Connect with us
Advertisement
Advertisement

EVENIMENT

FOTO. Protest spontan la Cluj, la instituțiile Ministerului Muncii: AJPIS și Casa de Pensii. Ce revendicări au angajații

Publicat


pensii 1

Peste 50 de angajați ai instituțiilor din Cluj-Napoca subordonate Ministerului Muncii – AJPIS și Casa de Pensii, au protestat, miercuri, în mod spontan, față de prevederile din vehiculata ordonanță privind reorganizarea instituțiilor statului. 

Protestatarii s-au adunat în curtea comună de pe strada George Coșbuc având pancarte cu mesaje precum ”Informarea corectă a opiniei publice privind munca și implicarea angajaților din instituțiile Ministerului Muncii”, ”Menținerea locurilor de muncă și angajări pe locurile vacante”, ”Fără discriminări față de instituțiile din alte ministere. Salarizare și condiții de muncă”, ”Negocieri reale și proiectul privind noua Lege a Salarizării – la vedere”, ”Normarea posturilor în funcție de număr beneficiari vs angajaț”, ”Cumul salariu/ pensii fără excepții – toți sau niciunul”, ”Fără ONG-uri în instituțiile Minitserului Muncii și plata orelor suplimentare”, ”Stop defăimării personalului din Ministerul Muncii”.

Hotărâri luate în necunoștință de cauză

„Astazi a avut loc un protest spontan al angajatilor din institutiile Ministerului Muncii in legatura cu tot ce se intampla in ultima vreme, in special: noua Lege a Salarizarii si viitoarea Ordonanta de Urgenta cu privire la reorganizarea institutiilor statului.
Nu suntem de acord cu faptul ca se iau hotarari in necunostinta de cauza. Persoanele decidente nu au timp sa mearga in vizite in aceste institutii si sa vada volumul de munca si conditiile.
Nu sunt interesati de faptul ca zilnic se preiau peste 500 de solicitari care trebuie  finalizate, de faptul ca pe langa munca noastra curenta mai vin (la foarte scurt timp unele de altele) modificari de lege, ordonante de urgenta, solicitari de tot felul care toate trebuie aplicate si solutionate cu celeritate.

Am tot amanat sa protestam pentru ca ne gandim la beneficiarii nostri: pensionari, mamici, someri sau persoane cu dizabilitati dar nu mai vrem sa ramanem pasivi la toate hotararile care se iau in defavoarea noastra”, au spus protestatarii.

Revendicarile angajaților

• Hotararile privind reorganizarea institutiilor din subordinea Ministerului Muncii sa se ia dupa analize si studii adevarate privind munca angajatilor: normarea personalului in functie de volumul de activitate al institutiei – beneficiari vs. numar angajati

• Dialog social adevarat cand se iau masuri privind activitatea si drepturile angajatilor

• Fara discriminari fata de institutii din alte ministere – privind salarizarea si conditiile de munca

• Negocieri reale si proiectul privind noua lege a salarizarii sa fie transparent

• Mentinerea locurilor de munca si angajari pe locurile vacante

• STOP defaimarii personalului din Min Muncii – informarea corecta a opiniei publice privind munca si implicarea angajatilor din Min Muncii

• Egalizarea salariilor angajatilor din subordinea Min. Muncii cu cele de la nivel central si includerea in noua Lege a salarizarii intr-o familie ocupationala fara discriminare.

• Indexarea salariilor cu rata anuala a inflatiei

• Cumul salariu/pensie fara exceptii – toti sau niciunul”

 

pensii 2

pensii 3

pensii 4

pensii 5



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mizerabilii

    august 16, 2023 la 3:15 pm

    În marea lor majoritate, funcționarii statului sunt slugarnici cu șefii și draconici cu cetățenii care le permit asta. oare, fără să existe vreo modificare legislativă, de ce nu au declanșat proteste și înainte de zvonurile tractoristului Marcel?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Timbre omagiale ”Doina Cornea – 95 de ani de la naștere”. În Republica Moldova, nu în România. Romfilatelia nu vrea

Publicat

De

O companie specializată în creația și producția de timbre personalizate a realizat o emisiune filatelică cu 2 timbre omagiale ”Doina Cornea – 95 de ani de la naștere” pentru Republica Moldova, în timp ce Romfilatelia din România refuză de mai mulți ani solicitarea făcută în acest sens de Fundația Doina Cornea din Cluj-Napoca.

Potrivit lui Leontin Iuhas, fiul fostei dizidente comuniste și președinte al Fundației Doina Cornea, anul 2024 este unul aniversar pentru el și pentru mulți dintre cei care au cunoscut-o pe mama sa, dar nu și pentru Romfilatelia.

Romfilatelia nu vrea să emită un timbru omagial Doina Cornea

”La 95 de ani de la naşterea Doinei Cornea, printre buburuze, căluţi de mare şi anul dragonului de lemn această instituţie a Statului Român, condusă de decenii de doamna Cristina Popescu nu a găsit de cuviinţă să emită un timbru omagial Doina Cornea.

În ciuda repetatelor solicitări făcute de Fundaţia Academia Civică, Fundaţia Corneliu Coposu şi Fundaţia Doina Cornea!

Va exista totuşi un timbru dar care, din păcate va putea franca doar scrisorile expediate din Republica Moldova”, a spus Iuhas.

Ce reprezintă timbrele

timbre

Cele două timbre omagiale au o valoare de 2,80 lei moldovenești.

Primul o reprezintă pe Doina Cornea la masa de lucru, fotografie realizată de artistul francez Eric Dessert, cu drept de folosință cedat către Leontin Horațiu Iuhas, și conține citatul ”Trebuie să rămânem liberi, să nu devenim robi ai fricii”, iar cel de-am doilea reprezintă un tablou realizat de Doina Cornea care îl înfățișează pe fiul său Leontin Horațiu, zis Tin Tin.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. INCENDIU într-un apartament din Cluj-Napoca. Pompierii au evacuat un bărbat

Publicat

pompieri

Un incendiu a izbucnit, luni, într-un apartament de pe str. Stephenson din Cluj-Napoca. Pompierii au intervenit și au evacuat un bărbat de 55 de ani. Alți 7 locatari s-au autoevacuat.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin în aceste momente pentru a stinge un incendiu care se manifestă într-un apartament de pe strada Stephenson. Forțele noastre au pătruns în apartamentul inundat cu fum și au evacuat un bărbat de aproximativ 55 de ani, conștient. Acesta va fi preluat de un echipaj SAJ.

VIDEO. INCENDIU într-un apartament din Cluj-Napoca. Pompierii au evacuat un bărbat

De asemenea, s-au autoevacuat 7 locatari. Nu există posibilitatea ca incendiul să se extindă, iar în aceste momente se ventilează spațiul afectat. Se pare că a fost vorba despre o oală cu mâncare uitată pe foc. Nu mai există niciun pericol. La fața locului a rămas un echipaj, până când se ventilează și scara blocului. Bărbatul a fost transportat la spital”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Sabău („U” Cluj): Mai am un an de contract, ne-am înțeles. Mi-am dorit să CONTINUI acest proiect

Publicat

sabau

După ce „U” Cluj a învins-o pe FC Voluntari cu 1-0 în ultima etapă din sezonul regulat, ilfovenii au retrogradat. La finalul meciului, Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul clujenilor, a analizat partida și a comentat situația în care se află FC Voluntari.

„După tot ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni, eu și jucătorii aveam nevoie de victorie. Și să rămânem în cursa pentru meciul de baraj pentru Conference. Noi acum așteptăm rezultatul din finala Cupei. Dacă va câștiga Oțelul nu mai jucăm barajul de Conference, dacă nu, probabil vom juca.

Sabău („U” Cluj): Mai am un an de contract, ne-am înțeles. Mi-am dorit să CONTINUI acest proiect

Fiecare echipă și-a jucat meciul cum a știut mai bine. Sunt meciuri foarte greu de jucat. Să fii la retrogradare și să depinzi de celelalte rezultate… Nouă ne trebuia neapărat victoria, ne-am concentrat pe ceea ce aveam de făcut. Am făcut un joc destul de bun, mai ales în prima repriză. În partea secundă am căzut puțin, dar puteam face 2-0 sau 3-0”, a spus Ioan Ovidiu Sabău citat de GSP.

El a vorbit și despre prelungirea contractului: „Mai am un an de contract, ne-am înțeles. Au fost mai multe discuții, nu doar cu Șumudică. Până la urmă s-a mers pe varianta Sabău, pe continuitate. Și eu mi-am dorit să continui acest proiect, îmi doream să pot face eu pregătire, să încep sezonul.

Am vorbit cu șefii, erau liberi să renunțe la serviciile mele dacă nu sunt mulțumiți sau aveau o variantă bună. Anul ăsta nu voi mai gândi așa. Trebuie să aibă și ei răbdare, trebuie să construim o echipă. Trebuie să fim puternici, să fim o echipă și să nu răspund doar eu”.

Citește mai departe

EVENIMENT

S-a stins din viață fotograful clujean Mircea Roșca. Suferise în urmă cu 3 ani un transplant de cord

Publicat

Fotograful clujean Mircea Roșca s-a stins din viață în noaptea de duminică spre luni la vârsta de 43 ani într-un spital din Târgu Mureș unde era internat după ce fusese supus în urmă cu trei ani unui transplant de cord  la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș.

Mircea Roșca s-a născut în Turda și era absolvent al USAMV Cluj-Napoca, dar și-a făcut o carieră ca fotograf profesionist, în special în domeniul sportiv, începând cu anul 2003.

A fost colaborator al agențiilor de presă din România, dar și al unor agenții de presă de renume din străinătate.

Acesta fusese internat în urmă cu 2 luni în spital la Târgu Mureș, din cauza unor probleme medicale.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax