Connect with us

ACTUALITATE

FOTO UPDATE. O șoferiță beată intrată pe contrasens a provocat accidentul între Călățele și Beliș. Trei persoane, la spital

Publicat


accident

Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au intervenit, marți, la un accident rutier petrecut între localitățile Călățele și Beliș și care s-a soldat cu trei persoane la spital.

”În accident au fost implicate două autoturisme, însă din fericire nu au existat victime încarcerate. Trei persoane au fost transportate la spital, pentru investigații suplimentare, fiind conștiente și cooperante, fiind vorba despre doi bărbați și o femeie”, arată ISU Cluj.

UPDATE. IPJ Cluj: O șoferiță beată a intrat pe contrasens

Polițiștii clujeni au precizat că, din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că o femeie, de 44 de ani, din comuna Mărgău, care conducea un autoturism înspre localitatea Beliș, ar fi pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat de 61 de ani.

”La testarea cu aparatul etilotest, în cazul conducătoarei auto a fost înregistrată alcoolemia de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, aceasta fiind condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea determinării cu exactitate a alcoolemiei.

În urma evenimentului a rezultat rănirea bărbatului de 61 de ani, precum și a doi pasageri, aflați în autovehiculul acestuia, respectiv un bărabat de 82 de ani și o femeie de 76 de ani.

În baza probatoriului administrat de polițiști, pe numele conducătoarei auto a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore”, arată polițiștii.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și vătămare corporală din culpă.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Super concert cu Roberto Fonseca la Jazz in the Park Competition 2024. Cinci finaliști urcă pe scenă

Publicat

De

Jazz in the Park Competition la Cluj-Napoca

Artiști talentați pe scena de concurs și un concert al pianistului Roberto Fonseca îi așteaptă pe clujeni în a doua zi de Jazz in the Park Competition 2024.

Plus, Parcul Central din Cluj-Napoca a fost transformat în loc de basm.

Super concert cu Roberto Fonseca la Jazz in the Park Competition 2024

A doua zi de Jazz in the Park Competition aduce în Parcul Central din Cluj-Napoca cinci trupe pe scena de concurs, zeci de activități interesante pentru toate vârstele și un super concert de seară al celebrului pianist cubanez Roberto Fonseca.

Acesta a mai concertat în Cluj, la cea de-a 10-a ediție a festivalului, când a fost votat cel mai bun concert al Jazz in the Park.

Finalul zilei de sâmbătă va fi așadar o seară de dans pe ritmuri de buena vista. În deschiderea lui va cânta îndrăgita trupă românească 7th SENSE.

 

Cinci finaliști urcă sâmbătă pe scena din parc

Pentru scena de competiție se pregătesc cinci din cei finaliști:

• Chief’s Condition (Olanda) – Un colectiv din Amsterdam care caută inspirație în hip-hop, drum & bass, afrobeat și muzică electronică.
• Jazz Family Trio „ShekBand” (Ucraina) – Un trio de jazz format din adolescenți din Kiev care combină jazzul contemporan cu influențe folclorice ucrainene.
• Lyder Røed Quintet (Norvegia) – O muzică onestă, inspirată mult din jazzul anilor ’60, amestecat cu influențe moderne precum Roy Hargrove.
• Subconscious Trio (Italia) – Formată din muzicieni din Italia, Bulgaria și Taiwan, trupa Subconscious Trio combină abilitățile tehnice avansate ale membrilor în interpretări de jazz modern.
• Anna Hauss (Germania) – Cu un stil acustic indie soul, Anna Hauss din Berlin cucerește cu muzica ei orice meloman pasionat de piese cu mesaje profunde.

Program Jazz in the Park Competition – Sâmbătă, 6 iulie

Competition Stage:
• 15:00 Chief’s Condition
• 16:30: Jazz Family Trio „ShekBand”
• 17:40: Lyder Røed Quintet
• 18:50: Subconscious Trio
• 20:00: Anna Hauss

Special Guests Stage:
• 20:45: 7th Sense
• 22:10: Roberto Fonseca

Vinyl Stage:
• 14:00: Audiție vinyl-uri cu Melomelanj
• 15:00: Rogvaiv (LazyHour) & D’Jhu (MeloMelanj)
• 20:00: Electors

Jam Session:
• 21:00: Music Hub & Competition Artists. Locație: Music Lounge by BRD
• 23:30: Competition & Local Artists. Locație: Colin’s Gastro Pub

Intrarea la eveniment este gratuită. Participanții pot însă să susțină Fondul Jazz in the Park cu clasicul bilet neobligatoriu.

Acesta costă 30 de lei, iar cei care îl cumpără primesc o brățară specială care arată susținerea lor. Fondurile vor merge către un proiect cu totul special și anume deschiderea primul club de jazz din oraș.

PREMIUL PUBLICULUI. Fanii pot să voteze finalistul preferat

Cei care vor veni la Jazz in the Park Competition au un cuvânt important de spus anul acesta.

Ei vor putea vota, cu note de la 1 la 10, reprezentanția artiștilor finaliști. Pentru asta, fanii trebuie să vină la eveniment și să îi asculte live, sau să ia la frunzărit revista print a evenimentului, disponibilă gratuit la shop-ul Jazz in the Park.

În revistă, dar și după fiecare concert, pe ecranul scenei principale, va apărea un QR code care, accesat, va duce la formularul de vot pentru cei care tocmai au cântat. Toți cei care votează intră într-o tombolă cu premii atractive.

Activități la JAZZ IN THE PARK COMPETITION

Jazz in the Park Competition 2024 aduce în Parcul Central o varietate de activități și zone interactive susținute de partenerii evenimentului, menite să ofere o experiență de neuitat participanților.

Evenimentul din acest an promite nu doar muzică de calitate, ci și numeroase oportunități de implicare și distracție pentru toate vârstele:

• Music Lounge, lecții de muzică și jam sessions
• Atelier de Pizza

• Lecții de dans african, circle dance și ateliere de ritm și tobe africane
• Tiroliană
• Panou de cățărare
• Târg de viniluri
• Play Area cu jocuri
• Jocuri pentru copii
• LEGO Corner
• Spațiul creatorilor IARMAROC.COM
• ateliere pentru copii

Jazz in the Park Competition își propune să descopere trupe talentate de jazz din toată lumea și să le facă cunoscute.

Evenimentul a ajuns anul acesta la cea de-a VII-a ediție, cu un număr record de înscrieri: 246 de trupe din 39 de țări.

Cele 13 trupe finaliste selectate concertează în 5-7 iulie pentru marele premiu de 5.000 de euro și invitația de a susține un concert la festivalul Jazz in the Park din toamnă!

Citește mai departe

EDUCATIE

VIDEO. Emoții pentru Emil Boc. Fiica sa cea mică, absolventă a UMF Cluj ca șefă de promoție la Medicină Dentară. Ce medie a avut

Publicat

De

emil boc si patricia

Primarul Emil Boc a participat, sâmbătă, la BT Arena, la festivitatea de absolvire a Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” (UMFIH) Cluj-Napoca în dublă calitate, cea de edil și de tată, în condițiile în care fiica sa cea mică, Patricia, a fost șefă de promoție la Facultatea de Medicină Dentară pe care a terminat-o cu media 9,88.

Boc a luat loc în prezidiu alături de rectorul UMFIH, Anca Buzoianu, de ministrul Educației, Ligia Deca, de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, de consilierul prezidențial Diana Păun, de cercetătorul Sergiu Pașca de la Universitatea Stanford (SUA), fost absolvent al UMFIH, de dr. Annika Östman Wernerson, rectorul Karolinska Institutet din Stockholm, (Suedia).

Harvardul medicinii românești

”Felicitări, tocmai ați absolvit Harvardul medicinii românești, universitatea de medicină și farmacie din Cluj-Napoca, una dintre cele mai performante universități europene.

Dragi studenți, sunteți cea mai importantă avuție pe care o are acest oraș, fără dvs orașul ar fi cenușiu, trist și fără viață”, a spus Emil Boc.

Acesta le-a transmis și un sfat absolvenților UMFIH și anume să aibă grijă de ei pentru că pacienții au nevoie de doctori sănătoși și puternici.

”Un medic bun tratează boala, dar un medic mare tratează un pacient care are o boală”, le-a transmis Boc absolvenților.

Primarul i-a felicitat și pe părinții prezenți, pentru că au ales să investează în educația copiilor lor.

”Ne-am văzut copiii crescând sub ochii noștri, i-am plimbat de mână, i-am văzut acum făcând primii pași în meseria de doctor și suntem mândri de voi.

Noi, părinții, am fost și vom fi întotdeauna alături de voi.

Ce norocoși suntem noi, părinții din această sală. De ce? Pentru că toți avem medici de familie, dar numai noi avem medici în familie”, a adăugat Emil Boc.

Mulțumiri profesorilor și familiei

Patricia Boc a luat cuvântul în fața sălii pline și a spus că ziua absolvirii facultății este una de sărbătoare, pentru că marchează împlinirea unui vis.

”Fiecare obstacol, transformat în victorie, va contribui la clădirea profesională și ne va face tot mai buni pentru pacienții noștri.

Suntem recunoscători că am avut șansa să învățăm de la cei mai buni profesori, care ne-au setat coordonatele profesionale pentru a deveni cei mai buni medici și au sădit în noi dorința de continuă perfecționare”, a spus Patricia Boc.

Aceasta s-a referit și la susținătorii absolvenților, părinții, care i-au sprijinit în perioada studiilor.

”Le mulțumesc părinților mei și surorii mele pentru tot sprijinul și toate încurajările”, a mai spus fiica cea mică a primarului Clujului.

După ce și-a încheiat discursul, Patricia Boc și-a îmbrățișat tatăl.

emil boc si patricia

Citește mai departe

EDUCATIE

Ligia Deca, la Cluj: Mă bucur pentru rezultatele de aici la Evaluarea Națională. Cum explică faptul că sunt mai slabe ca în 2023

Publicat

De

Ministrul Edcuației, Ligia Deca la Cluj

Anii pandemiei de Covid-19 și-au pus amprenta pe rezultatele elevilor la Evaluarea Națională din acest an, spune ministrul Educației, Ligia Deca.

Chiar și la Cluj, județ care este din nou cel mai bun din țară, când vine vorba de rezultate, rata de promovare înainte de contestații este mai mică decât anul trecut.

Ligia Deca, la Cluj: Mă bucur pentru rezultatele de aici la Evaluarea Națională. Cum explică faptul că sunt mai slabe ca în 2023

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat sâmbătă, la Cluj, că s-au luat măsuri de remediere, dar acestea se vor vedea în câțiva ani.

În acest anu, atât la Cluj, cât și la nivel național, rezultatele elevilor la Evaluarea Națională nu sunt mai bune decât în anii trecuți. Iar adevărata problemă este tot în mediul rural.

„Așa cum știm, generația care a susținut Evaluarea Națională în acest an a intrat în clasa a V-a în anul școlar 2020-2021, an afectat de pandemie, care a însemnat întreruperea școlii în format fizic clasic și trecerea în online.

Întreaga lume a văzut că formula de învățământ exclusiv online, mai ales la vârste unde autonomia în învățare nu este foarte mare, nu aduce beneficii. Noi știm de această problemă și încercăm de ceva ani să remediem prin diferite măsuri”, a declarat Ligia Deca la Cluj.

Citește și: Secretul elevilor de 10 ai Clujului la Evaluarea Națională: Muncă, consecvență, seriozitate și meditații

Una dintre aceste măsuri este Programul național de reducere a abandonului școlar, prin care 2.500 de școli primesc granduri între 200 și 300.000 pentru a preveni fenomenul de abandon școlar, dar și pentru a organiza învățământ remedial, potrivit ministrului Educației.

Masă caldă și burse mai mari pentru elevi

Ministrul Educației a mai arătat că o altă componentă importantă este reprezentată de extinderea „mesei sănătoase” în școli.

„Avem un număr de beneficiar acum de aproximativ jumătate de milion, de la 180.000 cât erau în anul anterior. De asemenea, mărirea numărului, dar și al cuantumului burselor școlare cu un număr impresionant de burse sociale în acest an.

Noi am încercat ca pe componenta care ține de condiții socio-economice și de afectare din cauza pandemiei să intervenim cu aceste măsuri… Dar în educație, măsura pe care o iei astăzi se vede în patru ani, în opt ani, în funcție de finalizarea ciclului educațional și avem încredere că măsurile pe care le-am luat în acești ultimii ani își vor aduce beneficiile și vor fi vizibile peste câțiva ani”, a mai declarat Ligia Deca.

„Mă bucure de rezultatele de la Cluj”

Ligia Deca a mai precizat că, din păcate, există încă clivaje sociale și socio-economice în România.

Citește și: Cele mai bune ȘCOLI din Cluj-Napoca, după REZULTATELE la Evaluarea Națională. Rata de promovare, mai mică decât în 2023

„Mă bucur pentru rezultatele foarte bune la Evaluarea Națională aici. Se vede implicarea autorităților locale, se văd programele susținute și de primărie, precum masa caldă și se văd, de asemenea, eforturile făcute la nivelul fiecărei școli să identifice copiii cu dificultăți și să adresăm aceste dificultăți pe care le au în învățare, înainte de a ajunge la Evaluarea Națională”, mai spus ministrul Ligia Deca.

 

Citește mai departe

EDUCATIE

FOTO. Contracte de 75 de milioane de euro pentru infrastructură educațională, semnate la Cluj-Napoca de ministrul Educației

Publicat

De

Lifia Deca, ministstrule Educației, la Cluj

Mai multe contracte pentru infrastructură educațională, în valoare totală de 75 de milioane de euro au fost semnate, sâmbătă, la Primăria Cluj-Napoca de către ministrul Educației, Ligia Deca, și rectorii și prorectorii unor universități din România.

Primarul Emil Boc, gazda evenimentului, a afirmat că evenimentul educațional de la Cluj-Napoca este unul de amploare istorică.

Salt istoric pentru România

”Semnăm contracte de 75 de milioane de euro pentru infrastructură educațională, învățământ universitar și preuniversitar.

Ceea ce face România prin programul de 1 miliard de euro din PNRR pentru educație este un salt istoric care va lăsa urme profunde pozitive în societatea românească. Avem nevoie mai mult ca niciodată să le dăm românilor motive reale să stea acasă.

Nu rămâi acasă dacă nu ai motive să rămâi acasă. Știm bine că românii, din foarte multe motive, care țin de calitatea vieții de educație, de sănătate, de infrastructură, de salarii pleacă din România. Obiectivul nostru este să creăm condiții, aici, acasă pentru ca ei să rămână și să aducă cea mai importantă valoare pe care o avem, resursa umană, pentru societatea românească.

Acest program din PNRR va fi momentul de cotitură în ceea ce înseamnă trecerea la un alt nivel a acestei țări, pentru că oamenii vor rămâne acasă dacă vor avea condiții de educație, de sănătate, de calitatea vieții, de slujbe mai bune, infrastructură”, a spus Boc.

 

Educația, prioritate la Cluj

Potrivit acestuia, la Cluj educația este o prioritate, fiind investite 43 de milioane de euro din fonduri locale și europene pentru a construi un echivalent de șase școli pentru 2697 de elevi.

”Educația rămâne cea mai bună și mai eficientă investiție din lume,  educație este cea mai bună cale pentru a ieși din sărăcie și a avea o viață  mai bună, educația este cel mai bun antidot la antisemitism, la violență, la tot ce înseamnă comportament nedemocratic.

Banii din PNRR vor contribui la sprijinirea universităților să-și atingă potențialul de inovare de care dispun. Avem o uriașă rezervă de inovare pentru universități din România, trebuie doar să le acordăm acest sprijin ca să treacă la nivelul următor.

Viitoarea putere soft a lumii va fi  puterea inovației. Cine găsește inovare, va câștiga pe toată planurile și Europa investește masiv pentru că trebuie să recupereze decalajele de  dezvoltare în raport cu SUA sau China”, a precizat Emil Boc.

Clujul, oraș etalon

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat la rândul său că aceste contracte de finanțare înseamnă transformarea din punct de vedere al infrastructurii în învățământul universitar și preuniversitar, fiind vorba despre cămine noi, cantine, locuri de relaxare pentru studenți.

”Ne aflăm într-un oraș etalon, Clujul este un model a ceea ce înseamnă rezultatele la diverși indicatori, de la rezultatele la evaluări naționale, la cei de inovare. Este un loc unde vedem o preocupare continuă și constantă e comunității pentru educație.

PNRR are o componențtă importantă pentru educație, peste 3,5 miliarde euro pentru 5 ani, iar din această componentă un miliard de euro a mers pentru schimbarea feței școlii românești, dotări pe săli de clasă și laboratoare și pe digitalizare.

Investițiile din județul Cluj sunt de 150 de milioane de euro, Clujul fiind  printre județele românești cu cea mai mare investiție în educație ca valoare și calitatea proiectelor”, a afirmat Deca.

În ceea ce privește cele 13 contracte semnate pentru universități, Ligia Deca a spus că acestea vor deservi peste 8000 de studenți.

”Transilvania, din punct de vedere al învățământului superior, reprezintă un pol de atractivitate internațională”, a precizat ministrul Educației.

Rectori participanți

La ceremonia de semnare a contractelor au participat prof. univ. dr. Cornel Cătoi – USAMV Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Vasile Țopa – UTCN, prof. univ. dr. Anca Buzoianu – Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Valer – Daniel Breaz – Universitatea „1 Decebrie 1918” Alba Iulia, prof. univ. dr. Constantin Bungău – Universitatea din Oradeap, rof. univ. dr. Sorin Radu – Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei – Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” Târgu Mureș, general de brigadă prof. univ. dr. ing. Ghiță Bârsan – Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” Sibiu, prorector prof. Dan Lazăr / prof. Cristian Litan- UBB Cluj-Napoca.

De asemenea, a fost prezentă și șefa ISJ Cluj, Marinela Marc.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax