Connect with us

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Echipa de măcelari de elită a României se antrenează la Cluj-Napoca pentru Campionatul Mondial de la Paris din 2025

Publicat


Echipa de măcelari de elită a României se antrenează la Cluj-Napoca pentru Campionatul Mondial –World Butchers’ Challenge (WBC), care va avea loc la Paris în primăvara anului viitor și unde speră să facă o figură frumoasă, chiar dacă va fi vorba de prima participare.

Din echipă fac parte 6 măcelari din toată țara, la care se adaugă 4 rezerve, plus 2 juniori, care vor participa la competiție la secțiunea juniorilor.

Echipa a fost prezentată, oficial vineri, la Târgul Indagra, de la București, unde a avut loc și o demonstrație.

Inițiatorul proiectului, Cosmin Moldovan, CEO al Carmangeriei Moldovan din Cluj și președintele Fundației ”Ștefan Moldovan”, a explicat pentru Cluj24 cum s-a ajuns la constituirea unei echipe de măcelari români de elită care se pregătesc la Cluj pentru competiția de la Paris.

De unde a pornit ideea

”Ideea o aveam de mai mulți ani și dorim ca, pe fondul lipsei de personal calificat în această industrie să facem ceva pentru a atrage tinerii spre acestă meserie de măcelar și a revitaliza școlile de meserii.

Am făcut primul show de măcelari la târgul Indagra de la București, în care am invitat mai mulți elevi de la Școala Raluca Rîpan din Cluj-Napoca unde noi suntem parteneri pentru învățământul dual, cât și măcelari care profesează și măcelari seniori, pensionari, care să împărtășească celor tineri din experiența lor.

A urmat apoi primul concurs Top Chef Măcelar, în urmă cu doi ani, iar eu am fost unul dintre jurați.

Iar anul trecut, după a doua ediție, am discutat cu cei din staff-ul meu cum ar fi să înființărm prima echipă de măcelari profesioniști a României cu care să participăm anul viitor în 30-31 martie 2025 la Campionatul Mondial de la Paris”, a spus Moldovan.

Zis și făcut, iar astfel au fost demarate procedurile de înscriere în vederea participării, după care s-a trecut la selectarea echipei naționale de măcelari.

Membrii echipei

macelari

”Am făcut 4 castinguri naționale, în Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și București, după care am început antrenamentele care au loc la noi, la Cluj-Napoca.

Echipa națională de măcelari a României este compusă din 6 persoane: Gabriel Arghir – Torino, Sandu Mirea – București, Ionuț Anghel – București, Adrian Petre – București, Georgian Petre – Buzău, Ciprian Irimia – Suceava, la care se adaugă 4 rezerve – Florin Stîngă – Brașov,Biro Janos – Târgu Mureș, Cătălin Angheru – București și Alin Moldovan – Cluj-Napoca, dar avem și doi juniori – Paul Cordea – Cluj-Napoca și Petre Niță – București, care vor concura la proba ucenicilor în preziua competiției.

Căpitanul echipei este Gabriel Arghir, care a lucrat în Italia de 17 ani la o măcelărie de familie și care are 2 magazine de carne în Torino

În vederea pregătirilor pentru competiția de la Paris, echipa îl are ca designer culinar pe Marius Verdeși, fondatorul Zimbria, iar drept consilier și creator de rețete pe Gelu Vișan, managerul Cantinei Primăriei Cluj-Napoca”, a menționat Cosmin Moldovan, cel care va reprezenta în calitate de jurat România în cadrul WBC.

Antrenamente o dată pe lună

Acesta a precizat că antrenamentele au loc o dată pe lună, dar la începutul anului viitor se vor dubla. Măcelarii primesc cantități de carne – pui și carcase de porc, vită și miel, iar din acestea trebuie să scoată cât mai multe produse și să facă cât mai puțină risipă.

”Trebuie să valorifice cât mai eficient tot ce rezultă din carcasă, inclusive oasele pentru ciorbă. Măcelarii nu doar că tranșează carne, ci și pregătesc diverse preparate finite, pe care consumatorul doar le pun la cuptor.

Printre produsele noastre care ies la antrenament sunt pulpă de porc cu pesmet și marinadă, coaste de porc marinate, ruladă din ceafă cu prune, spanac și sparanghel, ruladă din pulpă de porc cu șuncă, cașcaval și baby spanac, ruladă din cotlet umplută cu spanac și cașcaval, sau frigăruie de porc cu roșii.

La Campionatul Mondial de la Paris, România va participa în premieră cu o echipă națională, iar speranța noastră este că vom face o figură frumoasă, deorece măcelarii români lucrează în foarte multe abatoare și fabrici de carne din Europa și nu numai, fiind foarte pricepuți și apreciați”, a mai spus CEO-ul Carmangeriei Moldovan.

Onorat să conducă echipa României

Căpitanul echipei de măcelari, Gabriel Arghir, este din Iași, dar locuiește la Torino de 17 ani, iar în urmă cu 8 ani a deschis prima sa măcelărie, urmată de cea de-a doua în urmă cu doi ani și jumătate.

”Aveam un unchi care era măcelar în Italia și am mers și eu acolo, descoperind această pasiune. Am lucrat 14 ani alături de un măcelar italian, după care am încercat pe cont propriu.

Diferența din noi și Italia este că acolo se consumă mai multă carne de vită, în special felii de pulpă. Și la noi ar trebui ca măcelarul din spatele bancului să te spună clienților cum trebuie pregătită”, a spus Arghir,

Acesta este onorat să fie căpitanul echipei naționale de măcelari a României și subliniază că este și o mare responsabilitate.

”O să încerc să dau tot ce pot la Campionatul Mondial de la Paris și să încerc să-i determin pe băieți să lucrăm împreună în așa fel încât să ducem la bun sfârșit această provocare, să înțeleagă rolul fiecăruia în echipă.

Pentru mine, un măcelar trebuie să aibă mai multe calități, în primul rând să aibă imaginație, să poată crea anumite lucruri.

E nevoie și de îndemânare”, a adăugat Arghir, care are o carne preferată, cea de vițel.

Nu există doi măcelari la fel

Clujeanul Alin Moldovan este una din rezervele echipei naționale, iar în cadrul antrenamentelor urmărește un titular.

”Trebuie să știu cât mai multe faze, iar în cazul în care un titular are vreo problemă să pot să îl înlocuiesc. Sunt măcelar de 27 de ani, meserie pe care am practicat-o în Cluj, dar și în Germania. Experiența din străinătate m-a ajutat foarte mult. Mie îmi place și bucătăria, astfel că practicarea măcelăriei mă ajută și în acest domeniu”, a spus Moldovan.

Potrivit acestuia, unui măcelar trebuie, în primul rând, să îi placă această meserie și să își formeze un stil propriu de tranșare a cărnii.

”Nu există doi tranșatori la fel, fiecare are stilul lui de tăietură. Trebuie să încerce să minimizeze tăieturile, lucru care te face să fii mai rapid, să fii cursiv. Asta înseamnă îndemânare”, a explicat.

Acesta nu are vreo preferință privind tipul de carne pe care să o tranșeze, fiind obișnuit și cu pui, porc, miel sau vită.

Juniorul care s-a perfecționat în meserie

Paul Cordea are 25 de ani și este unul dintre cei doi măcelari juniori, practicând meseria de doi ani.

”M-a atras o pasiune moștenită de la tatăl meu. Copil fiind, se practica acasă, în familie, și m-a atras. Mi-am propus să dezvolt această meserie și să o duc la un alt nivel. M-am perfecționat, aducând preparate noi, să fac tăieturi cât mai bune.

Un măcelar trebuie să aibă, în primul rând, o finețe aparte, să aibă încredere în el, dar cel mai important este să cunoască foarte bine părțile anatomice ale animalelor”, a precizat Cordea, care este absolvent al USAMV Cluj-Napoca.

Juniorul consideră că porcul este baza în această meserie, dar vita vine puternic din urmă, fiind atras și de carnea de miel.

Campionat Mondial din 2011

World Butchers’ Challenge a început în anul 2011 în Australia, cu doar două echipe participante, la ediția din 2025 fiind înscrise 15 echipe.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

VIDEO FOTO. Ciocolată Dubai, preparată de elevii Școlii Profesionale Speciale Samus Cluj. Va fi vândută la târgul de Crăciun

Publicat

Dubai

Elevii Școlii Profesionale Speciale Samus Cluj-Napoca au preparat, pentru prima dată, ciocolată Dubai, pe care o vor vinde în luna decembrie în cadrul târgului de Crăciun care va fi organizat în instituție.

Claudiu, Alex și Ramona, care sunt în clasa a X-a la specializarea Cofetărie-Patiserie, s-au ocupat de prepararea ciocolatei, asistați de profesorul de instruire practică și teorie Pompilia Lopes, care se ocupă de clasele de patiserie.

Rețetă adaptată de ciocolată Dubai Samus

”Noi tot timpul experimentăm la Samus rețete noi, poate și deoarece avem tot timpul ingrediente noi. Ne-am gândit să facem și ciocolată Dubai, pentru că este în trend și toată lumea vorbește despre ea.

Ne-am inspirat din rețetele de pe internet și am pregătit noi totul, inclusiv crema de fistic.

Am folosit trei rețete diferite de ciocolată, iar ultima ne-a ieșit cea mai bună.

Am folosit ciocolată neagră, pe care am amestecat-o cu ciocolată albă și am diluat-o cu frișcă din lapte, pentru a o putea topi. După care a urmat umplutura. Am prăjit separat cataiful în puțin unt, cam cum facem la pesmetul prăjit.

Separat am pregătit crema de fistic, care nu a fost ușoară.

Fisticul a trebuit decojit, opărit, am îndepărtat pielițele de pe el, după care l-am măcinat și amestecat cu lapte condensat, iar apoi l-am amestecat cu cataiful, dar am plusat și cu puțină esență de fistic, să se simtă mai pregnant gustul.

Am turnat amestecul între două foi de ciocolată, iar deasupra am făcut un strat colorat cu verde și am presărat, deasupra, bucățele de fistic, pentru decor.

Este o rețetă adaptată de ciocolată Dubai Samus”, a spus Pompilia Lopes pentru Cluj24.

Potrivit acesteia, ciocolata Dubai a fost prima tentativă de a pregăti ciocolată împreună cu elevii.

”Ce am constatat diferit este cataiful care face produsul mai crocant. Gustul final este deosebit, iar aromele sunt plăcute. Această rețetă nu are deloc zahăr”, a precizat profesoara de la Samus.

Experiență inedită pentru elevi

Claudiu a auzit de ciocolata Dubai de pe internet și consideră că participarea la pregătirea acesteia a fost o experiență care i-a plăcut.

”Am curățat fisticul, l-am opărit, l-am curățat de pieliță, după care l-am măcinat. Gustul final a fost foarte bun și mă bucur că a ieșit așa ceva din mâinile mele.

Am vrut să mă fac patiser pentru că îmi place meseria asta, să fac prăjituri și dulciuri”, a spus elevul.

Colegii săi, Alex și Ramona, nu auziseră înainte de ciocolata Dubai, dar recunosc că le-a plăcut să participe la crearea unui produs devenit celebru.

”Mie îmi place să fac preparate de cofetărie, prăjituri, în special cu mere sau brânzoici. Iar acum am trecut la ciocolată Dubai, iar gustul a ieșit foarte bun”, a precizat Alex.

Ramona are ceva mai multă experiență, după ce a fost anul trecut, printr-un program Erasmus, în Portugalia, într-un schimb de experiență de două săptămâni, unde a lucrat într-un restaurant.

”Îmi place să fac orice din domeniul cofetărie-patiserie, nu am unul preferat. Dar a fost interesant să lucrez la ciocolata Dubai, unde, printre altele, m-am ocupat de amestecarea cataifului la partea de prăjit”, a completat Ramona.

Cei trei elevi speră ca, după absolvire și după ce primesc o diplomă recunoscută de Ministerul Educației, să se angajeze într-o patiserie sau cofetărie din județul Cluj.

Produs nou pentru târgul de Crăciun

Directorul adjunct al Școlii Profesionale Samus, Teofana Sferle, a menționat că pentru târgul de Crăciun organizat în luna decembrie la școală, una dintre surprize va fi ciocolata Dubai, care va fi vândută de elevi.

”În fiecare an la târg vom avea produse realizate de către elevii noștri și abia aștept să vedem ce succes vom avea cu noul produs. Banii rezultați în urma târgului vor fi folosiți pentru finanțarea diferitelor activități. Mergem la un film sau la karting, de exemplu”, a spus Sferle.

O bucată de ciocolată Dubai Samus de 100 de g va fi vândută la târgul de Crăciun cu 20 de lei.

Copiii, angajați după absolvire

Dubai

Școala Profesională Specială Samus pregătește elevi cu cerințe speciale pentru meseria de cofetar-patiser, urmând să fie făcute demersuri și pentru autorizarea meseriei de bucătar, care este foarte căutată acum pe piața muncii.

”Avem și resurse materiale și umane. În ateliere – școală avem trei spații diferite unde elevii învață, în cei patru ani de studiu, să pregătească diverse preparate culinare.

La finalul clasei a XII-a se organizează un examen de certificare a competențelor profesionale, elevii vor fi evaluați și vor trebui să gătească un preparat tras la sorți.

Copiilor le crește stima de sine când văd cât de bine le iese, din mâinile lor, un preparat bun”, a explicat Sferle.

Potrivit acesteia, sunt, deja, absolvenți de la Samus angajați în domeniul cofetărie- patiserie la firme de profil din Cluj-Napoca.

 

Citește mai departe

CLUJ24 TV

VIDEO. Aron Bogdan: Partidul S.O.S. România, o platformă în care poți să te exprimi liber, să-ți asumi adevărata identitate (PE)

Publicat

Aron

Candidatul Partidului S.O.S. România, filiala Cluj, pe locul 2 la Camera Deputaților, Aron Bogdan, a fost prezent la podcastul Test de sinceritate de pe Cluj24, realizat de Vasile Măgrădean, unde a vorbit despre campania electorală, propunerile partidului din programul de guvernare, dar și despre reacțiile alegătorilor după ce CCR a decis interzicerea candidaturii Dianei Șoșoacă la prezidențiale.

Aron Bogdan a spus că de 10 ani de zile lucrează în domeniul finanțelor nerambursabile pentru INM-uri, fiind atras de Partidul S.O.S. România deoarece îl consideră ”o platformă în care poți să te exprimi liber, să spui ceea ce ești, să-ți asumi adevărata identitate”.

Ștampila pe Șoșoacă

Candidatul S.O.S. –ist a precizat că, după decizia CCR, foarte mulți oameni i-au încurat pe membrii partidului să meargă înainte și să își susțină liderul.

”Chiar dacă nu a reușit să meargă la prezidențiale, facem toți un pătrățel pe buletinul de vot, scriem Diana și punem ștampila.

Dacă avem un milion de voturi așa, atunci este o mare șansă”, a precizat Bogdan.

CMF 11240027

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat rănit grav pe un șantier din Cluj-Napoca. A fost intubat

Publicat

Un bărbat de 30 de ani a fost rănit grav pe un șantier din Cluj-Napoca. Tânărul a fost salvat de pompierii clujeni și transportat la spital.

Un grav accident a avut loc joi după-amiază pe un șantier de reabilitare a unui imobil de pe strada Louis Pasteur din Cluj-Napoca. Un bărbat de aproximativ 30 de ani a suferit traumatisme severe după ce a căzut în puțul liftului de pe șantier.

La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca, cu trei autospeciale cu modul de descarcerare și salvare de la înălțime, precum și un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă.

Salvatorii l-au găsit pe bărbat pe fundul puțului liftului, cu răni grave la nivelul capului și coloanei vertebrale.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați în această după-amiază pentru salvarea unui bărbat care se afla pe un șantier de reabilitare a unui imobil, situat pe strada Luis Pasteur din municipiul Cluj-Napoca.

La fața locului s-au deplasat trei autospeciale cu modul de descarcerare, respectiv intervenții și salvări de la înălțimi, precum și un echipaj SMURD. Echipajele operative au găsit un tânăr, în vârstă de aproximativ 30 de ani, pe fundul puțului liftului, care prezenta traumatisme severe la nivelul capului și a coloanei vertebrale”, a transmis ISU Cluj.

Bărbatul a fost intubat

Operațiunea de salvare a fost una delicată, pompierii acționând cu grijă pentru stabilizarea victimei și extragerea sa în siguranță, astfel încât să nu-i agraveze leziunile. După extragere, bărbatul a fost preluat de echipajul SMURD, care l-a intubat și sedat pentru a-i stabiliza starea critică.

„Salvatorii au acționat pentru stabilizarea și extragerea acestuia din puțul liftului, folosind accesoriile din dotare, astfel încât să nu-i agraveze leziunile suferite. Ulterior victima a fost predată echipajului SMURD, tip terapie intensivă mobilă, în vederea acordării asistenței medicale de urgență și apoi transport la spital.

Bărbatul a fost intubat și sedat, având în vedere faptul că prezenta traumatisme severe”, a mai arătat ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Adrian Axinia, europarlamentar AUR: Trenul electric care merge o zi și… atât (PE)

Publicat

axinia

”Se pare că mult lăudatul tren electric Alstom, lansat cu fast miercuri de Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, a intrat deja în vacanță tehnică. După doar 24 de ore, computerul de bord a decis că „pauza e binevenită”. În loc să fie o poveste de succes, trenul s-a transformat într-un exemplu de inovație „pe hârtie”: modern pe afară, dar defect pe dinăuntru.

O zi în circulație? Cam cât o vizită cu elicopterul pe Autostrada Moldovei!

După ce ne-au obișnuit cu plimbările de PR de 15 minute pentru filmări și poze, Ciolacu și Grindeanu ne arată că au găsit și un tren pe măsura proiectelor lor: merge o zi, dar face mult tam-tam.

Adrian Axinia, europarlamentar AUR: Trenul electric care merge o zi și… atât (PE)

„Orice minune durează doar trei zile” zice o vorbă veche. În cazul PSD nu ține nici măcar 24 de ore!

Poate că trenul Alstom trebuia să fie doar o ediție limitată pentru campanie. Și totuși, rămâne întrebarea: dacă asta este „inovația franceză” pe care guvernările PSD-PNL-USR au ales-o în detrimentul unor trenuri fabricate în România, ce mai urmează?

În timp ce românii își pun speranțele în modernizare, vedem cum investițiile scumpe și de fațadă se potrivesc de minune cu stilul guvernelor PSD și PNL: multă promisiune, puțină performanță”, a spus Adrian Axinia, europarlamentar AUR.

CMF: 11240014

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax