Connect with us
Advertisement

EVENIMENT

FOTO. INCENDIU izbucnit la o gospodărie din Dealu Mare, în Cluj. Cauza, un TRĂZNET. Au murit trei porci

Publicat


foc

Un incendiu a izbucnit în noaptea de 17 spre 18 iulie la o gospodărie din loc. Dealu Mare, com. Râșca, jud. Cluj, din cauza unui trăznet. Au fost salvate o vacă și 3 porci, alți trei murind în foc.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au desfășurat o intervenție de lungă durată noaptea trecută, pentru a stinge un incendiu care a distrus un adăpost de animale al unei gospodării.

foc

FOTO. INCENDIU izbucnit la o gospodărie din Dealu Mare, în Cluj. Cauza, un TRĂZNET. Au murit trei porci

Misiunea a avut loc în localitatea Dealu Mare, comuna Râșca, iar apelul de urgență a venit în jurul orei 01.50.Imediat s-au deplasat la fața locului două autospeciale de la Huedin, forțele fiind suplimentate cu un echipaj și de la Punctul de Lucru Florești.

Până la sosirea pompierilor, proprietarul a reușit să salveze o vacă. Ulterior, au fost salvați alți trei porci. Din nefericire, alți trei porci nu au putut fi salvați. Pe de altă parte, au fost distruse numeroase utilaje agricole depozitate în interior, precum și baloți de fân, ceea ce a îngreunat intervenția.

foc

Incendiul s-a manifestat generalizat pe o suprafață de aproximativ 300 de mp, existând posibilitatea să se extindă și la casă. Din fericire, pompierii au reușit protejarea acesteia.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza trăsnetului. Forțele au încheiat intervenția în urmă cu aproximativ 30 de minute”, a transmis ISU Cluj.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Razie a Poliției Cluj la liniuțele de mașini din Lomb. Plin de bolizi. S-a lăsat cu amenzi

Publicat

razie mașini

În cursul nopții de joi, 29/30 august, Poliția Municipiului Cluj-Napoca a desfășurat o acțiune pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră, acțiunea fiind desfășurată, în intervalul orar 22:30 – 01:00, în zona C.R.E.I.C. din Lomb, ca urmare a sesizărilor privind poluarea fonică cu dispozitive de evacuare neomologate de către unele mașini.

La razie au participat implicat polițiști din cadrul Biroului Rutier Cluj-Napoca, Secția 7, Poliția Locală, precum și specialiști din cadrul Registrului Auto Român (RAR) Cluj.

razie

”S-a acționat, de asemenea, pentru prevenirea accidentelor rutiere și depistarea conducătorilor auto care adoptă un comportament agresiv în trafic.

Astfel, au fost legitimate aproximativ 70 de persoane, testați alcoolscopic 60 de conducători auto, iar pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 8 sancțiuni contravenționale.

Totodată, în in cazul a 7 autovehicule verificate, s-a dispus reținerea sau retragerea certificatelor de înmatriculare”, arată IPJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mașină cu roțile-n sus la Săcuieu. Un tânăr a fost preluat de ambulanță

Publicat

mașină

Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au intervenit vineri seara la un accident rutier petrecut pe raza localității Săcuieu unde o mașină a ajuns cu roțile-n sus.

”Odată ajunse la fața locului, echipajele noastre au găsit un autoturism răsturnat, însă din fericire nu au existat victime încarcerate.

Un bărbat de aproximativ 20 de ani, conștient și cooperant, a fost preluat de echipajul SAJ. La misiune a luat parte o autospecială cu modul de descarcerare”, au precizat pompierii de la ISU Cluj.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Alin Tișe, în cartea ”Poveste către tata”. Mandatul de președinte al ”U” Cluj și suporteri:Pentru ei iubirea față de ”U” e totul

Publicat

Tișe U

Vă prezentăm astăzi un nou fragment din cartea autobiografică a președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, ”Poveste către tata”, care urmează să fie lansată public , joi, 5 septembrie de la ora 17. În parcursul profesional al acestuia se regăsește și o perioadă aproape șase luni, între decembrie 2007 și mai 2008, în care a deținut funcția de președinte al clubului de fotbal ”Universitatea” Cluj, având mandatul de a găsi căile pentru privatizarea clubului.

O perioadă grea pentru echipa acelor vremuri, gestionată de nenumărate lipsuri, fără resurse și fără rezultate sportive. De ce s-a înhămat Alin Tișe la această aparentă luptă cu morile de vânt reiese din debutul capitolului dedicat acestei perioade, intitulat ”U Cluj, o parte din viața mea”

Mamă te iubesc, dar nu ca pe ”U”

”U Cluj, campioana unei mari iubiri! U Cluj, o stare de spirit! U Cluj, echipa Clujului! U Cluj, cea mai iubită din țară! U Cluj, în tot și în toate! Mamă te iubesc, dar nu ca pe ”U”!
Sunt doar câteva din gândurile și crezul celor care trăiesc pentru acesta echipă și pentru care întreaga lor viață este legată în diferite forme de aceasta.

Și aș putea continua, întrucât ”U” este un subiect care, atunci când crezi că l-ai terminat, abia atunci începe… Un subiect în care logica nu își are întotdeauna un rost.
De ce? Răspunsul este unul foarte simplu. Pentru că ce trăiesc acești oameni nu are legătură cu nimic concret și totuși e în toate. Se numește emoție!

Iubire și emoție

Nu are legătură nici cu performanța sau neperformanța. Nici cu managementul de un tip sau altul. Nici cu liga în care joacă, sau cu locul pe care îl ocupă în clasament. Nici cu faptul că nici un jucător nu este universitar, așa cum se revendică acesta echipă.
Nu contează nici dacă restul orașului dorește ceva, în timp ce ei își doresc altceva.

Uneori nu contează nici logica si nici echilibrul. Pentru cei implicați în acest fenomen și pentru cei care trăiesc acest fenomen în felul lor, trăirea lor se cheamă altfel.

Se cheamă Iubire! Se cheamă Emoție! Iubire de tot și de toate care se leagă de această echipă. Simțită și nu planificată! Simțire pe care o duci în suflet.

Și care nu caută logică, explicații și nici măcar soluții. Este ceea ce le hrănește sufletul celor implicați. Sentimentul suprem, care îi face pe acești oameni să existe într-un anume fel și care, indiferent câte nemulțumiri le-ar aduce viața, rămâne același. ”U”!

Iubirea față de ”U” e totul

Sentimentele acestor suporteri nu sunt neapărat despre fotbal, ci sunt despre echipa lor de suflet. Așa se explică, de fapt, conduita și comportamentul unora din oraș, care iubesc necondiționat acesta echipă.

Sufletul lor este acolo, peste tot, în orice victorie sau înfrângere. Emoția dată de acesta afecțiune necondiționată este cea care le hrănește sufletul, îi face să se simtă mai buni și le dă energia vieții. Pentru ei iubirea față de ”U” Cluj este totul! Este viața lor!…”.

Citește mai departe

EVENIMENT

Unanimitate în PNL Cluj pentru Nicolae Ciucă la prezidențiale

Publicat

PNL Ciucă

Biroul Politic Județean Cluj a votat, vineri, în unanimitate, susținerea lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale.

”Președintele Ciucă este liderul de care are nevoie România în acest moment. Nicolae Ciucă este cel mai bun candidat pe care îl are Romania, fără doar și poate.

Nicolae Ciucă are pregătirea și experiența necesară pentru a conduce țara noastră, este o persoană echilibrată, un creștin autentic și un patriot adevărat. Cu Nicolae Ciucă în fruntea României țară noastră va fi mai sigură și mai unită.

Ne aliniem în spatele candidatului PNL și îl vom susține în această bătălie electorală. Ne dorim o Românie stabilă, echilibrată, fără PSD la putere.

PNL este unit în jurul candidatului său, PNL Cluj oferă susținerea totală”, arată PNL Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax