Connect with us

ACTUALITATE

Floreștiul va avea o bază sportivă asemănătoare cu cea din Gheorgheni

Publicat


Potrivit primarului Bogdan Pivariu, Floreștiul va avea o bază sportivă asemănătoare cu cea din Gheorgheni, care aparține municipiului Cluj-Napoca.

Aceasta va fi situată în continuarea Parcului Poligon, înspre pădure.

Va fi dotată cu terenuri de tenis, baschet, o sală de squash, skate park, zonă de fitness.

Bogdan Pivariu a declarat, marți, la Ziua Live, că investiția va ajunge în curând pe masa Consiliului Local pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici.

Un loc de joacă multifuncțional va fi amenajat și în zona terenului de fotbal din Florești.

Alte parcuri și locuri de joacă sunt în curs de amenajare pe strada Porii și pe Șesul de sus.

În acest an sunt prevăzuți bani în buget pentru irigații în parcurile noi și plantări de copaci.

Bogdan Pivariu a arătat că și dezvoltatorii imobiliari încep să înțeleagă că doar dacă generează asemenea beneficii pentru comunitatea locală vor avea proiectele aprobate în Consiliul Local. În acest sens, edilul a menționat că va exista și un parc de 1200 mp, un loc de relaxare, însă fără instalații de joacă pentru că există în proximitate.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Mircea Lucescu vrea ca naționala să joace la Cluj după meciul cu Lituania: Terenul ne-a dezavantajat teribil. A fost execrabil

Publicat

Cluj Arena

Mircea Lucescu, selecționerul echipei naţionale de fotbal a României, s-a arătat nemulțumit de starea gazonului de pe stadionul Steaua și spus că meciurile se pot juca în țară, pe alte stadioane, printre care Cluj Arena.

România a câștigat cu 3-1 meciul cu Lituania în Liga Națiunilor, în primul meci acasă de când Lucescu este antrenor.

Mircea Lucescu vrea ca naționala să joace la Cluj după meciul cu Lituania: Terenul ne-a dezavantajat teribil. A fost execrabil

Lucescu spune că jucătorii români nu au putut să răspundă corespunzător jocului lituanienilor, din cauza gazonului.

„A fost un meci foarte greu, ştiam lucrul ăsta pentru că am jucat împotriva unei echipe cu nişte calităţi fizice net superioare nouă, calităţi ale unui popor baltic. Dar m-au surprins că au avut şi un joc bun de posesie şi construcţie.

Noi ar fi trebuit să răspundem cu un joc rapid pe spaţii mici, dar nu s-a putut din cauza stării gazonului. Terenul a fost mizerabil. Pentru o echipă care pune totul pe tehnica pasei e foarte greu pe un asemenea teren.

Pentru că apar greşeli din cauza terenului, iar jucătorii suferă şi se enervează”, a declarat Lucrescu după partida cu Lituania, care s-a jucat pe stadionul Steaua din București.

Astfel, antrenorul echipei naționale de fotbal a spus că meciurile nu trebuie jucate la București și că există alte stadioane în țară care să corespundă exigențelor unor astfel de partide.

„Terenul ne-a dezavantajat teribil. A fost execrabil. Sper să nu ne mai întoarcem aici pe asemenea terenuri dacă nu le pun la punct.

Pentru că există şi Craiova unde se poate juca, există Cluj, există Arena Naţională… nu e obligatoriu să jucăm toate meciurile în Bucureşti. Asta e echipa naţională şi trebuie să joace în toată ţara”, a mai spus Mircea Lucescu.

Lucescu: Jucătorii de rezervă au contribuit decisiv la câștigarea meciului

Antrenorul și-a lăudat rezervele după victoria în meciul cu Lituania, care a avut loc luni, 9 septembrie.

”Jucătorii de rezervă au fost excelenţi. Ei au contribuit decisiv la câştigarea meciului. Mă refer la Hagi, Alibec, dar mai ales la Mitriţă, care prin intrarea lui, prin driblingurile şi pasele lui a dat încredere tuturor.

El a stimulat toată echipa. Finalul de joc a fost în favoarea noastră. Am avut şi noroc pentru că analizele VAR ne-au dat nouă dreptate. Sunt 3 puncte foarte importante. Sigur, încă sunt probleme, nu se pot schimba peste noapte lucrurile. Pentru mine construcţia jocului e o problemă foarte serioasă, jucătorii încă nu se mişcă de aşa natură încât să avem superioritate netă la mijlocul terenului”, a mai spus tehnicianul, potrivit Agerpres.

România are 6 puncte în Liga Națiunilor

România a debutat cu dreptul în sezonul 2024/2025 al Ligii Naţiunilor, obţinând cele şase puncte dorite.

România va juca următoarele meciuri luna viitoare, pe 12 octombrie cu Cipru şi pe 15 octombrie cu Lituania, ambele în deplasare.

Liga Naţiunilor 2024/25 va avea efect direct şi asupra preliminariilor europene pentru Cupa Mondială din 2026.

Cele mai bune patru câştigătoare de grupe din Liga Naţiunilor, exceptând echipele care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru CM 2026, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund din preliminariile clasice.

Astfel, vor rezulta patru play-off-uri, fiecare cu câte patru echipe, ce se vor disputa în sistem semifinale-finală, urmând a se stabili ultimele patru naţionale europene participante la Cupa Mondială din Statele Unite ale Americii, Mexic şi Canada.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. AVARIE la rețeaua de apă din Dej. Primăria a distribuit sticle cu apă potabilă în școlile și grădinițele din municipiu

Publicat

O avarie a afectat rețeaua de alimentare cu apă din Dej, context în care primăria a asigurat apă potabilă copiilor și elevilor, la unitățiile de învățământ din municipiu.

Locuitorii din Dej au rămas fără apă curentă, marți dimineață, din cauza unei avarii la rețeaua publică de apă din municipiul Dej. Astfel, Primăria Dej anunță că a distribuit apă potabilă în unitățile de învățământ din municipiu.

Apă potabilă pentru copii și elevi

De asemenea, recipiente cu apă menajeră au fost amplasate în zonele Orizont și Dallas, a mai anunțat primăria.

„În condițiile situației generate de avaria la rețeaua de alimentare cu apă, Primăria Municipiului Dej a asigurat în această dimineață necesarul de apă potabilă și menajeră la instituțiile de învățământ afectate, Grădinițele Lumea Piticilor, Piticot, corpurile de clădire A, B și C ale Școlii Gimnaziale Avram Iancu și Liceul Tehnologic Special.

De asemenea se amplasează recipiente cu apă menajeră în zonele Orizont și Dallas”, a trasmis Primăria Municipiului Dej.

Potrivit administrației locale, din informațiile transmise de către Compania de Apă „Someș”, alimentarea cu apă se va relua în zonele afectate progresiv:  în jurul orei 14:00 în zona Orizont și ora 17:00, zona Dallas.

Citește mai departe

EVENIMENT

Miercuri, 11 septembrie, se întrerupe furnizarea APEI în mai multe localități din Cluj

Publicat

alimentare apă

În vederea efectuarii unor lucrari programate de intretinere la reteaua publica de alimentare cu apa, Compania de Apa Somes va intrerupe furnizarea apei potabile în mai multe localități din Cluj în data de 11 Septembrie 2024.

Iată care sunt acestea:

Miercuri, 11 septembrie, se întrerupe furnizarea APEI în mai mullte localități din Cluj

„Localitatea/Localitatile: Apahida, Sannicoara, Corpadea, Campenesti, Sub Coasta, Dezmir, Pata, Bodrog, Boju, Cara, Moristi, Cojocna, Caianu, Caianu Mic, Caianu Vama, Vaida Camaras, Barai, Valeni, Palatca, Petea, Muresenii de Campie, Sava, Bagaciu, Suatu, Aruncuta, Damburile, Frata, Poiana Fratii, Olariu Nou, Oas, Soporu de Campie, Berchiesu, Padurea Iacobeni, Razoare, Ceanu Mare, Valea lui Cati, Iacobeni, Ciurgau, Boian, Mociu, Ghirisu Roman, Turmasi, Rosieni, Zoreni, Chesau, Criseni, Falca, Boteni, Camarasu, Naoiu, Samboleni, Hagau, Hodaie, Valea Larga, Valea Uriesului, Valea Fratiei, Valea Glodului, Poduri, Jucu de Mijloc, Parc Industrial Tetarom III, Jucu Herghelie, Jucu de Sus, Gadalin, Visea, Borsa, Borsa-Catun, Ciumafaia, Giula, Chidea, Badesti, Rascruci, Bontida, Iclod, Livada, Orman, Fundatura, Iclozel, Cornesti, Lujerdiu, Morau, Barlea, Tioltur, Stoiana, Luna de Jos, Dabaca, Paglisa, Alunis, Ghirolt;

Interval orar afectare furnizare serviciu: intre orele 09:00 – 18:00

Rugam Clientii Companiei sa ia masuri de stocare a acelor cantitati de apa care sa le acopere necesitatile pe perioada anuntata.

In cazul intreruperilor datorate unor lucrari PROGRAMATE, clientii din zonele afectate sunt anuntati cu cel putin 24 h inainte prin publicare pe website, facebook si anunt in mass-media. In cazul clientilor care au furnizat un numar de telefon mobil, se transmite o notificare prin SMS.

Recomandam insistent tuturor clientilor si utilizatorilor sa transmita pe email cassa@casomes.ro numarul de telefon mobil in vederea introducerii in baza de date a Companiei pentru a fi notificati prin SMS in cazul intreruperilor programate ale alimentarii cu apa”, a comunicat Compania de Apă Someș.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Incendiu la o hală din Râșca, în Cluj. Cauza, un scurt-circuit

Publicat

foc

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de luni spre marți, la  o hală de producție din Râșca, jud. Cluj. Focul ar fi pornit de la un scurt-circuit la  un cablu de alimentare.

„Pompierii din cadrul Detașamentelor Huedin, 1 și 2 Cluj-Napoca au intervenit noaptea trecută pentru a stinge un incendiu care a afectată o hală de producție situată în localitatea Râșca.

FOTO. Incendiu la o hală din Râșca, în Cluj. Cauza, un scurt-circuit

Apelul de urgență a venit în jurul orei 23.50, iar la fața locului s-au deplasat imediat două autospeciale de la Huedin. În paralel, forțele au fost suplimentate cu autospeciale de mare capacitate de la Garda de Intervenție Aghireșu, respectiv Detașamentele 1 și 2 Cluj-Napoca. În total, au acționat la fața locului 4 autospeciale cu o capacitate de 10.000 de litri de apă, încadrate de 22 de subofițeri.

foc

Misiunea a fost condusă de 2 ofițeri. Incendiul s-a manifestat generalizat, la hala de producție de aproximativ 200 de metri pătrați, precum și la o zonă destinată depozitării, de aproximativ 100 de metri pătrați. Totodată, incendiul a fost favorizat de către materialele lemnoase depozitate în interior, cum ar fi rumeguș și cherestea.

Acțiunile de stingere au durat aproximativ patru ore, iar în urma acestui eveniment nu au existat persoane care să solicite îngrijiri medicale. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit la un cablu de alimentare”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax