Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Emil Boc, despre parcul Ștefan cel Mare: „Fiecare copac va avea dosarul lui. Cei care sunt uscați vor fi înlocuiți”

Publicat


Primarul municipiului Cluj-Napoca a susținut azi, miercuri, 21 octombrie, o conferință de presă care a vizat ca temă de discuție stadiul actual al principalelor proiecte de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca.

Edilul a comunicat detalii despre mai multe proiecte care se află în desfășurare în oraș și a menționat termenele de începere și finalizare ale acestora. În timpul conferinței s-a ridicat problema Parcului „Ștefan cel Mare” sau Parcul cu Mere cum îl cunosc clujenii, deoarece mai mulți activiști de mediu sunt nemulțumiți de faptul că urmează să se planteze pomi în locul celor existenți.

Edilul răspunde: „Mă bucur că s-a adus în discuție subiectul acesta. Noi suntem atenți la fiecare solicitare, reclamație și precizare. Acest parc se modernizează, dar vreau să fie foarte clar înțeles. Se va prezenta de către proiectanți și de către managerul care controlează acest proiect, situația fiecărui copac din parcul Ștefan cel Mare. Sunt în jur de 30 de copaci dacă nu greșesc, avem un aparat de RMN pentru copaci care prezintă starea fiecăruia și se va prezenta public situația.

„Îi asigur pe clujeni că sunt cu ochii ca pe butelie pe fiecare copac din acest oraș”

Nu e luată nicio decizie, doar ca principiu, se spune că acei arbori care sunt uscați vor fi înlocuiți cu arbori de altă talie care să dea o notă bună și civilizată parcului. Orice arbore care poate fi păstrat din punct de vedere a sănătății se va păstra, vă asigur. Cei care, spun specialiștii pe baza analizelor și a RMN-ului, că sunt uscați și pun în pericol siguranța cetățenilor, vor fi înlocuiți”, spune Boc.

Primarul subliniază că situația fiecărui copac va fi prezentată public înainte de a se începe orice demers. „Suntem doar la faza de realizare a proiectului și nici într-un caz la faza de execuție. Sunt în jur de 30 de copaci, o parte dintre ei vor fi păstrați. Vreau să știe toți clujenii că mă interesează fiecare copac din acest oraș, mai ales copacii de talie mare. Nu se va atinge nimeni de niciun copac decât în condițiile legii și după o analiză riguroasă. Clujul a investit o grămadă de bani în aparatul de RMN al copacilor. Îi asigur pe clujeni că sunt cu ochii ca pe butelie pe fiecare copac din acest oraș, dar repet, nu mă pot opune aplicării legii dacă în unele situații decizia specialiștilor va fi de înlocuire.”

Momentan, proiectul se află în faza de pregătire. Suprafața parcului este de aproximativ 1,2 ha, iar ordinul de începere pentru proiectare este dat la 21 septembrie. Termenul de realizare este de 60 de zile. Deci, 21 noiembrie este termenul pentru proiectare. După acest prag va avea loc licitația de execuție.

„Repet, dorim calitatea vieții să fie bună, cine credeți că la Primărie nu vrea lucruri de calitate? Spun foarte clar, orice copac care poate fi salvat, va fi salvat”, transmite Boc.

Karla Fanea 

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ADMINISTRAȚIE

Podul de piatră, este marcat! Și de vineri și circulat. În Baciu

Publicat

După ce joi seara s-au efectuat marcajele, vineri dimineața s-a deschis și circulația pe podul din Baciu.

Ritmul lent al lucrărilor și blocajele de trafic generate de șantier au adus numeroase reclamații din partea șoferilor.

Ministerului Transporturilor se laudă că lărgirea șoselei Cluj-Napoca – Baciu la patru benzi și realizarea podului de la Valea Seacă vor fi gata într-un timp record.

Obiectivul face din strategia autorităților de a decongestiona traficul în zonă, care include și viitorul pasaj peste calea ferată de la Tăietura Turcului.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere este cea care finanțează lucrările care sunt executate de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj.

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Vești bune pentru turdeni! Se deschide patinoarul din Parcul Central

Publicat

Moș Nicolae vine mai devreme anul acesta și vine cu o veste bună pentru turdeni! Sâmbătă, 5 Decembrie, ora 14:00, se deschide patinoarul din Parcul Central din Turda.

„Începând cu mic, cu mare, acest an ne-a pus la grea încercare, iar noi ne-am dorit ca în această iarnă să aducem puțin din normalul anilor trecuți.

Așadar, dragi patinatori, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm, vă informăm că deschiderea patinoarului a fost posibilă doar prin stabilirea unui set de măsuri de protecție suplimentare. Astfel că, pe întreaga perioadă desfășurării activității patinoarului, NU se vor închiria patine și NU se va asigura garderoba. De asemenea, în incinta patinoarului este obligatorie purtarea măștii de protecție și a mănușilor.

Programul de funcționare al patinoarului este de Luni până Duminică, 10:00 – 22:00, iar seriile vor funcționa după următorul program:

10:00 – 11:00; 11:00 -12:00; 12:00 – 13:00; 13:30 – 14:30; 14:30 – 15:30; 15:30 – 16:30; 17:00 – 18:00;

18:00 – 19:00; 19:30 – 20:30; 20:30 – 21:30

Tarifele pentru acces:

Copiii cu vârsta ≤ 7 ani: 5 lei

Elevi/Studenți: 8 lei

Adulți: 12 lei

De asemenea, în intervalul orar 16:00 – 18:00, poate fi vizitată și Căsuța lui Moș Crăciun cu respectarea normelor sanitare, stabilite la nivel național”, arată primarul Cristian Matei pe pagina sa de socializare.

Foto: inTurda.ro

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Se pun în funcțiune noi semafoare în Cluj-Napoca

Publicat

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunţă punerea în funcțiune a instalațiilor de semaforizare de la 4 treceri de pietoni, situate în următoarele zone:

-trecerea de pietoni de pe strada Traian Vuia, zona intersecției cu strada Brigadierilor;

-trecerea de pietoni de pe strada Plopilor, zona nr. 60-64;

-trecerea de pietoni de pe B-dul Muncii, zona Sinterom;

-trecerea de pietoni de pe B-dul Muncii, zona APIA.

Menționăm că traversarea pietonilor se va face prin acționarea butoanelor.

Rugăm conducătorii auto și pietonii să circule cu prudență în zonele menționate și să respecte noile reglementări de circulație.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

LIVE VIDEO/ Ministrul Transporturilor Lucian Bode inaugurează lotul 1 de pe autostrada Sebeș-Turda

Publicat

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate