Connect with us

ACTUALITATE

FOTO. Dormitorul Robertei e 2 în 1: MUZEU de artă și FLORĂRIE: „Din prima bursă mi-am luat un set de acuarele”

Publicat


279160767 391518942860739 6739112779290326867 n

Andreea Roberta Cucu este studentă în anul 6 la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Cluj-Napoca. A venit din Focșani pentru a-și urma pasiunea din școala generală, desenul. Inițial, schița în creion diferite anime-uri și portrete, fiind sigură că în România este imposibil să trăiască din artă. Cu timpul, și-a schimbat părerea. Lucrările sale au început să atragă atenția câtorva clujeni care au și plasat comenzi. Din dragostea pentru pictură și plante a rezultat nu doar o pagină de artă pe internet, ci și un mic muzeu combinat cu o florărie: dormitorul sau atelierul de creație. Dar toată povestea a început de la bunica ei.

„A fost profesoară de biologie și, cumva, mi-a transmis această pasiune pentru plante. În pandemie m-am mutat într-un apartament și, având atât de mult spațiu, am continuat să îmi cumpăr plante, iar într-o zi, neștiind ce să mai pictez, am decis să le pictez pe ele”, relatează Roberta pentru Cluj24.

Dacă ar fi întrebat-o cineva la începutul anului ce își dorește în 2022, ar fi spus că i-ar plăcea să simtă că eforturile ei în materie de pictură sunt apreciate și de alți oameni, nu doar de prieteni și familie. Visul a început să devină realitate când a creat conturile de Facebook și Instagram numite „Pagina cu acuarele”, la sugestiile iubitului și fratelui ei.

„Am decis să îmi expun desenele și să observ cât de mult evoluează abilitățile mele după fiecare desen realizat. Nu mă gândeam că în câteva luni o să ajung să vând primele mele tablouri.

Inițial, am vrut doar să văd dacă mai sunt și alți oameni care le apreciază”, spune fata.

Până acum a vândut aproximativ 8 tablouri și 10 semne de carte. Pe cele din urmă le personalizează întrucât cititul este o altă dragoste de-a ei.

„Îmi place să citesc ficțiune și cărți despre arhitectură, dar datorită profesorului meu de istorie din clasa a XII-a, am ajuns să iubesc și istoria. După ce termin o carte, aceea devine preferata mea și așa mai departe”, punctează studenta.

S-a promovat pe mai multe grupuri de plante din Cluj și doar de acolo a primit comenzi, dar și-ar dori să abordeze și alte subiecte fiindcă preia orice fel de comenzi, nu doar cu flori.

Provocările unui pictor: „Refac totul de la zero”

A cunoscut diverși clienți, dintre care câțiva au avut cerințe mai complicate. Primul și-a dorit niște semne de carte speciale cu Harry Potter care au pus-o în dificultate, dar a reușit să ducă munca la bun sfârșit deoarece a avut libertatea de a se ocupa de design, iar clientul a fost încântat de rezultat.

În urmă cu câteva săptămâni, însă, un client a cerut o pictură cu o plantă numită Anthurium warocqueanum.

„Nu i-a plăcut rezultatul și acum trebuie să refac totul de la zero. Nu este foarte greu de realizat, dar persoana respectivă a dorit să fie cât mai aproape de realitate”, susține studenta.

Din acest motiv, e nevoită să înceapă un proiect nou. În astfel de situații, încearcă să ofere desenul inițial altcuiva sau îl păstrează ea.

Dormitorul, un mini muzeu de artă cuplat cu o florărie

Obișnuia să aibă un portofoliu, dar acum preferă să își expună desenele în cameră pentru a-și urmări evoluția.

Prin lucrările sale încearcă să redea ideea de „calm, liniște, pasiune”, iar așezate în dormitor, lasă impresia unui muzeu mic de artă în care vizitatorii pășesc și simt mirosul viu al plantelor din fiecare colț al camerei.

Pictura, un refugiu emoțional: „Din prima bursă mi-am luat un set de acuarele”

Planta ei preferată este Monstera și crede că acest lucru se observă și din desenele sale. Prima dată când a luat pensula în mână a fost în clasa a opta.

„Nu mai știu exact de ce am început, dar pur și simplu am făcut-o”, explică Roberta.

În liceu, desenul era materia sa favorită, deși arta era doar un hobby. Câteva dintre desenele sale au ajuns în revista liceului, fiind coordonată de o profesoară care a crezut în ea.

„Am avut norocul să am o profesoară foarte pasionată de ceea ce face, în acest fel motivându-ne și pe noi să creăm lucruri”, adaugă fata.

Drept urmare, spre finalul clasei a X-a, a decis să nu mai fie indiferentă, așa că a început pregătirea pentru arhitectură în orașul natal, apoi în București.

Ajunsă la facultate, desena doar pentru proiectele de arhitectură, dar pasiunea sa a prins din nou viață când o colegă mai mare i-a împrumutat acuarelele.

„Mi-a dat primele sfaturi legat de cum să le folosesc si m-a lăsat să pictez cu acuarelele ei o perioadă, să văd dacă îmi plac. A fost dragoste la prima vedere!

Și acum țin minte că din prima bursă mi-am luat un set de acuarele rusești într-o cutie de lemn. Erau superbe”, continuă tânăra.

Anii au trecut și timpul său liber devenea din ce în ce mai limitat, ca urmare a proiectelor de la facultate. În schimb, în pandemie a decis să picteze iar pentru a se relaxa.

„Era mereu un refugiu emoțional, pictam pentru că voiam să mă ascund de lumea reală și să nu mai fiu stresată”, precizează Roberta.

Meseria de artist poate fi de viitor: „Nu trebuie să ajungi să ai picturi în muzeu ca să poți trăi din artă”

Și-a reluat vechea pasiune acum un an. Pictează diverse lucruri, dar subiectele principale sunt plantele și obiectele arhitecturale.

Când era mai mică a evitat să meargă la un liceu de arte, crezând că nu e de viitor, dar a căpătat o altă viziune de-a lungul timpului.

„Nu trebuie să ajungi să ai picturi în muzeu ca să poți trăi din artă. Am întâlnit și alți artiști care fac același lucru ca mine și care mi-au deschis puțin ochii”, precizează studenta.

Din România, Raluca Județ este preferata ei, iar din afară, Alex Hillkurtz. Amândoi pictează în acuarele și au subiecte predominant arhitecturale. Cristina Cilloniz are drept subiecte doar plante și o inspiră în acest sens.

Mutatul la Cluj, o experiență minunată: „Ai mai multe șanse să te dezvolți”

A ales să urmeze arhitectura pentru că, în opinia ei, are câte puțin din fiecare. Liceul l-a făcut la un profil uman, mai exact filologie, la Colegiul Național Unirea din Focșani.

„Am avut multe tangențe și cu Bucureștiul deoarece în clasa a XI-a și a XII-a acolo am făcut pregătirea, dar nu era pentru mine. Era prea gălăgios”, spune Roberta.

Primul an de facultate l-a făcut la Iași, apoi s-a transferat la Cluj, unde a vrut de la bun început.

„Orașul este superb, la fel și oamenii. Mi se pare mai liniștit față de alte orașe.

Având în vedere că m-am născut într-un oraș destul de mic, mutatul la Cluj pentru mine a fost o experiență minunată. Mi se pare că aici ai mai multe șanse să te dezvolți din punct de vedere profesional”, completează ea.

Arhitectura ca stil de viață

Și întocmai asta își dorește. În prezent, se concentrează pe arhitectură pentru a căpăta dreptul de semnătură, dar continuă să picteze, în paralel.

Roberta explorează desene de mai multe feluri, de la cele tehnice la cele artistice și de la cele manuale la cele digitale.

„Arhitectura este mai tehnică, dar pentru proiecte reușite îți trebuie imaginație și pasiune. Din anul 2, toate proiectele au fost făcute pe calculator și, automat, desenul de mână a devenit doar ceva <<extra>> pe care îl făceai doar dacă îți doreai.

Mereu îmi fac schițe înainte de un proiect și desenez de mână diverse scheme funcționale. Dar nu se compară cu ce fac eu pe lângă”, explică tânăra.

Potrivit spuselor sale, în spatele temelor sunt foarte multe nopți nedormite și frustrări.

Santa Maria del Fiore din Florența și James Simon Gallery de David Chipperfield din Berlin sunt două dintre cele mai deosebite piese arhitecturale, în concepția sa.

„Cred ca modul cum se integrează în context, deși este foarte impunătoare, completează perfect silueta orașului”, punctează studenta, referitor la prima clădire.

Astfel, arhitectura nu este doar o facultate, ci și un stil de viață pentru Roberta, o tânără care descoperă și redescoperă arta în diferite momente cheie ale vieții sale, studiile superioare fiind doar partea brută din dragostea sa pentru artă, design și natură.

Roberta poate fi susținută cu un like și un follow pe pagina Facebook, respectiv pe cea de Instagram, de unde se pot plasa și comenzi.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Clujean prins mangă la volan prin Bistriţa-Năsăud

Publicat

De

drugtest alcooltest (4)

Un clujean de 41 de ani a fost prins de poliţiştii din Bistriţa-Năsăud în timp ce conducea cu o alcoolemie de 1,07.

„La data de 26 februarie a.c., poliţiştii din Beclean care desfăşurau activităţi de monitorizare şi control trafic au depistat şi oprit pentru verificări un autoturism care se deplasa pe Drumul Naţional 17D, prin localitatea Piatra.

La volan a fost identificat un bărbat de 41 de ani din Cluj-Napoca care se afla sub influenţa  băuturilor  alcoolice. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital pentru a-i fi prelevate probe biologice în vederea determinării alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările în cauză vor fi continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Bărbat bănuit de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, depistat de poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud

La data de 26 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Rebra – Secţia 6 Poliţie Rurală Năsăud, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere a traficului rutier pe raza localităţii, au oprit în trafic pentru control un autoturism care circula pe Drumul Judeţean 172 B.

La volan au identificat un tânăr de 20 de ani din Parva, iar în urma testării cu aparatul din dotare, au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive. Menţionăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana în cauză fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”, informează IPJ Bistriţa-Năsăud.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Oțelul Galați – CFR Cluj, 2-2. Clujenii se întorc doar cu un punct din deplasarea de la Galați

Publicat

De

Oțelul Galați și CFR Cluj s-au întâlnit astăzi, 27 februarie, pe Stadionul Oțelul din Galați în etapa cu numărul douăzeci și opt din Superliga României. CFR Cluj se întoarce cu un punct de la Galați și riscă să se depărteze cu 12 puncte de liderul FCSB.

 

Echipele de start

 

Oțelul Galați: Pap – Adăscăliței, Yabre, Ghiocel, Zhelev – Cisotti, Zivulic, Lameira – Frederic, Pop, Bodișteanu

REZERVE: Stoian – Bordun, Cirjan, Farcaș, Gaitan, Jardan, Malle, Panait, Rusevic, Tanasa, Teles

ANTRENOR: Dorinel Munteanu

CFR Cluj: Sava – Mogoș, Boben, Ajeti, Camora – Muhar, Keita, Avounou – Deac, Michael, Otele

REZERVE: Hindrich – Abeid, Aussi, Birligea, Fica, Ilie, Lucaci, Manea, Serebe, Tachtsidis

ANTRENOR: Adrian Mutu

ARBITRU: Andrei Chivulete

 

CFR Cluj egal dramatic în deplasare la Galați, două penalty-uri în ultimele minute de joc

 

În partida de la Galați ambele echipe au început ezitant, dar inițiativa a venit în cele din urmă de la Oțelul care în minutul 19 are șansa de a trage spre poarta apărată de Sava din 3 metri, dar portarul clujean intervine salvator.

Doar două minute mai târziu gălățenii beneficiază de o lovitură liberă pe care o execută căpitanul Cisotti care trimite o centrare perfectă pentru Alexandru Pop, acesta din urmă trimite cu capul spre poarta apărată de Sava, dar portarul vișiniilor are o nouă intervenție salvatoare.

Prima ocazie a CFR-ului vine în minutul 31 când Mario Camora a trimis un șut puternic din marginea careului, dar fără a prinde spațiul porții și scorul rămâne 0 la 0.

Deschidere scorului vine în minutul 36 când Oțelul Galați a beneficiat de o lovitură liberă dintr-o poziție complicată, dar atacantul echipei, Alexandru Pop a executat exemplar cu un șut la colțul lung, iar portarul Sava nu a avut drept de apel și scorul devine 1 la 0 în favoarea gălățenilor.

În minutul 45, înainte de pauză, CFR Cluj beneficiază de un corner executat perfect de Ciprian Deac până la mijlocașul Keita, dar balonul a fost respins de pe linia porții de un fundaș al gălățenilor, iar Otele îndeplinește o simplă formalitate împingând balonul în poartă și stabilește scorul primei reprize 1 la 1.

Repriza secundă începe cu ambele echipe abordând un joc mai agresiv, având loc numeroase faulturi, dar prima ocazie a reprizei secunde vine în minutul 58 când Pop trimite cu șiretul puțin pe lângă poarta clujenilor după o centrare foarte bună a lui Frederic.

Clujenii răspund prin același Otele, jucătorul care a adus egalarea face o fază pe cont propriu și trage la colțul lung, dar mingea ocolește puțin poarta apărată de Eduard Pap.

În minutul 79 CFR construiește un atac pozițional care se încheie cu centrarea foarte bună a lui Abeid, care a intrat în locul căpitanului Mario Camora și finalizarea cu latul a lui Birligea, dar balonul se duce putin peste poarta apărată de Eduard Pap.

În minutul 83 Birligea pornește în cursă și este faultat în careu, iar după 5 minute în care faza a fost analizată la VAR s-a declarat penalty pe care îl execută Panagiotis Tachtsidis și își duce echipa în avantaj, scorul devenind 1-2 în favoarea clujenilor.

În minutul 90+3 Tănase a primit pasă în careu și mijlocașul clujean Karlo Muhar îl faultează urmând ca arbitrul Andrei Chivulete să dicteze lovitură de la 11 metri pe care căpitanul Juri Cisotti o transformă fără probleme și stabilește scorul final 2-2.

 

Cosmin Olaru

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum va fi VREMEA în următoarele patru săptămâni. Căldură, ploi și apoi ninsori

Publicat

În următoarea perioadă, vremea va continua să fie mai caldă decât de obicei. La finalul lunii februarie vor fi maxime de peste 20 de grade, în vestul țării, iar ploile vor fi puține.

Primele zile din luna martie vor aduce și ele temperaturi peste 15 grade Celsius.

Se mai răcorește după 5 martie, iar de la jumătatea lunii vor fi din nou minime negative și la altitudini mai mici.

Cum va fi VREMEA în următoarele patru săptămâni. Căldură, ploi și apoi ninsori

După 12 martie, vor fi perioade cu ploi sau chiar ninsori în Transilvania și estul țării.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni, până în 25 martie.

Vremea / prognoza meteo săptămâna 26 februarie – 3 martie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptâmână, pe întreg teritoriul României. O abatere termică pozitivă mai accentuată va fi în regiunile vestice.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar la nivelul întregii țări.

Vremea / prognoza meteo săptămâna 4-10 martie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali.

Vremea / prognoza meteo săptămâna 11-17 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Vremea / prognoza meteo săptămâna 18-25 martie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României

În regiunile sud-estice, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal.

În rest, cantitățile de precipitații vor putea avea o tendință ușor excedentară.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Ioan Bolovan: Au trecut deja două ierni de umilinţe pentru Şcoala Ardeleană

Publicat

De

Profesorul Ioan Bolovan, director al Institutului de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române deplânge din nou soarta grupului statuar Şcoala Ardeleană, al cărui soclu nu a fost refăcut în forma sa iniţială de către firma care a modernizat strada Kogălniceanu.

vezi şi:

Istoric clujean: Monumentul ”Școala Ardeleană”, batjocura firmei de arhitectură care ”modernizează” str. Kogălniceanu

„„A mai trecut o iarnă grea/Nu e nimic vom aștepta/Căci vine vara/SOCLUL după ea”. Mai aștept și mai sper. Au trecut deja două ierni de umilințe pentru Școala Ardeleană. Și nu numai, fiindcă ei reprezintă NAȚIUNEA ROMÂNĂ umilită și îngenuncheată…”, transmite Ioan Bolovan, istoric, care a publicat peste 70 cărţi și volume, peste 250 de studii şi articole în reviste de specialitate şi volume colective din ţară şi circa 150 de recenzii. De asemenea, a participat cu comunicări la circa 100 de sesiuni ştiinţifice cu participare naţională şi internaţională.

vezi şi:

FII COOLT. Cu Ioan Bolovan despre Blaga, Costa Gavras, Tache, Ianke și Cadîr şi muzică diversă

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax