ACTUALITATE
FOTO. Nu lăsa emoțiile să te învingă la masa de poker
Fața de poker este un concept bine cunoscut și, deși nu este ușor de stăpânit, capacitatea de a-ți controla emoțiile în timp ce joci poate face toată diferența în rezultatul jocului tău. Aceeași abordare funcționează indiferent dacă participați la un mic joc cu câțiva prieteni sau la un turneu important dintr-o ofertă casa pariurilor.
Menținerea unei fețe echilibrate, indiferent de mâna care ți-a fost împărțită, ar putea face toată diferența în ceea ce privește suma de bani pe care o câștigi. Pierderea calmului este o rețetă pentru catastrofă. Dacă dai de înțeles că ai o mână extraordinară sau că ai cea mai proastă mână din lume, nu numai că te va face să pari un amator, dar îți va interzice și să ai succesul pe care l-ai putea avea.
De ce să-ți controlezi emoțiile?
Există multe motive pentru care ar trebui să încercați din răsputeri să vă controlați emoțiile la masa de joc. Pentru început, cu cât vă simțiți mai stresat și mai furios, cu atât vă puteți concentra mai puțin asupra jocului și cu atât mai multe greșeli stupide veți face.
Acest lucru duce la o buclă de feedback negative în care devii și mai iritat, îți pierzi și mai mult concentrarea etc. De asemenea, nu este vorba doar de emoții negative. A permite ca entuziasmul să scape de sub control vă poate distrage, de asemenea, de la ceea ce se întâmplă la masă și ar putea duce la erori critice.
De asemenea, indiferent cât de bună crezi că este fața ta de poker, cineva va fi întotdeauna capabil să te citească. Întotdeauna va exista un semn revelator că sunteți furios, emoționat sau îngrijorat. Încercând să elimini cât mai multe emoții din joc, te vei face mai greu de citit.
Proiectarea unei atitudini „nu-mi pasă” este, de asemenea, surprinzător de înfricoșătoare pentru ceilalți jucători. Dacă nu păreți să luați în serios rezultatul jocului, ceilalți de la masă se vor simți neliniștiți, iar acest lucru îi poate scoate din ritm. Nu trebuie să fiți o vedetă de poker pentru a proiecta acest tip de atitudine. Trebuie doar să limitezi cât de mult efect va avea mâna asupra emoțiilor tale.
Așadar, cum îți controlezi emoțiile cât mai eficient? Iată câteva sfaturi de top.
Rămâneți hidratat
Poate părea un sfat prea simplu pentru a funcționa, dar hidratarea la masa de poker poate face minuni atunci când vine vorba de a vă menține mintea limpede. Dacă beți mult alcool, există șanse mari să ajungeți să jucați imprudent și să pierdeți prea mult. Dacă bei multe băuturi energizante sau cafea, vei ajunge să te stingi până la sfârșitul nopții. A bea apă în mod regulat este cea mai bună modalitate de a vă păstra mintea limpede și de a vă menține concentrarea.
Ia o pauză
Este greu să rămâi calm dacă tocmai ai pierdut o oală. Dar, în loc să intrați în panică și să plasați un pariu riscant, luați un timp de respiro, reevaluați-vă situația și reevaluați dacă ar trebui să continuați să jucați. Pierderea potului nu vă va împiedica neapărat să câștigați o altă mână, așa că stabiliți-vă obiectivele, determinați cât de aproape sunteți și apoi decideți dacă merită să continuați.
Întotdeauna are sens să faceți o plimbare pe podea atunci când tocmai ați pierdut o mână. Îndepărtarea fizică imediată de la masă vă ajută să vă oferiți o perspectivă mai bună și vă permite să respirați adânc de câteva ori, pentru a vă face sângele să circule mai eficient și pentru a vă reîmprospăta mintea. Chiar dacă nu ați pierdut o mână, este totuși o idee bună să faceți pauze regulate.
Respirație adâncă
Când lucrurile merg prost, poate fi greu să te calmezi și să gândești rațional. Singurul mod în care vei reuși să faci lucrurile să meargă este să practice tehnici de atenție, meditație și respirație profundă atunci când nu ești la masă. Trebuie să fie o a doua natură, astfel încât să vină automat atunci când sunteți la masă. Să începi să practici mindfulness pentru prima dată când tocmai ai pierdut o mână probabil că nu va funcționa!
Ascultați muzică
Deși să joci o rundă de poker cu cineva care are căștile înfundate în urechi poate fi enervant, s-ar putea ca acesta să aibă o idee bună. Mulți profesioniști sunt de acord că muzica este cheia succesului și cred că ascultarea unui iPod la masa de joc ar putea ajuta jucătorii să rămână calmi, liniștiți și calmi. Totuși, evitați să cântați în timpul mâinii dvs. Este probabil o idee bună!
Așteptări și acceptare
Una dintre cele mai mari probleme din poker, care duce la furie și izbucniri emoționale, este diferența dintre așteptări și realitate. Dacă ai o mână grozavă și te aștepți să câștigi, dar apoi lucrurile merg prost spre finalul rundei, vei fi în mod natural mai furios decât dacă ai fi avut o mână groaznică la început.
Asta pentru că vă așteptați la un rezultat mai bun. Deși este firesc să simți iritare și furie în această situație, este important să încerci din răsputeri să accepți că există întotdeauna o șansă corectă de a pierde mâna și că nimic din ceea ce poți face nu ar putea schimba acest lucru. Faptul de a fi sincer cu privire la emoțiile dvs.
Vă poate ajuta, deoarece acest lucru vă va permite, de asemenea, să identificați factorii declanșatori ai reacțiilor dvs. Acest lucru vă va ajuta să preveniți furia data viitoare.
Obțineți ajutor profesional
Uneori, cel mai bun mod de a rezolva lucrurile este să mergi direct la vârf. O modalitate de a vă asigura că vă abordați eficient emoțiile este să consultați un mentor sau un antrenor care vă poate ajuta să vă controlați mai eficient emoțiile.
Deși aceasta este probabil o opțiune realist doar pentru un jucător profesionist, este cu siguranță ceva ce merită luat în considerare dacă joci mult sau dacă joci pentru mize mari.
Un antrenor poate revizui împreună cu dumneavoastră mâinile supărătoare și vă poate spori conștiința de sine cu privire la motivul pentru care le considerați atât de supărătoare. Cunoscând lucrurile care sunt susceptibile de a vă declanșa emoțiile negative vă va permite să găsiți modalități de a le neutraliza înainte ca acestea să vă facă să vă prăbușiți într-un joc important.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
Un accident rutier a avut loc, miercuri, pe drumul Sf. Ion din Cluj-Napoca. O mașină a ieșit de pe carosabil și a ajuns într-un pârâu.
Din primele informații, nimeni nu a fost rănit. În urma evenimentului s-a rupt un indicator rutier.
FOTO. ACCIDENT la Sf. Ion, în Cluj-Napoca. O mașină a CĂZUT într-un pârâu
Abia s-au liniștit apele în vestiarul CFR-ului, odată cu reconfirmarea „Bursucului” la cârma echipei, că cineva le agită iar. De această dată e chiar de Dan Petrescu, care vrea să renunțe la un fost internațional.
Este vorba de Vasile Mogoș, care n-ar mai fi în grațiile antrenorului în ultima vreme. Fundașul de 32 de ani n-ar mai fi avut prestațiile care l-au și recomandat la Națională, fapt pentru care, încet-încet, a fost lăsat pe banca de rezerve.
Un fost internațional s-ar putea DESPĂRȚI în această iarnă de CFR Cluj
El a jucat în ultimul meci din acest an, victoria cu Oțelul Galați, cu 3-2.
Decizia lui Dan Petrescu surprinde în contextul în care internaționalul român a reprezentat un fotbalist pe care s-a bazat foarte mult în acest sezon la CFR Cluj. Mogoș urmează să-și rezilieze înțelegerea cu formația din Gruia.
Mogoș a bifat 15 meciuri în acest sezon pentru clujeni, reușind un assist. Este cotat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 800.000 de euro.
A fost prezentat de ardeleni în vara lui 2023. Născut la Vaslui, Vasile Mogoș evoluase doar în Italia, în Serie B și Serie C. Printre echipele la care a jucat se numără Reggiana, Ascoli, Cremonese, Chievo sau Crotone.
Un accident rutier a avut loc, miercuri, la Fundătura, în jud. Cluj. Trei femei și un minor au primit îngrijiri medicale.
„La fața locului a fost trimis însă un echipaj SMURD, pentru a evalua medical un minor de aproximativ 10 ani și un adult. Au mai solicitat îngrijiri medicale trei femei, astfel că forțele au fost suplimentate cu încă o ambulanță SMURD, respectiv un echipaj SAJ.
FOTO. ACCIDENT la Fundătura, în Cluj. Trei femei și un minor au primit ÎNGRIJIRI medicale
Sunt evaluate la fața locului trei femei și un minor de 9 ani. Cu toții prezintă afecțiuni ușoare”, a transmis ISU Cluj.
Masa din prima zi de Crăciun adună în jurul ei și a bucatelor, familiile care profită de sărbătoare pentru a se reuni. Ce pune românul pe masa de Crăciun?
Pe lângă cunoscutele sarmale, friptură de porc și cârnați, prăjituri, cozonaci și băuturi alcoolice, sunt binevenite salatele şi mâncărurile „mai uşoare”.
Feluri de mâncare ce pot fi servite la masa de Crăciun
Preparatele din carne de porc de pe masa de Crăciun fac parte din tradiţia culinară a poporului român. Chiar dacă reţetele tradiţionale diferă de la o regiune la alta, de pe masa de Crăciun a românilor sunt nelipsite preparate precum: caltaboşii, toba sau piftia (răcitura sau aiturile), scrie Adevărul.
Ce pune românul pe masa de CRĂCIUN
Tăierea porcului înainte de Crăciun şi folosirea cărnii pentru pregătirea preparatelor este o tradiţie străveche. Masa de Crăciun este cea mai bogată de peste an, iar carnea de porc ”vedeta” sezonului.
Gospodinele se pregătesc cu câteva zile înainte de Crăciun, pentru a avea parte de bucate alese la masa festivă.
Sarmalele
Crăciunul nu este Crăciun dacă de pe masă lipsesc sarmalele. Compoziţia se face cu carne de porc şi se învelesc cu varză murată sau viţă de vie. Bucătarii recomandă ca sarmalele să fie fierte în oală de lut, pe marginea sobei sau pe plită, la foc mic, să se pătrundă cum trebuie. În mijlocul oalei este de preferat să punem un os afumat, pentru a da savoare sarmalelor.
Salata boeuf
Este un fel de mâncare tradiţional românesc derivat din salata Olivier, numită şi „rusească” în alte ţări. Salata de boeuf cuprinde legume şi cubuleţe mici de carne legate cu maioneză. Deşi gospodinele obişnuiesc să folosească carne de pasăre,pentru salata de Crăciun este recomandat cotletul de porc.
Piftia (răcitura, aiturile)
Preparată din cap de porc, picioare, limba, urechi, sorici,piftia este nelipsită de la masa tradiţionala de Crăciun. „O piftie de clasă trebuie să îndeplinească o serie de condiţii: să fie limpede, închegată bine, gustoasă, plăcut aromitoare, fără grăsime deasupra (degresată), cu carnea dezosată, zeama să depăşească cu 1-2 cm bucăţile de carne, pe cât posibil frumos ornată, nesusţinută cu gelatină din comerţ”, recomandă maestrul gastronom Nicolae Curelea.
Toba
Este o adevărat deliciu culinar al mesei de Crăciun. La prepararea ei se foloseşte un maţ gros de porc/vita, iar pentru umplutură se foloseşte carne de la picioarele si capul de porc, rinichi, inima, limba, urechi, şorici şi condimente.
Chişca
Este un alt preparat nelipsit în această perioadă a anului. Reţetele diferă de la o regiune la alta. Dacă în Moldova se prepară din carne tocată de porc şi orez, zona Transilvaniei chişca se face din carne, păsat şi sânge de porc.
Caltaboşii
Se prepară din măruntaie/ carne grasă de porc şi orez. Compoziţia se pune în maţe groase de porc spălate bine cu apă şi oţet.
Cârnaţii
Preparaţi din carne macră de porc, cârnaţii fac parte şi ei din tradiţia de Crăciun. Compoziţia diferă în funcţie de gustul gospodinelor, însă carnea de porc este nelipsită.
Friptura de porc
Gătită la cuptor, ceaun sau la grătar friptura de porc este nelipsită de pe masa festivă a Crăciunului.
Ciorba de perişoare
I se mai spune şi zeama limpede de pe masa de Crăciun. Perişoarele se pregătesc din carne de porc şi sunt completate de legume.Se acreşte cu borş sau cu moare, în funcţie de zonă. Se poate folosi şi smântână slabă.
Cozonacul
Pe lângă deserturile moderne, cozonacul (cu nucă sau rahat) rămâne o tradiţie pe masa de sărbătoare a românilor. Aroma cozonacului scos din cuptor este inconfundabilă.