Connect with us
Advertisement

CULTURA

FOTO. Evenimente de WEEKEND la Cluj-Napoca. Caniculă, teatru, concerte și FOTBAL

Publicat


canicula termometru pixabay

Foc și pară se anunță în acest weekend la Cluj-Napoca. De preferat ar fi să stați în casă la răcoare sau într-o piscină. Dar dacă, totuși, vă ard tălpile să ieșiți din casă, aveți o ofertă interesantă de petrecut timpul liber.

Vineri, 12 iulie, de la ora 19.30, sunteți așteptați la Cinema Dacia unde va avea loc reprezentația cu piesa „Micul Prinț”, un spectacol pentru oameni mari.

FOTO. Evenimente de WEEKEND la Cluj-Napoca. Caniculă, teatru, concerte și FOTBAL

„Ochii sunt orbi. Limpede nu vezi decât cu inima.”

„O montare minimalistă, pentru oameni mari, care aduce la suprafață profunzimile celui mai citit text din literatura universală, într-o atmosferă sinceră și intimă. Decorul, costumele, scenografia sunt construite de cei mai mari creatori ai lumii teatrului, pe numele lor: spectatorii.

Laboratorul de creație: imaginația.

Mijloace: cuvântul, muzica și fantezia.

Cadrul: scena.

3 actori cu 3 instrumente îi poartă pe privitorii pe toate planetele vizitate de Micul Prinț, într-o poveste emoționantă presărată cu personaje comice și situații inedite, toate acompaniate de muzică live”, anunță organizatorii.

micul print

Sirius Dim, live la Yolka

De la ora 20.00, la Yolka, în Pța Unirii, îi puteți vedea live pe cei de la  Sirius Dim.

„Pregătește-te pentru o noapte uimitoare de melodii pline de suflet și melodii captivante de chitară, în timp ce Sirius Dim urcă pe scenă cu unele dintre propriile sale lansări și, de asemenea, cover-uri ale celor mai emoționante melodii”, au transmis organizatorii.

sirius dim

Sâmbătă, 13 iulie, de la ora 19.00 are loc Ziua Nord la Cotton Club Cluj.
„Prin acest eveniment ne dorim să conectăm oamenii cu natura din jurul nostru. Am ales trei locații cool pentru a prezenta cât mai complex și urban relația om-natură și unde ne situăm noi ca cetățeni responsabili în raport cu animalele sălbatice.

Vom îmbina cafeaua de specialitate cu arta vizuală pentru a prezenta cât de frumoasă este biodiversitatea, indiferent dacă e vorba de specii de plante sau animale.

Pentru cei interesați în a face un pas în plus pentru conservarea biodiversității, am pregătit o serie de discuții ținute de specialiști în domeniul animalelor sălbatice, care să accentueze rolul pe care noi, oamenii, îl avem în a susține fauna și flora din jurul nostru.

Vom încheia Ziua Nord cu muzică live și after-party, pentru a crea o asociere pozitivă între oameni, natură, cultură și modern”, spun organizatorii.

ziua nord

Dumnică, 14 iulie, e marea finală EURO 2024, între Spania și Anglia, așa  că  orice altceva pălește în fața ei.

euro 2024

Sursa/ Foto: Zile și Nopți

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Dezbatere în Marea Britanie. Copiii sub 11 ani să nu aibă smartphone. Pe când și în România?

Publicat

smartphone

Părinţii nu ar trebui să le cumpere smartphone-uri copiilor sub 11 ani, avertizează unul dintre cei mai importanţi operatori de telefonie mobilă din Marea Britanie, EE, într-un ghid publicat duminică, menit să „protejeze copiii în lumea digitală”, conform AFP, citată de Agerpres.

Aproape un sfert dintre copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 7 ani au un smartphone în Marea Britanie, conform unui studiu realizat de autoritatea de reglementare a mass-media OFCOM, publicat în aprilie.

Potrivit EE, o filială a grupului britanic de telefonie BT, copiii cu vârsta sub 11 ani nu ar trebui să aibă telefoane care să le ofere acces la internet şi la reţelele sociale, ci mai degrabă „dispozitive cu capacitate limitată” cu care să poată doar să trimită mesaje text şi să efectueze apeluri.

Tinerii sub 13 ani ar trebui să aibă acces restricţionat la reţelele sociale, potrivit EE. Părinţii lor ar trebui să instaleze controale pentru a monitoriza timpul petrecut în faţa ecranului, utilizarea aplicaţiilor şi pentru a stabili limite de timp pentru anumite aplicaţii.

Control parental, până la 16 ani

Controlul parental ar trebui activat până la vârsta de 16 ani, potrivit operatorului. Acest lucru ar face posibilă gestionarea accesului la site-uri, conţinuturi şi platforme inadecvate.

Aceste recomandări urmăresc să „protejeze copiii în lumea digitală”, a precizat EE, care nu va limita totuşi vânzările de smartphone-uri în funcţie de vârsta utilizatorilor.

Compania vrea să ajute părinţii „să facă cele mai bune alegeri pentru copiii lor”, a declarat Mat Sears, directorul de afaceri generale al EE.

Există o dezbatere aprinsă în Marea Britanie cu privire la modul de reglementare a accesului copiilor şi adolescenţilor la tehnologie şi smartphone-uri.

În mai, parlamentarii din comisia pentru educaţie a Camerei Comunelor au declarat că guvernul ar trebui să ia în considerare o interdicţie totală a smartphone-urilor pentru tinerii sub 16 ani.

Dar prim-ministrul Keir Starmer, el însuşi tatăl a doi adolescenţi, a exclus în iulie interzicerea telefoanelor pentru copiii sub 16 ani. „Nu cred că este o idee bună”, a spus el, sugerând în schimb că ar trebui puse în aplicare „protecţii mai bune”

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Grav incendiu de casă în Baciu. A ars ca o torță. Focul, stins după 3 ore

Publicat

baciu

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în cursul nopții trecute pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă de locuit de pe strada Magnoliei din Baciu.
La fața locului au acționat cinci autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autoscară pentru intervenții și salvări de la înălțimi și un echipaj SMURD.

În momentul sosirii echipajelor operative mansarda și etajul casei de locuit, cu o suprafață de aproximativ 100mp, garajul alipit casei și acoperișul unei anexe erau cuprinse în totalitate de flăcări.


Un bărbat, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a solicitat consult medical la locul incendiului, după ce a suferit un traumatism la un picior. Acesta a primit asistență medicală de urgență de la echipajul SMURD, iar ulterior a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Conform primei evaluări acesta era conștient și cooperant.
Operațiunile de stingere a incendiului au durat aproximativ 3 ore, fiind împiedicată propagarea incendiului mai departe de limitele în care a fost găsit. O autospecială pentru stingerea incendiilor a rămas în supravegherea zonei până dimineață.
Cauza incendiului este în curs de cercetare.

Citește mai departe

EVENIMENT

Azi e Ziua Internațională a Câinelui. Aniversare 20 de ani. Puneți poze cu animăluțul favorit

Publicat

ziua câinelui

Luni este Ziua Internaţională a Câinelui, care a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2004, în urmă cu 20 de ani, la inițiativa americancei Colleen Paige, o susţinătoare a bunăstării animalelor şi expertă în stilul de viaţă al animalelor de companie.

În această zi se celebrează toate rasele şi varietăţile de câini pentru a contribui la creşterea numărului de câini salvaţi în fiecare an.

Este o zi specială în care proprietarii își răsfață animăluțul din familie, tratându-l cu bunătăți, iar unii pregătesc chiar tort și lumânări.

Cluj24 vă invită să postați pe pagina de Facebook la acest articol poze cu cățelul dvs, chiar dacă nu îi organizați ceva special.

Citește mai departe

POLITICA

George Simion, anunțul momentului din Mexic: Mă lupt cu Ciolacu în turul 2. E nevoie de o alianță a tuturor forțelor suveraniste

Publicat

George Simion

George Simion, președintele AUR, a participat în acest sfârșit de săptămână în Mexic la Conservative Political Action Conference (CPAC). În cadrul discursului pe care l-a susținut, liderul AUR a făcut un anunț important pentru lupta prezidențială din România.

„Anul acesta, avem alegeri parlamentare și prezidențiale. Voi fi în turul doi al alegerilor prezidențiale, unde cel mai probabil mă voi confrunta cu candidatul socialist. În fața voastră este viitorul președinte al României!”, a transmis George Simion conservatorilor prezenți la CPAC Mexic.

Președintele AUR a făcut apel la o alianță a tuturor forțelor conservatoare și suveraniste de pretutindeni pentru a ne apăra valorile tradiționale, libertățile fundamentale, viața, familia și credința noastră în Dumnezeu.

Să fim luptători

„În fața atacurilor politice din partea stângii și a neo-marxiştilor, trebuie să fim puternici. Suntem singurii care putem apăra ceea ce este cel mai de preț pentru noi: Dumnezeu, națiunea, familia și libertatea.

(…) Un politician care își trădează poporul de dragul unor privilegii este o marionetă de pe urma căreia nu va rămâne decât o jalnică amintire.

În schimb, un om politic care se sacrifică pentru binele țării va fi o efigie căreia semenii îi vor păstra o memorie vie. Să fim luptători, nu marionete! Să construim acea lume a statelor suverane și libere la care am visat!”, a spus liderul AUR.

Anul schimbării

George Simion a caracterizat anul electoral 2024 ca fiind anul schimbării, anul în care „forțele politice conservatoare au șansa de a opri avântul politicilor anormale promovate de partidele de stânga și socialiste”.

„În Statele Unite, Donald Trump duce o bătălie crucială, una pe care știm că o va câștiga, influențând astfel politica mondială în bine. El va îndrepta, sperăm, erorile din ultimii ani și va aduce din nou speranță celor care cred în libertate, națiune și Dumnezeu”, a spus președintele AUR.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax