Connect with us
"

EVENIMENT

FOTO: „Târguțu vintage” rulează la TIFF. Ce oferte sunt

Publicat


Evenimentul „Târguțu vintage” din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) a început astăzi la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

Fanii pot regăsi bijuterii, articole de modă vintage, discuri de vinil, genți sau portmonee din piele. Accesul în cadrul evenimentului este gratuit și are loc în intervalul orar 12:00-18:00, urmând să se termine pe 9 august.

 

„1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 si 9 august 2020 adică o săptămână de eleganţă vintage la Cluj. Must-urile garderobei lui Audrey: pantalonii Capri, balerinii, the little black dress, perlele si trench coat-ul. Vestele, cravatele şi pălăriile lui Annie Hall. Ciorapii plasă şi zorzoanele Madonnei pe când o căuta disperată pe Susan sau oarece bikini cu inţialele B.B. de pe când Vadim crea …femeia.

Beretele lui Bonnie Parker, o rochie halterneck albă încă uşor învolburată de aerul cald al metroului sau jeanşii suflecaţi şi bluzonul de biker purtând încă parfumul wild al unui Brando fără vată în obraji. Toate astea (cu o doză zdravănă de imaginaţie şi oarece movie oriented eye) la : TÂRGUŢU’ VINTAGE …RULEAZĂ.”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Cinci atlete ale Universității Cluj au cucerit medalii la Cupa României de Seniori

Publicat

Atletele Universității Cluj au cucerit 5 medalii, patru de aur și una de bronz, în cadrul Cupei României de Seniori, desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute de Complexul Sportiv “Iolanda Balaș Soter” din București, în organizarea Federației Române de Atletism.

Atleta Sanda Belgyan a cucerit două trofee ale Cupei României la probele de 400m plat și 400m garduri. Universitara Camelia Gal a obținut, la rândul ei, două trofee la probele de 100m și 200m. La proba de suliță, Toma Pop a cucerit medalia de bronz, cu 68.55m. Ioana Nesteriuc s-a clasat pe locul 4 la 100 m garduri, iar Mihai Lazăr a terminat proba de 200m pe locul 5, se arată pe site-ul clubului Universitatea.

Foto: u-cluj.ro

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Metroul Cluj-Napoca: o glumă pentru a strânge câteva voturi la locale, acuză Nasra

Publicat

Deputatul și președintele PSD Cluj, Horia Nasra, acuză liberalii de minciuni „nerușinate” din cauza faptului că metroul din Cluj-Napoca nu a fost introdus în lista de proiecte prioritare ale liberalilor. Mai mult de atât, parlamentarul a transmis o scrisoare Guvernului în care îi adresează două întrebări punctuale ministrului transporturilor.

„Zero lei este finanțarea obțină de Orban, Boc și Bode pentru proiectul introducerii metroului în Cluj. Se laudă lunar cu banii care vor fi alocați și identificați spre finanțare, însă singurii lei dați până acum, sunt cei ai contribuabililor clujeni care plătesc studiul de prefezabilitate. Ministrul Bode s-a ferit să răspundă unei simple interpelări parlamentare cu privire la finanțarea metroului din Cluj, însă comunică cifre amețitoare fără acoperire reală. Atenție, finanțarea metroului nu a fost cuprinsă nici în recenta listă a proiectelor de investiţii publice semnificative prioritizate, asumată de Guvernul Orban.

Încă mai trag speranța ca liderii PNL să nu-și bată joc de acest proiect vital, pentru dezvoltarea Clujului, pentru descongestionarea traficului și le solicit să nu mai facă afirmații fără acoperire”, a declarat deputatul social-democrat Horia Nasra.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Decese mai puține în România în primele 6 luni din 2020 față de 2019

Publicat

Numărul deceselor cetățenilor români este mai mic cu aproximativ 6000 de persoane în prima jumătate a acestui an comparativ cu anul precedent. În aprilie și iunie 2020 decedații au fost mai numeroși decât în lunile corespunzătoare din 2019, dar în rest, fiecare lună din primele șase de anul trecut a adus mai multe decese decât în contextul COVID-19.

Totalul deceselor în prima jumătate a acestui an este 130.766, iar în primele 6 luni din anul trecut totalul a fost de 136.541 decese. În luna iunie 2020, aproape două treimi din totalul numărului de decese s-au înregistrat în rândul persoanelor cu vârstă de cel puţin 70 ani (8.718 decese, reprezentând 41,4% din total, s-au înregistrat la grupele de vârstă 80 ani şi peste, 5.014 decese, reprezentând 23,8%, la persoanele de 70-79 ani) şi 4.217 decese (20,0%) la persoanele în vârstă de 60-69 ani.

Cele mai puţine decese au fost înregistrate la grupele de vârstă 5-19 ani (70 decese), 20-29 ani și 0-4 ani (fiecare grupă cu câte 103 decese).

Sursa: Hotnews

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Senatorul Mihai Goțiu pus pe lista de candidați a USR PLUS pentru Consiliul Județean Cluj

Publicat

USR Cluj a anunțat astăzi printr-un comunicat de presă includerea senatorului USR Mihai Goțiu pe lista candidaților pentru Consiliul Județean Cluj. Acesta a obținut peste 91% dintre voturile exprimate de colegii de partid.

Desemnarea senatorului a avut loc în cadrul Conferinței Județene a USR Cluj, susținută la sfârșitul săptămânii trecute, unde Mihai Goțiu „a primit votul unei majorități covârșitoare (91,2% din voturile exprimate)”, după cum este menționat în comunicatul de presă.

„Le mulțumesc colegilor care mi-au acordat încrederea să fac parte din echipa Alianței USR PLUS, care candidează pentru Consiliul Județean Cluj[…] N-am avut și nu am rețineri să pun mâna (și piciorul) la așa-zisa ”muncă de jos” – întâlniri cu oamenii, discuții și dezbateri despre cum pot ajunge comunitățile din care facem parte mai prospere și cum se pot dezvolta acestea în folosul tuturor membrilor lor, nu doar pentru buzunarele și conturile unor grupuri restrânse de persoane conectate la decizia politică”, a spus senatorul USR, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Mihai Goțiu a intrat în politică în anul 2016, acesta implicându-se până în prezent în inițiative legate de probleme de mediu.

Senatorul va completa lista candidaților din partea Alianței USR PLUS pentru următoarele alegeri, alături de Cătălin Sălăgean, care va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj și Emanuel Ungureanu, pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Narcisa Corina Bud

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate