Connect with us

EVENIMENT

FOTO. Kseniia înființează o ȘCOALĂ pentru copiii UCRAINENI la Cluj. Are nevoie de sprijin: „E un proiect educațional NECESAR”

Publicat


290075250 699315991149484 885296697701376067 n

Asociația Cluj24 și Fundația Comunitară Cluj, cu sprijinul OXFAM, lansează de la 1 iunie campania ”Cluj pentru Ucraina”, al cărei scop este prezentarea refugiaților ucraineni stabiliți în județul nostru prin articole în limbile română și ucraineană.

Kseniia Shyriaieva este o tânără refugiată din Ucraina la Cluj, care de 3 luni și jumătate este coordonator al comunității ucrainene, precum și voluntar în cadrul „All for Ukraine” (PATRIR). Împreună cu mai mulți reprezentanți ucraineni încearcă să implementeze un proiect menit să încurajeze învățământul: o școală în Cluj-Napoca, unde copiii refugiați să poată avea acces la o educație decentă, în limba ucraineană.

„Cei de la Royal School in Transylvania ne pun la dispoziție clădirea și facilitățile lor pe timpul proiectului pilot, mai exact între 4 și 29 iulie”, spune tânăra.

În acest interval, vor avea loc ore de 3 ori pe săptămână (luni, miercuri și vineri), coordonate de o echipă de profesori și voluntari din Ucraina, însumând aproximativ 40 de oameni, pe care ea a reușit să îi adune la un loc.

Rezultatele de până acum

Potrivit Kseniiei, până în data de 4 iulie s-au înregistrat 209 înscrieri din partea părinților ucraineni care au copii de la clasa I până în clasa a XI-a. Dintre acestea, 134 reprezintă numărul înscrierilor pentru perioada de testare a proiectului, adică cea din luna iulie.

„Am reușit, de asemenea, să adun părinții pe un grup de Telegram, am contactat Ambasada Ucrainei din România, dar și organizații, pentru a avea un program educațional la standarde ucrainene”, notează Kseniia.

Dacă programul se dovedește a fi o reușită, din septembrie preconizează că va avea șansa de a beneficia în continuare de clasele puse la dispoziție de către Royal School in Transylvania, dar după ora 16:15, adică atunci când elevii acesteia vor termina orele.

„Înțelegem că nu este un program potrivit pentru cei din clasele mici, fiind prea târziu, deci prea greu pentru ei, astfel că suntem deschiși oricăror sugestii.

Avem nevoie de sprijin din partea autorităților din România, implicit din Cluj-Napoca, precum și din partea asociațiilor și a companiilor, pentru a derula acest proiect social și educațional foarte necesar, de altfel”, completează tânăra.

117937502 697360627787721 8273719062664392345 n

Cum poți susține inițiativa

Susținerea presupune următoarele:

 • Finanțare pentru salariile profesorilor și persoanelor din administrația școlii (în iulie sau din septembrie)
 • Finanțare pentru materialele educaționale necesare (în iulie sau din septembrie)
 • Transport: un autobuz școlar din Florești sau din cartierul Mănăștur (în iulie sau din septembrie)
 • Finanțare pentru evenimentele culturale și școlare (în iulie sau din septembrie)

Dacă totul merge conform planului, din luna septembrie, când va demara oficial proiectul, susținerea de care acesta are nevoie presupune cele de mai jos:

 • Găsirea unui spațiu pentru o școală ce va găzdui peste 200 de copii
 • Asigurarea echipamentului și mobilierului necesar
 • Resurse umane: profesori vorbitori de limba română și engleză
 • Organizarea prânzurilor pentru copii

De asemenea, Kseniia punctează că are nevoie de sprijin privind:

 • Legalizarea proiectului
 • Acreditarea școlii de către Ministerul Educației și Science of Ukraine pentru ca elevii să primească documente oficiale care să le ateste reușitele
 • Acreditarea școlii de către instituțiile de învățământ din România
 • Mediatizarea și promovarea proiectului

Tânăra refugiată din Ucraina pune la dispoziție următoarele date de contact pentru cei care pot sprijini proiectul:

 • Număr de telefon ucrainean: +38 097 348 99 88 (cu cont pe Viber și WhatsApp)
 • Număr de telefon românesc: +40 737 914 360 (doar apeluri și mesagerie)
 • Adresă de email: ksshiryaeva1993@gmail.com
 • Cont de telegram: @ksshyriaieva

*** *** *** *** *** *** *** *** ***

Ксенія відкриває в Клужі ШКОЛУ для УКРАЇНСЬКИХ дітей. Ій потрібна підтримка: «Це НЕОБХІДНИЙ освітній проект»

Ксенія Ширяєва – молода українська біженка в Клужі, яка 3 з половиною місяці була координатором української громади, а також волонтером «Все для України» (PATRIR). Разом із кількома українськими представниками вони намагаються реалізувати проект, спрямований на заохочення освіти: школу в Клуж-Напоці, де діти біженців зможуть отримати гідну освіту українською мовою.

«Royal School в Трансільванії надає нам будівлю та її приміщення під час пілотного проекту, точніше з 4 по 29 липня», — каже молода жінка.

У цей період буде 3 години на тиждень (понеділок, середа та п’ятниця), які координуватиме команда викладачів та волонтерів з України загальною кількістю близько 40 осіб, яких їй вдалося зібрати.

За словами Ксенії, станом на 4 липня було 209 реєстрацій від українських батьків, які мають дітей від першого до 11 класу. З них 134 – це кількість записів за період тестування проекту, тобто липневий.

«Також мені вдалося зібрати батьків у Telegram-групу, я зв’язалася з посольством України в Румунії, а також з організаціями, щоб мати освітню програму за українськими стандартами», – зазначає Ксенія.

Якщо програма виявиться успішною, з вересня очікується, що вона матиме можливість продовжувати користуватися заняттями Royal School в Трансільванії, але після 16:15, тобто коли її студенти закінчать заняття.

«Ми розуміємо, що ця програма не підходить для тих, хто навчається в маленьких класах, тому що вона надто пізня, а тому надто складна для них, але ми відкриті до будь-яких пропозицій.

Нам потрібна підтримка з боку румунської влади, зокрема з боку Клуж-Напоки, а також з боку асоціацій і компаній, щоб реалізувати цей дуже необхідний соціальний та освітній проект, фактично», – додає молода жінка.

Підтримка передбачає наступне:

– Фінансування заробітної плати вчителів та адміністраторів шкіл (у липні або з вересня)
– Фінансування необхідних навчальних матеріалів (у липні або з вересня)
– Транспорт: шкільний автобус із мікрорайону Флорешть або Менештур (у липні або з вересня)
– Фінансування культурних та шкільних заходів (у липні або з вересня)

Якщо все піде за планом, з вересня, коли проект офіційно стартує, підтримка, яка ій потрібна, передбачає наступне:

– Пошук приміщення для школи, яка вміщуватиме понад 200 дітей
– Забезпечення необхідним обладнанням та меблями
– Людські ресурси: румунські та англомовні вчителі
– Організація обідів для дітей

Ксенія також зазначає, що ій потрібна підтримка щодо:

– Легалізація проекту
– Акредитація школи Міністерством освіти і науки України для отримання учнями офіційних документів про успішність.
– Акредитація школи румунськими навчальними закладами
– Медійне висвітлення та просування проекту

Для тих, хто може підтримати проект, молода біженка з України надає наступні контакти:

• Український номер телефону: +38 097 348 99 88 (з обліковим записом Viber і WhatsApp)
• Румунський номер телефону: +40 737 914 360 (лише дзвінки та повідомлення)
• Електронна адреса: ksshiryaeva1993@gmail.com
• Телеграм-акаунт: @ksshyriaieva

(Un proiect al Asociației Cluj24 și Fundației Comunitare Cluj, susținut de OXFAM)Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Avertizarea meteo de CANICULĂ a fost prelungită. Când coboară temperaturile și vin ploi?

Publicat

Meteorologii au extins avertizarea meteo cod galben de caniculă și pentru ziua de joi, 20 iunie, pentru mai multe județe din țară. Sunt așteptate temperaturi de până la 35 de grade Celsius și nopți tropicale.

Avertizarea meteo cod galben de caniculă a fost extinsă în județul Cluj și pentru data de 20 iunie.

Temperaturi de până la 35 de grade Celsius

Astfel, valul de căldură va persista în Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul Moldovei, în jumătatea estică a Munteniei și în Dobrogea continentală, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

De asmenea, în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și în jumătatea de vest a Munteniei, a fost emisă o avertizare cod portocaliu de caniculă. Aici se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, cu maxime între 34 și 38 de grade.

Vremea se răcește și sunt așteptate ploi, la finalul săptămânii

În Transilvania, vremea se va încălzi, iar disconfort termic se va accentua treptat, până spre sfârșitul acestei săptămâni. Media temperaturilor maxime va urca până în jurul a 34 de grade, iar a minimelor, de la 13 grade, la 15…17 grade.

În 23 și 24 iunie temperaturile vor scădea, cu 3…4 grade minimele și cu 6…7 grade maximele. În zilele care vor urma media minimelor termice va fi aproximativ constantă, dar a maximelor va avea un ușor trend de creștere.

Probabilitatea pentru perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în intervalul 23 – 28 iunie.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Aeroportul Cluj lansează noi curse spre București și retur, din martie 2025

Publicat

București

Noi curse vor lega Cluj-Napoca de București. Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj anunță lansarea de noi zboruri pe ruta Cluj-Bucureşti și retur, cu nouă frecvenţe săptămânale.

Noi curse spre București de pe Aeroportul Cluj, operate de compania aeriană AnimaWings, vor fi lansate în martie 2025.

Lansarea a fost anunțată în cadrul unui eveniment organizat la Cluj-Napoca, la care au participat autorităţile locale, reprezentaţii mediului de afaceri local, agenţiile de turism, presa și reprezentanții companiei aeriene.

Un impuls pentru traficul aerian

Orarul de zbor este deja disponibil pe www.animawings.com, cu 9 frecvenţe operate săptămânal.

„Ne bucură faptul că o nouă companie românească vine în sprijinul dezvoltării traficului aerian la nivel naţional şi ne dorim ca operarea zborului Cluj-Bucureşti să devină o bază solidă pentru o viitoare rețea cât mai diversificată de zboruri ale companiei AnimaWings de pe Aeroportul Internațional Cluj”, a declarat David Ciceo, Director General al Aeroportului Internaţional Cluj.

Destinații importante din lume, disponibile cu escală

Costul biletelor pe ruta București-Cluj-Napoca și retur începe de la 38,20 EUR /sens, cu toate taxele incluse.

„Ambiţia noastră, reflectată şi de sloganul AnimaWings – Heart of Romania – este să unim toate destinaţiile importante din ţară, de business şi de turism, construind pentru români o infrastructură aeriană fiabilă şi convenabilă, de care avem cu toţii atâta nevoie”, a declarat Marius Pandel, President of the Board AnimaWings. „Din Cluj, vor exista şi rute de conexiune, cu escală în Bucureşti, către Paris, Stockholm şi Larnaca”.

 Aeronave mai eficiente și mai puțin poluante

Toate zborurile vor fi efectuate cu aeronave de concepție nouă, Airbus 220-300, achiziționate de compania aeriană chiar în acest an. Modelul A220 are 140/149 de locuri, 12 scaune de business rabatabile, cu un spaţiu între scaune net superior altor modele din piaţă şi cinci locuri pe fiecare rând.

Avionul produce cu 50% mai puţin zgomot, cu 30% mai puţine noxe şi consumă cu 25% mai puţin combustibil decât o aeronavă din vechile generaţii.

Aceste caracteristici le vor permite noilor aeronave AnimaWings să aterizeze inclusiv pe aeroporturile mari din interiorul oraşelor – de exemplu Paris – Charles de Gaulle sau Stockholm – Arlanda, unde normele de poluare sunt mai stricte, dar şi distanţele de transfer către principalele atracții sunt mai scurte pentru pasageri.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. 70 de echipaje se întrec în acest an la RALIUL Clujului

Publicat

raliul clujului

70 de echipaje se întrec în acest an la Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA. Ultima etapă de asfalt din acest sezon aliniază la startul probelor din Apuseni un număr de 62 de echipaje autohtone, 3 echipaje din Bulgaria, 2 perechi din Ungaria respectiv câte un echipaj din Franța, Italia și Slovacia.

„Ediția din acest an a etapei clujene va fi una încărcată de surprize spectaculoase, una dintre acestea fiind revenirea la start a echipajului legendar Dorin „DoDo” Toma împreună cu Dacian Banca, cei doi urmând să alerge ca deschizători cu un superb Ford RS Sierra Cosworth.

raliul clujului

FOTO. 70 de echipaje se întrec în acest an la RALIUL Clujului Star Lubricants powered by PMA

Simone Tempestini (Porsche 997 RGT) pornește din postura de apărător al titlului absolut pe asfalt obținut în urmă cu un sezon. Mai mult, acesta poate prelua conducerea provizorie a clasamentului general în cazul unei victorii, însă orice eroare sau problemă tehnică îi poate lăsa cale liberă liderului actual, Andrei Gîrtofan (Škoda Fabia R5), să-și ia avans în fruntea ierarhiei absolute.

De asemenea, o primă-victorie din partea brașoveanului i-ar putea aduce al doilea titlu de campion pe asfalt – după cel obținut în 2022. Totuși, nu trebuie uitat nici bulgarul Martin Surilov (Citroën C3 Rally), care în pofida greșelii din etapa precedentă, încă speră să bifeze primul titlu major din afara țării sale. Desigur, nu-l putem omite din lupta probelor clujene nici pe dublul campion absolut de raliuri Bogdan Marișca (Škoda Fabia R5), clujeanul ce în 2021 devenea primul campion pe asfalt.

raliul clujului

Vezi aici și restul modelelor de TOP înscrise

Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA aduce – în premieră pentru acest sezon – cea mai disputată luptă în cadrul Grupei N – cu nu mai puțin de 5 mașini anunțate la start. Vali Porcișteanu cu al său Lancer Evo IX pornește ca prim-favorit la victorie, având de dat o luptă intensă atât cu Bogdan Talașman, ce aduce la start singurul model Lancer Evo X, cât și cu Elisei Groza – care va pilota un alt model Lancer Evo IX. De cealaltă parte, toate cele 3 modele Ford Fiesta Rally3 din țara noastră vor concura la sfârșitul săptămânii pe probele din Munții Apuseni, la comenzile acestora urmând să se afle campionul în exercițiu al Junior ERC – Norbert Maior, sibianul Victor Dimitriu și clujeanul la origini – Emil Vincze.

raliul clujului

27 de echipaje se întrec în clasamentul mașinilor cu tracțiune față

Este greu de prezis cine pornește cu prima șansă la victoria absolută a mașinilor ce sunt puse în mișcare doar de roțile de pe puntea față. Și asta pentru că la start îi vom avea atât pe liderul provizoriu Sebastian Scîrlet (Peugeot 208 Rally4), cât și pe hunedoreanul Dănuț Budai (Citroën DS3 R3T). În lupta pentru supremație revine atât italianul Tommaso Sandrin (Peugeot 208 R2) cât și francezul Eliott Delecour – care deși pilotează o mașină de specificație inferioară (Renault Clio Rally5) celor pilotate de cei anterior amintiți, este capabil de locuri fruntașe.

După un sezon complet la comenzile unui model de grupă N, clujeanul Vlad Cosma revine la volanul unui Peugeot 208 R2 și nu oricum, ci alături de Carmen Poenaru care l-a secondat în sezonul 2022. O altă revenire după o scurtă pauză este cea a lui Mihai Dumitrescu, care aduce la start un model nou-nouț Opel Corsa Rally4, mașină identică cu cea pilotată de ieșeanul Andrei Gheorghiu.

raliul clujului

Consultă aici lista completă a modelelor cu tracțiune față

Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA va însemna și bătălia decisivă pe asfalt a cupelor mono marcă. Înaintea ultimei etape pe această suprafață, soții Emanuel și Denisa Resiga sunt liderii Swift Cup, însă pot fi detronați cu ușurință de frații clujeni Mihnea cu Natalie Hanea – în cazul unei victorii pe teren propriu. Absența lui Eliott Delecour din etapa anterioară i-a permis lui Samuil Mircea să preia conducerea provizorie a Clio Rally5 Challenge, însă tânărul francez – fiul fostului vicecampion mondial François Delecour – poate reveni în fruntea ierarhiei cu o victorie clujeană.

La fel de disputată precum prima cupă mono marcă amintită este cea a modelelor 208 R2 (Cup), acolo unde odată cu revenirea la start a juniorului Sandrin, se deschide o triplă înfruntare între acesta, liderul provizoriu Vasile Ile și clujeanul Marius Sîncrăianu. La sezonul în care își sărbătorește „majoratul”, Cupa Dacia este cea mai „săracă” în numărul participanților, aducând la startul etapei clujene doar două echipaje.

Vezi cele 18 echipaje ce aleargă în cupele mono marcă

Lista de înscrieri pentru ediția din acest an a etapei clujene cuprinde și 11 echipaje în cadrul Campionatului Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice, printre participanți regăsindu-se atât sportivii din TOP3-ul absolut: Botond Balázs – lider, clujeanul Lőrincz Borbély – ocupantul poziție secunde, respectiv Andrei Agapian. Totodată, pe listă îl găsim și pe Gunther Graef, care revine la start după mai bine de 3 ani de absență, însă nu orișicum, ci alături de fiica sa Karina. Echipajele Trofeului Rally Start completează lista de înscrieri a Raliului Clujului Star Lubricants powered by PMA, prim-favoriți pentru victoria absolută fiind soții clujeni Flavius cu Andreea Stanciu.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mașină răsturnată pe marginea drumului, la Bunești

Publicat

Pompierii din Gherla au intervenit miercuri dimineață la un accident rutier petrecut în Bunești. O mașină a ajuns „cu roțile în sus” pe marginea drumului.

Un accident rutier s-a petrecut miercuri dimineață, în localitatea Bunești din județul Cluj. O mașină s-a răsturnat în șanțul de pe marginea drumului.

„Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Gherla au intervenit în această dimineață la un accident rutier petrecut pe raza localității Bunești.

La fața locului s-au deplasat o autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD, unde au găsit un autoturism răsturnat pe plafon în afara părții carosabile, fără ocupanți în acesta”, a transmis ISU Cluj.

Doi bărbați, consultați de medici

Doi bărbați, ocupanți ai autoturismului, au fost consultați de medici la fața locului.

„La fața locului au fost consultați doi bărbați, cu vârste cuprinse între 30 zi 50 de ani, în stare de conștiență și cooperanți”, a mai arătat ISU Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax