Connect with us

EVENIMENT

FOTO. Oferte de PAȘTE la pensiuni. Redescoperă TRADIȚIA în Cluj și împrejurimi

Publicat


oua rosii pasti cjcpct cluj

Sărbătorile Pascale se apropie cu rapiditate, iar clujenii se află în căutarea unor experiențe autentice și memorabile. Astfel, pensiunile din Cluj și împrejurimi pun la dispoziție diferite oferte pentru turiști, atrăgându-i prin diversitatea culturală și facilitățile oferite.

Clujul. Nu doar cultural, dar și tradițional

,,Anul acesta, vă invităm să explorăm împreună un weekend de activități pentru toată familia, concepute să creeze zâmbete, să încurajeze explorarea și să cultive magia momentelor petrecute împreună.

De la ateliere de pictat ouă de Paște în stiluri tradiționale și moderne, la vânătoarea de comori în grădinile noastre, tir cu arcul, plimbări în natură, clase de dans și până la povești sub stele, avem grijă ca fiecare zi să fie plină de surprize și bucurie”, promite Sun Garden.

FOTO. Oferte de PAȘTE la pensiuni. Redescoperă TRADIȚIA în Cluj și împrejurimi

Pensiunea din Cluj-Napoca dispune de o ofertă complexă în perioada 3 – 6 mai, unde în prețul de 4.350 ron/cameră intră diverse activități cu specific tradițional, care corespund preferințelor fiecărei categorii de vârstă.

De asemenea, în completarea activităților, Sun Garden mai pune la dispoziție o ofertă atractivă: accesul complet gratuit la Wellnes&Spa, ce cuprinde Paradisul Amedeea și Aqua Experience.

Maramureșul. Leagănul tradiționalității

“Dacii Liberi Resort & Spa”, din Petrova, Maramureș, aduce în atenția turiștilor multiple posibilități de relaxare și petrecere a timpului în perioada 3-6 mai 2024.

Copiii se pot bucura de activități recreative în incinta resortului precum ateliere de vopsit ouă, iar pentru adulți atelier de preparat cozonaci. De asemenea, pe lângă relaxarea de la Spa-ul resortului, turiștii vor avea ocazia să viziteze în Maramureș diferite mănăstiri, iar la întoarcere vor avea parte de o seară maramureșeană cu cina festivă și formație locală. Pensiunea pune la dispozitie camere duble si standard, dar si trei tipuri de apartamente, a caror preturi variază între 2.100 și 2.500 ron.

Tot în Maramureș, “Conacul Cosăului” din Ferești dispune de o capacitate de peste 20 de persoane, cu camere duble și regim de demipensiune.

În ziua de Paște, regimul este de pensiune completă, iar prețul este de 400 de lei pe camera dublă.

Cu o priveliște ce încântă turiștii, înconjurată de un râu unde oaspeții pot pescui, pensiunea este un loc oportun pentru relaxare și un prilej bun de a împărtăși tradițiile zonei alături de oamenii satului.

Bistrița-Năsăud. Mulți știu – puțini cunosc

Județul Bistrița – Năsăud dispune de multe zone atractive, de la munții impunători și pădurile bogate, până la lacul Colibița, considerată de către turiști ,,vedeta” locului.

De aceea, cu ocazia sărbătorilor pascale, clujenii pot opta pentru Hotel Jelna. Gazdele pun la dispoziție preparate atât din bucătăria locală, cât și internațională, muzică live & live cooking, dar și acces la spa.

De asemenea, se va organiza un ,,egg hunt” și o cină festivă. Hotelul dispune de locuri libere în perioada sărbătorilor, în una dintre cele 16 camere duble sau cele patru apartamente, a căror dotare au în comun un minibar și un pat extra pentru nou-născuți.

Pentru adulți, prețurile cazărilor la hotel încep de la 3.500 de lei și pot ajunge până la 5.250 de lei, în timp ce copiii beneficiază de ușoare reduceri, în funție de categoria de vârstă.

Bihor. Ținutul Băilor Termale

Stațiunea balneară Băile Felix a devenit cunoscută pentru apele termale bogate în minerale benefice pentru sănătate, precum și pentru facilitățile moderne de tratament și relaxare pe care le oferă.

Astfel, an de an mulți turiști se îndreaptă spre o vacanță în inima Bihorului, iar disponibilitatea pensiunilor scade rapid în apropierea perioadelor sezoniere.

În această varietate de oferte, vila Metropol se remarcă prin prețurile considerate atractive, unde în suma de 400 lei/noapte cazații beneficiază de mic dejun inclus și acces la piscină, saună, jacuzzi și terenuri de sport.

Alba. Paștele la moți acasă

Județul Alba își așteaptă vizitatorii de Paște, atât cu zona montană cât și cu șesul. Cei care preferă Apusenii, pot pătrunde prin „Poarta Arieșului”. Pensiunea este situată la ieșirea din Arieșeni spre Bihor pe D.N.75 ALBA-ORADEA, la 2 km de pârtia de schi de la Vârtop.

Are 24 de locuri în paturi + 6 paturi suplimentare pentru copii în 9 camere de 2 locuri și 2 camere de 3 locuri. Toate camerele au baie, televizor și internet.

Oferta de Paște include 5 nopți de cazare cu acces la piscină, demipensiune, masa de Paște și o gustare după Înviere, pentru 1.100 lei/persoană adultă. Pentru 4 nopți,  900 lei.

Sărbătoarea Paștilor poate fi petrecută într-un mod foarte plăcut la „Casa Moților” din Bucium. „Este locul perfect, desprins din poveste. Un loc arhaic, desprins din poveste şi din vremuri demult apuse, zona te va cuceri de la prima întâlnire cu relief domol şi accesibil de Apuseni, cu verde de cetină de brad, cu incredibil de albastru de cer şi cu liniştea de mult visată”, spun gazdele.

Cazarea costă între 160 și 230 lei/noapte/ cameră.

Casa Dives – pentru boieri

În apropiere de Transalpina, la Pianu de Sus se află Casa Dives, varianta Boierească din 1850, un loc ideal pentru a primi cum se cuvine marea sărbătoare a Învierii Domnului.

„Degustă Transilvania! Te invităm să explorezi un mod de viață înconjurat de cultură și natură în centrul triunghiului Cetatea Alba Carolina-Transalpina-Castelul Corvinilor. Dacă ți-e dor de puțină liniște, de bucate locale curate și cu istorie în spate, atunci această experiență este pentru tine. Vino să te bucuri de tradițiile locului, de gazde omenoase, pregătește-te pentru un șir nesfârșit de ospețe. Explorează gusturi locale. Descoperă tradiții și comunități”, sună invitația gazdelor primitoare.

La Casa Dives ai variantele 4 – 6 nopti cu demipensiune si activități. Cazare într-o casă construită la 1850, piscină încălzită la 29 de grade, jacuzzi strămoșesc, ciubăr din lemn cu apă caldă de izvor, licori traditionale la infinit, vin de Jidvei la discreție, foc de tabără și 2 mese pe zi + un mare prânz Pascal.

Cu ce mai tentează gazdele pe oaspeți? Cu căutarea cadourilor pentru copii, ascunse de iepuraș în grădină, cu un ospăț cu tocăniță de vânat și carne de vită nobilă sau vinars de casă pentru doamnele fine. Optional, plimbări cu trăsura, traseu călare, închiriere ATV sau drumeție pe Via Transilvanica.

Prețurile variază între 700 și 1.050 lei/ noapte/persoană.

Bianca Matei, Timeea Morocoj, Alexandru Mocan



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




1 Comentariu

1 Comentariu

  1. sergiu

    aprilie 11, 2024 la 11:22 am

    da da..poate mergeți și la Premier Vâlcele..și piscina OXIGEN….ca sa ciocniri un ou electrocutat……ca linia de înaltă tensiune trece pe deasupra locatiei..cine de la Renel..a luat tainul?????…sunt așa de papagali încât nu au văzut ca în reclamele de prezentare a acestei locații se vede linia de înaltă tensiune care trece pe acolo……INCREDIBIL??!!!!!CUM S-A OBTINUT AUTORIZATIA DE CONSTRUCTIE..DACA EXISTA ASA CEVA????????CA NUNTI SI PETRECERI LA GREU PE ACOLO DE DERANJEAZA TOT FELEACUL!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

O nouă anulare a licitației pentru centura ocolitoare: Băltărețu îl acuză pe Boc de secretomanie și ineficiență

Publicat

baltaretu licitatie

Prezent, luni, în ședința Consiliului Local Cluj-Napoca de după anunțul oficial al anulării celei de-a doua licitații pentru centura ocolitoare a municipiului, deputatul Viorel Băltărețu a acuzat administrația locală de secretomanie și lipsă de reacție.

“Primăria se face vinovată de lipsă de transparență și un management ineficient al proiectului. Pe de o parte, anunțul oficial al anulării licitației a ajuns azi doar la câteva ziare clujene, fără nicio explicație despre motivele anulării.

Apoi, i-au trebuit Primăriei mai mult de 5 luni să analizeze unica ofertă prezentă în licitație, pentru a decide anularea ei, fără să prezinte și motivele”.

6 ofertanți la centura Bihariei

Candidat la Primăria Cluj-Napoca, deputatul clujean a arătat că centura Bihariei a atras la licitație 6 ofertanți, iar inelul metropolitan al Oradei, 9 ofertanți.

El a argumentat că documentația proastă pregătită de echipa din primărie e cauza principală a lipsei interesului constructorilor pentru centura Clujului.

“În studiul de fezabilitate era inclusă toată centura, de la Căpuș la Apahida – 1.4 miliarde de euro.

Nu ați reușit să gasiți o soluție de finanțare. V-am propus mai multe variante, pentru cei 400 milioane de euro care lipseau, ca să scoatem toată centura la licitație o singură dată.

Ați tăiat proiectul cu regula de trei simplă și l-ați împărțit în bucățele, ne-am trezit la sfârșit că nu vin constructorii. Nu sunteți în stare să puneți prețurile și condițiile corecte”, a arătat Băltărețu.

Timp pierdut

“Am pierdut foarte mult timp, eu nu mai am încredere că puteți duce acest proiect la finalizare”, a concluzionat deputatul.

El a adresat primarului o nouă invitație de a participa la dezbaterile ce au loc în această perioadă între candidații la primărie, la care, în mod tradițional, Emil Boc nu ia parte.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Ziua VETERANILOR de război, celebrată la Cluj-Napoca. MESAJUL premierului

Publicat

veterani

Ziua Veteranilor de Război a fost celebrată astăzi, în cadrul ceremoniei publice militar-religioase organizată de către Divizia 4 Infanterie „Gemina” în cooperare cu filiala Cluj a Asociației Veteranilor de Război, având sprijinul Instituției Prefectului – Județul Cluj și al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

veterani

În cadrul evenimentului desfășurat cu participarea subprefectului județului Cluj, domnul Florentin Burz, a Înaltpreasfinției Sale Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, a domnului viceprimar Dan Tarcea, alături de oficialități civile și Militare, domnul subprefect a dat citire mesajului primului-ministru al României, domnul Marcel Ciolacu:

veterani

Mesajul premierului Marcel Ciolacu de Ziua veteranilor de război – 29 aprilie 2024

„România onorează astăzi veteranii de război care au scris drumul spre independență și libertate al țării noastre. Avem un loc pe care să-l numim acasă grație celor care, prin sacrificiu, au apărat tot ce ne aparține și tot ce iubim.

veterani

Veteranilor aflați la vârstă venerabilă, pe care avem privilegiul să îi avem între noi, le doresc sănătate și viață lungă, în mijlocul unor familii și comunități care să le poarte recunoștință.

Ziua de 29 aprilie statul român o dedică tuturor veteranilor care, din 1877, au luptat pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a României.

veterani

FOTO. Ziua VETERANILOR de război, celebrată la Cluj-Napoca. MESAJUL premierului

Datoria morală pe care o avem este să păstrăm vie memoria acestor luptători cu dragoste de patrie.

Felicit Ministerul Apărării Naționale pentru că a fost mereu vârf de lance în tot ceea ce ține de cinstirea și exprimarea recunoștinței pentru veterani, felicit Asociația Națională a Veteranilor de Război pentru implicarea deosebită și îi felicit pe toți cei care au pus umărul pentru veterani, inclusiv prefecturile și cetățenii care vor participa astăzi la manifestări, cu gândul la cei cărora le închinăm această zi.

veterani

Memorie eternă veteranilor pe care îi onorăm, multă sănătate puținilor veterani supraviețuitori ai celui de-al Doilea Război Mondial”, se arată în mesajul premierului.

veterani

veterani

Citește mai departe

EVENIMENT

Vieți salvate la Cluj-Napoca. Maraton de șase transplanturi renale de Florii în ”podul” ICUTR

Publicat

transplant icutr facebook
Reprezentanții Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renall (ICUTR) Cluj-Napoca anunță că în „podul” instituției de pe strada Clinicilor, in duminica Floriilor, au fost făcute încă 6 transplanturi renale în 48 de ore însumând 33 transplanturi renale în 2024 și 2506 transplanturi de la înființarea Centrului de Transplant din Cluj-Napoca.
”Maratonul de transplanturi renale a fost posibil datorită echipelor de transplant: echipa operatorie coordonata de Conf. Dr. Elec Florin; As.Univ. Dr. Suciu Mihai, Dr. Pop Dan, Dr. Dan Enache, echipele de prelavare: Dr. Moisoiu Tudor, Dr. Corb Doria, Dr. Tomuță Andrei, echipa de terapie intensivă: coordonată de Dr. Șimon Robert, echipa de nefrologie: Dr. Elec Alina, Dr. Muntean Adriana Dr. Georgeta Horgiac și echipa de laborator de imunologie: Dr. Loga Luminița, Dr. Timoce Raluca, Dr. Chiorean Alin, împreuna cu asistentele blocului operator, terapie intensivă, laborator imunologie, infirmierele si brancardierii.

Donatori adulți

Au fost trei donatori adulti, cu vârste intre 36 si 54 de ani din centrele de la Bistrita, Cluj-Napoca și Sibiu.
Echipa de transplant a ICUTR mulțumește aparținătorilor donatorilor pentru puterea de a trece peste suferința pricinuită de moartea celor dragi și de a accepta donarea ca un gest profund umanitar.
Datorită gestului lor au primit o nouă șansa la viață șase pacienți din toată țara: Bihor, Suceava, Caras-Severin, Arad și Brasov, cu vârsta între 36 și 54 de ani, care făceau dializa de 1-7 ani”, a arătat ICUTR.

Condiții dificile

Reprezentanții institutului au menționat că toate aceste eforturi se fac în condiții cu totul dificile dată fiind situația clădirii în care funcționează ICUTR.
”Deși ICUTR ramane liderul national in transplantul renal, obiectivul de investiție ”Centrul Integrat de Transplant Cluj-Napoca” rămâne o investiție potențială pe o listă de așteptare, situație care sperăm că se va schimba cât de curând.
Sperăm ca după investiția de 500 milioane de euro pentru un nou Institut Fundeni, Ministerul Sănătății să găsească o sursă de finanțare și pentru investiția in Centrul Integrat de Transplant, pentru ca așa cum recunoștea Ministerul Sănătății ICUTR este o unitate medicala strategică”, precizează sursa citată.

Citește mai departe

ECONOMIE

Cât vor CHELTUI românii pentru masa de Paşte? Consumatorii se așteaptă la prețuri cu 30% mai mari decât anul trecut

Publicat

Cât vor cheltui românii pe masa de Paște?

Românii își plănuiesc să cheltuiască, în medie, între 400 și 1.000 de lei pentru masa de Paște anul acesta, potrivit unui studiu citat de Agerpres. O treime dintre români se așteptă la prețuri cu 30% mai mari decât anul trecut.

Aproape jumătate (49%) dintre participaţii la un studiu derulat de EY intenţionează că cheltuiască pentru masa de Paşte sume cuprinse între 400 de lei şi 1.000 de lei. 77% au spus că nu au economisit pentru a realiza achiziţiile de Paşte.

La întrebarea privind aşteptarea unor posibile reduceri, doar puţin peste jumătate au răspuns pozitiv (51%).

Cât vor cheltui românii pentru masa de Paşte?

În ceea ce priveşte sursa de achiziţii preferată, majoritatea optează pentru cumpărături într-o combinaţie de magazine online şi fizic (41%). Aproape o treime din total au bifat varianta „în principal online” (29%).

Respondenţii studiului au indicat, în proporţie de 77%, şi faptul că nu au economisit pentru a realiza achiziţiile de Paşte.

Cheltuielile pentru masa de Paşte vor fi superioare celor pentru cadouri. Aproape jumătate dintre respondenţi au spus că vor cheltui de la 400 până la 1.000 de lei (49%).

25% dintre respondenți spun că vor cheltui între 1.000 şi 1.500 lei şi peste acest prag.

La polul opus, 27% dintre respondenți spun că vor cheltui sume mai mici de 400 lei.

O treime dintre români se așteptă la prețuri cu 30% mai mari decât anul trecut

La întrebarea „Cum apreciaţi valoarea cumpărăturilor de Paşte de anul acesta, faţă de anul anterior, în contextul inflaţiei actuale?”, o treime dintre respondenţi au apreciat că aceasta va fi mai mare cu 30%.

În ceea ce priveşte impactul financiar al contextului actual (criză geopolitică, economică, creşterea inflaţiei) asupra situaţiei personale, cei mai mulţi respondenţi nu au indicat o scădere a veniturilor, pierderi financiare sau adăugarea altor locuri de muncă prin care să suplimenteze veniturile.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax