Connect with us

EVENIMENT

FOTO. Candidații PNL Cluj și-au depus la BEJ dosarele pentru alegerile parlamentare. Buda: ”Vom ieși pe primul loc”

Publicat


PNL

PNL Cluj este prima filială care a depus, vineri, dosarele de candidatură pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie la Biroul Electoral Județean (BEJ), președintele Daniel Buda spunând că organizația va ieși pe primul loc și va câștiga scrutinul la nivel județean.

”Avem două liste, pentru Camera Deputaților și Senat, cu oameni competenți, care s-au validat în pozițiile pe care le-au ocupat, oameni care își continuă activitatea la nivelul Parlamentului, dar și oameni noi, care vin din zona administrativă care vor știi ce au de făcut.

Colegii noștri vor acționa pe două paliere, unul care înseamă reprezentarea intereselor județului Cluj la București, pentru că discutăm de proiecte de investiții și trebuie să garanteze continuarea acestora și atragerea de noi investiții în județ, iar celălalt palier este cel legislativ, deoarece legislația este într-o continuă mișcare.

Vreau să mulțumesc celor 70.383 de cetățeni din județul Cluj care au semnat pe listele PNL și și-au manifestat susținerea față de noi, apreciind că PNL este singurul care le poate reprezenta interesele.

Sunt convins că vom ieși pe primul loc la aceste alegeri și vom fi câștigători la nivelul județului Cluj”, a spus Buda.

Să mențină Clujul pe primul loc

Primarul Emil Boc a declarat la rândul său că echipa PNL Cluj este bună, profesionistă, tânără, competentă și care s-a validat și în bătălii politice și în bătălia pentru Cluj.

”Această echipă are două misiuni mari și grele, una fiind de a menține Clujul pe primul loc atât ca județ, cât și ca municipiu. Am obținut acest statut, Clujul este primul în țară, după Capitală, din toate punctele de vedere, misiunea nefiind una ușoară.

Trebuei să aibă contact cu autoritățile locale, cu cele naționale, cu autoritățile europene, să știe să atragă bani, pentru că astăzi avem 4,5 miliarde de euro în lucru în Cluj, datorită muncii în echipă.

Clujul este ceea ce este datorită oamenilor, dar și acestui ecosistem de colaborare condus de PNL. Clujul nu ar fi ceea ce este astăzi fără PNL. Clujul a avut o direcție dată de PNL și validată de oameni”, a spus Boc.

Potrivit acestuia, cea de-a doua misiune a viitorilor parlamentari este să apere și să promoveze valorile liberale.

PNL garantează democrația și statul de drept

”Trăim într-o lume în care extremismul, populismul capătă aripi și, pe de altă parte, sunt forțe politice care încearcă, cu orice preț, să confiște democrația și s-o submineze. Sunt unii care au în ADN ca, odată ce au primit puterea, să nu o mai lase din mâini, și asta se vede cu ochiul liber.

Atunci când această tendință se agravează, trebuie să fie cineva care să spună stop abuzurilor, să apere drepturile și libertățile oamenilor, să apere democrația și valorile statului de drept. Nu poate fi altcineva în țara asta decât PNL, pentru că are în ADN libertatea și democrația.

Oamenii trebuie să se gândească ce forță politică le poate garanta libertatea și democrația.

Apar unii care încearcă să folosească instituții ale statului în interes politic, să confiște democrația în interes propriu, lucru care este inadmisibil. PNL este garantul că România va avea o continuitate democratică”, a arătat Boc.

Care este interesul clujenilor

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat la rândul său că Clujul pleacă de la o realitate și anume că are o guvernare locală liberală la nivelul Primăriei și CJrezultată în urma alegerilor locale din iunie.

”Este în interesul clujenilor ca această guvernare liberală să poată continua proiectele bune pentru comunitatea clujeană. Aceasta se poate face prin deputați și senatori care să ne reprezinte în Parlament, care să gireze un Guvern în care PNL să fie reprezentat.

Interesul nostru ca și clujeni este să continuăm lucrurile bune făcute, iar aceasta se va putea face și printr-o guvernare națională liberală pe care noi, clujenii, o putem decide prin votul dat pentru PNL.

PNL Cluj propune o listă de oameni tineri, oameni noi care, în domeniile lor, au făcut performanță și au experiență”, a subliniat Alin Tișe.

Obiectivul prioritar

Secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, care ocupă primul loc pe lista PNL pentru Senat, a afirmat că echipa liberală pentru ambele Camere ale Parlamentului este una formată din profesioniști validați și care au un element comun, și anume atașamentul pentru Cluj și clujeni.

”Am susținut Clujul indiferent în ce funcții am activat, acesta este obiectivul nostru prioritar”, a menționat Abrudean.

Votați candidații PNL

Actualul deputat Radu Moisin, care deschide lista PNL pentru Camera Deputaților, a făcut apel la clujeni să voteze util la alegerile parlamentare pentru că singurii candidați care au contact zilnic cu autoritățile locale din Cluj și care cunosc problemele reale, sunt cei ai PNL.

”Cât timp România este un stat supercentralizat, în care resursele pleacă de la București, este important ca toți clujenii să voteze candidații PNL care știu, pot și au dovedit că se luptă pentru Cluj și nu pun piedici Clujului”, a precizat Moisin.

Ultima zi pentru depunerea candidaturilor pentru alegerile parlamentare la BEJ Cluj este 17 octombrie.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. Cetățean italian, reținut de polițiștii clujeni după ce a incendiat 2 mașini în Florești

Publicat

politie 4 bun

În data de 10 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au desfășurat trei percheziții domiciliare în comuna Florești, în cadrul unei anchete privind incendierea a două autoturisme.

„Cercetările au fost demarate în urma unei sesizări din data de 9 octombrie a.c., prin care s-a semnalat faptul că, în noaptea de 9/10 octombrie a.c., persoane necunoscute au incendiat două autoturisme, parcate în vecinătatea unui imobil din localitatea Florești.

VIDEO. Percheziții domiciliare în Florești, în cadrul unei anchete privind INCENDIEREA a două autoturisme

Incendiul a provocat distrugeri la nivelul anvelopelor și caroseriei vehiculelor.

În contextul activităților de investigare, polițiștii l-au identificat pe bănuit, respectiv un bărbat de 48 de ani, cetățean străin, care ar fi utilizat substanțe inflamabile pentru a provoca intenționat incendierea autoturismelor.

După finalizarea perchezițiilor, au fost ridicate mai multe bunuri cu valoare probatorie, iar bănuitul a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj pentru audieri și măsuri procedurale.

Polițiștii au dispus reținerea preventivă pentru 24 de ore, bărbatul fiind condus și predat unui Centru de Reținere și Arestare Preventivă.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca”, a transmis IPJ Cluj.

Bărbatul respectiv este cetățean italian.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Rețea de 9 traficanți de droguri prinsă la Cluj. Liderul grupului coordona totul din închisoare

Publicat

droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Cluj, au efectuat 17 percheziții, la mai multe persoane, cercetate pentru constituirea unui grup infractional organizat, trafic de droguri de mare risc, efectuare de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, deținere fără drept în scopul consumului propriu de droguri de risc și mare risc.

”În sarcina unei persoane s-a reținut și comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere.

Din cercetările efectuate a reieșit că, începând cu luna martie 2024, șase persoane cercetate în cauză ar fi constituit, pe criterii familiale, un grup infracțional organizat, care ar fi acționat, până în luna octombrie 2024, în scopul de a efectua trafic cu substanțe interzise.

Persoana cu rol de lider (aflată în penitenciar sub măsura arestării preventive, dispusă într-o cauză similară), împreună cu ceilalți membrii ai structurii de criminalitate organizată, ar fi comercializat, în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, droguri de mare risc pentru prizat, respectiv 3CMC, cunoscut sub denumirea de cristal și 4CMC, precum și substanțe cu efect psihoactiv, către consumatori din județul Cluj, pentru sume cuprinse între 300 și 1.400 de lei.

Cu privire la alte trei persoane cercetate în prezenta cauză, neafiliate grupului infracțional organizat, materialul probator administrat a relevat că, în intervalul martie – octombrie 2024, ar fi procurat, deținut, manipulat și vândut diverse cantități de substanță psihoactivă 2 MMC”, arată Poliția.

Au vândut droguri de mare risc

În sarcina uneia dintre acestea s-a reținut și faptul că ar fi procurat și vândut și droguri de mare risc, respectiv 4CMC, iar, în cursul lunii septembrie 2024, ar fi condus, în mod repetat, pe drumurile publice, din Cluj-Napoca, un autoturism, fără a deţine permis de conducere.

În cursul perchezițiilor domiciliare efectuate au fost descoperite și ridicate mai multe pungi și peste 200 de plicuri tip zip lock conținând substanțe pulverulente din categoria drogurilor de mare risc și a celor psihoactive (3 CMC, 4 CMC și 2MMC) pregătite pentru comercializare, diferite cantități de canabis, fragmente de comprimate MDMA, peste 300 de plicuri ziplock goale, grindere, cântare, 15.800 de lei, precum și alte mijloace de probă.

La data de 10 octombrie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea a 8 persoane, (6 bărbați și 3 femei), cu vârste între 25 și 47 de ani, pentru 24 de ore.

La data de 10 octombrie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a celor 9 persoane, pentru 30 de zile.

Surse judiciare au declarat pentru Cluj24 că una dintre percheziții a avut loc și în Penitenciarul Gherla.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, a serviciilor de combatere a criminalității organizate Sălaj și Bistrița-Năsăud, Secției Regionale Poliție Transporturi Cluj, al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj și al unui echipaj canin al Direcției Regionale Vamale Cluj.

droguri

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. ACCIDENT pe Trifoiului, în Cluj-Napoca. Mașină RĂSTURNATĂ în urma unui impact

Publicat

accident

Un accident a avut loc, vineri, pe str. Trifoiului din Cluj-Napoca. Două mașini s-au ciocnit, una dintre ele răsturnându-se pe o parte. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Vom reveni.

FOTO. ACCIDENT pe Trifoiului, în Cluj-Napoca. Mașină RĂSTURNATĂ în urma unui impact

accident

accident

accident

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

CTP Cluj-Napoca, subiectul unei noi ÎNȘELĂTORII. „Cardul-fantomă” din mâna lui Emil Boc

Publicat

card fake

Acum două luni, CTP Cluj a fost subiectul unei înșelătorii în online. O pagină fake promova un card de călătorie pe termen de 6 luni la un preț foarte mic. Înșelătoria a revenit, cardul-fantomă mărindu-și perioada la un an și apelând la un endorser neașteptat,  primarul Emil Boc.

Pagina de Facebook intitulată „Card de transport public Cluj-Napoca” oferă clujenilor  oportunitatea de a achiziționa acest card la un preț de doar 11.69 pentru un an de călătorii gratuite. Cardul arată identic cu vechiul fake, atâta doar că s-a modificat textul de pe el.

În plus, apare și fotografia primarului Emil  Boc cu acest card în mână.

boc fake

CTP Cluj, subiectul unei noi ÎNȘELĂTORII. „Cardul-fantomă” din mâna lui Emil Boc

„Dragi locuitori ai Cluj-Napoca!
Compania CTP, împreună cu Primăria Cluj-Napoca, introduce noul card de transport pentru un sistem de plată modernizat!

Acum puteți achiziționa cardul cu abonament de 12 luni la prețul special de doar 11,69 lei!

Cumpărați-l acum și bucurați-vă de călătorii nelimitate pe toate mijloacele de transport public din oraș!

Oferta este limitată, așa că grăbiți-vă”, scrie pe această pagină de Facebook.

Contactat de Cluj24, directorul CTP Cluj, Liviu Neag, a declarat: „CTP Cluj și Primăria Cluj-Napoca au sesizat organele abilitate care vor efectua cercetări iar cei vinovați vor fi trași la răspundere. Vreau să atrag atenția cetățenilor să nu cadă victime unor astfel de înșelăciuni. Dacă ceva li se pare suspect să ne contacteze, atât pe noi, CTP, cât și primăria.”

Compania a revenit și cu un comunicat:

„Vă semnalăm o tentativă de înșelătorie / fraudă online care privește SC Compania de Transport Public SA și Primăria Cluj-Napoca.

Astfel, comunicăm următoarele:

-A fost creat un website la adresa : https://conguerorday.com/sc4C3Yp6?sub_id_7=120214314105590155&sub_id_27=RO+Cluj , prin care se promovează informații false cu scopul de a înșela publicul în privința unui așa-zis card de transport public care ar putea fi achiziționat prin acel website. Menționăm că nu există cardul la care se face referire și nicio legătură cu SC Compania de Transport Public SA, că induce în eroare cetățenii pentru a transfera bani, folosind fără drept brandul CTP Cluj-Napoca, sigla companiei etc.

– De asemenea, pagina de Facebook intitulată Card de transport public Cluj-Napoca derulează o campanie de reclame pe rețeaua de socializare respectivă prin care se erijează în entitățile juridice sus-menționate pentru a îndemna publicul să vireze anumite sume de bani în conturile indicate de ei;

– Pe pagina de Facebook specificată anterior sunt publicate și promovate informații false, fiind utilizate fără drept sigla Companiei de Transport Public alături de o imagine a Primarului municipiului Cluj-Napoca și îndemnul de a cumpăra un card de transport care în fapt este inexistent.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax