Connect with us

EDUCATIE

FOTO. Meniu ”Student” la UMF Cluj-Napoca la 7 lei, două feluri. ”Mâncare ca la mama acasă”

Publicat


papa umf 3

Studenții Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” (UMF) Cluj-Napoca beneficiază, în baza carnetului de student, de un meniu la cele două restaurante ale instituției la un preț special și deosebit de atractiv, de doar 7 lei, elaborat de o nutriționistă absolventă a universității.

Meniul ”Student” este diferit în fiecare zi și este alcătuit din felul 1 (supă/ciorbă), felul 2 (fel principal cu garnitură) și salată, iar cozile sunt mari la ora 12 când se deschid restaurantele de pe strada Gheorghe Marinescu, respectiv de pe strada Victor Babeș.

Vineri, de exemplu, studenții, fie că e vorba de români sau străini, au putut servi o ciorbă de pui a la grec și ficat de pui în sos de ceapă, cu piure de cartofi și salată de sfeclă la 7 lei.

Și restul preparatelor au prețuri atractive: ciorba de cartofi costă 3,5 lei, pulpa de pui la tavă mare – 8 lei, cotlet de porc la tavă – 6 lei, cartofi cu rozmarin – 2 lei, macaroane cu brânză – 4 lei, o salată de varză – 1 leu.

Mare avantaj pentru studenți

papa umf 1

”Sincer, nu credeam că în Clujul extra scump în care trăim pe perioada studenției găsim un meniu de două feluri la doar 7 lei. Față de ce prețuri sunt la mâncare în oraș nu mi-a venit să cred când am văzut. Este un mare avantaj pentru noi, studenții. În plus, mâncarea e ca la mama acasă”, a spus o studentă de anul I la Medicină Generală.

Echivalentul unei gume de mestecat în Grecia

Un student grec a declarat la rândul său că prețul meniului este foarte bun, iar în Grecia, cu această sumă de 7 lei, echivalentul a 1,40 euro, își putea lua o gumă de mestecat.

”Este un preț accesibil pentru studenți și apreciem că avem această oportunitate. Gustul este bun, ca și când mâncarea ar fi fost gătită acasă. E exact ce ne trebuie”, a spus Marcos, de asemenea student în anul I la Medicină Generală.

papa umf 4

Rectorul Buzoianu: Meniul, alcătuit de o nutriționistă, fostă absolventă a UMF

Rectorul UMF Cluj-Napoca, Anca Buzoianu, a declarat că pentru orice student faptul că poate mânca în condiții decente, la restaurante renovate și la prețuri atractive, constituie o foarte mare facilitate.

”Ne-am gândit la acest lucru de câțiva ani și am reușit în această toamnă să oferim meniul Student, foarte gustos și echilibrat, alcătuit de o nutriționistă, fostă absolventă a UMF. A adus un suflu nou în meniurile noastre

Trebuie să oferim studenților noștri cât mai multe pentru a se simți bine, iar cazarea și masa sunt două elemente foarte importante pe care universitatea se străduiește să le acopere”, a spus Anca Buzoianu.

În ceea ce privește ”secretul” pentru prețul de 7 lei, acesta este obținut cu ajutorul unor sponsorizări de produse alimentare, dar și prin contribuția UMF.

Și rectorul UMF Cluj-Napoca servește masa aproape zilnic la restaurantul studențesc, la un preț mai ridicat, bineînțeles, și consideră meniul foarte bun, gustos și echilibrat, apreciind și ea că unele preparate sunt ”ca la mama acasă”.

”Doamnele de la bucătărie prepară mâncarea cu foarte multă dragoste, iar acest lucru se vede în preparatele pe care le servim.

În viitor, dorin să construim un nou restaurant studențesc, deoarece credem că vom avea cereri din ce în ce mai mari.

De asemenea, avem în plan și construirea unei cafeterii pentru studenți, unde aceștia pot servi nu numai cafea, ci și gustări preambalate”, a precizat rectorul UMF Cluj-Napoca.

Conducerea UMF a transmis mulțumiri Asociației Black Sea FooDignity Social Food pentru sprijinul acordat în implementarea acestui proiect.

papa umf 6




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate