Connect with us

ACTUALITATE

FOTO. Nu lăsa emoțiile să te învingă la masa de poker

Publicat


emotiile la masa de poker

Fața de poker este un concept bine cunoscut și, deși nu este ușor de stăpânit, capacitatea de a-ți controla emoțiile în timp ce joci poate face toată diferența în rezultatul jocului tău. Aceeași abordare funcționează indiferent dacă participați la un mic joc cu câțiva prieteni sau la un turneu important dintr-o ofertă casa pariurilor.

Menținerea unei fețe echilibrate, indiferent de mâna care ți-a fost împărțită, ar putea face toată diferența în ceea ce privește suma de bani pe care o câștigi. Pierderea calmului este o rețetă pentru catastrofă. Dacă dai de înțeles că ai o mână extraordinară sau că ai cea mai proastă mână din lume, nu numai că te va face să pari un amator, dar îți va interzice și să ai succesul pe care l-ai putea avea.

De ce să-ți controlezi emoțiile?

Există multe motive pentru care ar trebui să încercați din răsputeri să vă controlați emoțiile la masa de joc. Pentru început, cu cât vă simțiți mai stresat și mai furios, cu atât vă puteți concentra mai puțin asupra jocului și cu atât mai multe greșeli stupide veți face.

Acest lucru duce la o buclă de feedback negative în care devii și mai iritat, îți pierzi și mai mult concentrarea etc. De asemenea, nu este vorba doar de emoții negative. A permite ca entuziasmul să scape de sub control vă poate distrage, de asemenea, de la ceea ce se întâmplă la masă și ar putea duce la erori critice.

De asemenea, indiferent cât de bună crezi că este fața ta de poker, cineva va fi întotdeauna capabil să te citească. Întotdeauna va exista un semn revelator că sunteți furios, emoționat sau îngrijorat. Încercând să elimini cât mai multe emoții din joc, te vei face mai greu de citit.

Proiectarea unei atitudini „nu-mi pasă” este, de asemenea, surprinzător de înfricoșătoare pentru ceilalți jucători. Dacă nu păreți să luați în serios rezultatul jocului, ceilalți de la masă se vor simți neliniștiți, iar acest lucru îi poate scoate din ritm. Nu trebuie să fiți o vedetă de poker pentru a proiecta acest tip de atitudine. Trebuie doar să limitezi cât de mult efect va avea mâna asupra emoțiilor tale.

sfaturi despre controlul emotiilor

Așadar, cum îți controlezi emoțiile cât mai eficient? Iată câteva sfaturi de top.

Rămâneți hidratat

Poate părea un sfat prea simplu pentru a funcționa, dar hidratarea la masa de poker poate face minuni atunci când vine vorba de a vă menține mintea limpede. Dacă beți mult alcool, există șanse mari să ajungeți să jucați imprudent și să pierdeți prea mult. Dacă bei multe băuturi energizante sau cafea, vei ajunge să te stingi până la sfârșitul nopții. A bea apă în mod regulat este cea mai bună modalitate de a vă păstra mintea limpede și de a vă menține concentrarea.

Ia o pauză

Este greu să rămâi calm dacă tocmai ai pierdut o oală. Dar, în loc să intrați în panică și să plasați un pariu riscant, luați un timp de respiro, reevaluați-vă situația și reevaluați dacă ar trebui să continuați să jucați. Pierderea potului nu vă va împiedica neapărat să câștigați o altă mână, așa că stabiliți-vă obiectivele, determinați cât de aproape sunteți și apoi decideți dacă merită să continuați.

Întotdeauna are sens să faceți o plimbare pe podea atunci când tocmai ați pierdut o mână. Îndepărtarea fizică imediată de la masă vă ajută să vă oferiți o perspectivă mai bună și vă permite să respirați adânc de câteva ori, pentru a vă face sângele să circule mai eficient și pentru a vă reîmprospăta mintea. Chiar dacă nu ați pierdut o mână, este totuși o idee bună să faceți pauze regulate.

Respirație adâncă

Când lucrurile merg prost, poate fi greu să te calmezi și să gândești rațional. Singurul mod în care vei reuși să faci lucrurile să meargă este să practice tehnici de atenție, meditație și respirație profundă atunci când nu ești la masă. Trebuie să fie o a doua natură, astfel încât să vină automat atunci când sunteți la masă. Să începi să practici mindfulness pentru prima dată când tocmai ai pierdut o mână probabil că nu va funcționa!

Ascultați muzică

Deși să joci o rundă de poker cu cineva care are căștile înfundate în urechi poate fi enervant, s-ar putea ca acesta să aibă o idee bună. Mulți profesioniști sunt de acord că muzica este cheia succesului și cred că ascultarea unui iPod la masa de joc ar putea ajuta jucătorii să rămână calmi, liniștiți și calmi. Totuși, evitați să cântați în timpul mâinii dvs. Este probabil o idee bună!

Așteptări și acceptare

Una dintre cele mai mari probleme din poker, care duce la furie și izbucniri emoționale, este diferența dintre așteptări și realitate. Dacă ai o mână grozavă și te aștepți să câștigi, dar apoi lucrurile merg prost spre finalul rundei, vei fi în mod natural mai furios decât dacă ai fi avut o mână groaznică la început.

Asta pentru că vă așteptați la un rezultat mai bun. Deși este firesc să simți iritare și furie în această situație, este important să încerci din răsputeri să accepți că există întotdeauna o șansă corectă de a pierde mâna și că nimic din ceea ce poți face nu ar putea schimba acest lucru. Faptul de a fi sincer cu privire la emoțiile dvs.

Vă poate ajuta, deoarece acest lucru vă va permite, de asemenea, să identificați factorii declanșatori ai reacțiilor dvs. Acest lucru vă va ajuta să preveniți furia data viitoare.

ajutor profesional

Obțineți ajutor profesional

Uneori, cel mai bun mod de a rezolva lucrurile este să mergi direct la vârf. O modalitate de a vă asigura că vă abordați eficient emoțiile este să consultați un mentor sau un antrenor care vă poate ajuta să vă controlați mai eficient emoțiile.

Deși aceasta este probabil o opțiune realist doar pentru un jucător profesionist, este cu siguranță ceva ce merită luat în considerare dacă joci mult sau dacă joci pentru mize mari.

Un antrenor poate revizui împreună cu dumneavoastră mâinile supărătoare și vă poate spori conștiința de sine cu privire la motivul pentru care le considerați atât de supărătoare. Cunoscând lucrurile care sunt susceptibile de a vă declanșa emoțiile negative vă va permite să găsiți modalități de a le neutraliza înainte ca acestea să vă facă să vă prăbușiți într-un joc important.

 

 

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Violența domestică e în floare la Cluj. Peste 900 de apeluri la poliție în doar 6 luni

Publicat

De

Poliția Cluj

În primele șase luni ale acestui an, în județul Cluj au fost sesizate cele mai multe acte de violență domestică de până acum.

Tot în primele 6 luni ale anului au fost emise peste 400 de ordine de protecție ale victimelor violențelor în familie.

Violența domestică e în floare la Cluj. Peste 900 de apeluri la poliție în doar 6 luni

909 cazuri de violență domestică au fost sesizate în primele șase luni din anul 2024, cele mai multe, potrivit unui raport al Inspectoratului de Poliție Cluj.

Dintre acestea 537 au fost infracţiuni de lovirea sau alte violenţe.

De asemenea, în 57 de cazuri a fost vorbade abandon de familie şi au fost înregistrate și 83 de infracţiuni de ameninţare.

Peste 400 de ordine de protecție emise la Cluj

În șase luni, au fost emise peste 400 de ordine de protecție ale victimelor violenței domestice, conform IPJ Cluj.

Este vorba de 215 ordine de protecție provizorii și de 187 de ordine de protecţie.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. REVOLTĂTOR. Zeci de turiști blocați pe Aeroportul Cluj au primit sandvișuri EXPIRATE

Publicat

De

Sandvișuri expirate

Zeci de pasageri, care sunt blocați pentru mai bine de 10 ore pe Aeroportul Cluj au primit sandvișuri expirate.

Oamenii veniți de peste tot din țară trebuiau să fie deja în Cipru, dar zborul a fost amânat de două ori.

REVOLTĂTOR. Zeci de turiști blocați pe Aeroportul Cluj au primit sandvișuri EXPIRATE

Oamenii, care trebuia să fie acum pe plajă sunt revoltați, dar nu atât de mult pentru faptul că avionul spre Larnaca întâziere, cât pentru acela că au primit câte o sticlă de apă și sandvișuri expirate de câteva zile.

“Trebuia să plecăm la ora 11.35. Eu nu sunt din Cluj, am venit la aeroport la ora 8.35 așa cum ni s-a spus. Am făcut check-in-ul, dar apoi am fost informați că avionul are întârziere până la ora 16.35”, a declarat pentru Cluj.24.ro unul dintre pasageri.

După ce au sunat la agenția de turism, au aflat că zborul a fost întârziat a doua oară, iar ora de plecare spre Larnaca este 21.40.

Pentru că trebuie să stea în aeroport atâtea ore, oamenii au primit apă și sandvișuri, însă mâncarea e expirată.

“Pe eticheta sanvișului pe care l-am primit eu scrie că expiră în data de 20 iulie. La alți pasageri era lipit peste o altă etichetă pe care scria 26 iulie.

E incredibil. Este aici o doamnă cu 4 copii mici. Sunt și alți oameni cu copii”, a mai spus pasagerul.

Au sesizat protecția consumatorilor

Oamenii s-au revoltat, dar tot ce au putut afla de la personalul aroportului este că responsabilă pentru mâncare e firma de catering.

Pasagerii au sunat la Oficiul pentru Protecția Consumatorilor și li s-a trransmis să facă o sesizare online, și să atașeze și poze.

Turiștii, care plecă în vacanțe prin mai multe agenții de turism speră acum ca avionul companiei High Sky să plece măcar la ora 21.40.

Din informațiile turiștilor care așteptă în aeroport, sunt două aeronave care zboară pe această rută, iar una ar fi defectă.

 

 

 

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Cluj revine în Europa. Primul MECI în Conference League e cu Neman Grodno (Belarus)

Publicat

cfrr

CFR Cluj revine în Europa. Primul meci în turul 2 preliminar al Conference League e cu Neman Grodno din Belarus, joi, de la 20.30, în Gruia.

„EUROPA, NE-AM ÎNTORS!

CFRiști, ne revedem în Gruia pentru meciul din Turul 2 preliminar al UEFA Conference League! Vă așteptăm în număr cât mai mare să îi susțineți pe băieții noștri în duelul cu Neman Grodno de joi, 25 iulie, de la ora 20:30”, scrie pe pagina de Facebook a clubului.

CFR Cluj revine în Europa. Primul MECI în Conference League e cu Neman Grodno (Belarus)

În cazul în care va trece de Neman, CFR va da piept cu pierzătoarea din „dubla” de Europa League dintre Braga și Maccabi Petach Tikva.

La fel ca și în cazul Craiovei, „feroviarii” speră să evite un „blockbuster” cu lusitanii, cei care au un lot cotat la aproximativ 130 milioane de euro, stabilindu-se a fi de ani buni, a patra cea mai bună echipă a Portugaliei, după triumviratul Benfica-Porto-Sporting. Cu toate acestea, nici israelienii nu sunt de neglijat. Aceștia au pierdut Supercupa chiar în fața adversarilor celor de la FCSB din turul doi preliminar de Champions League, Maccabi Tel Aviv, scor 0-2.

Au un lot cotat la 8 milioane de euro, însă au câștigat Cupa în sezonul trecut, deci pot pune probleme, ținând cont că respectivul parcurs, au eliminat Maccabi Tel Aviv sau Hapoel Beer Sheva.

Citește mai departe

EDUCATIE

FOTO. Medicamentele viitorului, create în noul Centru de Cercetare privind Dezvoltarea Medicamentului al UMFIH Cluj

Publicat

De

Centrul dezvoltarea medicamentului

Centrul de Cercetare privind Dezvoltarea Medicamentului a fost inaugurat, marți, de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” (UMFIH) Cluj-Napoca, instituție care a modernizat și transformat clădirea Farmaciei B.

Rectorul UMFIH Cluj-Napoca, Anca Buzoianu, a declarat că valoarea investiției a fost de peste 30 de milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene și din fonduri proprii ale universității.

Clădirea datează din anul 1913

”Inaugurăm Centrul de Cercetare privind Dezvoltarea Medicamentului, un proiect pe care fiecare dintre noi l-a avut în suflet, cu care mi-am început primul mandat de rector. Proiectul nu a fost ușor, dar a fost finalizat acum cu succes.

Edificiul este unul emblematic pentru UMFIH, clădirea Farmacia B fiind construită în anul 1913, iar lucrările de modernizare au început în anul 2020. Investiția este una semnificativă, de 30,2 milioane de lei.

Aici au fost amenajate 13 laboratoare de cercetare, 5 laboratoare didactice, 6 săli de lucrări practice și 10 birouri pentru doctoranzi, asistenți, șefi de lucrări și profesori, fiind creată o infrastructură foarte modernă, cu acces și pentru persoane cu dizabilități”, a spus Buzoianu.

Echipamentele noului centru sunt de ultimă generație, unele în premieră în România, iar în cadrul noului centru există resurse digitalizate actualizate pentru studenții Facultății de Farmacie al universității, rezidenților și masteranzilor de la programele de studii axate pe industria farmaceutică, dar și doctoranzilor din domeniile tehnologie farmaceutică, biofarmacie, chimie farmaceutică și chimie organică.

Dotări de top pentru cercetare

”Această investiție strategică este și în viitorul nostru ca universitate și ne va ajuta să ne consolidăm statutul de lider al educației și cercetării medicale și farmaceutice din România.

Ca să ne menținem în topul cercetării românești, aveam nevoie de un astfel de centru, cu facilități de cercetare de ultimă oră. Investiția în cercetare este scumpă, dar își merită costurile, deoarece rezultatele nu vor întârzia să apară.

Dezvoltarea medicamentului este un domeniu în plină ascensiune, care ne va aduce multe proiecte în viitor.

Putem spune, fără să exagerăm, că medicamentele viitorului se creează la UMFIH Cluj-Napoca. Avem cercetători de top care au dorința să se implice în cercetări în acest domeniu, iar în acest moment avem și cu ce, astfel încât să ne aliniem la rezultatele internaționale.

Cercetarea în domeniul medicamentului este una dinamică, se dezvoltă foarte rapid și trebuie să ținem pasul cu acest ritm. Noul centru va contribui la dezvoltarea de noi medicamente și tehnologii medicale”, a precizat rectorul UMFIH Cluj.

Potrivit acesteia, noile dotări permit transferul tehnologic către industria farmaceutică, fiind derulate parteneriate cu jucători importanți din județul Cluj de pe această piață, inclusiv pe învățământ dual, pentru formarea de tehnicieni pentru industria farmaceutică.

 

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax