Connect with us

EVENIMENT

FOTO. Turneul de tenis Transylvania Open 2023 este gata de start la BT Arena din Cluj-Napoca

Publicat


transylvania open 2023

Noua ediție a Transylvania Open WTA 250, cel mai bun turneu din lume la categoria WTA250 în 2022, este gata de start și aduce la Cluj-Napoca, începând de luni, nume mari ale tenisului mondial. Sâmbătă și duminică au loc calificările.

Sorana Cîrstea (locul 25 WTA), cea mai bine clasată jucătoare din România la nivel mondial, a devenit favorita numărul 1 a turneului, după ce Caroline Garcia și Donna Vekić au anunțat că se retrag, din motive medicale.

Competiția are loc în perioada 16-22 octombrie 2023, în sala polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca și începe cu meciurile de calificări care se joacă în weekendul 14-15 octombrie. Accesul publicului în etapa de calificări este gratuit și se face în baza rezervării prealabile a locului. Momentan, mai sunt disponibile 200 de locuri, iar biletele cu valoare zero vor putea fi achiziționate de la casieria BT Arena.

Patrick Ciorcilă, Directorul Transylvania Open WTA 250: „Ediția de anul acesta a Transylvania Open este una specială. Am dus o adevărată luptă pentru a păstra turneul la Cluj pentru că, inițial, oficialii WTA au anunțat întoarcerea în calendarul competițional a turneelor din China. Iar asta ar fi încheiat povestea competiției care s-a bucurat de un mare succes, atât din partea publicului, cât și a jucătoarelor, care ne-au desemnat anul trecut ca cel mai bun turneu WTA 250 din lume. Toate aceste aprecieri ne-au motivat și am reușit în final să găsim o soluție pentru a continua.

Suntem încântați să avem confirmate nume mari ale tenisului mondial și multe jucătoare românce. Abia așteptăm să le vedem în acțiune și sperăm că fanii tenisului vor veni în număr mare pentru a ne bucura împreună de tenis de cea mai înaltă calitate. Ne așteaptă o competiție puternică și un turneu magic.”

Meciurile din cadrul Transylvania Open se vor juca indoor, pe hard, în BT Arena din Cluj-Napoca. Sala a fost împărțită în două terenuri de joc: Terenul Central și Terenul 2. Pe lângă aceste două terenuri, au mai fost amenajate încă două pentru antrenamente.

central court

Calificările Transylvania Open: Mara Gae își face debutul în circuitul WTA la Cluj

16 jucătoare se vor lupta în weekendul 14-15 octombrie, în calificările Transylvania Open, pentru a câștiga unul dintre cele patru locuri libere de pe tabloul principal de simplu. Printre acestea se numără și patru jucătoare din România: Ilona Georgiana Ghioroaie, Maria Sara Popa și două tinere care au primit Wild Card din partea Transylvania Open: Briana Szabo și Mara Gae, câștigătoarea US Open 2023 la junioare dublu. La doar 17 ani, Mara a triumfat la Flushing Meadows, iar la Cluj își va face debutul în circuitul profesionist de tenis.

Meciurile de calificări vor începe la ora 11:00. Cinci meciuri se vor juca pe terenul 2 și 3 meciuri pe Terenul Central:

Programul calificărilor

Programul meciurilor de calificări TERENUL CENTRAL:

​​Raina, Ankita (IND) vs. Ghioroaie, Ilona-Georgiana (ROU) – ora 11:00
WC Gae, Mara (ROU) vs. Matoula, Martha (GRE)
Makarova, Ekaterina vs. WC Szabo, Briana (ROU)
Ceremonia extragerii la sorți
Programul meciurilor de calificări TERENUL 2:

Bandecchi, Susan (SUI) vs. Grammatikopoulou, Valentini (GRE) – ora 11:00
Oz, Ipek (TUR) vs. Gleason, Quinn (USA)
WC Amariei, Ilinca (ROU) vs. Strakhova, Valeriya (UKR)
Popa, Maria Sara (ROU) vs. Soboleva, Anastasiya (UKR)
Jakupovic, Dalila (SLO) vs. WC Heisen, Vivian (GER) (nu înainte de ora 17:00)

Sorana Cîrstea, favorita numărul 1 pe tabloul principal de simplu

Competiția la simplu din acest an se anunță a fi una puternică. Jucătoarea româncă Sorana Cîrstea este favorita numărul 1 a turneului. Sorana este cea mai bine clasată jucătoare din România în topul mondial. Ea se află momentan pe locul 25, la patru poziții distanță de cel mai înalt clasament al carierei atins în 2013. Printre cele mai mari realizări ale Soranei se numără ajungerea în sferturile de finală la French Open în 2009, sferturile de finală la US Open 2023 și finala la Rogers Cup 2013.

Pe tabloul principal de simplu se află încă patru jucătoare din România: Patricia Țig (locul 65 WTA – clasament protejat), Ana Bogdan (locul 71 WTA), Jaqueline Cristian (locul 107 WTA) și alte două jucătoare care au primit Wild Card din partea Transylvania Open Gabriela Ruse (locul 185 WTA) și Miriam Bulgaru (183 WTA). La Cluj va juca și Anastasia Pavlyuchenkova (82 WTA), finalistă de Grand Slam – 2021, Roland-Garros.

În total, 32 de jucătoare vor concura la meciurile de simplu, în cadrul Transylvania Open 2023. Componența meciurilor va fi decisă sâmbătă după-amiază, 14 octombrie, după ultimul meci de pe Terenul Central, când va avea loc ceremonia tragerii la sorți, la care publicul este invitat să asiste.

 TABLOUL PRINCIPAL DE SIMPLU (revizuit în 13 oct. 2023):

1.    SORANA CIRSTEA ROU – locul 25 WTA

2.     ALYCIA PARKS USA – locul 45 WTA

3.     REBEKA MASAROVA ESP – locul 64 WTA

4.     PATRICIA MARIA TIG ROU – locul 65 SR WTA

5.     GREET MINNEN BEL – locul 68 WTA

6.     YANINA WICKMAYER BEL – locul 70 WTA

7.     ANA BOGDAN ROU – locul 71 WTA

8.     TAMARA KORPATSCH GER – locul 78 WTA

9.     ANASTASIA PAVLYUCHENKOVA – locul 82 WTA

10.  VIKTORIYA TOMOVA BUL – locul 85 WTA

11.  KATERYNA BAINDL UKR – locul 86 WTA

12.  JODIE BURRAGE GBR – locul 91 WTA

13.  DAYANA YASTREMSKA UKR – locul 102 WTA

14.  ANNA BONDAR HUN – locul 105 WTA

15.  JAQUELINE CRISTIAN ROU – locul 107 WTA

16.  ANNA-LENA FRIEDSAM GER – locul 114 WTA

17.  EVA LYS GER – locul 121 WTA

18.  CELINE NAEF SUI – locul 125 WTA

19.  KAIA KANEPI EST – locul 134 WTA

20.  JIL TEICHMANN SUI – locul 141 WTA

21.  JESSIKA PONCHET FRA – locul 149 WTA

22.  LEOLIA JEANJEAN FRA – locul 151 WTA

23.  DARIA SNIGUR UKR – locul 152 WTA

24.  NOMA NOHA AKUGUE GER – locul 158 WTA

25.  EMILIANA ARANGO COL – locul 180 WTA

WILD CARDS:

 

●        MIRIAM BULGARU ROU – locul 183 WTA

●        ELENA-GABRIELA RUSE ROU – locul 185 WTA

●        NIKOLA BARTUNKOVA CZE – locul 298 WTA

Gabriela Ruse și Alycia Parks, favoritele principale pe tabloul de dublu

16 echipe se vor lupta la dublu pentru trofeul Transylvania Open, în perioada 16-22 octombrie 2023. Românca Gabriela Ruse (locul 40 mondial la dublu) care anul acesta a avut o performanță formidabilă la dublu, la Australian Open, unde a jucat în semifinale, va face echipă cu americanca Alycia Parks (locul 34 mondial la dublu).

Ele sunt favoritele turneului la această categorie. Pe tabloul de dublu va juca și Monica Niculescu (locul 43 mondial la dublu), fostă finalistă de Wimbledon la dublu, alături de Anna-Lena Friedsam din Germania (locul 106 mondial la dublu).

briana szabo

Briana Szabo

Irina Bara (locul 138 mondial la dublu), cea care a câștigat trofeul Transylvania Open la dublu în 2021, alături de Ekaterine Gorgodze, va face echipă cu Jaqueline Cristian (locul 240 mondial la dublu). Ambele au primit Wild Card pe tabloul de dublu. Majoritatea meciurilor la această categorie se vor juca pe Terenul 2.

TABLOUL DE DUBLU:

●      Alycia Parks / Gabriela Ruse

●      Anna Bondar /Kimberly Zimmermann

●      Greet Minnen / Yanina Wickmayer

●      Anna Lena Friedsam / Monica Niculescu

●      Dalila Jakupovic / Irina Khromacheva

●      Alicia Barnett / Olivia Nicholls

●      Valentini Grammatikopoulou / Elixane Lechemia

●      Ali Collins / Andrea Gamiz

●      Maia Lumsden / Jessika Ponchet

●      Vivian Heisen / Ankita Raina

●      Jodie Burrage / Jil Teichmann

WC: Jaqueline Cristian / Irina Bara (castigatoarea din 2021 a turneului de dublu de la TO, alaturi de Gorgodze)

Wild Cards – Transylvania Open

Șapte jucătoare din România vor juca la Transylvania Open în baza unui wild card. Astfel, Gabriela Ruse (locul 185 WTA) și Miriam Bulgaru (183 WTA) au intrat direct pe tabloul principal de simplu. Alte trei wild carduri au fost acordate tinerelor jucătoare Mara Gae, Briana Szabo și Ilinca Amariei care vor lupta în calificări pentru un loc pe tabloul principal. Irina Bara și Jaqueline Cristian au primit wild card pe tabloul de dublu, unde vor face echipă. Alte două wild carduri au fost acordate jucătoarei Nikola Bartunkova (298 WTA) din Cehia care a intrat astfel direct pe tabloul principal, și jucătoarei Vivian Heisen din Germania care va juca în calificări.

Bilete și acces

Abonamentele la Transylvania Open 2023 sunt sold-out, însă fanii tenisului care vor să vină la turneu mai pot încă să achiziționeze bilete de o zi care oferă acces la toate meciurile din ziua respectivă, de pe ambele terenuri de joc. Pentru zilele de calificări, 14-15 octombrie, publicul are acces gratuit, în baza rezervării realizate în prealabil pe site-ul partenerului de ticketing, entertix.ro. Fanii tenisului care vor să asiste la calificări, dar încă nu și-au făcut rezervare, mai au la dispoziție 200 de bilete cu valoare zero care pot fi achiziționate sâmbătă și duminică, de la casieria BT Arena (acces de la str. Splaiul Independenției).

Biletele la turneu sunt disponibile exclusiv pe entertix.ro și sunt nerambursabile. Entertix este partenerul de ticketing exclusiv al turneului Transylvania Open.

Partenerii turneului au pregătit mai multe activități și zone dedicate publicului pe inelul 1 al BT Arena. Fanii tenisului se vor putea relaxa între meciuri în aceste spații, și vor putea să plece de la turneu și cu o amintire de la shop-ul Transylvania Open. Pe lângă toate acestea, sunt amenajate zone de food & drinks.

Despre Transylvania Open WTA 250

În cadrul Transylvania Open WTA 250, 16 jucătoare vor juca în calificări, 32 de jucătoare vor concura la simplu și 16 echipe la dublu. În joc vor fi puse 280 de puncte WTA și premii în valoare de 259.303 dolari.

Transylvania Open este cel mai important turneu de tenis feminin din România și face parte din categoria WTA 250. Evenimentul reunește jucătoare de top din întreaga lume pentru o săptămână de competiție intensă în BT Arena din Cluj-Napoca. Cu o creștere constantă în popularitate, Transylvania Open WTA 250 continuă să promoveze tenisul feminin în România și în lume.

mara gae

Mara Gae



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Fotolii de masaj pe Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj. Licitație pentru închirierea spațiilor

Publicat

fotoliu masaj

Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj organizează la jumătatea lunii mai o licitație publică pentru închirierea de spații comerciale destinate amplasării unor fotolii pentru masaj.

Reprezentanții aeroportului au arătat că, în total, este nevoie de 5 astfel de fotolii de masaj pentru relaxarea pasagerilor.

Două fotolii ar trebui amplasate în clădirea Terminal Pasageri Plecări Internaționale, parter, zona restricționată, salon VIP , spațiul având o suprafață de 2 mp, unul în clădirea Terminal Pasageri Plecări Internaționale Schengen parter, zona restricționată, al patrulea în clădirea Terminal Pasageri Plecări Internaționale, Schengen etaj, zona restricționată, lângă Business Lounge, iar ultimul tot în clădirea Terminal Pasageri Plecări Internaționale, Non-Schnegen etaj, zona restricționată, lângă camera tehnică.

Deschiderea ofertelor la licitație va avea loc în 15 mai la ora 9, la sediul Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” Cluj,

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clujul „în verde”. Noile spații pietonale și parcuri, magnet pentru clujeni

Publicat

De

Weekendul și vremea frumoasă i-au scos din casă pe clujeni, care s-au îndreptat spre noile parcuri și pietonale amenajate de Primărie.

Clujenii se bucură de vremea caldă în aer liber, iar principalele atracții sunt zonele recent reamenajate. Fie că vorbim de malurile Someșului, de spațiile pietonale din centru sau de Parcul Feroviarilor, noile spații verzi sunt „magnet” pentru localnici.

Clujul, îmbrăcat în „verde”

Cu ocazia sărbătorii de Florii, primarul Emil Boc s-a adresat clujenilor, cărora le-a transmis urări de sănătate, pace și bucurie. În postarea pe rețelele de socializare, edilul a publicat și o serie de fotografii care surprind frumusețea orașului, „îmbrăcat” în verde crud.

„Cu ocazia Sărbătorii Floriilor, vă transmit urări de sănătate, pace și bucurie! Această zi specială, care marchează intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim, să vă aducă speranță și reînnoire.

Să petreceți aceste momente alături de cei dragi, să vă bucurați de renașterea naturii și să primiți cu inimile deschise binecuvântările acestei primăveri La mulți ani și o primăvară plină de flori și lumină!”, a transmis primarul Emil Boc.

Redăm mai jos câteva dintre fotografii:

Noi spații pietonale pe străzile Universității și M. Kogălniceanu

Parcul Feroviarilor

Malurile Someșului, în cartierul Grigorescu

Citește mai departe

EVENIMENT

Prefectura Cluj: Stare de alertă pe str. Uliului. Pot fi afectate rețele de utilități. Ce măsuri se iau

Publicat

De

Alunecările de teren de pe strada Uliului nu pun în pericol construcțiile din zonă „până la acest moment”, a arătat Prefectura Cluj, însă există riscul ca rețelele edilitare să fie afectate. S-a decis declararea stării de alertă în zonă. 

Instituția Prefectului Județul Cluj a informat duminică, referitor la alunecarea de teren de vineri noapte, că locuințele de pe strada Uliului nu sunt puse în pericol în acest moment, însă rețelele edilitare au fost afectate parțial sau total.

„Conform Notei Tehnice de Constatare nr. 290 / 27.04.2024 privind rezistența mecanică și de stabilitate, s-a constatat că alunecările de teren de tip retrogresiv, rapid nu pun în pericol, până la acest moment, construcțiile din aval de drum, dar există riscul ca rețelele edilitare să fie afectate”, transmite Instituția Prefectului Cluj.

A fost declarată stare de urgență în zona afectată

Ținând cont de nota de constatare a expertizei geotehnice realizate de Geodesign SRL, prefectul Clujului, Irina Munteanu, a declarat stare de alertă în zona afectată, se mai arată în comunicat.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Cluj-Napoca a emis Hotărârea nr. 8 din 27.04.2024, care prevede următoarele:

  • Declararea stării de alerta pe strada Uliului în zona afectată de alunecări de teren;
  • Închiderea circulației auto pe str. Uliului pe tronsonul afectat de alunecarea de teren;
  • Semnalizarea corespunzătoare a zonei afectate de alunecarea de teren;
  • Asigurarea permanenței cu echipaje ale poliției locale;
  • Identificarea unor rute alternative de acces. În situația în care soluția identificată presupune  realizarea unor lucrări de amenajare, se mandatează RADP să intervină în regim de urgență pentru amenajarea acesteia pe raza municipiului, cu asigurarea de resurse financiare în vederea implementării acestor lucrări;
  • În situația în care ruta alternativă identificată depășește raza administrativ-teritorială a municipiului Cluj-Napoca, va fi sesizat în regim de urgență Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Rețelele edilitare, afectate parțial sau total

Astăzi, comisia de specialitate a desfășurat verificări, constatând următoarele:

  • pe o lungime de cca. 20-30 metri se constată alunecarea taluzului care a produs cedarea carosabilului și dislocarea fundației drumului (fiind afectată banda stângă în totalitate și o mare parte din banda dreaptă a străzii pe sensul de urcare);
  • se constată afectarea parțială sau totală a rețelelor edilitare (apă, canal, gaz);
  • se constată blocarea căilor de acces pe ambele sensuri (de la nr. 90).

Măsuri pentru refacerea drumului

Tot astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj, reunit online în ședință extraordinară, a emis Hotărârea nr. 3 pentru stabilirea următoarelor măsuri pentru remedierea situației din teren:

„Art. 1 Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Cluj-Napoca va dispune în regim de urgență, potrivit procedurilor legale în vigoare, măsurile și acțiunile necesare pentru înlăturarea efectelor produse de alunecarea de teren de pe strada Uliului nr. 90, pentru refacerea obiectivelor de infrastructură și eliminarea unor potențiale pericole pentru populație și bunurile acesteia.

Art. 2

(1) Comitetului Local pentru Situații de Urgență al municipiului Cluj-Napoca, cu sprijinul nemijlocit al autorităților publice locale din comuna Florești, va stabili varianta ocolitoare de acces auto, necesară pentru riverani și pentru asigurarea serviciilor medicale de urgență și pompieri, eliminând astfel izolarea zonei afectate de alunecarea de teren;

(2) Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Cluj va identifica în regim de urgență, posibilii proprietari/administratori de teren de pe traseul rutei ocolitoare stabilite;

(3) Comitetului Local pentru Situații de Urgență  al municipiului Cluj-Napoca va dispune măsurile și acțiunile necesare pentru delimitarea, semnalizarea și securizarea perimetrului afectat.

Furnizorii de utilități vor monitoriza perimetrul

Art. 3 Furnizorii de utilități respectiv societatea DELGAZ Grid S.A., Sucursala Cluj-Napoca – Distribuție Energie Electrică România și Compania de Apă Someș S.A., vor asigura monitorizarea permanentă a perimetrului afectat pentru preîntâmpinarea oricărui incident care ar putea pune în pericol viața și sănătatea populației și a bunurilor acesteia, măsura urmând a fi ridicată odată cu revenirea la normalitate a situației din teren.

Art. 4 Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj va sprijini, ori de câte ori este necesar, autoritățile administrației publice locale din municipiul Cluj-Napoca, iar Instituția Prefectului Județul Cluj va iniția, dacă va fi nevoie, demersurile legale corespunzătoare către structurile centrale de decizie pentru rezolvarea problemei apărute.

Art. 5 Cu comunicarea dispozițiilor prezentei hotărâri celor interesați se încredințează Secretariatul tehnic permanent al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj”, se mai arată în comunicat.

Citește mai departe

CULTURA

Ce entități primesc finanțare nerambursabilă de la CJ Cluj? Cea mai mare sumă, peste 3 milioane de lei, merge la Culte

Publicat

Finanțare nerambursabilă de la CJ Cluj pentru sute de entități

Sute de asociații primesc și anul acesta finanțare nerambursabilă de la Consiliul Județean Cluj. Cea mai mare sumă, peste 3 milioane de lei, este alocată parohiilor din județ.

Consiliul Județean Cluj sprijină activitatea a sute de ONG-uri, asociații și parohii din județ, prin finanțări nerambursabile în valoare de aproape 6 milioane de lei. Cea mai mare parte din sumă merge spre Culte (3 milioane de lei), Sport (un milion de lei) și de Cultură și Tineret (câte 900.000 de lei fiecare).

Listele urmează să fie aprobate în ședința Consiliului Județean de luni, 29 aprilie.

Peste 3 milioane de lei pentru Culte

Potrivit documentelor publicate pe site-ul forului județean, suma de 3.050.000 lei alocată pentru Culte se împarte astfel:

  • Ortodox – 2.210.000 lei;
  • Reformat – 375.150 lei;
  • Romano-Catolic – 151.935 lei;
  • Greco-Catolic – 129.600 lei;
  • Penticostal – 87.000 lei;
  • Baptist și Adventist – 60.235 lei;
  • Unitarian – 35.380 lei.

Peste un milion de lei pentru cluburile de fotbal din județ

Suma de 1.050.000 lei este alocată anul acesta de Consiliul Județean sectorului Sport. Cele mai mari sume merg spre Clubul Sportiv Universitatea Cluj și Asociația Club Sportiv U-BT Cluj – câte 100.000 lei. Asociația Sportivă Fotbal Club Universitatea Cluj primește 80.000 lei.

Sume considerabile mai primesc și Academia de fotbal Luceafărul Cluj-Napoca (35.000 lei), Clubul Sportiv Luceafărul Cluj-Napoca (35.000 lei) și Asociația Club Sportiv „Academia de Fotbal Viitorul Cluj” (35.000 lei).

Cinematica TIFF, Festivalul Dumitru Fărcaș și Jazz in the Park, în topul alocărilor pentru Cultură

Consiliul Județean Cluj alocă 900.000 de lei pentru evenimente din sectorul cultural. Cele mai mari sume merg spre Cinemateca TIFF – 25.000 lei, Festivalul Dumitru Farcaș – 25.000 lei, Jazz in the Park, editia a XII-a – 20.000 lei și Zilele Culturale Maghiare din Cluj – Ediția a XV-a – 20.000 lei.

Printre evenimentele cu cele mai mari alocări se mai numără Festivalul Național de teatru pentru elevi „Cezara”  Ediția I (16.500 lei), Lecții din trecut pentru prezent și viitor Colegiul Național Emil Racoviță (15.000 lei) și Zilele Maghiare din țara Călatei (15.000 lei).

Aceeași sumă – 900.000 de lei – este alocată și pentru domeniul Tineret. Cele mai mari finanțări merg spre Olimpiada satelor din România (16.500 lei), FC Unirea Dej – Juniorii de azi, Campionii de mâine (20.000 lei) și Concursul Interjudețean de matematică „Marian Țarină” Colegiul Național „Emil Racoviță” (13.000 lei).

Consiliul Județean Cluj a înregistrat până în 15 martie cererile pe proiectele finanțate din fonduri nerambursabile, fiind înregistrat un adevărat record.

Astfel, au fost înregistrate aproximativ 970 de cereri pentru toate cele patru domenii de interes, respectiv culte, cultură, tineret și sport, sumele solicitate fiind de aproape 75 de milioane de lei față de un fond total alocat de doar 6 milioane de lei.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax