor construcții ușoare din elemente modulare (pentru cazare), articole de cazarmament, apă și alimente în vederea acordării ca ajutor umanitar intern de urgență, cu titlu gratuit, unităților administrativ-teritoriale din județul Galați pentru asigurarea condițiilor minime de trai persoanelor afectate de fenomenele hidrometeorologice.
Totodată, a fost abilitat Departamentul pentru Situații de Urgență să solicite Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale scoaterea de la rezervele de stat, a unor cantități suplimentare de produse și materiale și/sau a unor noi categorii de produse și materiale, pe baza analizei efectuate la nivelul județului Galați, în vederea acordării ca ajutor umanitar intern de urgență, cu titlu gratuit, unităților administrativ-teritoriale afectate.
VIDEO. 400 tone de alimente și construcții modulare din REZERVA de stat pentru ajutorarea sinistraților din Galați
De menționat este că transportul materialelor și produselor menționate mai sus se efectuează cu mijloace de transport din dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Ministerului Apărării Naționale, Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale și, la nevoie, cu mijloace de transport aparținând unor operatori economici specializați contractați de A.N.R.S.P.S.
Situația defalcată a mijloacelor din dotarea IGSU care vor transporta materiale din depozitele ANRSPS, către județul Galați, se prezintă astfel:
• 20 de autocamioane (5 de la ISU B-IF, 3 ISU DB, 2 ISU GR, 2 ISU TR, 3 ISU AG, 3 ISU IL, 2 ISU OT ) și un ansamblu rutier, format din cap tractor și semiremorcă (tir) de la ISU CT, vor prelua materialele de la depozitul ANRSPS din județul Ilfov.
• 7 ansambluri rutiere, formate din cap tractor și semiremorcă (2 USISU Ciolpani, 2 ISU IS, 2 ISU MS, 1 ISU CJ), vor prelua materiale de la depozitul ANRSPS din județul Bacău.
Totodată, o automacara din cadrul USISU Ciolpani, va încărca mai multe containere igienice de la ISU Prahova, urmând ca aceasta să se deplaseze în județul Galați.
De asemenea o altă automacara, de la ISU Vrancea, se va deplasa la depozitul ANRSPS din județul Bacău, în vederea încărcării materialelor puse la dispoziție.
Ajutoarele trimise în județul Galați constau în peste 400 de tone de alimente de primă necesitate (conserve, cașcaval, apă, zahăr etc.), dar și construcții modulare pentru cazare, grupuri sanitare, saci de dormit, perne, pături, saltele, așternuturi etc.
Foto: Arhivă
EDUCATIE
Din cauza vremii nefavorabile, Maratonul Resuscitării va avea loc, duminică, în zona FoodCourt din VIVO
Maratonul Resuscitării, care trebuia să se desfășoare duminică, 15 septembrie, în Parcul Central din Cluj-Napoca, va avea loc în zona FoodCourt din VIVO!, din cauza vremii nefavorabile.
„Din cauza condițiilor meteorologice, Maratonul Resuscitării va avea loc în zona Foodcourt a centrului comercial din Comuna Florești. Vă mulțumim și vă așteptăm alături de noi! Intervalul orar rămâne același, 10.00-18.00”, a transmis ISU Cluj.
Din cauza vremii nefavorabile, Maratonul Resuscitării va avea loc, duminică, în zona FoodCourt din VIVO
Iniţiat de către medicii şi paramedicii voluntari ai SMURD Cluj, cu sprijinul unor instituţii partenere, proiectul a luat amploare şi îşi propune să vină în întâmpinarea nevoii de cunoaştere a manevrelor de resuscitare de bază.
Publicul va putea exersa tehnicile pe manechine speciale, iar cursurile abordează inclusiv manevre de resuscitare ale copilului.