Connect with us

ACTUALITATE

EXCLUSIV. Ce ne rezervă ASTRELE până în luna martie. ANALIZE și SFATURI de la un ASTROLOG

Publicat


istockphoto 1315195619 170667a

Chiar dacă s-a făcut trecerea dintre ani, anul astrologic rămâne același până la echinocțiul de primăvară. În această perioadă, vor avea loc o serie de evenimente astrologice care vor afecta atât planul personal, cât și cel global. Mariana Dumitru, psiholog și astrolog, oferă o perspectivă mai amplă asupra subiectului, pentru Cluj24.

Ce ne rezervă cea de-a doua jumătate a lunii ianuarie?

În data de 14 ianuarie a început retrogradarea lui Mercur în Vărsător, pe un aspect tensionat cu Uranus, potențând inclusiv careul dintre Uranus și Saturn. Este o perioadă cu tendințe excentrice, cu egoism, nervozitate, inflexibilități, aroganță și multă nerăbdare. Clocotește nevoia pentru independență, provocând instabilitate.

Citește și LUNA ROZ din aprilie 2022: cea mai importantă LUNĂ PLINĂ a primăverii. Ce rol are în stabilirea datei la care se sărbătorește Paștele

Neptun face careu cu Luna și cu Marte, așa încât putem să vedem lucrurile distorsionat, să fim confuzi, să avem sentimente de insecuritate, dezamăgire sau iluzionare. Vom experimenta dorințe și stări emoționale ce țin de idealism și care pot sfârși prin a duce spre dependențe, sau care ne pot implica în acțiuni confuze și riscante.

Ce fenomene atrag după sine experiențe pozitive în această lună?

Mercur se întoarce în Capricorn în 26 ianuarie și tot ce a rămas de rezolvat din 29 decembrie 2021, sau tot ce trebuia atunci finalizat, este adus la suprafață. La acel moment, Mercur era conjunct cu Venus retrograd și cu Pluto, ceea ce ne-ar fi putut face să nu evaluăm corect nici relațiile, nici situația financiară sau deciziile legate de aceste aspecte.

Mercur, în tot acest du-te-vino, cu ajutorul lui Pluto, poate să acceseze zone de o profunzime și valoare corectă, să ne facă să înțelegem cum stăm în viața noastră și care ne sunt posibilitățile reale.

Ce ar trebui să știm, din punct de vedere astrologic, despre luna următoare?

În 4 februarie, Mercur își reia mersul direct, iar în data de 15 intră din nou în Vărsător, unde se întoarce să pună în practică ceea ce a hotărât să reconstruiască. Va activa, din nou, tensiunea dintre Uranus în Taur și Saturn în Vărsător.

O parte din proiectele sale pot deveni viabile la începutul lunii martie, când va fi conjunct cu Saturn. Atunci va ști exact dacă proiectele sale au fost supraevaluate sau nu.

Ingresul lui Marte din Săgetător în Capricorn aduce o și mai mare încărcătură energetică.

Pare a fi o perioadă foarte încărcată. Există vreo portiță de scăpare?

Pe fondul conjuncției Soare – Mercur din Vărsător, când fiecare se gândește doar la el – mintea este detașată de spirit și de sentimente, ceea ce poate aduce egocentrism, încăpățânare, inflexibilitate și impulsivitate – avem noroc cu Luna, care este în scădere și nu plusează la această încărcătură cu o scânteie declanșatoare. Pe parcursul tranzitului, o va întâlni pe Venus și, evident, va fi deturnat o perioadă de la treburile lui.

Ce implicații are Venus în această poveste?

Venus retrograd în Capricorn invită la o reevaluare relațională și financiară. Capricornul este elitist, dar și restrictiv în același timp. Nu îi place instabilitatea, dar de cele mai multe ori, el o provoacă.

Din 29 ianuarie își va relua mersul direct. Din 17 februarie, vom trăi o perioadă interesantă, pentru că Venus va face conjuncție cu Marte și vor merge împreună până pe 6 martie, când vor intra, tot de mână, în Vărsător.

Vor sta în acest aspect până pe 10 martie. Este o perioadă în care relațiile se fac și se desfac. O perioadă plină de pasiune, de dragoste de viață, plină de magnetism și atracție, dar și de impulsivitate în cheltuieli, mai ales la acelea care țin de estetică.

Am vorbit de interacțiunea Lunii cu Venus, apoi doar de Venus. Ce ne puteți spune referitor la Lună, în particular?                   

Luna a făcut aspect de Lună plină în 18 ianuarie, în ziua lui Marte. Soarele, fiind conjunct cu Pluto, ne pune la dispoziție o energie imensă, care poate provoca frământări, dar și evenimente impulsive, pe fondul tensiunilor interioare cauzate de bătălia dintre conștient și subconștient, la nivel individual.

Dar la nivel global, ce fenomene au loc?

La nivel macro, pot escalada, din nou, tensiunile și frământările sociale, sau chiar mai mult, provocările între state, cu dorințe pentru putere și control, pe fondul unei lipse de tact, adus de Mercur retrograd în careu cu Uranus. Este o perioadă de individualism extrem, marcat de dorințe de libertate.

E vizat și învățământul, în special cel primar, gimnazial și liceal. Acolo se vor impune noi restricții și se vor lua decizii de reconstrucție pe alte fundamente. În învățământul superior, deciziile sunt de scurtă durată sau periodice.

Am înțeles, mulțumesc. Să revenim la Lună. Ce ar mai trebui să știm despre evenimentele în care satelitul este personaj principal?

Luna nouă din 1 februarie aduce cateva trăsături de bază, la fel de subiective și inflexibile. Acestea țin de adaptabilitate și de reacțiile necontrolate care pot degenera în comportamente iraționale și violente, chiar fanatice.

Dorința de libertate va fi atât de mare, încât poate fi împinsă la extrem. Atenție la situația pecuniară. Atenție la explozia infectărilor pe teritoriul României. Gestionarea acestui val va fi mai serioasă și mai responsabilă, deși durata este mai mică.

În a doua jumătate a lunii februarie, ce planuri sunt afectate? Se păstrează tensiunea energetică?

În 16 februarie va fi Lună plină, Lună care vizează mai mult sănătatea, locurile și colegii de muncă. Nu mai sunt planete retrograde, iar conjuncția dintre Marte și Venus invită la iubire.

Atenție, însă, la tendințele de posesivitate și gelozie. Poate fi o perioadă cu multe înșelăciuni, în care să fie implicată latura sentimentală, dar și multe înșelăciuni de natură financiară.

În continuare, se menține posibilitatea de apariție a unor evenimente ciudate și imprevizibile, sau chiar exagerate.

Ce ne rezervă martie, astrologic vorbind?

Luna nouă din 2 martie este foarte interesantă. Avem o triplă conjuncție în Capricorn și Pești și o dublă conjuncție în Vărsător. Aduce încăpățânare, subiectivitate, dar și motivație.

Se va simți nevoia de apartenență la un grup, iar interesul pentru acțiunile umanitare și binele social va crește. Doar conjuncția Mercur-Saturn invită la prudență, la strategii, scopuri precise și la multă tenacitate.

Se păstrează o impulsivitate la cheltuieli, care dau impresia de stabilitate și au pretenția că merită. Există multă posesivitate, sentimentele sunt intense, chiar obsesive.

Puterea acestei triple conjuncții, între Marte, Venus și Pluto din Capricorn, poate să aducă dinamism și curaj, dar poate să degenereze și în cruzime și sadism. Este, totodată, o perioadă activă, marcată de încredere și putere de transformare.

În 18 martie, Luna plină aduce mai multe resurse pentru că este susținută astral de Pluto, care îi dă putere și o ajută să schimbe lucrurile. Pe de altă parte, intensitatea emoțiilor ar putea să degenereze într-o exprimare puternică sau dură.

Este un moment cu încredere și inspirație, cu atracții neașteptate, căsătorii și despărțiri la fel de subite, cu sentimente schimbătoare.

Cu Marte pe MC se pot flutura, din nou, armele și înzestrările armate. Fondul perioadei este plin de evenimente ciudate și imprevizibile, însă oportune. Evenimente instabile, atât financiar, cât și relațional – care implică familia, religiile, credințele, idealurile – sunt cele care vor provoca fluctuație, inconsecvență, inconstanță.

La nivel individual, este bine să ne adaptăm și să avem răbdare.

Dacă ar fi să aruncăm o privire de ansamblu asupra perioadei rămase până la trecerea într-un nou an astrologic, adică până în 21 martie, ce concluzii ați trage?

Toată această perioadă este una încărcată astral, pe zodiile Capricorn, Vărsător și Pesti, însă vor influența lucrurile doar în funcție de locul unde aceste aspecte se găsesc în harta natală a fiecaruia dintre noi.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Mesaj de CONDOLEANȚE de la UDMR pentru Beata Molnar, femeia din Cluj UCISĂ de prieten în Bihor

Publicat

De

bea 3
Președinția executivă a UDMR a transmis un mesaj de condoleanțe după moartea tragică a Beatei Molnar, femeia dispărută sâmbătă din Cluj și ucisă de prietenul ei. Cadavrul a fost gîsit miercuri în județul Bihor.
Reprezentanții UDMR se declară șocați de vestea tragică a morții lui Beáta Molnár.
”Bea a fost colega noastră la departamentul responsabil cu organizarea socială a UDMR și, mai târziu, când publica cărți la Fundația pentru Școală, am lucrat împreună de multe ori la editarea albumelor și organizarea programelor.
O cunoșteam ca pe un om creativ, definită de sensibilitate și empatie, iar capacitatea sa de muncă era uriașă.
Continuă să faci minuni acolo sus, Bea!”, se arată în mesajul de condoleanțe.

Noutăți din anchetă

Cadavrul femeii de 30 de ani, descoperit miercuri pe un câmp în satul Cornițel din județul Bihor, a fost adus la IML Cluj.

Miercuri după amiază au venit la Cluj și părinții ei din Târgu Mureș care s-au prezentat la Poliție, unde li s-a comunicat că Beata a fost găsită moartă.

Primele indicii arată că moartea femeii a fost violentă și că aceasta a fost omorâtă, iar cadavrul aruncat într-un tufiș și acoperit cu saci menajeri. Legiștii au descoperit în zona capului femeii mai multe lovituri, dar și urme de strangulare.

Dacia Logan cu numere de Arad al lui Bone Ferenc, prietenul femeii și suspect de crimă, este căutat, bărbatul fiind dat în urmărire națională și în consemn la frontieră.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj va transmite joi dimineață un comunicat oficial despre acest caz.

Citește mai departe

EVENIMENT

Recomandări pentru elevii romi din Cluj care vor să se înscrie la LICEE pe locurile speciale

Publicat

De

tigani rom 1

Asociatia Partida Romilor Pro Europa Cluj anunta toti parintii elevilor romi din judetul Cluj ca se apropie de sfarsitul Campaniei educaţionale ,,Școala, o șansă pentru copiii romi’’! .

Termenul pentru eliberarea recomandarilor de catre asociatia nastra, elevilor care doresc sa candideze pe locurile special alocate tinerilor romi in licee se apropie de final, data limita fiind 27 mai 2022.

Campania derulată de Asociația Partida Romilor Pro –Europa la nivel naţional, pentru admiterea elevilor de etnie romă în învătământul universitar, pe locurile special alocate acestora , în anul universitar 2022 -2023 continua, doritorii putand sa apele la asociatia noastra pentru a obine recomandarile necesare.

Date de contact: email: proeuropacluj@yahoo.com

tigan rom 2

Citește mai departe

EVENIMENT

Jaf la un magazin de pe str.Brâncuși în Cluj-Napoca. Un tâlhar a lovit vânzătoarea. A fost prins de un client și de soțul femeii

Publicat

De

jaf

Un tânăr de 25 de ani a încercat să jefuiască miercuri un magazin alimentar de cartier de pe strada Constantin Brâncuși dar a fost prins și imobilizat de un client și de soțul vânzătoarei. 

Acesta ar fi lovit-o pe vânzătoare și ar fi vrut să fure suma de 60 de lei.

Tâlharul a fost prins de un client și de soțul vânzătoarei și predat polițiștilor.

La fața locului a fost prezent și un echipaj SMURD care a consultat-o pe vânzătoarea lovită.

Vom reveni cu detalii.

Citește mai departe

EDUCATIE

Profesorii clujeni fac colectă pentru copiii ucraineni care au fugit din calea războiului. SLIPC adună rechizite, dar și jucării

Publicat

De

refugiati

Sindicatul Liber din Învățământul Preuniversitar Clujean (SLIPC) face un apel către toti salariații din unitățile de învățământ din județ, pentru a veni în sprijinul copiilor ucraineni aflați în refugiu pe teritoriul României.

„În acest sens, în urma consultării cu organizații neguvernamentale care se ocupă de asistența refugiaților, am început o colectă de rechizite, în special seturi de creioane colorate și carnețele, dar și jucării de pluș, pături și sticle de apă la jumătate de litru.

Acestea vor fi date copiilor din taberele de refugiați, pentru a reduce stresul prin care trec, în aceste zile”, arată licerul SLIPC Lucia Cojocaru.

Profesorii clujeni fac colectă pentru copiii ucraineni: Donațiile se pot face până vineri

Toți cei care doresc să contribuie o pot face până vineri, la ora 12.00, la sediul SLIPC din Piața Ștefan cel Mare nr. 4, parter, cam 19.

Transportul materialelor către taberele de refugiați va avea loc vineri, 4 martie, la ora 14.00.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate
Publicitate