Connect with us

EVENIMENT

FOTO. Tânără însărcinată, în stare critică la Neurochirugie Cluj. Medicii se luptă să îi salveze VIAȚA

Publicat


neuro bun

O tânără de 21 de ani, însărcinată, este internată în stare critică la Terapie Intensivă la Secția de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca.

”Tânără se numește Timeea este din județul Cluj. Este însărcinată în luna a 3-a și s-a simțit rău. A început sa vomite și stările de rău erau foarte accentuate.

A fost la Spitalul din Gherla unde medicii de acolo nu au făcut mai nimic pentru tânără însărcinată. Situația ei se agravase de la o zi la alta și acum este în comă in Spitalul de Neurochirurgie din Cluj.

Medicii spun ca are creierul inundat de sânge.

Rugăciuni pentru o minune pentru tânăra însărcinată

Ne rugăm ca o minune sa se înfăptuiască ca tânără mama să-și revină.

Medicii țin sub observație evoluția fătului ce spun că este bine.

Solicit medicilor din Spitalul de Neurochirurgie Cluj atenție deosebită a acestui caz, a acestei tinere.

Doamne ajută să auzim vești bune”, se arată pe un grup de Facebook.

Reprezentanții SCJU Cluj-Napoca au confirmat faptul că o pacientă în vârstă de 21 de ani, însărcinată, se află în stare critică la Terapie Intensivă, internată în Secția de Neurochirurgie.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

UMF Cluj-Napoca face bani frumoși pe seama tinerilor care simulează examenul de admitere. Vezi suma încasată

Publicat

simulare admitere umf cluj 1

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a organizat, în data de 26 mai, cea de-a XIV-a ediţie a simulării examenului de admitere. La examenul de simulare a concursului de admitere s-au înscris 1 510 candidați din zona Transilvaniei, dar și din alte regiuni ale țării, care au avut astfel șansa să se familiarizeze cu atmosfera de concurs și să-și testeze cunoștințele necesare promovării examenului de admitere propriu-zis, care va avea loc în luna iulie.

Universitatea a încasat bani frumoși pe pe urma simulării.

Astfel, taxa de participare la simulare a fost de 400 de lei, ceea ce înseamnă că, la 1.510 persoane, UMF Cluj-Napoca a încasat, dintr-un foc, 600.000 de lei, adică peste 120.000 de euro.

Cel mai mare interes s-a remarcat pentru programele de studiu Medicină și Medicină Dentară, la care s-au înscris 1 268  de candidaţi. Au urmat specializările Asistență Medicală Generală, Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare, Radiologie și Imagistică, Tehnică Dentară și Nutriție și Dietetică, la care s-au înscris în total 216 candidați și programul de studiu Farmacie, cu 26 de candidați.

Cele mai mari note

Cele mai mari note s-au obținut la programele de studiu Radiologie și imagistică – 9,85, Balneofizio-kinetoterapie și recuperare – 9,77, Medicină – 9,73, urmate de Asistență medicală generală și Tehnică dentară – 9,69, Nutriție și dietetică – 9,61, Farmacie – 9,55 și Medicină dentară – 9,46.

Simularea concursului de admitere a avut loc on-site, în peste 20 de săli și amfiteatre puse la dispoziție de Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca. Simularea examenului s-a desfășurat după „sistemul grilă” al întrebărilor cu răspunsuri multiple și a avut durata de 2 ore.

“Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile din domeniul sănătății și îi sprijinim pe toți cei interesați să se pregătească cât mai bine pentru unul dintre cele mai importante examene din parcursul lor educațional. Examenul de admitere în universitatea noastră reprezintă o probă complexă de testare a cunoștințelor candidaților.

De la an la an, exigența crește, acest concurs fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviți candidați pentru viitorul sistemului național de sănătate” a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Examenul are loc în 23 iulie

Liceenii care au dorit să își verifice sau să îşi consolideze cunoștințele în vederea promovării examenului de admitere au avut ocazia să participe, în lunile aprilie și mai, la cursuri de pregătire online, oferite de cadre didactice din cadrul universității. Cursurile de pregătire au rămas la dispoziţia celor înscrişi și au putut fi accesate în orice moment, până la data examenului.

În plus, anul acesta, s-au organizat, în premieră, sesiuni online de Q&A, la care candidații au putut primi răspunsuri la întrebările lor legate de tematica concursului de admitere chiar de la cadrele didactice care vor pregăti subiectele pentru examen.

Examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” se va desfășura în sistem clasic, în data de 23 iulie, iar candidații se vor putea înscrie în perioada 12 iunie – 15 iulie.

Citește mai departe

EVENIMENT

Nelu Varga (CFR Cluj), după ieșirea lui Dan Petrescu: Nu veți mai vedea asemenea scene cât voi mai fi eu patron la CFR Cluj

Publicat

Patronul echipei CFR Cluj, Nelu Varga, și-a cerut scuze public pentru incidentele de după meciul cu Farul Constanța și pentru ieșirrea nervoasă a antrenorului Dan Petrescu.

„Îmi cer scuze în nume personal și al clubului CFR Cluj pentru incidentele de aseară. Nu aceasta este imaginea CFR Cluj, ci blazonul că în ultimii ani 5 ani am fost campionii României. Indiferent de presiune trebuie întotdeauna să ne respectăm blazonul.

Citește și Director sportiv Farul Constanța, după victoria cu CFR Cluj: Dan Petrescu m-a înjurat. Sunt dezamăgit de comportamentul lui

Felicit echipa Farul Constanța pentru titlul de campioană și pentru felul în care a jucat aseară la Cluj. Aceasta este calea! Calea fotbalului, calea corectitudinii sportive cu orice preț. Dacă ne abatem de la ea, pierdem însăși esența fotbalului, esența unui club precum CFR Cluj.

Ne pierdem identitatea, ceea ce este infinit mai grav decât un rezultat sau un campionat ratat. Vă asigur că atât timp cât sunt eu patron, nu veți mai vedea asemenea scene la CFR! Indiferent de cât am fi de supărați… trebuie să producem fotbal, nu frustrări! Forza, CFR!”, a spus Varga.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Șase parcuri din Cluj-Napoca, printre cele mai bine cotate parcuri și grădini publice din România. Parcul Mare, locul 4

Publicat

Luna mai este momentul ideal pentru a te bucura de frumusețea parcurilor și grădinilor publice. Aceste oaze de verdeață și liniște reprezintă destinații preferate pentru toți cei în căutarea unei evadări din agitația urbană, pentru a se bucura de o plimbare, pentru un picnic sau pentru a se dedica activităților fizice și recreative, arată Clubulcopiilor.ro.

Pentru cei mici, parcurile oferă un spațiu vital pentru joacă, interacțiune socială și explorare. Ele sunt adevărate laboratoare în aer liber pentru copii, unde pot explora natura, flora și fauna. De asemenea, multe parcuri oferă locuri de joacă special amenajate, ideale pentru copii pentru a se elibera de energie și a se distra într-un mod sigur.

Dar care sunt cele mai frumoase parcuri și grădini publice din țară? Reprezentanții clubului au întocmit un clasament cu cele mai bine cotate 65 de parcuri și grădini publice din țara noastră pe baza datelor disponibile în Google Maps.

Google Maps a acumulat peste un milion de recenzii pentru parcurile și grădinile publice din România. Clasamentul întocmit de noi ia în calcul parcurile și grădinile publice care au acumulat cel puțin 1000 de recenzii de-a lungul anilor și care au obținut cele mai mari evaluări medii ale recenziilor. Acolo unde mediile recenziilor parcurilor au fost la egalitate, am prioritizat parcul care a adunat cele mai multe recenzii.

Cele mai bine cotate parcuri se află în marile orașe ale țării – Iași, Timișoara, București, Cluj-Napoca, Sibiu și Craiova. Dintre acestea, două parcuri – Grădina Publică Palas din Iași și Iulius Gardens din Timișoara -au reușit să obțină un rating excelent de 4,8, dintr-un maximum de 5.

În acest clasament figurează și șase parcuri din Cluj-Napoca: pe locul 4 Parcul Central Simion Bărnuțiu cu un rating de 4,7, pe locul 9 Parcul Iulius și Parcul Cetățuia pe locul 23, pe locul 31 Parcul Sportiv ”Iuliu Hațieganu”, pe locul 59 Parcul Rozelor și 64 Parcul Detunata.

Parcul Mare

Parcul Central „Simion Bărnuțiu” (Parcul Mare) este situat în centrul municipiului Cluj-Napoca și este cel mai popular parc din oraș.

Parcul oferă o varietate de activități pentru vizitatori. Există o zonă de joacă pentru copii, o pistă de biciclete, terenuri de baschet și zone speciale pentru hamace. O atracție principală a parcului este lacul Chios, pe care te poți plimba cu hidrobicicleta. În Parcul Central se află clădirea vechiului Casino, care găzduiește frecvent expoziții si evenimente culturale.

În timpul verii, parcul devine locul preferat al clujenilor pentru că aici se organizează concerte live, spectacole de teatru în aer liber și festivaluri. Copiii se pot bucura în fiecare weekend de zone de joacă și activități special create pentru ei.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Accident cu un TIR, 2 autoutilitare și o motocicletă în Valea Drăganului. O femeie, transportată la spital

Publicat

aaa 2

Pompierii de la Detașamentul Huedin intervin, luni,  la un accident rutier petrecut pe raza localității Valea Drăganului. La fața locului s-au deplasat o autospecială cu modul de descarcerare și o ambulanță SAJ.

În accident au fost implicate un autotren, două autoutilitare și o motocicletă, toate acestea fiind ușor avariate.

”De asemenea, nu au existat persoane încarcerate. O femeie de aproximativ 50 de ani, conștientă și cooperantă, este evaluată de echipajul SAJ și va fi transportată cel mai probabil la spital.

Aceasta acuză dureri la un membru inferior. În paralel, pompierii asigură măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor”, au spus pompierii.

Ce spun polițiștii

La data de 29 mai a.c., în jurul orei 12.05, polițiștii au fost sesizați despre un accident rutier produs pe DN1 – E60, în localitatea Valea Drăganului.

Din primele cercetări efectuate la fața locului, polițiștii au constatat că accidentul s-ar fi produs pe fondul nerespectării distanței de siguranță între autovehicule, fiind implicate două autoutilitare, un motociclu și un ansamblu de vehicule (cap tractor+semiremorcă).

Un bărbat în vârstă de 51 de ani, din județul Suceava, care în timp ce conducea o autoutilitară înspre Oradea, nu ar fi păstrat distanța de siguranță față de autoutilitara din fața sa, proiectând-o în semiremorca ansamblului de vehicule, care se afla oprit pe DN1-E60, la intersecția cu DJ 764B.

Ulterior, un bărbat în vârstă de 66 de ani, care conducea un motociclu pe aceeași direcție, pe fondul nepăstrării distanței, ar fi intrat în coliziune cu autoutilitara din fața sa.

În urma evenimentului, 3 persoane au solicitat sprijin medical.

Testările cu aparatul etilotest au indicat rezultate negative.

aaa 1

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax