Connect with us

EVENIMENT

Generalul în rezervă Aurel Litan din Cluj acuză ”furtișagul guvernamental” legat de achiziția de tancuri M1 Abrams

Publicat


YouTube video

Fostul comandant al Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, general în rezervă Aurel Litan, a trimis o scrisoare ministrului Apărării, Angel Tilvăr, căruia i-a adresat o serie de întrebări dspre ”furtișagul guvernamental” legat de achizitia tancurilor americane M 1 Abrams.

”Nu stiu cati cunosc acest tanc, cati stiu ce inseamna pentru tara achizitia acestui tanc. Am adresat o scrisoare Ministrului Apararii Nationale si am cerut unele explicatii”, a spus Litan, care este inginer de tancuri şi auto, iar acum 40 de ani lucrarea sa de licenţă avea titlul ”Tanc de 45 de tone cu motor cu turbina cu gaze”.

Atunci a arătat, când despre M1 Abrams se vorbea doar „la secret”, că acest tip de tanc, cu motor cu turbină cu gaze, ”nu este compatibil cu nevoile armatei române”.

”Aruncăm banii tarii, ne indatoram pana cand nici nepotii nostii nu o sa poata plati pentru tehnica militara ce nu este pentru noi. Nu vreau sa fac afirmatii lipsite de acoperire, dar cine a propus achizitia acestui tanc, sau a fost fara experienta, sau, fara a spune altfel, sau este tradator. Sau ambele”, a arătat Aurel Litan.

Scrisoarea către Tilvăr

”Vă rog să-mi spuneţi de ce a fost ales, pentru înzestrarea armatei noastre tancul M 1 Abrams ?
1. Care au fost criteriile care au stat la baza alegerii acestui tanc;
2. Cine a stabilit aceste criterii ;
3. Dacă în comisie au fost şi ingineri, de tancuri şi auto, absolvenţi ai Academiei Tehnice Militare şi care sunt aceştia ;
4. Dacă a-ţi fost informat ce implică achizionarea unui astfel de mijloc de luptă ( de la schimbarea unităţilor de măsură la schimbarea concepţiei de luptă a armatei ) ;
Aştept răspunsul dumneavoastră, şi imi permit să fac public răspunsul şi comentariile mele la această alegere”, se arată în scrisoare.

MApN a anunțat luna trecută că va achiziționa 54 de tancuri M1A2 Abrams de producție americană.

Sursa foto & video: You Tube – US Army

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




4 Comentarii

1 Comentariu

  1. Paul

    aprilie 10, 2023 la 5:36 pm

    cel mai probabil ar trebui taiate pensiile speciale ale acestor „generali” idioți, si cu banii economisiți, ar putea fi cumpărate mai multe tancuri M1 Abrahams

  2. Tudor

    aprilie 11, 2023 la 12:42 pm

    Sunt aproape sigur că avem de-a face cu o achiziție oneroasă fără argumente temeinice care să susțină o asemenea decizie – achiziția de tancuri M1 Abrams‼️
    De asemenea, ca de obicei, vom primi tehnică “refurbished”, adică RECONDIȚIONATĂ, scumpă și inferioară tancurilor LEOPARD 2.
    Iar livrarea acestor tancuri va avea loc cu întârziere la fel cu s-a întâmplat și cu alte contracte de achiziția de tehnică militară … dar plata se va face, în avans, ca la curve‼️

  3. Nicu

    aprilie 11, 2023 la 2:21 pm

    Domnule General credeți ca i-a întrebat cineva dacă vor sau nu tancurile americane pe care aceștia trebuiau sale vândă ca să fie înlocuite cu altele mai performante?Cred ca dv. știți toate răspunsurile la întrebările adresate știți cât de neprofesioniști și avari sunt cei de la putere.Eu ca și dv.am lucrat ca ofițer superior intr-o mare unitate de tancuri.Oare ce aveau TR 800 care era romanesc și mai aducea și multă valuta de la export.

  4. Vasile

    aprilie 14, 2023 la 8:16 pm

    Un tanc fără a fi însoțit de infanterie și acoperit de artilerie este zero în ofensivă, indiferent de tipul lui din lume.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. Soluție inteligentă, care ajută personalul medical, la Centrul de Transfuzii Cluj. E creată de un donator de sânge

Publicat

De

Centrul de Transfuzii Cluj

Centrul de Transfuzii Sanguine Cluj a implementat o soluție care va salva minute prețioase pentru personalul medical.

Soluția IoT (Internet of Things sau, în română, Internetul Lucrurilor) aduce confort și donatorilor de sânge și este creată de un IT-ist clujean care, de 5 ani, este donator fidel.

Soluție inteligentă, care ajută personalul medical, la Centrul de Transfuzii Cluj

TIME4LIFE este o soluție simplă, care vine în sprijinul personalului medical de la Centrul de Transfuzii Sanguine din Cluj. Aceasta constă în aparatură care permite personalului medical al centrului, care recoltează sânge, să anunțe, prin simpla apăsare a unui buton, donatorii care pot intra în cabinet.

Practic, numărul de donatori așteptați să intre în cabinet este afișat cu semnal luminos, dar este redat și audio.

„Donatorii, care sunt în sala de așteptare, vor fi anunțați când pot să intre. Este anunțat și numărul celor care pot să intre. Este un ajutor, pentru că asistentele nu vor mai trebui să meargă până la ușă de fiecare dată și să invite donatorii înăuntru. Totul a fost făcut de un donator fidel de sânge, care este IT-ist, și a st pus gratuit la dispoziția noastră”, a declarat pentru Cluj24.ro dr. Ruxandra Novac, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Cluj.

Sistemul, spune medicul clujean, salvează timp pentru personalul medical, în special atunci când sunt mulți donatori care așteaptă.

TIME4LIFE. Ce este și cum funcționează

O soluție IoT este reprezentată de obiecte sau echipamente „inteligente” care schimbă date prin internet. Iar TIME4LIFE este o soluție care salvează minute prețioase pentru personalul medical.

Aceasta a fost gândită și implementată de Alexandru Luchiian, care este un donator fidel de sânge de 5 ani.

„Cu fiecare vizită, am observat o problemă simplă, dar repetitivă: asistentele trebuie să parcurgă sute de pași în fiecare zi doar pentru a chema câte un donator în laboratorul de recoltare.Într-un loc în care fiecare oră poate însemna 6 vieți salvate, orice secundă economisită contează”, a spus Alexandru Luchiian, care chiar a făcut un pas concret spre digitalizarea eficientă a procesului de donare la Centrul de Transfuzie Sanguină din Cluj-Napoca.

El spune că TIME4LIFE este un dispozitiv IoT pe care l-a dezvoltat și implementat „cu drag”. Acesta a explicat, pe pagina sa de Facebook, ce este și cum funcționează.

„Este vorba despre un sistem tip master-slave, format din:

  • o telecomandă care permite personalului medical să selecteze un număr (între 1 și 9),
  • un afișaj LED vizibil, care indică numărul chemat,
  • și o redare audio pentru a semnaliza clar donatorului că este rândul lui.”

 

Rezultatul, spune el: zeci sau sute de drumuri inutile, zi de zi, au fost eliminate.

„Asistentele se pot concentra pe ce este cu adevărat important: grija pentru donatori și salvarea de vieți. TIME4LIFE este o soluție simplă, dar cu impact real. Asta înseamnă inovație cu sens. Și sper ca exemplul de la Cluj să fie replicat în cât mai multe centre din țară”, a mai arătat Alexandru Luchiian.

Centrul de Transfuzii Sanguine din Cluj-Napoca are deja o „bază” importantă de donatori fideli, dar vrea să o mărească pentru că nevoia de sânge pentru pacienți este constantă. Sunt aproximativ 120-130 de donatori care vin să doneze zilnic, spune dr. Ruxandra Novac, iar acoperirea cu componente de sânge necesare este realizată în proporție de 92%, dar e nevoie ca numărul de donatori să crească, pentru că sunt, în continuare, sincope pe anumite grupe sanguine.

YouTube video

Dr. Novac a mai precizat că, pe an, bărbații care sunt sănătoși pot dona sânge de 5 ori, iar femeile de 4 ori.

Sursa video și foto: Alexandru Luchiian

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Strategii pentru jocul de Baccarat: Poate fi învins acest joc? (P)

Publicat

Jocul de Baccart

Te-ai întrebat vreodată cum poți să-ți încerci norocul la Baccarat fără să-ți pierzi banii prea repede? E un joc care pare mai elegant decât restul, cu aerul ăla de film vechi în care milionarii se adună la masa de joc să-și încerce șansa. Dar te asigur că nu trebuie să fii un geniu ca să te distrezi la mesele de Baccarat. Nici nu-ți trebuie frac sau cont nelimitat. Ai nevoie doar de puțină răbdare și de cunoștințele potrivite. Așa că hai să-ți povestesc cum stă treaba cu jocul ăsta, ca să poți să te așezi la masă cu mai multă încredere.

Îți zic din start că, pe net, găsești tot felul de variante ale acestui joc. Și asta e mișto, fiindcă te poți orienta spre ce-ți place ție, iar în același timp poți să profiți de diverse bonusuri. Apropo, dacă vrei să scormonești după oferte, să știi că cazinouri cu rotiri gratuite reprezintă o modalitate faină de a te bucura de un bonus din start. Poate nu ți se pare direct legat de Baccarat, dar orice bonus care-ți dă niște resurse în plus îți poate deschide drumuri către mese unde să exersezi fără să bagi prea mulți bani din buzunar. Știi cum e: când e vorba de gambling, orice șansă de-a testa mai multe jocuri fără să bagi prea mult e de luat în seamă.

Cum funcționează sistemele de pariere la Baccarat

Să-ncepi să joci Baccarat poate fi mai simplu decât crezi. Ai două mâini, a Bancherului și a Jucătorului, și mai există și opțiunea de Egalitate. Faza de bază e că tu pariezi pe mâna care crezi că se va apropia mai mult de 9. Sună ușor, nu? Totuși, în spate, există sisteme de pariere pe care unii jucători le folosesc ca să-și maximizeze șansele de câștig, sau măcar să-și gestioneze mai bine bugetul.

Ai auzit poate de Martingale sau Fibonacci, dar probabil că te-ntrebi dacă e cazul să te arunci cu capul înainte în sisteme complicate. Martingale, de exemplu, e sistemul ăla unde dublezi miza după fiecare pierdere, ca să recuperezi tot când câștigi. Da, în teorie, sună ca un plan beton, dar în practică, dacă nu ești atent, riști să ajungi rapid la sume pe care nu ți le permiți. Și dacă ai ghinion pe mai multe mâini la rând, te poate ustura la portofel. Știi și tu cum e, te prinde valul, crezi că la următoarea sigur bate norocul la ușă, și uite cum bagi bani peste bani.

Pe de altă parte, mai e și sistemul Fibonacci, unde crești miza după o succesiune numerică în loc să o dublezi brusc. E un pic mai domol decât Martingale, dar tot periculos poate fi dacă n-ai un buget bine stabilit. La Baccarat, cu toată adrenalina , uiți uneori să-ți ții evidența la bani, iar asta poate fi cel mai mare dușman al tău. Pentru că, indiferent de sistem, jocul tot la noroc se rezumă. Să nu-ți imaginezi că există o metodă magică să-nvingi banca de fiecare dată. Dacă ar fi fost așa, ar fi dat faliment toate sălile de joc până acum.

Când alegi un sistem de pariere, important e să vezi ce ți se potrivește ție. Poate ești genul care vrea să meargă la risc, să simtă fiorul, și atunci zici „hai să încerc Martingale și să vedem ce iese”. Sau poate ești mai calculat, te ții de un buget fix, și vrei un sistem mai puțin agresiv, gen Paroli, unde-ți dublezi miza doar după câștig. Asta înseamnă că, dacă pierzi, nu bagi mai mulți bani decât îți propui inițial. E mai chill și te ajută să nu te arunci în gol doar pentru că ai prins o zi proastă. Vezi tu, e ca și când ți-ai alege stilul de viață: unii iubesc viteza, alții se mulțumesc să meargă mai încet, dar mai sigur. Tu trebuie să-ți dai seama unde te-ncadrezi.

Nu te apuca să crezi toți gurii de pe net care-ți spun că există un sistem invincibil la Baccarat. Toți ăștia sunt niște speculatori care încearcă să te convingă că e suficient să le cumperi strategia și gata, devii milionar. Baccaratul e, în fond, un joc cu șanse destul de echilibrate. Casa are mereu un mic avantaj, dar e un avantaj mai mic decât în alte jocuri, ceea ce îl face atractiv.

De ce unii jucători preferă acest joc în detrimentul altora

Poate ai observat, când intri în cazino – fie el fizic sau online – că există un vibe diferit la mesele de Baccarat. Nu vezi atâta gălăgie, nu sunt la fel de mulți jucători agitați ca la ruletă sau la păcănele. E un joc considerat „de clasă”, asociat cu James Bond și toate filmele cu spioni eleganți. Chestia e că, dincolo de aparențe, oamenii vin la Baccarat pentru că e un joc destul de simplu și are un avantaj al casei mai mic decât la alte jocuri. Mai simplu zis, ai șanse mai mari să pleci cu ceva în buzunar față de, să zicem, un slot cu un RTP modest.

Unii jucători se simt mai în largul lor când au de ales doar între câteva opțiuni de pariere. La ruletă, ai o mulțime de variante, iar la păcănele, lucrurile pot fi la fel de imprevizibile. La Baccarat, fie pariezi pe Bancher, Jucător sau Egalitate. Cam asta e. Da, mai sunt câteva pariuri secundare prin unele variante mai moderne, dar structura de bază e simplă. Asta îi dă o eleganță aparte și îi face pe mulți să se-ntoarcă mereu la el. Nici nu trebuie să ții minte strategii complicate, nu îți trebuie abilități de matematician și nici să te stresezi prea tare cu ce carte se trage.

Apoi, mai e și factorul social. La o masă de Baccarat, chiar și una virtuală, există un anume spirit de camaraderie. Oamenii speră cu toții ca Bancherul să piardă când au pariat împotriva lui, și se bucură împreună când câștigă mâna pe care au mizat. E un joc rapid, dar totodată ai timp să te uiți în jur, să schimbi două vorbe cu ceilalți. Nu e aceeași forfotă ca la masa de BlackJack, unde unii jucători își fac calcule și devin stresați la fiecare carte. La Baccarat, fie îți iese, fie nu, și înveți să iei deciziile rapid. Dacă ți-a ieșit, te bucuri, dacă nu, treci peste și pariezi mai departe.
E, totodată, un joc care ți se potrivește dacă nu vrei să te complici prea mult și să stai să memorezi tot felul de tabele, cum e la Blackjack cu strategia de bază. Sigur, și la Baccarat există niște calcule de care se ține cont când se trage a treia carte, dar astea le face dealerul. Tu doar te pui confortabil și zici pe ce pariezi.

Concluzie

Baccaratul e un joc la care poți să te distrezi fără bătăi de cap, dar trebuie să știi de la început că niciun sistem de pariere nu-ți garantează câștigul. Treaba asta cu „învingerea” jocului e mai mult o iluzie, dar totuși e posibil să pleci destul de bucuros dacă joci responsabil și-ți setezi din start o sumă maximă de cheltuială. În rest, ține de noroc, moment, și puțin fler.

 

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. 73 de echipaje se întrec la Raliul Clujului. Când se dă startul

Publicat

raliul Clujului

Raliul Clujului sărbătorește în acest an jumătate de secol de la primul raliu organizat, aducând la start cel mai mare număr de echipaje din acest sezon într-o etapă națională de raliuri

Astfel, 73 de echipaje, dintre care 67 în CNRWR respectiv restul de 6 în CNRIWR, se vor întrece în perioada 20-22 iunie pe cele 9 probe speciale pregătite de Clubul Sportiv SAVU Racing în parteneriat cu autoritățile locale și județene, respectiv partenerii care susțin nemijlocit a doua cea mai longevivă etapă de raliu din România.

Startul festiv al competiției va avea loc vineri, 20 iunie, cu începere de la ora 20.00, la Cluj Arena, iar festivitatea de premiere va avea loc tot la Cluj Arena, duminică, 22 iunie, de la ora 13.30.

Simone Tempestini vrea a patra victorie

Cap de listă nu putea fi altcineva decât Simone Tempestini, care își dorește a patra victorie la el acasă cu modelul Porsche 997 RGT. Lista de înscrieri conține însă și o surpriză, astfel că fabulosul pilot nu va fi singurul care va pilota o mașină de specificație RGT, ci și Jerome France, acesta din urmă aducând în premieră pentru Campionatul Național de Raliuri Winner Rally, un Alpine A110 RGT.

După cum era și firesc, modelele etalon în campionatele naționale, cele de specificație Rally2, sunt într-un număr foarte mare și la Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA, unde nu mai puțin de 15 astfel de modele se vor alinia la start. Aici însă este complicat să numim o referință, întrucât la start îi vom avea atât pe Andrei Gîrtofan cu Škoda Fabia RS Rally2, cât și pe Norbert Maior cu Citroën-ul C3 Rally2 respectiv pe Sebastian Barbu cu Hyundai i20 N Rally2, cei trei urmând să se dueleze atât între ei cât și împotriva celorlalți doi ante-menționați.

Bineînțeles, nu-i putem omite din bătălia de la vârf nici pe Bogdan Marișca, Martin Surilov, Bogdan Cuzma sau Matteo Bernini, lista piloților ce vor aduce modele Rally2 la start fiind completată de Adi Teslovan, Mihai Manole, seniorul Jean Tatu, Anton Titov, Călin Bucur, Andrei Gheorghiu, Bogdan Gheorghiu și nu în ultimul rând, localnicul Ioan Mihuț.

Lupte pentru cel mai bun timp

După un început de sezon cu absențe în cadrul categoriei RO 3, etapa clujeană aduce la start trei echipaje, cu Claudiu Erhan continuând cu Mitsubishi Lancer Evo IX, juniorul Jean Tatu testând Fordul Fiesta Rally3 Evo, respectiv Remus Cotuț revenind la start cu un model identic cu cel al lui Jean, urmând a fi secondat pentru a doua oară în carieră de legendarul Giovanni Bernacchini.

Se anunță un duel interesant și spectaculos și la categoria mașinilor cu tracțiune față, acolo vor fi prezente nu mai puțin de 8 modele de specificație Rally4, precum și un model R3.

La volanul unor modele identice Peugeot 208 Rally4, Refik Bozkurt, Sebastian Scîrlet, Reis Suliman și Sorin Lungu se vor întrece pentru cel mai bun timp, în vreme ce Dănuț Budai cu al său ‚bătrânel” Citroën DS3 R3T Max va face orice pentru a ține pasul cu modelele de ultimă generație ale rivalilor. Surprize pot apărea însă, căci pe lista de înscrieri regăsim și nume noi precum Aydin Clingir sau Can Alakoc, dar și nume cunoscute, respectiv Șerban Badea și Ekaterina Stratieva.

Alți piloți la start

Lista mașinilor cu tracțiune pe puntea față nu se oprește însă aici, întrucât singurii combatanți ai 208 R2 Cup, Alexandra Teslovan și Dan Călugăru vor face, fiecare, prezența cu modele Peugeot 208 R2, în timp ce Samuil Mircea, Sabina Ghiormescu, Andrei Bîrsan, Bogdan Minea și Ciprian Lupu vor lua startul cu alte modele franceze, Renault Clio de specificație Rally5 – primii trei urmând să puncteze și în cadrul cupei monomarcă Clio Rally5 Challenge.

Și pentru că tot am deschis paranteza cupelor dedicate unui singur model de mașină sau unei singure mărci, trebuie punctat faptul că ediția 46 a Raliului Clujului Star Lubricants powered by PMA aduce la start 9 echipaje în cadrul Swift Cup, respectiv alte 5 la Cupa Dacia.

Printre favoriții celei dintâi cupe se numără localnicul Dragoș Tuluc, bănățeanul Emanuel Resiga, dar mai ales proaspăt-revenitul Dănuț Militon, în vreme ce Niculae Șorodoc sau Eduard Crintoiu vor încerca să se interpună în înfruntarea pentru podium. De cealaltă parte, Rareș Drancă și Tamás Deák vor fi principalii actori ai celei mai longevive cupe monomarcă din țară: Dacia.

Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA din acest an numără nu mai puțin de  7 naționalități, pe lângă cea română. Bulgaria, Ungaria, Turcia, Italia, Slovacia, Cehia și Lituania vor avea fiecare reprezentanți la startul etapelor din Munții Apuseni.

Lista completă cu participanții acestei ediții se regăsește AICI.

A treia etapă de raliuri

Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA 2025 – contând ca a treia etapă a Campionatului Național de Raliuri Winner Rally – se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și a Agenției Naționale pentru Sport, fiind organizat de Asociația Club Sportiv „Savu Racing”.

Evenimentul este susținut de către Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj,  Primăria și Consiliul Local al comunei Florești, Primăria și Consiliul Local al comunei Ciurila.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Deputat Remus Lăpușan (PSD Cluj):Ne asumăm reforme pentru reducerea deficitului. Refuzăm populismul fiscal și austeritatea oarbă

Publicat

remus

Remus Lăpușan, deputat PSD de Cluj, a susținut, miercuri dimineață, o declarație politică de la tribuna Parlamentului în care a subliniat cât este de important ca decidenții politici să ia decizii echilibrate și calculate legat de reducerea deficitului bugetar.

˝Îmi este foarte clar că putem depăși această situație economică delicată doar prin multă muncă: trebuie să facem un efort colectiv, un parteneriat eficient și eficace între stat, mediul privat, administrație și cetățeni.

Nu va fi ușor, dar cu implicare, transparență și un plan bine gândit, putem restabili echilibrul bugetar fără a afecta demnitatea oamenilor. Și ce este foarte important – să nu uităm de menținerea dialogului social! Trebuie să consultăm toți factorii interesați înainte de luarea deciziilor, pentru a nu crea tensiuni sociale și pentru a avea o imagine cât mai clară asupra efectelor˝, a menționat deputatul PSD de Cluj.

Acesta a demontat câteva dintre soluțiile care au circulat în spațiul public pentru reducerea deficitului bugetar, din partea celorlalte partide politice, soluții care ar fi pus o povară suplimentară pe umerii cetățenilor.

Nu este necesară vinderea companiilor profitabile

Astfel, Remus Lăpușan a spus răspicat că:

Nu este necesar să vindem companiile de stat profitabile! Acestea fac parte din resursele strategice ale țării. Să vindem, de exemplu, Hidroelectrica – cea mai importantă companie românească în domeniul energetic, ar fi un gest de trădare națională. Dar este nevoie de reindustrializare! O țară cu o industrie puternică nu are datorii și nici deficite. Am spus de nenumărate ori: avem nevoie de fabrici moderne, de producție înalt tehnologizată, care încorporează inovația!

Nu creștem taxele pe alimente, medicamente și combustibili! Avem multe comunități de grupuri vulnerabile care trăiesc în deprivare materială și socială, nu vrem să condamnăm acești oameni la adâncirea situației de sărăcie severă în care se află! Dar putem crește accizele la bunurile de lux!

Nu tăiem bugetele pentru investițiile aflate în derulare! Le prioritizăm pe cele productive. Și cu siguranță, nu renunțăm la investițiile în sănătate și educație! În pus, nu trebuie să îngreunăm condițiile de muncă pentru bugetari – nu este normal, de exemplu, să creștem norma profesorilor la 8 ore pe zi. Vom obține doar scăderea calității în învățământ.

Diagnoza situației

˝Din managementul privat am învățat că orice schimbare începe cu o diagnoză reală a situației actuale. Trebuie să avem o radiografie clară în fiecare domeniu de intervenție și acțiune a statului! Abia apoi putem gândi un plan de măsuri, cu indicatori de performanță și cu management adecvat˝, a continuat deputatul PSD Remus Lăpușan în discursul său de astăzi.

Reducerea risipei în cheltuirea banului public este extrem de importantă. Nu este normal să plătim chirii de sute de milioane de lei pentru sediile instituțiilor statului, în timp ce doar o mică parte dintre clădirile din patrimoniul național au destinația de birouri. De asemenea, se pot reduce cheltuielile cu personalul din aparatul de stat acolo unde sunt dezechilibre evidente – sporuri nejustificate, funcții cu activități suprapuse – dar fără să fie dați oameni afară.

Susținerea companiilor românești

Nu în ultimul rând, trebuie începută o reconstrucție economică adevărată, în centrul căreia să se afle susținerea companiilor românești, alături de sprijinirea producției interne și încurajarea consumului produselor autohtone.

Din păcate, Consumăm românește! a rămas de prea multe ori o lozincă goală. Calea corectă este să fim aproape de producătorii români! Noi, Partidul Social Democrat, nu fugim de responsabilitate. Ne asumăm reforme, dar refuzăm populismul fiscal și austeritatea oarbă.

Și cu atât mai mult, nu sacrificăm oamenii! Avem resurse, avem inițiativă și avem o economie care poate fi performantă, dacă o administrăm cu responsabilitate, viziune și cu un management orientat spre rezultate!˝, a concluzionat deputatul PSD de Cluj Remus Lăpușan.

 

 

 

 

 

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate