Connect with us

EVENIMENT

FOTO UPDATE/ Container căzut aproape de calea ferată la Negreni, a lovit un tren personal

Publicat


Un incident feroviar a avut loc în apropiere de localitatea Negreni, după ce un container s-a desprins de pe un TIR și a ajuns în zona căii ferate.

Pompierii ISU Cluj au transmis că un tren personal care circula în acel moment în zonă a acroșat container respectiv.


”În acest moment se deplasează către locul incidentului o autospecială și un echipaj SMURD. Din primele informații nu sunt anunțate persoane rănite”, au spus cei de la ISU Cluj.

UPDATE

Polițiștii clujeni au anunțat că un tren care circula pe ruta Oradea – Cluj a fost avariat de un container cazut de pe un ansamblu de vehicule care se deplasa pe DN1.

În urma evenimentulul nu au rezultat victime. În tren se aflau 8 pasageri

Traficul feroviar este momentan blocat pe ambele linii feroviare și pe una dintre benzile de circulație pentru degajarea containerului.

 

UPDATE 2

Traficul feroviar a fost reluat marți seara iar trenul, care aparține unei companii private, a pornit spre Cluj-Napoca. Un cititor ne-a semnalat că trenul circulă cu unele uși rupte și geamuri sparte, așa cum a rezultat în urma coliziunii cu containerul.

A.P.

Sursa foto: Info Trafic Cluj

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EDUCATIE

Elevii care nu au domiciliul în Cluj-Napoca nu vor mai avea gratuitate pe vehiculele CTP

Publicat

Elevii care au domiciliul într-o comună limitrofă municipiului Cluj-Napoca nu vor mai avea gratuitate pe mijloacele de transport în comun. Această măsură a fost stabilită prin hotărâre de guvern și se referă la elevii de până în clasa a VIII-a care au școală în comuna unde locuiesc.

Ce spune Compania de Transport Public Cluj-Napoca

„Dacă este dintr-una din localitățile limitrofe în care există școală similară, de exemplu clasele I-VIII, nu poate beneficia de gratuitate pe transportul public decât în localitatea unde are domiciliul. Aceasta este urmare a hotârii de guvern 435 din iunie 2020. Această hotărâre spune așa: copiii din Cluj-Napoca beneficiază de gratuitate, este hotărâre de consiliu, au carduri. Copiii care sunt din alte localități și au o școală similară în localitatea de domiciliu nu beneficiază de gratuitate pe transportul în comun din Cluj-Napoca, decât într-o situație specială. De exemplu, dacă nu este școală pentru un anumit nivel de studiu, în localitatea, atunci ei beneficiază de gratuitate”, declară Liviu Neag.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Alocațiile copiilor, dezbătute azi în ședința Curții Constituționale a României

Publicat

Curtea Constituțională a României (CCR) va discuta și decide azi sesizarea pe care Guvernul a făcut-o cu privire la alocațiile copiilor. În cazul în care se va admite sesizarea de către CCR, alocațiile cresc cu 20%, iar dacă se respinge trebuie mărite cu 100%.

În calitate de for decizional, Camera Deputaților a respins în 19 august Ordonanţa guvernului 123/2020, care are scopul majorării graduale a cuantumului alocaţiei pentru copii.

Cum va avea loc majorarea?

„Majorarea cu câte 20% din diferenţa dintre cuantumul prevăzut de Legea nr. 14/2020 şi cuantumul acordat în iulie 2020, respectiv dintre 300 lei şi 156 lei pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani şi dintre 600 de lei şi 311 lei pentru copiii cu handicap cu vârsta între 2 şi 18 ani, precum şi pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani; majorarea se aplică începând cu drepturile lunii august 2020, iar pentru perioada 2021 – 2022 de două ori pe an, de la 1 ianuarie şi de la 1 iulie a fiecărui an; din 2023 se propune continuarea procesului de majorare a cuantumului alocaţiei cu rata medie a inflaţiei anuale”.

PSD și alți câțiva au votat dublarea alocațiilor în acest an, după ce acestea fuseseră deja dublate anul trecut printr-o lege inițiată de PNL. Guvernul a anunțat că nu dispune de fondurile bugetare necesare acestei dublări (estimat la circa 7,5 miliarde de lei pentru un an) și a decis creșterea cu 20% într-o primă etapă.

Karla Fanea

Citește mai departe

EVENIMENT

Oraș cu mașini ecologice – viziunea candidatului PMP la Primăria Cluj-Napoca (PE)

Publicat

De

Înlocuirea treptată, într-o măsură cât mai mare, a maşinilor poluante, cu maşini ecologice în Cluj-Napoca reprezintă unul dintre obiectivele clare ale candidatului PMP la Primăria Cluj-Napoca, Fiţiu Avram.

Acesta doreşte să facă din localitatea noastră un oraş ecologic, iar pentru a reduce poluarea existentă în prezent aici, este necesară reorientarea înspre vehicule mai puţin poluante.

Maşinile ecologice și cele hibrid sunt o soluție de viitor, consideră candidatul PMP, Fiţiu Avram, dacă ne dorim să trecem de la oraşul gri, aglomerat şi intens poluat pe care îl avem acum, la un oraş verde, care să ne ofere un habitat sănătos şi proapăt de viaţă, în care să ne ducem existenţa de zi cu zi.

Mașini ecologice până în 2024

Fiind conferenţiar la USAMV şi expert în ecologie, candidatul PMP, Fiţiu Avram crede că are competenţele şi cunoştinţele necesare pentru a implementa schimbările propuse, şi pentru a face oraşul să renască sub o altă abordare.

Proiectul de faţă este unul dintre cele 100 de proiecte ecologice din portofoliul său de candidatură pentru funcția de primar al oraşului. Unul dintre obiectivele pe care şi le propune candidatul PMP în direcția implementării acestei propuneri, şi anume a introducerea maşinilor ecologice în Cluj-Napoca, este popularea pieţei publice de maşini a oraşului cu autovehicule ecologice până în 2024.

Clujul, în primele 100 de orașe ecologice europene

Un alt obiectiv al acestui proiect este acela de a ajunge la un procent de 10% mașini ecologice sau hibrid din totalul vehiculelor care fac parte din parcul de maşini private.

Candidatul PMP, Fiţiu Avram își dorește să ducă municipiul Cluj-Napoca în clasamentul primelor 100 de oraşe ecologice din Europa, punând în practică măsurile propuse. Acesta crede că aplicarea unui astfel de proiect nu numai că ar schimba radical faţa oraşului şi ar îmbunătăţi mediul de trai al cetăţenilor, reducând poluarea, dar ar creşte şansele ca acesta să se califice pentru titlul de „capitală europeană verde” pe viitor.

 

Citește mai departe

EDUCATIE

Patru elevi de la Colegiul ”George Coșbuc” infectați cu COVID. Școala ar putea intra în scenariul roșu

Publicat

De

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, a anunțat că la Colegiul ”George Coșbuc” există 4 cazuri de elevi pozitivi, 3 dintr-o clasă și 1 din altă clasă.

”Se va lua măsura suspendării activității celor 2 clase pentru 14 zile, urmând că dacă situația cazurilor pozitive va evolua negativ să luăm decizia de a trece la scenariul 3 pentru întreaga unitate de învățământ. Vineri, luni și marți unitatea de învățământ va desfășura doar cursuri online”, a spus Abrudean.

Acesta a menționat că decizia sau recomandarea de a trimite toți copiii acasă, daca a existat, s a luat fără avizul organismelor abilitate în acest sens.

”Am solicitat deja ISJ Cluj o anchetă în acest sens și luarea de măsuri disciplinare. Nu e acceptabil că în astfel de situații să se ia masuri in nume personal, fără a se respecta prevederile legale în vigoare”, a mai spus prefectul.

Decizia închiderii scolii se poate lua la apariția a 3 cazuri în clase diferite, ținând cont de mai multi factori de risc pe care îi analizează ISJ și DSP.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate