Connect with us

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Maraton de AUDIENȚE la CJ Cluj. 50 de clujeni au fost primiți luni de Alin Tișe

Publicat


audiente tise

Luni, 23 septembrie a.c., în cadrul programului de audiențe în format fizic, față în față, nu mai puțin de 50 de cetățeni s-au prezentat la sediul Consiliului Județean Cluj pentru a solicita președintelui forului administrativ județean, Alin Tișe, sprijin în rezolvarea diverselor probleme și nevoi specifice cu care se confruntă ori pentru a formula anumite propuneri.

Principalele probleme pentru care oamenii au solicitat sprijin au fost cele referitoare la disciplina în construcții și urbanism, infrastructura edilitară, starea unor drumuri comunale și județene, colectarea deșeurilor ș.a.

audiente tise

audiente tise

FOTO. Maraton de AUDIENȚE la CJ Cluj. 50 de clujeni au fost primiți luni de Alin Tișe

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Suntem extrem de receptivi la nevoile și solicitările clujenilor, dorința noastră fiind aceea de a rezolva într-o manieră promptă și eficientă problemele prezentate. Am avut un dialog deschis cu toți cetățenii care și-au manifestat dorința de a ne întâlni și, deși durata audiențelor susținute a fost de șapte ore, acestea încheindu-se în jurul orei 19.00, am acordat aceeași atenție tuturor celor cu care m-am întâlnit, de la prima până la ultima persoană.”

audiente tise

Audiențele susținute la sediul instituției, de pe Calea Dorobanților nr. 106, se alătură celorlalte modalități de interacțiune cu cetățenii, aceștia putând în continuare să aducă la cunoștința președintelui forului administrativ județean problemele cu care se confruntă prin intermediul petițiilor, în format letric sau online – pe site prin intermediul platformei Ghișeul Unic, precum și prin e-mail la adresele infopublic@cjcluj.ro sau cabinetpresedinte@cjcluj.ro.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Emanuel Petran (candidat independent la Camera Deputaților): SCHIMBAREA trebuie să înceapă de la independenți

Publicat

petran

Alegerile parlamentare se apropie cu pași repezi. Partidele și-au gândit din timp strategia pe care o abordează pentru a obține cât mai multe voturi. Ce fac însă candidații independenți? Cum vor acționa în această campanie electorală? Va fi o luptă inegală, între un David și un Goliath, având în vedere mecanismele care stau în spatele partidelor și locul în care sunt concentrate „sforile” ce urmează a fi trase?

Actorul și regizorul Emanuel Petran este unul dintre cei care a decis să se ia la trântă cu sistemul, fapt pentru care vrea să candideze independent la Camera Deputaților. A început să adune semnăturile necesare pentru a putea face asta.

Emanuel Petran (candidat independent la Camera Deputaților): SCHIMBAREA trebuie să înceapă de la independenți

„Vreau să le arăt oamenilor o altă față, una normală în a pune problema în campania electorală. Voi vorbi despre adevăratele probleme ale românilor, nu despre cele create artificial de un sistem care-și vede doar propriul interes meschin.

Toată clasa politică de până acum nu a făcut altceva decât să perpetueze un joc murdar, cu girul Uniunii Europene, care nu urmărește decât subjugarea economică a României și chiar dezintegrarea ei. Suntem o țară cu peste 200 de miliarde de euro datorie, practic trăim pe datorie. În direcția în care merg lucrurile, se prevede o criză economică în care ne vom adânci pe zi ce trece.

Peste 10 milioane de români au plecat din țară. 65% din cei rămași sunt scârbiți de actuala clasă politică și de altfel, de tot ce înseamnă politica la noi. Restul de 35% acceptă mita și, pentru un kg de făină și un litru de ulei, pun ștampila acolo unde li se arată. Nu din rândul acestora vreau eu să-mi atrag susținători, ci dintre cei neimplicați.

„Ceva trebuie să se schimbe”

Au fost de ajuns 35 de ani de „dezmăț” pe scena politică. Au dus țara de râpă prin rotație, toate partidele. Odată ajunși la putere, cei aleși au uitat de cei care i-au ales. N-au făcut altceva decât să promoveze interesele partidului și, în cele din urmă, interesele lui.

Dacă mai vrem ca țara asta să-și ocupe locul pe care-l merită în Europa și în lume, ceva trebuie să se schimbe. Iar schimbarea trebuie să înceapă de la independenți, de la cei care nu sunt aserviți unor interese de partid, neinfectați de microbul puterii”, ne-a declarat Emanuel Petran.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Emil Boc: Avem o nouă sursă de finanțare pentru metroul de la Cluj. Am semnat contractul cu Ministerul Transporturilor

Publicat

De

Emil Boc

Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat marți că luni a fost semnat, cu Ministerul Transporturilor, un act adițional la contractul de finanțare a metroului.

Astfel, lucrările la metrou vor fi finanțate și din obligațiuni verzi.

Emil Boc: Avem o nouă sursă de finanțare pentru metroul de la Cluj. Am semnat contractul cu Ministerul Transporturilor

Primarul Emil Boc a anunțat semnarea unui act adițional pentru finanțarea lucrărilor la metrou.

”Finanțarea se va face și din obligațiuni verzi. Această sursă de finanțare acoperă cheltuielile prezente și viitoare. Cu alte cuvinte finanțarea se va face pe întreaga perioadă a proiectului.

Deci mai avem o sursă de certă de finanțare pentru metrou. Din obligațiuni sunt acoprite cheltuieli de 2 miliarde de euro”, a declarat primarul Clujului, care a precizat că la această oră, conform contractului, este menținută și finanțarea prin PNRR.

Ministerul Finanțelor este cel mandatat să cumpere obligațiuni verzi de pe piața europeană. Acești bani pot fi folosiți numai pentru proiecte verzi, a explicat primarul, precizând că este vorba de un mecanism nou.

288 de milioane de euro au fost plătiți pentru acum pentru metrou

Până acum, Guvernul României a plătit pentru metrou 288 de milioane de euro. De asemenea, Primăria a plătit 38.000 de euro.

Potrivit primarului Emil Boc, au fost plătiți și 56 de milioane de euro pentru exproprieri.

În ceea ce privește problemele privind finanțarea prin PNRR, primarul a spus că a fost vorba de ”disfuncționalități sistemice”.

Practic, a fost vorba de o problemă de compatibilitate între platforma SEAP și cea a Uniunii Europene, iar acest lucru a fost arătat și de Curtea de Conturi.

Discuția este încă în curs, a mai precizat Emil Boc, în ceea ce privește finanțarea prin PNRR.

Citește mai departe

EVENIMENT

„Rail Invest 2024”, în premieră în România. Accident feroviar SIMULAT la Cluj între un tren de marfă și un tren de călători

Publicat

cale ferata

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj informează că în data de 25 septembrie, între orele 09:00 – 16:00, va avea loc un exercițiu internațional cu forțe în teren sub denumirea „Rail Invest 2024”, un eveniment în premieră în România.

„Scenariul exercițiului presupune un accident feroviar simulat între un tren de marfă și un tren de călători, în zona ieșirii din stația CFR Cluj-Napoca spre Oradea. Trenul de marfă va avea 15 vagoane încărcate cu combustibil și va intra în regim de avarie din cauza defectării locomotivei. În acest timp, trenul de călători va intra în coliziune cu ultimul vagon al trenului de marfă.

„Rail Invest 2024”, în premieră în România. Accident feroviar SIMULAT la Cluj între un tren de marfă și un tren de călători

Pe durata exercițiului va fi activat planul roșu de intervenție la nivelul județului Cluj, implicând o mobilizare masivă de resurse pentru gestionarea situației de urgență.

Rugăm cetățenii să rămână calmi, să respecte indicațiile autorităților și să evite zona pe durata desfășurării exercițiului. Acțiunea face parte dintr-un program de pregătire pentru a asigura siguranța publică în situații de urgență”, a transmis IPJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. ACCIDENT la Păniceni, în Cluj. Autotren RĂSTURNAT

Publicat

accident

Un accident rutier a avut loc marți pe DN1 E60, lângă Păniceni, în jud. Cluj. Un autotren ce transporta mașini de spălat s-a răsturnat în afara carosabilului.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au intervenit în urmă cu puține momente la un accident rutier petrecut pe DN1 E60, în apropierea localității Păniceni. La fața locului s-a deplasat o autospecială cu modul de descarcerare, iar forțele noastre au găsit un autotren răsturnat în afara părții carosabile.

FOTO. ACCIDENT la Păniceni, în Cluj. Autotren RĂSTURNAT

Din fericire, nu au existat victime încarcerate. Un bărbat de aproximativ 30 de ani a fost evaluat de către echipajul SAJ, dar a refuzat transportul la spital. Din primele date, autotrenul transporta mașini de spălat”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax