Connect with us

EVENIMENT

FOTO Special pentru clujence. Tatuarea SPRÂNCENELOR, o metodă trendy de înfrumusețare

Publicat


alina 3

Una dintre specialistele clujene din acest domeniu al cosmeticii se pregătise să devină jurnalist, a absolvit chiar facultatea de profil din cadrul UBB, apoi s-a angajat reporter la televiziunea locală Alpha TV, dar, după puțin timp,  a ales să se specializeze în meseria de designer de sprâncene.

În 2019, Alina Lazăr a absolvit cursurile școlii Brow Art Academy din Cluj-Napoca.  Spune că trecerea de presă la acest domeniu nu a fost deloc ușoară, însă dorința să lucreze pe cont propriu și să câștige mai bine, i-a dat motive și curaj să meargă înainte.

alina 7

În plus, povestește că este pasionată de frumos de când era mică. Domeniul, spune Alina, este o provocare și, în același timp o răspundere uriașă, fiind vorba de chipul unei femei,  modificările, obținute prin tatuaj semipermanent fiind ireversibile pentru o anumită perioadă, deci ar trebui ca rezultatul să mulțumească pe toată lumea.

”Un element esențial, care completează aspectul unui chip îl reprezintă sprâncenele. Acestea pot armoniza trăsăturile, însă, în același timp, te pot dezavantaja, dacă nu sunt stilizate corect și armonios. Obținerea unei forme perfecte nu e un proces ușor, micropigmentarea vine practic în sprijinul doamnelor și al domnișoarelor, astfel că, prin această tehnică, ele pot avea sprâncene perfecte la orice oră din zi și din noapte”, povestește Alina.

Când trebuie să apelăm la micropigmentare?

alina 1

Metoda este recomandată atunci când avem nevoie să definim sau să umplem golurile din sprâncene, pentru a adăuga intensitate și desime sprâncenelor cu fire de păr mai rare, dar și pentru o reconstrucția totală a acestora.

Alina este specializată pe toate tehnicile de micropigmentare, dar, pentru moment, a ales să se dedice exclusiv uneia, mai exact tehnicii POWDER. Consideră că este cea mai fidelă după perioada de vindecare și mult mai rezistentă în timp. Totodată, poate fi adaptată ușor, în funcție de nevoile și cerințele clientei, astfel pot fi create sprâncene discrete, naturale și, în același timp evidențiate.

O tehnică pentru doi ani

Tehnica pudrată este recomandată pentru o gamă largă de tipuri de ten. Metoda se poate aplica foarte bine și pe tipul de ten gras, care este unul problematic în general. De exemplu, în cazul femeilor cu piele groasă, pori dilatați, pigmentul este acceptat mai greu și tinde să se piardă mai repede, față de persoanele cu ten mixt sau uscat.

Așadar, durata efectului micropigmentării sprâncenelor depinde de epiderma fiecărei cliente, de la unul până la doi ani. Pentru menținerea lor într-o stare perfectă se recomandă o împrospătare a pigmentului la mijlocul perioadei sau la nevoie.

alina 2

Micropigmentarea durează mult și este accesibilăTehnica powder realizată prin tatuajul semipermanent, are rolul de a imita o sprânceană fardată profesional. Acest proces se poate obține prin trei moduri de lucru:

Shading – o metodă pixelată pe toată suprafața;

Ombre- este intensă pe corpul sprâncenei și deschisă la baza acesteia;

Powdered-caracterizată de gradul de culoare mai mic în partea din față și partea superioară și intens pe linia de jos a sprâncenei.

alina 4

În prima ședință de micropigmentare, clienta primește detalii și informații despre procedura în sine, despre metoda de sterilizare și siguranța procedurii sau aparaturii folosite.

După ce sunt puse la punct aceste detalii, se trece la simularea prin desen a formei, iar ulterior la micropigmentarea sprâncenelor. Procesul de tatuaj semipermanent presupune ințepături și zgârâeturi ușoare cu ajutorul unui aparat electric și a unui ac steril, pentru introducerea unui pigment organic în stratul superficial al pielii numit epiderm.

”Nu vă speriați! Pentru a înlătura orice disconfort, folosesc două tipuri de anestezic, o cremă aplicată  înaintea procedurii și un ser, care se aplică de câte ori este nevoie, în timpul procedurii”, ne încurajează Alina

Tatuajul semipermanent se poate realiza și la ochi, pentru conturarea pleoapelor, la buze pentru colorarea sau umplerea lor. De tatuajul semipermanent nu poate beneficia însă oricine.

Nu este indicat femeilor însărcinate, persoanelor care suferă de diabet de tip 3, cele care sunt predispuse să facă cicatrici cheloide, dar și celor dependente de droguri sau alcool.

”Costurile nu sunt uriașe, iar prețurile sunt adaptate vremurilor pandemice pe care le trăim. Cu un mic efort, oricine își poate permite. De exemplu, micropigmentarea sprâncenelor costă 400 de lei, iar retușul care este facultativ, 200 de lei”, mai spus Alina.

Cristina Șendrea

alina 5

 

alina 6

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

 

 

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Sorin Naș (S.O.S. România): Am votat cu candidatul interzis de sistem. Mi-am anulat, astfel, votul

Publicat

Naș

Președintele Partidului S.O.S. România, filiala Cluj, Sorin Naș, a votat, duminică, la secția de votare nr. 38 din Cluj-Napoca pentru alegerile prezidențiale.

”Am votat cu candidatul interzis de sistem, iar prin acest vot dat mi-am anulat votul. M-am asigurat, astfel, că votul meu nu va fi transferat către niciunul dintre ceilalți candidați care nu mă reprezintă în niciun fel”, a spus Naș.

Reamintim că liderul Partidului S.O.S. România nu a mai putut candida la alegerile prezidențiale în urma unei decizii a CCR.

Citește mai departe

EVENIMENT

Dosar penal deschis la Cluj-Napoca pentru un vot cu urna mobilă la secția 36

Publicat

De

Dosar penal vot Cluj

Polițiștii clujeni au deschis un dosar penal pentru încălcarea prevederilor privind votul cu urna mobilă.

Vizați sunt doi membri ai secției de votare nr. 36 din Cluj-Napoca.

Dosar penal deschis la Cluj-Napoca pentru un vot cu urna mobilă la secția 36

Potrivit IPJ Cluj, în jurul orei 8:00, la secția de votare nr. 36 din municipiul Cluj-Napoca, a fost semnalată o posibilă încălcare a reglementărilor privind utilizarea urnei mobile.

Potrivit primelor verificări, locțiitoarea președintelui secției de votare, o femeie, de 57 de ani, împreună cu un alt membru al secției de votare, s-au deplasat cu urna mobilă la un imobil, din cartierul Grigorescu, fără a informa forțele de ordine, context în care a fost exprimat un vot.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de nerespectare a regimului urnei de vot, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

6 amenzi date la Cluj pentru nereguli

De asemenea, potrivit IPJ Cluj, pe parcursul nopții și în cursul zilei de sâmbătă, au fost semnalate 12 sesizări cu privire la posibile incidente electorale dintre care una nu s-a confirmat.

Au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru contravenții referitoare la procesul electoral, iar alte 3 sesizări sunt în curs de verificare.

ATENȚIE! Nu faceți propagandă electorală nici pe rețelele sociale

Polițiștii clujeni atrag atenția că persoana care continuă propaganda electorală după încheierea oficială a campaniei electorale, inclusiv prin intermediul rețelelor de socializare, considerate spațiu public, poate fi sancționată cu amendă cuprinsă între 1.500 și 4.500 de lei.

Principalele fapte interzise în ziua votului, precum și pedepsele prevăzute de lege:

  • Persoana care continuă propaganda electorală sau sfătuiește alegătorii, la sediul secțiilor de votare, să voteze sau să nu voteze un anumit candidat, poate primi o amendă cuprinsă între 1.500 și 4.500 de lei.
  • Tot cu amendă cuprinsă între 1.500 și 4.500 de lei poate fi sancționată persoana care refuză să se conformeze dispoziţiilor preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare cu privire la asigurarea ordinii în localul de vot şi în împrejurimi.
  • Nerespectarea dispozițiilor legale privind prezența altor persoane în cabina de vot se sancționează cu amendă cuprinsă între 4.500 și 10.000 de lei.
  • Prezența oricărei persoane în cabinele de vot, în afara celei care votează, este interzisă. Alegătorul care, din motive temeinice, constatate de președintele biroului electoral al secției de votare, nu poate să voteze singur are dreptul să cheme în cabina de votare un însoțitor ales de el, pentru a-l ajuta. Însoțitorul nu poate fi din rândul persoanelor acreditate, al membrilor biroului electoral al secției de votare sau al candidaților.
  • Comercializarea şi consumul băuturilor alcoolice în spaţiul de protecţie al secţiei de votare, între orele 7:00 – 21:00, se sancționează cu amendă de la 1.500 la 4.500 de lei.
  • Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
  • Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Nu intră în categoria bunurilor interzise cele cu valoare simbolică, inscripţionate cu însemnele unei formaţiuni politice.
  • Persoana care votează fără a avea acest drept, de două sau mai multe ori, sau prin introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.
  • Tot cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi, se sancţionează utilizarea unui act de identitate nul ori fals sau a unui buletin de vot fals.
  • Violarea prin orice mijloace a secretului votului se pedepseşte cu amendă. Dacă fapta este comisă de un membru al biroului electoral al secţiei de votare, pedeapsa este închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Citește mai departe

EVENIMENT

ALEGERI PREZIDENȚIALE. Clujenii votează. Prezența la urne la ora 12.00, mai mică decât în 2019

Publicat

De

Alegeri prezidențiale Cluj

Procesul de vot continuă în județul Cluj. Prezență la vot, la ora 12.00, era de 14,31%.

În anul 2019, prezența la urne în județ era de peste 17%.

Clujenii votează. Prezența la urne la ora 12.00, mai mică decât în 2019

La turul I al alegerilor prezidențiale din anul 2019, în județul Cluj prezența la vot a fost, la ora 12.00, de 17,60 %. La Cluj-Napoca, până la ora 12.00, votaseră 21,35 % dintre alegători.

În această duminică, prezența la urne în județ era la ora 12.00 de 14,31%.  În Cluj-Napoca au votat până acum peste 16.50% dintre cei cu drept de vot.

Cele mai multe persoane care au votat acum la Cluj sunt din categoria de vârstă 45-64 de ani. Cea mai mică prezență la vot s-a înregistrat în rândul tinerilor cu vârste între 18 și 24 de ani.

În jurul orei 12.00, de altfel, s-a înregistrat și cel mai mare număr de votanți de până acum, în jur de 3.000.

La nivel național, prezența la urne era de peste 18%, procent în care sunt incluși și românii care au votat în diaspora.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Remus Lăpușan (PSD Cluj): Am votat pentru un președinte echilibrat, care reprezintă calea sigură pentru români

Publicat

Lăpușan

Prim-vicepreședintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, și-a exercitat dreptul fundamental de a vota la secția nr. 35 din Cluj-Napoca și i-a îndemnat pe clujeni să iasă la vot la alegerile prezidențiale, deoarece de asta depinde viitorul lor și al copiilor lor.

”Am votat pentru un președinte echilibrat, pe care îl cunosc foarte bine, pentru un președinte care reprezintă calea sigură pentru clujeni și pentru români, care știe ce înseamnă să faci politică externă, care înțelege contextul geostrategic în care ne aflăm, pentru un președinte care susține investițiile în sănătate și în educație și care, până la urmă, susține România și pe români și iubește România.

Suntem alături de candidatul pe care l-am votat și sunt convins că România este pe calea sigură în acest moment”, a spus Lăpușan.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax