Connect with us

ACTUALITATE

Emil Boc promite spital, parc, școli și creșe locuitorilor din Borhanci. Termenul finalizării acestora ar putea fi anul 2026

Publicat


Primarul Emil Boc a declarat în cadrul ședinței de Consiliu Local a municipiului Cluj-Napoca de vineri că primăria are prevăzut un plan de dezvoltare a cartierului Borhanci, plan care include construirea unui parc, a unei școli, creșe, grădinițe, dar și a unui spital de copii. Proiectul de construire ar putea fi finalizat până în anul 2026, autoritățile locale asigurând că Borhanciul se află în atenția lor.

Promisiunea edilului vine după ce locuitorii din Borhanci au inițiat o petiție semnată deja de câteva sute de oameni, în care cer primăriei Cluj-Napoca școli, creșe și grădinițe, pentru a nu mai fi nevoiți să își înscrie copiii la unități de învățământ din alte cartiere sau centrul orașului.

Citește și „Țara Borhanciului” strânge semnături pentru construirea școlilor publice în cartier, de către Primăria Cluj-Napoca

Discuția din cadrul ședinței de vineri a fost inițiată de unul dintre consilierii locali, intervenție la care Emil Boc a răspuns că în Borhanci există deja un plan de construire a unui hub educațional, care va cuprinde un parc, școală, creșă și grădiniță.

Boc a luat decizia în urmă cu o lună

„Hub-ul educațional va fi construit pe o suprafață de 75 de hectare, construcție care să includă această infrastructură atât de necesară cartierului”, a declarat Boc.

Proiectul se află în stadiul de pregătire, decizia fiind luată în urmă cu aproximativ o lună, după cum spune primarul clujean.

Termenul construcțiilor, anul 2026

De asemenea, a fost anunțat că din 2021 se va realiza pregătirea etapelor implementării proiectului menționat, care se preconizează a fi finalizat în 2026.

În ceea ce privește construcțiile realizate haotic în Borhanci, Boc a precizat că „nu se construiește nimic până nu se finalizează centura metropolitană.

Oamenii să stie că trebuie să se construiască astfel incât să poată fi asigurată o calitate bună a vieții în Borhanci, ținând cont de construirea hub-ului educațional menționat”, a adăugat edilul.

„Borhanci se află în atenția autorităților”

Tot în cadrul ședinței de vineri, aleșii locali au promis construirea unui spital de copii în Borhanci: „Borhanci se află deci, în atenția autorităților”, au spus aceștia.

De menționat este și faptul că Emil Boc a amintit astăzi, sâmbătă, de dezvoltarea cartierului Borhanci, prin construirea hub-ului educațional, în cadrul conferinței de presă care a avut loc la primăria municipiului, cu ocazia vizitei vicepremierului Raluca Turcan și a miniștrilor de Fonduri Europene și Transporturilor.

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Întreruperi de curent în județul Cluj

Publicat

DISTRIBUȚIE ENERGIE ELECTRICĂ ROMANIA, Sucursala Cluj-Napoca, anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică, astfel:

Data întreruperii: 27.01.2021
Adresa/Localitatea: Localitatea Dej, str. 1 Mai
Intervalul orar: 09:00-13:00

Data întreruperii: 28.01.2021
Adresa/Localitatea: Localitatea Dej, str. 1 Mai, str. Avram Iancu, str. Crişan
Intervalul orar: 09:00-13:00

Data întreruperii: 28.01.2021
Adresa/Localitatea: Comuna Măguri Răcătău, sat Măguri, str. Principala
Intervalul orar: 09:00-16:00

Citește mai departe

ACTUALITATE

Reacții alergice la vaccinul MODERNA! Compania americană cercetează cazurile

Publicat

Mai mulți oameni sunt tratați la un centru din San Diego pentru posibile reacţii alergice la vaccinul Moderna pentru Covid-19 dintr-un anumit lot, informează departamentul pentru sănătate din California, transmite Reuters, citată de news.ro.

Cel mai important epidemiolog din California a publicat duminică un comunicat prin care recomandă oprirea vaccinărilor cu vaccinuri din lotul 41L20A, din cauza posibilelor reacţii alergice care sunt investigate.

„A fost raportat un număr neobişnuit de mare de posibile reacţii alergice pentru acest lot de vaccinuri ale Moderna, administrate la un centru de vaccinare comunitar. Mai puţin de 10 persoane au necesitat îngrijiri medicale într-un interval de 24 de ore”, a spus epidemiologul.

Compania lucrează împreună cu autorităţile de reglementare în domeniul sănătăţii pentru înţelegerea cazurilor şi dacă ar trebui oprită utilizarea lotului. Aproape un milion de doze din lotul respectiv au fost deja distribuite la circa 1.700 de centre de vaccinare din 37 de state, potrivit companiei.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Calendarul zilei, altfel: 20 ianuarie (pamflet)

Publicat

În 1390 s-a încheiat tratatul de la Lublin dintre Mircea cel Bătrân, domnul Țării Românești (1386 – 1418), și Wladislaw al II-lea Jagello, regele Poloniei (1386-1434). Prin acest tratat Mircea se angaja să nu se mai apropie de cort îmbrăcat necorespunzător iar Wladislaw să nu mai aducă vorba de iarbă, numai de frunză…

În 1840, exploratorul francez Jules Dumont d’Urville conduce o expediție prin care a descoperit Adélie. În realitate se retrăgea din fața inamicului și s-a oprit doar în Antarctica…

În 1928 are loc premiera filmului “Năpasta”, după I.L. Caragiale. Filmul e de mult în arhive, năpasta însă s-a mutat la conducerea țării…

În 1975 s-a născut Pavel Bartoș, actor român Cred că azi tot îi numa-un Smiley…

În 1984 a murit Johnny Weissmuller, înotător și actor american, născut la Timișoara (n. 1904). A fost cel mai apreciat Tarzan. Celebrul strigăt i-a aparținut unui tâmplar care și-a dat cu tesla-n cojones…

În 2004, președintele Ion Iliescu i-a decernat Regelui Mihai I Marele Premiu al Institutului Cultural Român. Ce nu s-a observat a fost faptul că toată ceremonia, Iliescu a ținut degetele de la mâna stângă încrucișate la spate…

În 2009, democratul Barack Obama devine cel de-al 44-lea președinte al Statelor Unite. Primul ”fade to black” în președinția americană. Azi avem, tot în premieră, ”fool’s ouverture”…

În 2016, NASA și Administrația Națională Oceanică și Atmosferică au anunțat că anul 2015 a fost cel mai cald an din istorie de la începutul înregistrărilor meteorologice în 1890. Românii au fost rugați să nu mai iasă toți odată la grătare…

Marius Aciu

Citește mai departe

ACTUALITATE

COD GALBEN de vânt în zona montană din județul Cluj

Publicat

ANM a emis, miercuri dimineaţa, o atenţionare Cod galben de vânt puternic pentru zona montană a judeţului Cluj.

Avertizarea este valabilă până la ora 11:00, în zona de munte a judeţului Cluj, la peste 1.800 de metri altitudine, unde se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de 90-100 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate