Connect with us

EVENIMENT

FOTO/ Mașină răsturnată în Cluj-Napoca. Ocupanții au fugit de la locul accidentului

Publicat


O autospecială a ISU Cluj a fost alertată în jurul orei 2.30 ca urmare a răsturnării unui autoturism pe strada Maramureșului din municipiul Cluj-Napoca.

În momentul sosirii pompierilor la locul accidentului, au găsit autoturismul răsturnat și fără persoane prezente la fața locului.

Poliția Cluj a început verificări în acest caz, pentru a stabili ce s-a întâmplat și de ce șoferul a fugit de la locul acidentului.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




1 Comentariu

1 Comentariu

  1. KILINATTILA

    octombrie 24, 2020 la 11:37 am

    PE STRADA DONATH IN FATA MAGAZINELOR UNDEI PROFI ESTE FOARTE MARE PROBLEMA LA TRECEREA DE PIETONI MULTI FOARTE MULTI SOFERI TRECE CU VITEZA MARE LA TRECERE DE PIETONI AR FII FOARTE BINE INSTALAREA UNUI SEMAFOR PENTRU SIGURANTA PIETONILOR CHIAR SI MASINA POLITIEI TRECE IN MARE VITEZA MULTUMIM PRIMARIEI DACA S-AR GINDI LA NOI

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

FOTO. Elevii clujeni au dominat podiumul la Olimpiada Națională de Pedagogie și Psihologie

Publicat

Clujul „a făcut legea” la Olimpiada Națională de Pedagogie și Psihologie. Toți elevii participanți au luat premii.

Elevii clujeni au obținut rezultate remarcabile la Etapa națională a Olimpiadei de Pedagogie și Psihologie, desfășurată între 24-27 aprilie la Buzău. Toți elevii clujeni participanți au plecat acasă cu premii.

Rezultatele pe clase și profesori:

Profesor coordonator (proba A, proba B): Lungu Ștefania

  • Chira Iemima – XI A premiul I;
  • Ghițe Antonia – X B – premiul II;
  • Șandru Iulia -XI A – premiul II;
  • Drînda Stefania – XIA – premiu special;

Prof coordonator (proba A, proba B): Nicoleta Meseșan

  • Vatca Alexia – X A – premiul I
  • Dalia Pop – XII B – premiul II
  • Morar Alexia – X A – mențiune.

Felicitări tuturor!

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. ISU Cluj a operaționalizat centrul SMURD din Jucu

Publicat

ISU Cluj a inaugurat sâmbătă, 27 aprilie, centrul SMURD din Jucu. Noul punct de lucru face parte din Detașamentului 1 de Pompieri Cluj-Napoca.

Sâmbătă, 27 aprilie 2024, a fost operaționalizat Punctul de Lucru Jucu, parte integrantă a Detașamentului 1 de Pompieri Cluj-Napoca.

Ceremonia de inaugurare a subunității s-a desfășurat la sediul situat pe strada Crizantemelor numărul 1, din localitatea Jucu de Sus, comuna Jucu. La eveniment au luat parte Prim-adjunctul Inspectorului General al IGSU, colonel doctor inginer Constantin Florea, subprefectul județului Cluj, Florentin Burz, primarul Comunei Jucu, Valentin-Dorel Pojar, alături de colonel Gabriel Drînda, împuternicit inspector șef al ISU Cluj.

Acces mai rapid la intervențiile din zonă

Începând de astăzi, salvatorii clujeni vor putea gestiona cu o mai mare ușurință intervențiile în cazul producerii situațiilor de urgență.

Statistica arată că, numai în ultimii 5 ani, pompierii clujeni au intervenit pentru populația din raionul de intervenție alocat acestui Punct de Lucru în nu mai puțin de 2.770 de cazuri.

Totodată, echipajul SMURD, din cadrul Punctului de Lucru operaționalizat astăzi, va fi mai aproape de cei peste 30.000 de locuitori ai comunelor Jucu, Apahida, Bonțida sau Dăbâca, venind în sprijinul echipajelor Serviciului de Ambulanță Județean Cluj.

Clădire construită de la zero

Clădirea a fost construită cu sprijinul autorităților locale și are o suprafață de 334 de metri pătrați. Drept urmare, sunt disponibile două garaje moderne, unul pentru ambulanța SMURD și celălalt, de aproximativ 111 metri pătrați, pentru autospecialele de stingere a incendiilor și descarcerare.

De asemenea, subunitatea este dotată cu săli pentru dezinfecție, sterilizare, respectiv depozite. Personalul beneficiază de grupuri sanitare, vestiare, dormitoare și birouri noi.

„Să aveți parte de cât mai puține situații de urgență!”

„Este un Punct de Lucru modern, felicitări pentru această realizare! Mă aflu la a doua întâlnire din acest an cu pompierii clujeni. Sunt convins că au făcut până acum multe lucruri bune, salvând vieți. Vă doresc să aveți parte de cât mai puține situații de urgență. Totuși, sunt convins că orice solicitare o veți gestiona cu mult profesionalism. Să nu uităm deviza noastră de bază: Plecăm toți, ne întoarcem toți!”, a declarat Colonel doctor inginer Constantin Florea, Prim-adjunct al Inspectorului General al IGSU.

„Începând de astăzi, multe dintre solicitările noastre vor fi gestionate mai ușor. Vom putea interveni atât cu echipaje de stingere a incendiilor și descarcerare, precum și cu o ambulanță SMURD tip B2. Vă asigur de profesionalismul, empatia și disponibilitatea permanentă a colegilor mei, care vor fi pregătiți să facă față oricărei solicitări”, a afirmat Colonel Gabriel Drînda, împuternicit Inspector Șef al ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

U Craiova 1948 – U Cluj: 3-2. Clujenii sunt învinși în deplasare și ratează șansa de a aduce 3 puncte

Publicat

U Craiova Cluj

U Craiova 1948 și „U” Cluj s-au întâlnit, sâmbătă, pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, în etapa a 7-a din play-out-ul Superligii României. Jucătorii lui Sabău sunt învinși și pierd șansa de a urca pe prima poziție din play-out.

Echipele de start

U Craiova 1948: Gurău – Negru, Compagnucci, Lacroix, Padula – Pop, Achim – Bahassa, Bauza, Baeten – Blănuța

REZERVE: Enache – Albu, Bildar, Chițu, Dragu, Ibrahim, Kvakic, Lekiatas, Mascarenhas, Sidibe, Van Durmen

ANTRENOR: Eugen Trică

„U” Cluj: Gertmonas – Roger, Thalisson Kelven, Masoero, Oancea – Gheorghe, Doukoure, Simion, Silaghi – Nistor, Roguljic

REZERVE: Gorcea – Anselmo, Bic, Chipciu, Ilie, Pănoiu, Peteleu, Pițian, Popa, Tescan

ANTRENOR: Ioan Ovidiu Sabău

ARBITRU: Horia Mladinovici

„U” Cluj pierde partida împotriva oltenilor și ratează șansa la primul loc din play-out

Prima șansă a partidei vine în minutul 6 și aparține oltenilor, balonul ajunge la Blănuță care trimite un șut dinafara careului, dar execuția acestuia este slabă și balonul este reținut fără probleme de Gertmonas.

Replica oaspeților vine două minute mai târziu când Silaghi profită de o eroare în devensiva adversă, reușind să intre în careu și să trimită un șut puternic pe poarta adversă, dar Gurău intervine salvator și scorul rămâne 0-0.

În minutul 14 oltenii își creează o nouă ocazie când Bauza a trimis o centrare la aproximativ 11 metri pentru Pop care trimite balonul cu capul spre poarta apărată de Gertmonas, iar acesta intervine decisiv și păstrează poarta intactă.

Deschiderea scorului

Deschiderea scorului a venit în minutul 16 când FC Universitatea Cluj a ieșit pe contraatac prin Dan Nistor care trimite mingea în banda dreaptă pentru Roguljic, acesta trece de un adversar și apoi trimite o centrare care este deviată și ajunge la Robert Silaghi care trimite balonul în poartă și marchează primul său gol în Superligă, scorul devenind 1-0 în favoarea oaspeților.

În continuare ardelenii sunt cei care atacă și caută să mai marcheze,

Dan Nistor primește balonul de la Roguljic și trimite o pasă inspirată pentru Valentin Gheorghe care trage spre poartă din marginea careului, dar balonul este respins de Gurău în bară și scorul rămâne 1-0.

Egalarea vine într-un moment neașteptat pentru că oaspeții erau cei care controlau jocul, dar Bauza trimite o pasă lungă perfectă de la jumătatea terenului pentru Baeten care trimite un șut perfect dinafara careului spre colțul lung și îl învinge pe Gertmonas, astfel se stabilește scorul primei reprize: 1-1.

 Repriza secundă

Prima șansă a etapei secunde a venit în minutul 56 când U Craiova a beneficiat de un atac, balonul ajungând la Bahassa care trimite o centrare cu interiorul spre centrul careului unde se afla Baeten, acesta trimite cu capul și marchează golul prin care oltenii trec în avantaj și scorul devine 2-1.

Egalarea vine în minutul 74 când Roguljic l-a servit perfect cu o pasă în interior pentru Frederico Anselmo și acesta îl execută perfect pe portarul oltenilor și duce scorul la 2-2.

Un minut mai târziu oltenii profită de o gafă în defensiva adversă,

Bauza trimite o centrare pentru Blănuța, dar acesta ratează execuția și balonul se lovește de Silaghi, mingea ajungând apoi la același Blănuța care trimite balonul în poarta goală și oltenii trec din nou în avantaj cu scorul de 3-2.

Ardelenii nu au reușit să își creeze alte șanse de a marca și pleacă fără nici un punct după partida împotriva echipei U Craiova 1948.

Cosmin Olaru

 

 

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Saci cu nisip pentru oprirea infiltrațiilor de apă la alunecarea de teren de pe str. Uliului

Publicat

De

saci

Mai mulți saci cu nisip au fost puși în perimetrul surpăturii de pe strada Uliului pentru a opri infiltrațiile de apă.

Muncitori ai RADP Cluj-Napoca au intervenit sâmbătă după-amiază pe strada Uliului nr. 90, unde au amplasat mai mulți saci cu nisip pentru a opri infiltrațiile de apă. Potrivit directorului RADP, aceasta ar fi fost măsura dispusă de către experți pentru a proteja zona în caz de ploaie.

„Nu este nicio soluție, este respectarea dispoziției date de către experți. Atât doar, o măsură de asigurare să nu plouă”, a declarat directorul general RADP Cluj-Napoca, Ion Pantelimon.

Ce spun locuitorii din zonă?

Proprietara casei aflate direct deasupra alunecării de teren a afirmat că nu se simte în siguranță în casă și își va căuta un alt loc unde să doarmă, alături de copilul său, până la rezolvarea situației.

„Mi-e frică să nu se ducă casa peste noapte, trebuie să îmi iau acum copilul, să mă duc undeva, să încerc să scot ceva din casă, cine știe dacă mai rămâne ceva din ea. Tot timpul a fost problemă aici cu drumul care alunecă, mereu când s-a fisurat, s-a pus beton peste.

Nu o să dorm acasă la noapte, o să văd unde pot să merg cu copilul. Ce să zic… dacă cred că doi saci de nisip opresc apa care vine pe stradă când plouă… poate niște piloni, ceva, sau un pod făcut ca lumea. Dacă nu, se duce casa în câteva zile, nici nu vreau să mă gândesc”, a spus acesta.

Nu e bună infrastructura

Un alt locuitor al străzii, prezent la fața locului, s-a declarat sceptic cu privire la soluția implementată de autorități și este de părere că nu va ajuta la nimic în cazul în care va ploua.

„Stau aici de 25 de ani, sunt al doilea de pe deal de aici. Nu s-a făcut infrastructură bună, nu s-a băgat materiale cum trebuie, nu s-au făcut rigole de scurgere ca să le canalizeze.

Dacă plouă aici peste ruptură, ce fac sacii ăia cu nisip? O să înmoaie pământul și o se rupă și mai rău. Aici trebuiau puse două prelate mari, de TIR, din folie groasă, legate împreună, ca să nu intre apa aici”, a arătat acesta.

Strada „a luat-o la vale” noaptea trecută

Amintim că o porțiune de circa 20 de metri din strada Uliului „a luat-o la vale” noaptea trecută, la fața locului intervenind un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj. Traficul auto a fost restricționat în zonă.

Primăria Cluj-Napoca a convocat sâmbătă Comitetul Local pentru Situații de Urgență, unde au fost stabilite următoarele măsuri:

1. Închiderea circulației auto pe strada Uliului, pe tronsonul afectat de alunecari;
2. Identificarea unor rute alternative de acces;
3. Mandatarea RADP să intervină pentru amenajarea rutei alternative, acolo unde este necesar.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax