Connect with us

EVENIMENT

FOTO. Kseniia înființează o ȘCOALĂ pentru copiii UCRAINENI la Cluj. Are nevoie de sprijin: „E un proiect educațional NECESAR”

Publicat


290075250 699315991149484 885296697701376067 n

Asociația Cluj24 și Fundația Comunitară Cluj, cu sprijinul OXFAM, lansează de la 1 iunie campania ”Cluj pentru Ucraina”, al cărei scop este prezentarea refugiaților ucraineni stabiliți în județul nostru prin articole în limbile română și ucraineană.

Kseniia Shyriaieva este o tânără refugiată din Ucraina la Cluj, care de 3 luni și jumătate este coordonator al comunității ucrainene, precum și voluntar în cadrul „All for Ukraine” (PATRIR). Împreună cu mai mulți reprezentanți ucraineni încearcă să implementeze un proiect menit să încurajeze învățământul: o școală în Cluj-Napoca, unde copiii refugiați să poată avea acces la o educație decentă, în limba ucraineană.

„Cei de la Royal School in Transylvania ne pun la dispoziție clădirea și facilitățile lor pe timpul proiectului pilot, mai exact între 4 și 29 iulie”, spune tânăra.

În acest interval, vor avea loc ore de 3 ori pe săptămână (luni, miercuri și vineri), coordonate de o echipă de profesori și voluntari din Ucraina, însumând aproximativ 40 de oameni, pe care ea a reușit să îi adune la un loc.

Rezultatele de până acum

Potrivit Kseniiei, până în data de 4 iulie s-au înregistrat 209 înscrieri din partea părinților ucraineni care au copii de la clasa I până în clasa a XI-a. Dintre acestea, 134 reprezintă numărul înscrierilor pentru perioada de testare a proiectului, adică cea din luna iulie.

„Am reușit, de asemenea, să adun părinții pe un grup de Telegram, am contactat Ambasada Ucrainei din România, dar și organizații, pentru a avea un program educațional la standarde ucrainene”, notează Kseniia.

Dacă programul se dovedește a fi o reușită, din septembrie preconizează că va avea șansa de a beneficia în continuare de clasele puse la dispoziție de către Royal School in Transylvania, dar după ora 16:15, adică atunci când elevii acesteia vor termina orele.

„Înțelegem că nu este un program potrivit pentru cei din clasele mici, fiind prea târziu, deci prea greu pentru ei, astfel că suntem deschiși oricăror sugestii.

Avem nevoie de sprijin din partea autorităților din România, implicit din Cluj-Napoca, precum și din partea asociațiilor și a companiilor, pentru a derula acest proiect social și educațional foarte necesar, de altfel”, completează tânăra.

117937502 697360627787721 8273719062664392345 n

Cum poți susține inițiativa

Susținerea presupune următoarele:

 • Finanțare pentru salariile profesorilor și persoanelor din administrația școlii (în iulie sau din septembrie)
 • Finanțare pentru materialele educaționale necesare (în iulie sau din septembrie)
 • Transport: un autobuz școlar din Florești sau din cartierul Mănăștur (în iulie sau din septembrie)
 • Finanțare pentru evenimentele culturale și școlare (în iulie sau din septembrie)

Dacă totul merge conform planului, din luna septembrie, când va demara oficial proiectul, susținerea de care acesta are nevoie presupune cele de mai jos:

 • Găsirea unui spațiu pentru o școală ce va găzdui peste 200 de copii
 • Asigurarea echipamentului și mobilierului necesar
 • Resurse umane: profesori vorbitori de limba română și engleză
 • Organizarea prânzurilor pentru copii

De asemenea, Kseniia punctează că are nevoie de sprijin privind:

 • Legalizarea proiectului
 • Acreditarea școlii de către Ministerul Educației și Science of Ukraine pentru ca elevii să primească documente oficiale care să le ateste reușitele
 • Acreditarea școlii de către instituțiile de învățământ din România
 • Mediatizarea și promovarea proiectului

Tânăra refugiată din Ucraina pune la dispoziție următoarele date de contact pentru cei care pot sprijini proiectul:

 • Număr de telefon ucrainean: +38 097 348 99 88 (cu cont pe Viber și WhatsApp)
 • Număr de telefon românesc: +40 737 914 360 (doar apeluri și mesagerie)
 • Adresă de email: ksshiryaeva1993@gmail.com
 • Cont de telegram: @ksshyriaieva

*** *** *** *** *** *** *** *** ***

Ксенія відкриває в Клужі ШКОЛУ для УКРАЇНСЬКИХ дітей. Ій потрібна підтримка: «Це НЕОБХІДНИЙ освітній проект»

Ксенія Ширяєва – молода українська біженка в Клужі, яка 3 з половиною місяці була координатором української громади, а також волонтером «Все для України» (PATRIR). Разом із кількома українськими представниками вони намагаються реалізувати проект, спрямований на заохочення освіти: школу в Клуж-Напоці, де діти біженців зможуть отримати гідну освіту українською мовою.

«Royal School в Трансільванії надає нам будівлю та її приміщення під час пілотного проекту, точніше з 4 по 29 липня», — каже молода жінка.

У цей період буде 3 години на тиждень (понеділок, середа та п’ятниця), які координуватиме команда викладачів та волонтерів з України загальною кількістю близько 40 осіб, яких їй вдалося зібрати.

За словами Ксенії, станом на 4 липня було 209 реєстрацій від українських батьків, які мають дітей від першого до 11 класу. З них 134 – це кількість записів за період тестування проекту, тобто липневий.

«Також мені вдалося зібрати батьків у Telegram-групу, я зв’язалася з посольством України в Румунії, а також з організаціями, щоб мати освітню програму за українськими стандартами», – зазначає Ксенія.

Якщо програма виявиться успішною, з вересня очікується, що вона матиме можливість продовжувати користуватися заняттями Royal School в Трансільванії, але після 16:15, тобто коли її студенти закінчать заняття.

«Ми розуміємо, що ця програма не підходить для тих, хто навчається в маленьких класах, тому що вона надто пізня, а тому надто складна для них, але ми відкриті до будь-яких пропозицій.

Нам потрібна підтримка з боку румунської влади, зокрема з боку Клуж-Напоки, а також з боку асоціацій і компаній, щоб реалізувати цей дуже необхідний соціальний та освітній проект, фактично», – додає молода жінка.

Підтримка передбачає наступне:

– Фінансування заробітної плати вчителів та адміністраторів шкіл (у липні або з вересня)
– Фінансування необхідних навчальних матеріалів (у липні або з вересня)
– Транспорт: шкільний автобус із мікрорайону Флорешть або Менештур (у липні або з вересня)
– Фінансування культурних та шкільних заходів (у липні або з вересня)

Якщо все піде за планом, з вересня, коли проект офіційно стартує, підтримка, яка ій потрібна, передбачає наступне:

– Пошук приміщення для школи, яка вміщуватиме понад 200 дітей
– Забезпечення необхідним обладнанням та меблями
– Людські ресурси: румунські та англомовні вчителі
– Організація обідів для дітей

Ксенія також зазначає, що ій потрібна підтримка щодо:

– Легалізація проекту
– Акредитація школи Міністерством освіти і науки України для отримання учнями офіційних документів про успішність.
– Акредитація школи румунськими навчальними закладами
– Медійне висвітлення та просування проекту

Для тих, хто може підтримати проект, молода біженка з України надає наступні контакти:

• Український номер телефону: +38 097 348 99 88 (з обліковим записом Viber і WhatsApp)
• Румунський номер телефону: +40 737 914 360 (лише дзвінки та повідомлення)
• Електронна адреса: ksshiryaeva1993@gmail.com
• Телеграм-акаунт: @ksshyriaieva

(Un proiect al Asociației Cluj24 și Fundației Comunitare Cluj, susținut de OXFAM)Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Sistemul de climatizare a blocului operator de la Spitalul de Recuperare Cluj, înlocuit. Probleme cu ventilația

Publicat

De

sp. recuperare

Sistemul de climatizare a blocului operator de la Spitalului Clinic de Recuperare sin Cluj-Napoca va fi modernizat. Actuala centrală de ventilație este veche și erau probleme de funcționare.

Consiliul Județean Cluj a aprobat indicatorii tehnico-economici ai investiției care vizează modernizarea sistemului de climatizare a blocului operator de la Spitalul Clinic de Recuperare.

Sistemul de climatizare a blocului operator de la Spitalul de Recuperare Cluj, înlocuit. Probleme cu ventilația

Proiectul are o valoare totală de peste 2,3 milioane de lei, cu TVA inclus, iar finanțarea investiției va fi asigurată din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj, dar şi din alte surse legal constituite, începând cu anul 2023.

Operațiunile vor consta în înlocuirea centralei de ventilație și a tubulaturii acesteia, urmând a fi derulate la etajul 9 al corpului C1 din incinta unității medicale.

„Continuăm să acordăm sprijin financiar spitalelor clujene. Această investiție este mai mult decât necesară, având în vedere că actuala centrală de ventilație este veche și întâmpină o serie de probleme de funcționare. Odată cu finalizarea lucrărilor, activitatea din blocul operator se va putea desfășura în condiții optime, de igienă și confort, în conformitate cu cerințele actuale”, a precizat Alin Tișe, președintele CJ Cluj. Spitalul este în subordinea forului administrativ județean.

Ce lucrări se vor face

Astfel, se vor demonta tavanele false existente, se vor desface circuitele instalației electrice aferente actualei centrale de ventilație, se vor monta elementele noii centrale și se vor executa străpungeri pentru tubulatură.

De asemenea, se dorește montarea tubulaturii exterioare și termoizolarea ei, montarea noii instalații electrice, confecționarea măștilor pentru tubulatura verticală de absorbție, montarea noului tavan fals și etanșeizarea acestuia, precum și refacerea finisajelor la pereți și tavane.

Clădirea în care vor fi executate lucrările aparține domeniului public al județului Cluj și se află în administrarea Spitalului Clinic de Recuperare.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

ATENȚIE, clujeni. Marți, ultima zi de depunere a cererilor la Primăria Cluj-Napoca pentru Programul social ”Alimente”

Publicat

primaria cluj napoca 2

Primăria Municipiului Cluj-Napoca a dublat cuantumul tichetelor sociale pe suport electronic în cadrul Programului social „Alimente” de la 200 lei/an/beneficiar la 400 lei/an/beneficiar, după intrarea în vigoare a Hotărârii de Consiliu local a Municipiului Cluj-Napoca nr. 791/2022.

Astfel, pentru cele 7190 de cereri eligibile depuse din aprilie până în 11 octombrie se trimite diferența de 200 lei – pe aceleași carduri (tichete sociale pe suport electronic) eliberate de Primărie și utilizate și în restul anului, iar pentru cele 507 de cereri eligibile depuse din 12 octombrie până în 31 octombrie cardurile vor fi alimentate direct cu suma de 400 lei.

Cererile în vederea eliberării de carduri tip tichete sociale pentru 2022 mai pot fi depuse până în ultima zi lucrătoare a lunii, 29 noiembrie.

Cine se încadrează

”Se încadrează ca beneficiari ai Programului social „Alimente” următoarele categorii de persoane: a) persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate; b) pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie; c) șomeri înregistrați (cu/fără indemnizație de șomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1.386 lei/membru de familie; d) beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei; e) victimele traficului de persoane; f) victimele violenței domestic”, anunță Primăria clujeană.

De unde se pot ridica cardurile sociale

Locațiile de unde pot fi ridicate cardurile (tichetele sociale pe suport electronic) din Programul „Alimente” al Primăriei muncipiului Cluj-Napoca:

 1. Clubul pensionarilor Mănăștur, str. Arinilor, nr. 11
 2. Clubul pensionarilor Mărăști, str. Aurel Vlaicu, nr. 3A
 3. Clubul pensionarilor Horea, str. Horea, nr. 108
 4. Sediul Direcției de Asistență Socială și Medicală, str. Venus FN (intrarea dintre nr. 20-22 – ghișeul nr. 5)

Program ridicare carduri: – Luni, marți, miercuri între orele 08:30-15:30 – Joi între orele 08:30-16:30 – Vineri între orele 08:30-14:00

 

Citește mai departe

EDUCATIE

Universitatea Babeș-Bolyai, prima în topul universităților românești. Din 2022, clasamentul e făcut de Centrul Qualitas al UBB

Publicat

De

ubb

Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca ocupă primul loc în clasamentul universităților din România. Alte două instituții de învățământ superior din Cluj-Napoca, respectiv Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu și Universitatea Tehnică se află în top 10.

UBB conduce și în acest an în topul celor mai bune universități din România, potrivit Metarankingului Universitar – 2022.

Alte două universități clujene în top 10

Cea mai mare universitate din țară, în funcție de numărul de studenți, UBB, este urmată în top de Universitatea din București și de Universitatea Politehnica București. Pe locul 4 în top se află Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca. De asemenea, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca se află pe locul 8 în clasamentul universităților românești.

În clasament se află și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, pe locul 12.

Clasamentul universităților

top1 univ

top2 univ

top3 univ

De asemenea, Metarankingul Universtar-2022 +, care cuprinde și două rankinguri create în Rusia (RUR/MOSIUR), UBB este tot pe primul loc, urmată fiind de Universitatea din București. Pe locul 3 este Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca

Metarankingul Universitar făcut în paralel cu cel Național

Reprezentanții UBB au făcut și câteva precizări privind Metamarketingul Universitar – 2022. În primul rând, din acest an Metarankingul Universitar va fi publicat sub egida Centrului Qualitas din UBB, cu o echipă de experți interni și externi.

„În 2016, sub egida Ministerului Educației și Cercetării, un grup de experți coordonat de prof. univ. dr. Daniel David, atunci consilierul pentru cercetare al ministrului, a elaborat cu consultanță internațională metodologia Metarankingului Universitar.

Ideea principală era să se combine riguros performanța universităților românești în rankingurile internaționale de prestigiu pentru a se înțelege performanța acestora dincolo de variațiile performanței, unele potențial întâmplătoare, în diferite rankinguri individuale și pentru a se susține apoi politici academice bazate pe dovezi (inclusiv servind ca benchmarks – repere).

Metarankingul Universitar a generat inițial dezbateri pro și contra la lansare, dar în final, de-a lungul anilor, s-a impus ca un mecanism de referință în spațiul academic și public românesc. Între 2017-2021 Metarankingul Universitar a fost publicat de coautori sub egida Asociației Ad Astra a Cercetătorilor Români (copyrightul studiului aparținând, prin angajamentul inițial cu ministerul, coautorilor)”, arată realizatorii Metamarketingului

Din 2019 s-au mai inclus exploratoriu în lista internațională de 9 rankinguri inițiale (ARWU, CWUR, CWTS, NTU, QS, SCIMAGO, THETimes, URAP, US News) două rankinguri create în Rusia (RUR/MOSIUR), rezultând adițional

Metaranking Național, clasamentul Ministerului Educației

În 2021, noul ministru al educației, domnul Sorin Cîmpeanu, a inițiat un metaranking paralel – Metarankingul Național -, cu o metodologie nouă, receptat inițial mai critic sau mai nuanțat de unii experți în domeniu, mai ales prin raportare la clasicul deja Metaranking Universitar.

„Adevărul este că corelația între cele două este una atât de mare, încât este neclar în această etapă dacă informațional Metarankingul Național aduce ceva în plus față de Metarankingul Universitar”, potrivit UBB.

Astfel, având în vedere că UBB a semnat COARA (acordul care stabilește direcția comună pentru reforma evaluării cercetării, care respectă utonomia universităților), Metarankingul Universitar va utiliza în continuare metodologia deja clasică și testată din 2016, dar nu se vor face prezentări sau analize publice detaliate, ca în anii precedenți.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum va fi VREMEA de sărbători. Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni

Publicat

Meteorologii prognozează o vreme mai rece decât normalul acestei perioade pentru următoarele două săptămâni, scrie Alba24.ro.

Precipitații vor fi puține. Sunt anunțate perioade cu ploi și ninsori în unele zone din țară, în zile din perioadele 28-30 noiembrie, 9-11 decembrie, 12-19 decembrie și în 26 decembrie.

Vremea: săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile estice, sud-estice și la munte.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, centrale și la munte.

Temperaturi: maxime între -4 și 9 grade Celsius (mai frig în est, de 1 Decembrie); minime între -6 și 4 grade Celsius (zonele joase)
Precipitații: ninsori/ploi în sud, în 28-30 noiembrie, 1 decembrie; în 29 decembrie, în est

Vremea: săptămâna 5 – 11 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele estice și nord-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Temperaturi: maxime între -2 și 11 grade Celsius (mai frig în est și sud); minime între -8 și 6 grade Celsius (zonele joase)
Precipitații: ploi/ninsori în Transilvania și Banat, în 9-11 decembrie; ploaie înghețată în 5 decembrie, apoi ploi/ninsori în 8-11 decembrie în sud

Vremea: săptămâna 12 – 18 decembrie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte în nord-est.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Temperaturi: maxime între -2 și 8 grade Celsius (mai frig în 13-15 decembrie); minime între -8 și 2 grade Celsius (zonele joase)
Precipitații: ninsori/ploi în majoritatea regiunilor, aproape toată săptămâna

Vremea: săptămâna 19 – 26 decembrie

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai coborâte în nord-estul țării.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Temperaturi: maxime între -2 și 7 grade Celsius (mai frig în 26 decembrie; minime între -9 și 1 grad Celsius (zonele joase)
Precipitații: ninsori/ploi în jurul datelor de 19 decembrie și 23/24 decembrie în Transilvania și Banat; aproape toată săptămâna în Maramureș; în 19 și 26 decembrie în sud.

Sursa: Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax