Connect with us

ACTUALITATE

Floreștenii, invitați la mișcare. O nouă ediție Moving, în 14-15 mai 2022

Publicat


moving floresti

În data de 14-15 Mai 2022 se va desfășura a doua ediție e evenimentului sportiv Moving Florești. La această ediție vor participa peste 1500 elevi și sportivi.

”Sportul este o activitate importantă pentru persoanele de toate vârstele! Este bine cunoscut faptul că, pe lângă beneficiile fizice, și cele psihice reprezintă un mare plus al desfășurării activităților fizice, de orice tip.

Evenimentul oferă posibilitatea de a alege un sport potrivit pentru tine și pentru copilul tău, pentru a-l practica cu plăcere, pentru a vă îmbunătăți starea de sănătate și, de ce nu, pentru a vă petrece timp de calitate, împreună, în aer liber.

Mai mult, pentru că locuim în Florești, facem sport în Florești!

Florești este localitatea unde locuim, dar și locul unde putem să desfășurăm activități sportive, de la mic, la mare. Poți opta pentru sporturi de echipă sau sporturi individuale.

Avem baze sportive de top ce oferă posibilitatea de a face mișcare, de la nivel recreativ, până la sport de performanță, alături de antrenori și instructori cu un înalt nivel de pregatire, în diverse arii ale sportului.

Primaria Florești vă invită să participați la un eveniment care își propune să facă cunoscut comunității, posibilitatea de a face sport în bazele sportive din localitate, alături de cluburi și asociații sportive cu sediul în Florești!”, anunță primarul Bogda Pivariu.

Programul evenimentului:
– Eveniment de Deschidere: 14.05.2022, ora 10:00.
Locație: Baza sportivă Unirea, str. Someșului FN Florești

– Program deschidere:

Demonstrații de măiestrie sportivă ,
Curs de primajutor, prezentat de SMURD
Rolul nutriției în viața sportivului, prezentat de Anca Ignat-Sâncrăian
Rolul părintelui în implicarea copiilor de a face sport
– Inițiere în practicarea sporturilor individuale și de echipă: 14.05.2022, orele 11.00-12.00

Lista bazelor sportive:

Terenurile de fotbal din Baza Unirea Florești
Terenul de fotbal de lângă sala de sport ANL
Terenurile de fotbal, volei, baschet Luna de Sus
Terenurile de volei și baschet ale Liceului Dumitru Tăuțan
Sala de sport ANL
Sala de sport Gheorghe Șincai
Parcul poligon

Locații unde se vor desfășura activitățile sportive:

Fotbal: Baza Unirea, Terenul de lângă sala ANL, Teren Luna de Sus
Minifotbal: Baza Unirea Florești
Baschet: Sala ANL, Sala Gheorghe Șincai, Terenuri Dumitru Tăuțan, Parc poligon
Volei: Sala ANL, Sala Gheorghe Șincai, Terenuri Dumitru Tăuțan, Teren Luna de Sus
Karate: Sala mică ANL
Gimnastică aerobică: Sala mică ANL
Majorete: Sala ANL
Echitație: Parcul poligon
Tenis de masă: Sala ANL
Goalball: Sala Gheorghe Șincai

Program competiții sportive:

Fotbal: 14.05.2022 ora 13:00-18:00, Baza Unirea
Fotbal: 14.05.2022 ora 13:00-15:00, Teren Luna de Sus
Fotbal: 15.05.2022 ora 10:00-16:00, Terenul de lângă sala ANL
Fotbal: 15.05.2022 ora 10:00-18:00, Baza Unirea
Minifotbal: 14.05.2022 ora 14:00-18:00, Terenul mic din Baza Unirea
Baschet: 14.05.2022 ora 14:00-19:00, Sala ANL
Majorete: 14.05.2022 ora 12:00-14:00, Sala ANL
Karate: 14.05.2022 ora 13:00-16:00, Sala mică ANL
Goalball: 14.05.2022 ora 13:00-16:00, Sala Gheorghe Șincai
Volei: 15.05.2022 ora 10:00-15:00, Sala ANL
Tenis de masă: 15.05.2022 ora 15:00-19:00, Sala ANLDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FCU Craiova-CFR Cluj, 1-3. Clujenii câștigă în Bănie și țin APROAPE de Rapid

Publicat

cfr

CFR Cluj a întâlnit, sâmbătă seara în deplasare pe FCU Craiova, într-un meci din etapa a 26-a a Superligii de fotbal. Ambele echipe vin după înfrângeri în runda precedentă. CFR ocupa locul 3 cu 42p., în timp ce FCU Craiova era pe locul 12, cu 30p. După un meci în care nu s-a pus nicio clipă problema învingătorului, CFR câștigă cu 3-1, goluri marcate de Baeten (min.40) respectiv El Kaddouri (min.13), Bîrligea (min.45+3) și Muhar (min.90+1) și ține aproape de Rapid, ocupanta locului 2.

Echipele de start:

FCU CRAIOVA: Gurău – Negru, Lekiatas, Lacroix, Mascarenhas – Vl. Achim, D. Albu – Baeten, Chițu, Padula – Blănuță
Rezerve: R. Popa, Kvakic, Vl. Pop, Dragu, Blidar, Sidibe, Bahassa, Bauza, Ibrahim
Absenți: Abbey, I. Zanfir, Al. Vodă (fără drept de joc)
Antrenor: Giovanni Costantino

FCU Craiova-CFR Cluj, 1-3. Clujenii câștigă în Bănie și țin APROAPE de Rapid

CFR CLUJ: Sava – Mogoș, Ajeti, Boben, Manea – Muhar, Keita, El Kaddouri – Deac, Bîrligea, Otele
Rezerve: Hindrich, Bălgrădean, Malico, M. Ilie, Aussi, R. Filip, Avounou, Fica, Serebe, P. Michael
Absenți: Tachtsidis (suspendat), Kresic (accidentat), Abeid (învoit)
Antrenor: Adrian Mutu

Stadion: Complex Sportiv Craiova
Arbitru: Barbu Marian (Făgăraş). Asistenți: Marica Mihai (Bistriţa), Slabu Stelian (Braşov)
Arbitru VAR: Cojocaru Viorel (Galaţi). Asistent VAR: Antonie Andrei (Bucureşti)

Meciul a început în nota de dominare a oltenilor. Clujenii nu s-au mai avântat în atac ca și în meciurile precedente, preferând să facă pressing și să mizeze pe contraatacuri periculoase. Ca urmare, în min.5 Bîrligea scapă pe contraatac însă ratează singur cu portarul.

În min.13, Deac dă o pasă magistrală în careu, Otele preia acrobatic, Gurău nu reține și El Kaddouri înscrie din unghi pentru 0-1.

CFR s-a jucat cu ocaziile

În min.18, același Bîrligea ratează o nouă ocazie. Și știți cum e cu ocaziile… În min.40, Boben respinge o minge cu capul din careu și Baeten înscrie din voleu de la marginea careului pentru 1-1.

În plin concert de boscorodeli la adresa lui din partea fanilor pe Facebook, Bîrligea înscrie în min.45+3 după o cursă excelentă a lui Otele pe partea stângă. La pauză, CFR Cluj conduce cu 2-1.

În repriza a doua, CFR s-a jucat cu ocaziile, care nu s-au mai răzbunat pentru că oltenii au jucat slab, fără vreo ocazie clară la poarta lui Sava.

Cei care marchează sunt tot clujenii, prin Muhar, în min.90+1, care prinde un șut de la marginea careului. Victorie meritată a clujenilor care mai trebuie însă să lucreze la rația ocazii/ goluri.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Un deputat PNL de Cluj susține regulamentul USR de alocare a banilor pentru cultură. Acuze la primar. Replică a unui liberal

Publicat

consiliu

Deputatul Sabin Sărmaș (PNL Cluj) s-a declarat dezamăgit, într-o postare pe Facebook, față de faptul că Regulamentul de finanțare nerambursabilă a programelor, proiectelor și acțiunilor culturale, propus de USR, nu a fost acceptat în Consiliul Local să intre în dezbatere publică. Câțiva reprezentanți ai sectorului cultural au fost prezenți în ultima ședință a Consiliului  Local Cluj-Napoca și au arătat că susțin regulamentul și petiția ”Abandonarea culturii, abandonarea cetățeniei. Cui folosește?”.

Petiția respectivă a adunat peste 300 de semnături, dar nu este publică lista acestora, astfel că nu se știe dacă au semnat reprezentanții instituțiilor  de cultură sau organizatori de evenimente culturale, așa cum susține Sabin Sărmaș.

”Am văzut cu amărăciune cum au fost tratați oamenii de cultură din Cluj de către Primărie. Pe scurt, instituții ca Teatrul Național, Filarmonica, TIFF sau Opera Maghiară din Cluj au cerut un lucru de bun simț în orice oraș din România, transparentizarea modului în care se finanțează cultura. Răspunsul primarului a fost: nu faceți circ.

Eu cred că ăsta nu e circ, e normalitate.

Un deputat PNL de Cluj susține regulamentul USR de alocare a banilor pentru cultură. Acuze la primar. Replică a unui liberal

Dacă avem astăzi Clujul pe care îl avem, o datorăm oamenilor din acest oraș, o datorăm societății civile, instituțiilor care fac eforturi zi de zi pentru a face Clujul ceea ce este și nu unui politician care stă vremelnic într-un scaun.

E anormal ca oameni care încântă Clujul de o viață să stea cu mâna întinsă la unul sau la altul.

Sunt alături de ei până la capăt în acest demers și îi invit să mergem împreună la următoarea ședință de Consiliu Local să discutăm cu autoritățile modul în care transparentizăm alocarea banilor pentru cultură în orașul nostru.

Mai mult, săptămâna viitoare voi discuta cu colegii mei parlamentari din PNL despre cum putem elimina lipsa de transparență din fiecare primărie din România atunci când vine vorba de cheltuirea banului public pentru cultură”, a spus Sărmaș.

”Nu sunt de acord cu tine”

Consilierul local PNL Bashar Molhem i-a transmis lui Sabin Sărmaș că nu este de acord cu el deoarece separă succesul Clujului de Emil Boc.

”Dragă prietene, astăzi nu sunt de acord cu tine.

Dincolo de ambițiile sau simpatiile politice, cred că trebuie sa fim onești: Clujul s-a transformat radical în ultimii 20 ani. Deschiderea, dezvoltarea, emanciparea municipiului s-au petrecut în mandatele actualului primar.

Cu siguranță, ceilalți actori din ecosistemul local precum si locuitorii orasului au avut meritele lor, dar direcția, cadrul de dezvoltare, viziunea, echilibrul instituțional au fost asigurate de către Emil Boc. Nimeni nu poate nega acest lucru.

Faptul că se mută mii de români la Cluj este o foarte bună confirmare a faptului că avem un oraș frumos, dinamic, civilizat, sigur, cu numeroase posibilități de realizare profesională și personală.

Astăzi, Clujul privește din stratosferă multe alte orașe.

Și-a schimbat părerea în câteva luni

Acum câteva luni, ai recunoscut chiar tu, Sabin, vedem și în presa locală, că Emil Boc este omul care a dat aripi Clujului. Eu am rămas cu aceeași părere, a ta, se pare că s-a schimbat.

Clujul este un oraș de succes, cu un primar care a confirmat pe plan local, național și european. Așa că, dragă Sabin, să fim corecți și să dăm Cezarului ceea ce este al Cezarului”, a scris consilierul local pe Facebook.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Podcast Cluj24.Eckstein Kovacs Peter: Băsescu nu asculta întotdeauna, răspunderea era a președintelui, nu a consilierilor

Publicat

Fostul consilier prezidențial Eckstein Kovacs Peter a vorbit la podcastul Contraste de pe Cluj24 despre relația cu Traian Băsescu, oferind detalii despre ședințele de la Palatul Cotoceni.  

”Am avut, nu numai eu, ci si colegii mei, o situatie privilegiata. Deci Gyuri Frunda, care a fost consilier onorific pe langa domnul Ponta, a spus ca lunar, odata, era chemat si atuncea Ponta îi asculta și puteai sa vii cu idei. Cu domnul Basescu era altfel. Deci săptămânal erau trei – patru ședințe cu consilierii, cu toții.

Eckstein Kovacs Peter: Băsescu nu asculta întotdeauna, răspunderea era a președintelui, nu a consilierilor

Și acolo s-au discutat mai putin problema de aparare, de securitate, dar restul, toate problemele care erau interesante si importante pentru România. Si asta a fost șansa mea ca am putut participa la aceste discutii.

Începea ședința. <<Măi băieți, aveti ceva probleme? Aveti ceva să-mi comunicati?>>. Deci prima data oferea sansa sa vii cu problemele, nu ale tale personale, dar, ma rog, din domeniul pe care îl reprezenta. Nu te duceai cu mizilicuri, normal, dar aveai aceasta posibilitate de a comunica de trei ori pe săptămână cu presedintele României.

Dupa care zice, uite care sunt problemele mele. Si venea cu problemele lui. Se sfătuia. Nu asculta intotdeauna, ceea ce mi se pare normal. Raspunderea nu era a consilierilor ci a presedintelui”, a povestit Eckstein.

Fuma în birou și pe noi nu ne lăsa

Acesta a avut și o observatie critică la adresa lui Traian Băsescu, și anume faptul că fuma în timpul ședințelor, în biroul lui, ceea ce era nesănătos.

”El fuma și pe noi nu ne lăsa. Si atunci, la fiecare 50 de minute, atâta aveam răgazul, nu spuneam nimic. Mă ridicam, plecam la biroul meu, care era foarte aproape, trăgeam o țigară si mă reîntorceam”, și-a amintit fostul consilier prezidențial.

Acesta a precizat că în trei ani a avut o singură dată o discuție în contradictoriu.

”Au venit organizatiile de aromâni, care s-au considerat si atunci și se consideră si acum o minoritate. Deci nu organizatia de aromâni, cu Caramitru si cu ceilalti, care au zis ca noi suntem romani si avem niste origini aromâne. Și au trimis o scrisoare, l-au invitat pe presedinte în Herăstrău, aveau o sărbătoare, Zilele Armânilor.

A fost de acord cu mesajul

Eu am avut destula minte ca am pus o rezolutie acolo, ca nu recomand sa se duca personal, dar dacă dorește să trimită un mesaj, să îl trimită că îl redactez eu.

Salut eu aromânii in numele presedintelui.

Și presedintele a pus o supra apostilă ca e de acord si dupa aia eu m-am dus, nici măcar n-am citit declarația, că rrau cam dezorganizați acolo, dar am lăsat mesajul de prietenie. Și imediat aromânii lui Băsescu, în frunte cu Caramitru, și atunci am fost chemat. De ce mesajul ăsta unor nesătui? Si am zis, domnule presedinte, uite, hârtiuța, ati fost de acord. Bine. Ăsta a fost singurul. Mergeam la emisiuni in prostie.

Domnul presedinte niciodata nu m-a lăudat, n-a zis că ai vorbit bine și niciodată nu m-a criticat, nu m-a corectat. Adica era o libertate, cum sa zic, destul de mare față de statutul unui consilier prezidențial.

A fost o perioada pe care nu că o regret, dar care cred ca a fost pe undeva, culmea carierei mele profesionale sau politice, pentru ca am avut o viziune asupra tuturor problemelor țării”, a mai spus Eckstein Kovacs Peter.

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT cu două mașini în Florești. Intervin o ambulanță SAJ și o autospecială ISU Cluj

Publicat

Un accident rutier a avut loc, sâmbătă seara, pe str. Cetății din Floresti, în care au fost implicate, din primele informații, două mașini.

Potrivit pompierilor de la ISU Cluj, la locul accidentului itervine o autospecială din punctul de lucru Florești și un echipaj SAJ.

Circulația în zonă a fost blocată.

O tânără, la spital

UPDATE. Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Florești anunță că au intervenit la accident rutier petrecut pe strada Cetății din Florești unde au găsit două autoturisme avariate, fără ocupanți în acestea.

”O femeie, în vârstă de aproximativ 20 de ani, a fost consultată de către echipajul SAJ și a fost transportată la spital pentru investigații medicale. Conform primelor evaluări, acesta nu prezenta afecțiuni grave.
Pompierii au sprijinit acordarea primului ajutor calificat și au asigurat măsuri specifice pentru siguranța persoanelor implicate în accident”, au precizat pompierii.

Sursa foto: Facebook

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax