Connect with us

EVENIMENT

FOTO. Clujenii, așteptați în VACANȚĂ în Zakynthos

Publicat


zakynthos

Insula Zakynthos – situata in Marea Ionica este o emblema a Greciei. Considerata un paradis turistic pentru plajele sale fabuloase, peisaje spectaculoase – insula are multe de oferit pentru toate varstele si gusturile. Cunoscuta si sub numele de “Zante” de la capitala Zakynthos town ( Zante town) insula este foarte cunuscuta pentru rezervatia naturala maritima a broastelor testoase Caretta-Caretta care foloseste plajele sale naturale pentru perpetuarea speciei.

zakynthos

Ce vizităm:

Simbolul insulei este negresit Plaja Navaggio – declarata in 2018 cea mai frumoasa sim ai fotografiata plaja din lume aceasta se poate vizita doar de pe mare,  nu este accesibila de pe tarm (exista insa un punct de belvedere de unde se poate admira si fotografia). Contrastul intre apa ireal de albastra si albul imaculat al stancilor, dar si epava Panagiotis esuata aici din 1980 alactuiesc un peisaj unic.

zakynthos

FOTO. Clujenii, așteptați în VACANȚĂ în Zakynthos

Alt punct de atractie cunoscut este reprezentat de Blue Caves – un ansamblu de pesteri si formatiuni stancoase scaldate in apele marii.

Insula Cameo – „insula cearceafurilor“ – localizata in micul si pitorescul port Agios Sostis este accesibila printr-un pod de lemn, dispune de un restaurant cu terasa si o mica plaja cu nisip si pietricele. Accesul pe insula este contra-cost – 5 eur/persoana.

zakynthos

Pesterile Keri – se pot admira de pe mare in timpul plimbarilor cu barca. Practic sunt niste formatiuni calcaroase, caudate ce ies din marea albastra.

Capitala – Zante Town – un orasel cu multe influente venetiene, cochet, cu taverne, stradute inguste cu magazine ce dispune si de un frumos port. Orasul a fost refacut aproape integral in urma devastatorului cutremur din 1953 si adaposteste Biserica si Moastele Sf Dionisie pe care localnicii il sarbatoresc cu mare fast pe 24 August. Biserica a fost construita in 1948 si a rezistat cutremurului devastator. In piata Solomos se afla si Biserica Sf Nicolae  – o cladire in stil venetian care de asemenea a rezistat cutremurului.

zakynthos

Cele mai cunoscute si mai populare plaje sunt: Laganas (animate cu infrastructura bine pusa la punct), Banana Beach si Gerakas (in zona Vassilikos ), Alykanas , Kalamaki.

zakynthos

zakynthos

zakynthos

zakynthos

DERTOUR recomanda:  Complexul Arion din Statiunea Vassilikos

Complexul este alcatuit din : Arion Resort 4* situat la aproximativ 200 m de plaja, Arion Green Riviera 4* – langa plaja, Aspro Krino Dunes 4* – un hotel adults only abia deschis anul acesta la sfarsitul lunii mai, Aquarius 4*. Fiecare Hotel dispune de restaurant propriu, piscina exterioara. In comun au zona de plaja privata cu sezlonguri si umbrele pentru turistii sai.

Vassilikos Bay este cunoscut pentru plaja decorata Blue Flag datorita calitatii apei si a nisipului.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

E.ON a sprijinit cu 1,8 milioane de euro proiecte pentru SIGURANȚĂ, educație și protejarea mediului

Publicat

eon

Grupul E.ON România a sprijinit, anul trecut, cu circa 1,8 milioane de euro proiecte dedicate comunității, ridicând la aproape 20 milioane de euro valoarea totală a sumelor investite în astfel de inițiative în ultimii ani, potrivit Raportului de Sustenabilitate al E.ON pentru anul 2023, publicat recent.

·         70.000 de copii și adulți au fost beneficiarii direcți ai proiectelor E.ON și Delgaz Grid;

·         În 2023 s-a stabilit un record: 6.100 de ore de voluntariat dedicate comunității de către angajații companiei, de aproape șase ori mai mult decât în anul 2022;

·         Anual, peste 5 milioane de români sunt informați pe teme de siguranță, prin intermediul acțiunilor și campaniilor comune desfășurate de E.ON România, I.G.S.U. și D.S.U.;

E.ON a sprijinit cu 1,8 milioane de euro proiecte pentru SIGURANȚĂ, educație și protejarea mediului

Domeniile principale de implicare în comunitate au vizat îmbunătățirea culturii siguranței și pregătirea generațiilor viitoare, prin încurajarea inovației și susținerea de lecții, activități și concursuri școlare. Schimbările climatice și protecția mediului, prin proiecte şi campanii dedicate eficienței energetice, au fost de asemenea domenii prioritare în anul 2023.

Cele peste 6.000 de ore de voluntariat reprezintă o cifră record, fiind de aproape șase ori mai multe decât în 2022, datorită acțiunilor la care au participat 1.450 de voluntari, aproape un sfert din angajații Grupului E.ON România. Proiectele proprii au avut 70.000 de beneficiari direcți.

Campania #FacemBine a însemnat organizarea a zeci de acțiuni de voluntariat, pornind de la nevoile micro cu care se confruntă comunități mici, vulnerabile, identificate cu sprijinul asociațiilor și ONG-urilor de la nivel local.  Peste 560 de colegi au participat la acțiuni de voluntariat, iar rezultatele au fost pe măsura implicării lor: cinci spații de joacă amenajate în curțile școlilor și grădinițelor și un spațiu de joacă pentru animale părăsite, 2.500 de copaci plantați, 1.000 de porții de mâncare gătite și distribuite persoanelor vulnerabile, 500 de pachete pregătite și distribuite pentru copii și persoane vârstnice vulnerabile, trei școli decorate cu desene și mesaje inspiraționale, două spații de lectură amenajate în școli, trei trasee turistice reamenajate și 20 de asociații locale sprijinite.

Dăruiește Lumină

Anul 2023 a însemnat 1.850.000 kWh energie donați către zece instituții educaționale, sociale sau de sănătate, în cadrul celor trei ediții pline de povești emoționante. În premieră, anul 2023 a însemnat și aducerea componentei de responsabilitate socială în cadrul Festivalului Electric

Castle. Pentru fiecare participant care a vizitat și s-a implicat în activitățile de la standul E.ON Home Stage, compania a donat câte 50 kWh. În total, la finalul festivalului au fost dăruiți 250.000 kWh de energie Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca.

Parteneriatul dintre E.ON și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) – „Împreună pentru siguranță” a împlinit anul trecut 11 ani, timp în care au fost derulate acțiuni de informare și prevenire a situațiilor de risc care decurg din utilizarea surselor de energie. În fiecare an, aproximativ 5 milioane de oameni au fost beneficiarii campaniilor derulate prin toate canalele de informare.

E.ON derulează de peste zece ani proiectul „Energie în școlile copilăriei”, reușind să îmbunătățească condițiile de studiu pentru elevi și să eficientizeze consumul de energie în 83 de instituții de învățământ, investind până acum circa 4,36 milioane de euro. În 2023, am ales ca beneficiari cinci școli pentru copii cu nevoi speciale și două instituții care vin în sprijinul copiilor cu nevoi speciale.

Parteneriatul cu Asociația ZI de BINE. Fiecare lună a ultimilor trei ani a însemnat implicarea E.ON România în câte un proiect, alături de Asociația Zi de Bine și câte un ONG partener, în baza unui parteneriat menit să dezvolte soluții pentru provocări ce țin de educație, sănătate, incluziune socială, sărăcie sau mediu.

Mai multe informați despre proiectele și rezultatele Grupului E.ON România găsiți în Raportul de Sustenabilitate E.ON pentru anul 2023, aici.

Despre E.ON România

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieței de energie, având în România o prezență consolidată de-a lungul a 19 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfășurând activități de distribuție, respectiv de furnizare a energiei şi a soluțiilor energetice pentru circa 3,4 milioane de clienți. De la intrarea pe piața din România, E.ON a investit peste 2,3 miliarde de euro, în principal în modernizarea rețelelor. Totodată, valoarea contribuțiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 3,4 miliarde de euro.

Citește mai departe

CULTURA

FOTO. Cluj-Napoca are, în premieră, o Hartă Culturală și Gastronomică în trei limbi. Orașul, pe locul 5 la numărul de turiști

Publicat

De

Hartă Turistica și Gastromică Cluj-Napoca

Cluj-Napoca are o Hartă Culturală și Gastronomică complexă pentru turiștii care ajung în „orașul comoară”. Inedit este faptul că această hartă este și în format fizic și se va găsi la hotelurile din oraș și la punctele de informare turistică.

Harta, care este o premieră în țară, le permite turiștilor să descopere nu doar trasee și obiective frumoase, dar și bucătăria tradițională sau evenimentele care au loc aici.

FOTO. Cluj-Napoca are, în premieră, o Hartă Culturală și Gastronomică în trei limbi. Orașul, pe locul 5 la numărul de turiști

Harta, care are un design modern și ușor de utilizat, este disponibilă în format print și digital, în limbile română, engleză și maghiară. Aceasta va ghida turiștii pe trasee inedite, dezvăluind comori ascunse și experiențe culinare autentice, spun creatorii acesteia, respectiv Organizația Patronală HORECA din Cluj-Napoca.

„Am stabilit trasee culturale și gastronomice. Sunt 10 trasee, unde se regăsesc membrii organizației HORECA, restaurante, cafenele, baruri și hoteluri, dar și obiective turistice.

Am făcut o hartă fizică, pentru că membrii HORECA ne-au spus că turiștii își doresc o hartă în mână ca să identifice unde se află și ce pot să facă.

Fiecare traseu și calendarul evenimentelor sunt dublate de un cod QR, în spatele căruia se află toate informațiile de care au nevoie”, spune Raimonda Boian, purtător ccu cuvânt al organizației.

Mai mult, harta are și numere de telefoane utile, cum ar fi cel de la ambulanță, poliție, pompieri, gară și aeroport, dar și ce farmacii sunt deschise non stop și unde se găsesc spălătorii auto sau toaletele publice.

Județul Cluj, pe locul 4 în țară ca număr de turiști

Ștefan Gadola, președintelele Ogranizației Patronale HORECA din Cluj, spune că județul Cluj este acum pe locul 4 în țară ca număr de turiști. Orașul Cluj-Napoca este pe locul 5 și nu stă rău, având în vedere că nu este unul turistic, prin definiție.

Cei mai mulți turiști, a mai spus acesta, vin în timpul marilor festivaluri.

„Am facut această hartă în ideea de a promova partea turistică a Clujului, dar să ne promovăm și noi. În primul rând, turiștii au nevoie de locuri de cazare frumoase, dar și de mâncare.

Județul Cluj este pe locul 4 ca număr de turiști. Cei mai mulți sunt în București, apoi în județele Constanța și Brașov”, spune Ștefan Gadola, președintelele Ogranizației Patronale HORECA din Cluj.

Comorile ascunse la vedere

Cu adevărat „comori” ale orașului, Parcul Iuliu Hațieganu sau statuia lui Matei Corvin, de exemplu apar pe hartă la secțiune ”Comori ascuse la vedere”. Pentru turiști există și descrieri despre toate obiectivele.

Biserica Reformată, Statuia Fecioarei Maria, statuile lui Lucian Blaga și Mihai Eminescu, la fel ca și Biserica Sfântul Mihail se numără printre obiective.

Harta a fost finanțată de la bugetul local. Primăria a alocat 10.000 de lei, exclusiv pentru a tipări hărțile. Sunt câte 10.000 în fiecare limbă, respectiv română, maghiară și engleză.

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cele mai VERSATILE piese de toamnă pe care trebuie să le ai în garderobă (P)

Publicat

blugi

Toamna este anotimpul ideal pentru a experimenta cu straturi, texturi, culori și imprimeuri. Ai nevoie de  piese vestimentare care îmbină stilul, confortul și versatilitatea, care rămân mereu în tendințe și îți flatează look-ul.

Iată câteva dintre cele mai versatile piese din acest sezon și soluții de stil adaptate fiecăreia în parte.

Cele mai VERSATILE piese de toamnă pe care trebuie să le ai în garderobă (P)

Trenciul clasic

Versatil, elegant, cu un look clasic și ușor de adaptat la vremea capricioasă, trenciul se numără printre cele mai iubite piese din garderoba de toamnă. Poartă un model tipic, într-o nuanță precum bej, kaki sau negru, pe care îl poți folosi în multiple asocieri vestimentare. Îl poți purta peste o rochie sau pentru a completa o ținută casual cu jeans și un maletă.

Blugii

Îi regăsești în garderoba tuturor sezoanelor, însă toamna blugii sunt cel mai des utilizați. Denimul este un material care nu ține nici cald iarna, nici răcoare vara, de aceea, toamna este anotimpul perfect pentru a-l purta, pentru că se adaptează perfect vremii schimbătoare din acest anotimp. Mai mult decât atât, blugii din oferta Fashion Days sunt elemente vestimentare versatile. Pot fi purtați atât în ținute casual, de timp liber, cât și la muncă sau la diverse ocazii mai pretențioase, atât timp cât sunt corect asociați cu alte haine și accesorii.

Pulovere tricotate

Toamna, ai nevoie de pulovere tricotate care îți oferă confort, căldură și stil. Poți purta un model supradimensionat alături de o pereche de jeans, pentru un look relaxat. Modelele în nuanțele de toamnă, precum bordo, muștar, kaki, adaugă o notă de rafinament ținutei. Combină-le cu cu fuste midi într-un outfit feminin.

Jachetele din piele

Jachetă din piele este adorată în garderoba de toamnă pentru că oferă ținutelor o notă cool, în timp ce asigură confort în zilele cu ploaie sau temperaturi mai scăzute. Alege o geacă din piele neagră într-un look de inspirație rock, sau poartă modele în culori neutre, pentru a accentua eleganța ținutei. Combină jacheta din piele cu o rochie vaporoasă pentru un contrast interesant sau cu o pereche de pantaloni culottes și un tricou simplu pentru un look urban, cool.

Pantalonii de catifea

Pantalonii din catifea au un aer retro rafinat, pe care nu îl regăsești la alte piese vestimentare. Aceștia sunt ideali pentru zilele răcoroase de toamnă. Poartă-i la birou, alături de o cămașă albă sau o maletă, sau într-o seară în oraș, în combinație cu un top din satin și sacou. Asocierile de texturi în contrast oferă un aer interesat ținutei.

Prin combinarea inteligentă a acestor elemente, poți crea ținute variate și plin de stil, care te vor ajuta să te bucuri de acest sezon, afișând rafinament.

Citește mai departe

EDUCATIE

Ziua Europeană a LIMBILOR 2024, eveniment aniversar organizat de IȘJ Cluj

Publicat

isj

Ziua europeană a limbilor se sărbătorește în întreaga Europă, prin decizia Consiliului Europei din anul 2001, în data de 26 septembrie, cu scopul de a promova bogata varietate lingvistică a bătrânului continent și de a aduce în conștiința comunităților importanța studierii limbilor străine pe parcursul întregii vieți.

Cluj-Napoca este un simbol al multiculturalității și al interculturalității, un spațiu în care comunicarea, înțelegerea și respectarea diversității sunt pilonii care stau la baza dezvoltării unei comunități moderne, puternic conectate cu lumea actuală.

Ziua Europeană a LIMBILOR 2024, eveniment aniversar organizat de IȘJ Cluj

Multitudinea de activități non-formale și informale realizate de către profesorii și elevii din județul Cluj, cu ocazia Zilei europene a limbilor, sunt mărturia creativității și a dedicării comunității noastre. A fost implicat un număr impresionant de 4540 de elevi din 76 de școli clujene, atât din mediul urban, cât și din cel rural.

Ca în fiecare an, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, alături de partenerii educaționali marchează această zi a unității în diversitate prin activități creative și dinamice imersate în cultura popoarelor a căror limbă o vorbesc sau o studiază.

Momentele artistice de muzică, teatru, dans din culturile țărilor europene vorbitoare de limba engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană și portugheză vor fi oferite de elevi ai liceelor vocaționale și de profil: Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” Cluj-Napoca, Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Cluj-Napoca, Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” Cluj-Napoca, Colegiul Național „George Coșbuc” Cluj-Napoca ,Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Cluj-Napoca, Colegiul Național „George Barițiu” Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Eugen Pora” Cluj-Napoca, Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca.

Ediția din acest an a evenimentului ZIUA EUROPEANĂ A LIMBILOR LA CLUJ-NAPOCA are loc astăzi, 26 septembrie 2024, începând cu ora 18:00, la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”, Cluj-Napoca, în prezența oficialităților și a reprezentanților centrelor culturale și consulatelor din Cluj-Napoca.

„Sperăm să subliniem beneficiile învățării limbilor”

„Ca în fiecare an, sărbătorim Ziua Europeană a Limbilor, la Cluj-Napoca, prilej cu care ne reamintim de frumusețea și bogăția lingvistică a Europei. Este o zi în care ne reunim pentru a sărbători nu doar numeroasele limbi vorbite pe continentul nostru, ci și culturile, istoriile și identitățile pe care le reprezintă, într-o călătorie care depășește frontierele și abordează importanța profundă a comunicării în viața noastră. Limbile nu sunt doar un mijloc de comunicare, ele sunt mijloacele de transmitere ale poveștilor noastre, purtătoarele tradițiilor care ne definesc și punțile către experiențele noastre umane comune.

Acest eveniment este o mărturie a angajamentului nostru de a promova diversitatea lingvistică și învățarea limbilor europene. Am conceput cu grijă un program care își propune să inspire și să introducă participanții în lumea limbilor europene și a culturilor pe care le reprezintă. De la momentele de artă dramatică și până la exprimarea valorilor culturale prin dans și muzică, participanții la eveniment vor avea ocazia să exploreze și să aprecieze incredibila bogăție de limbi pe care Europa o oferă.

„Punți care ne conectează la noi oportunități și la noi perspective”

De asemenea, sperăm să subliniem beneficiile învățării limbilor, atât la nivel personal, cât și la nivel societal. Învățarea unei noi limbi nu doar ne deschide orizonturi noi, ci și promovează înțelegerea reciprocă, toleranța și deschiderea spre îmbrățișarea noului fără prejudecăți – valori esențiale în lumea noastră diversă și interconectată.

Sărbătorirea Zilei Europene a Limbilor e un prilej de reamintire a faptului că limbile nu sunt bariere, ele sunt punți care ne conectează la noi oportunități și la noi perspective. Ele ne amintesc că, în ciuda diferențelor noastre, împărtășim o aspirație comună pentru o Europă incluzivă, armonioasă și unită.

Vreau să adresez mulțumiri tuturor participanților, profesorilor care au pregătit elevii care vor urca pe scenă și tuturor celor care s-au implicat cu dedicație și entuziasm în realizarea acestui eveniment”, a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax