Connect with us

ACTUALITATE

EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Testele de pregătire și baremele pentru elevii din clasa a VIII-a. Detalii despre examen

Publicat


scoala

Examenul de Evaluare Națională 2020, clasa a VIII-a, începe din 15 iunie, a anunțat recent ministrul Educației.

Detaliile privind modul de organizare a examenului și proceduri referitoare la siguranța elevilor și a cadrelor didactice la desfășurarea probelor vor fi comunicate în această perioadă.

Citește și EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Cum vor fi publicate rezultatele la examen. Ce trebuie să faci pentru a afla notele

Elevii de clasa a VIII-a vor putea reveni la școală în intervalul 2-12 iunie, pentru a se putea pregăti pentru examen.

Vor fi însă reguli stricte: maximum 10 elevi într-o sală de clasă, acces pe coridoare diferite, măsurarea temperaturii la intrarea în școli. În perioada 2-12 iunie vor fi numai activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale. În cazul elevilor cu probleme de sănătate sau au în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezența la școală va fi opțională, iar decizia va aparține părinților, potrivit ministrului Educației.

Până în 4 Mai, Ministerul Educației a pus la dispoziția elevilor patru seturi de câte cinci teste (modele de subiecte) și bareme.

Primul set de teste de antrenament a fost publicat în perioada 30 martie – 3 aprilie, de Centrul Național de Evaluare și Examinare.

Limba și literatura română:

Testul 1 Română

Testul 2 Română

Testul 3 Română

Testul 4 Română

Testul 5 Româna

BAREME pentru testele de Evaluare Națională 2020:

Limba și literatura română:

Barem Română  Testul 1

Barem Română  Testul 2

Barem Română Testul 3

Barem Română  Testul 4

Barem Română Testul 5

MATEMATICĂ

Matematică:

Testul 1 Matematică

Testul 2 Matematică

Testul 3 Matematică

Testul 4 Matematică

Testul 5 Matematică

Matematică:

Barem  Matematică Testul 1

Barem Matematică  Testul 2

Barem Matematică  Testul 3

Barem Matematică Testul 4

Barem Matematică Testul 5

Al doilea set de antrenament a fost publicat în perioada 22-24 aprilie:

Teste de antrenament pentru clasa a VIII-a, Evaluare Națională 2020 – seria II – publicate în 22 aprilie:

Limba și literatura ROMÂNĂ

Test 6 Româna

Test 7 Română

Test 8 Română

Test 9 Română

Test 10 Română

BAREME pentru testele de Evaluare Națională 2020:

Limba și literatura română:

Barem Romana Testul 6

Barem Română pentru Testul 7

Barem Romana Testul 8

Barem Română Testul 9

Barem Română Testul 10

Vezi AICI TOATE TESTELE de pregătire și baremele pentru EVALUARE NAȚIONALĂ 2020

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

ESENȚIAL CLUJ24.RO/ Principalele știri de ieri

Publicat

Cluj24.ro prezintă principalele 5 știri locale de ieri:

Angajații Prefecturii Cluj primesc un ”SPOR DE COVID” de 30% din salariul de bază

FOTO/ RECORD de sterilizare a câinilor și pisicilor cu și fără stăpân din Cluj realizate de Asociația Nuca în 2020

U-BT a pus în vânzare bilete virtuale, iar fondurile strânse vor fi donate suporterului Sorin Roșu

Dorin Goga se retrage de la „U” Cluj

BREAKING NEWS/ Daniel David, rectorul UBB, despre facultăți: „Unde se poate să deschidem în condiții de siguranță, să deschidem”

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Toate drumurile județene din Cluj sunt circulabile

Publicat

Chiar dacă județul Cluj a fost lovit din plin de iarnă, nu există în acest moment drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier. Pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece.

De asemenea, în urma căderilor de zăpadă, precum și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopții, mai multe drumuri judeţene au fost afectate și de fenomenul de polei, traficul rutier fiind îngreunat.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de joi, 14 ianuarie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 66 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 41 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 56 de drumuri judeţene, cu 26 de utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 443 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Turda – 420 de tone de material antiderapant

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de joi s-a intervenit pe 7 drumuri judeţene, cu 7 utilaje. La această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 15 drumuri judeţene, cu 14 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 420 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Dej – 307 tone material antiderapant

Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 14 drumuri judeţene, cu 9 utilaje. La această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 9 drumuri judeţene, cu 9 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 307 tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Calendarul zilei, altfel: 15 ianuarie (pamflet)

Publicat

În 69, Împăratul roman Galba este asasinat. Otho este proclamat împărat roman dar după trei luni se va sinucide. Fix ca Galba…

În 1582, Rusia cedează Letonia și Estonia Poloniei. De remarcat termenul “cedează”, nespecific Rusiei…

În 1870, democrații din SUA au utilizat pentru prima dată, ca simbol al partidului lor, un măgar. Ar trebui extins și la noi, că de porc s-a cam săturat lumea, mai puțin musulmanii care nici măcar n-au gustat…

În 1913 a fost inaugurată prima linie telefonică dintre Berlin și New York. Cu o întârziere de două ore din cauza unui Dorel american care în loc să taie panglica de inaugurare a tăiat cablul telefonic…

În 1943 a fost finalizată construcția clădirii Pentagon-ului american. Trebuia sa aibă patru laturi dar cum două nu s-au întâlnit au trebuit să mai facă una ca să le unească…

În 2009, liderul nord-coreean Kim Jong-il l-a desemnat la succesiune pe cel de-al treilea fiu al său, Kim Jong-Un. Primii doi erau niște fătălăi, asta măcar era prost da’ hotărât…

În România se sărbătorește Ziua Culturii Naționale, ocazie cu care primarii din sud ar organiza niște concerte de manele, dacă n-ar fi pandemie…

Marius Aciu

Citește mai departe

ACTUALITATE

Autoturism pe plafon în Gherla. Șoferul a scăpat cu câteva zgârieturi

Publicat

O autospecială și un echipaj SAJ au fost alertate în cursul nopții trecute, ca urmare a ieșirii în afara părții carosabile a unui autoturism, care circula pe strada Dejului din municipiul Gherla, potrivit ISU Cluj.

„Evenimentul a avut loc în jurul orei 22.00, iar pompierii au găsit autoturismul răsturnat pe plafon și ocupantul ieșit în afara acestuia”, transmite ISU Cluj.

Conducătorul aut se deplasa din direcția Dej-Gherla și a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ieșind de pe partea carosabilă, mai apoi autoturismul răsturnându-se.

Bărbatul a fost consultat de către echipajul SAJ și a fost transportat la spital, prezentând afecțiuni ușoare.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate