EVENIMENT
E.ON susține proiectul Asociației Zi de Bine de amenajare a unui centru pentru seniori, copii și animale, în jud. Brașov

E.ON susține un nou proiect al Asociației Zi de Bine care, în colaborare cu Asociația BertaLand, va amenaja în luna iulie un centru special pentru bătrânii abandonați în spitale sau care trăiesc singuri și pentru copiii care provin din familii cu situații financiare precare, dar și pentru animalele abandonate.
Această inițiativă inedită, concentrată simultan pe cele trei segmente, are rolul de îmbunătățire a calității vieții prin asigurarea unui spațiu sigur, atractiv și activ, unde vor avea loc activități educaționale, de socializare, de mișcare și de creație, special pregătite pentru beneficiari. Centrul BertaLand sau #CasaPlină va fi amenajat în Sânpetru, jud. Brașov, și își va deschide porțile la sfârșitul lunii iulie 2022.
În cadrul centrului vor avea loc activități pentru seniori, de la seri de dans, concursuri de șah și yoga până la ateliere creative, terapii și excursii. Aceste activități îi vor ajuta pe vârstnici să uite de singurătate și să simtă din nou bucurie. Copiii vor beneficia de diverse activități și ateliere, care le vor oferi o bază stabilă pentru educația civică, dezvoltarea socială armonioasă și completarea lacunelor educaționale.
Buget de 40.000 de euro
Bugetul necesar pentru implementarea acestui proiect este de 40.000 euro și este oferit de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank.
„Acum doi ani am colaborat pentru prima dată cu Asociația BertaLand, când am reușit să ducem la bun sfârșit o campanie de ajutorare a bătrânilor singuri, de Crăciun. Mai exact, pentru 200 de bunici uitați de lume. De atunci, asociația a dezvoltat mai multe programe care ajută la integrarea socială și îmbunătățirea calității vieții pentru copiii din familii cu situații financiare precare, pentru seniorii care au nevoie de ajutor și de un adăpost, dar și pentru animalele abandonate sau abuzate. Astăzi ducem mai departe visul Laurei, fondatoarea Asociației BertaLand, și amenajăm acel Acasă care va integra nevoile tuturor“, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.
Animale în regim de foster
La centrul BertaLand nu vor exista cuști, astfel că animalele abandonate vor fi preluate în regim de foster și pregătite pentru o viață în familie, având contact direct cu copiii, seniorii, dar și cu animale din cadrul centrului. La momentul adopției, animalele vor fi deja obișnuite cu oamenii, crescând astfel șansele ca integrarea lor să fie rapidă și adopția permanentă.
E.ON România continuă și în acest an parteneriatul strategic cu Asociația Zi de Bine, implicată în cauze destinate comunității, susținând lunar câte un proiect al acesteia. În luna iunie, E.ON România a susținut construirea în cartierul Brâncuși a primului pumptrack din Capitală. Este vorba despre un spațiu interactiv pentru copii și adulți, cu aproximativ 42 de metri de pistă în forme și curbe pe înălțimi diferite, special amenajate pentru biciclete, skateboarduri, role și trotinete de care se bucură cei peste 3.700 de locuitori ai cartierului.
Despre E.ON România
Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 17 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,4 milioane de clienţi. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,9 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,7 miliarde de euro.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

EVENIMENT
CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea – U-BT Cluj, 88-92. Succes DECISIV al clujenilor pentru adjudecarea locului secund

U-BT Cluj a întâlnit, miercuri în deplasare, pe CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea. Cele două echipe aveau același bilanț și anume 22 de victorii, respectiv 6 înfrângeri, cu un total de 50 de puncte. În consecință, cine se impunea azi avea șanse mari să obțină locul secund la finalul stagiunii regulate. Pe terenul oltenilor, campioana en-titre a României a reușit să se impună cu scorul de 92-88, după o repriză de prelungiri.
Succesul clujenilor este decisiv pentru adjudecarea locului secund la finalul sezonului regulat din LNBM.
Cele mai multe puncte au marcat Hudson pentru Vâlcea (31) și Hankins pentru U-BT (18).
CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea – U-BT Cluj, 88-92. Succes DECISIV al clujenilor pentru adjudecarea locului secund
CS Vâlcea: Ta’Lon Cooper, Kadre Gray, Cornelius Hudson, Eral Penn, Rareș Uță
U-BT Cluj: Patrick Richard, Adam Mokoka, Sasu Salin, Mareks Mejeris, Zach Hankins
În ultima etapă a sezonului regulat, U-BT Cluj joacă acasă cu CSA Steaua, în timp ce CS Vâlcea are parte de un nou meci de foc, cu CSM Oradea.
Foto: Arhivă
EVENIMENT
Ce echipe ar putea întâlni CFR Cluj în primul tur din Europa League, în cazul în care câștigă CUPA

Cupa României reprezintă cea mai rapidă cale spre Europa League. Câștigătoarea se califică în primul tur al competiției. Miercuri se joacă Hermannstadt – Rapid, prima semifinală, în timp ce joi are loc cea de-a doua, CFR Cluj – Farul Constanța.
În cazul în care CFR Cluj câștigă Cupa României, clubul ar urma să fie cap de serie, ținând cont de parcursul european pe care l-a avut în ultimii ani. Formația lui Dan Petrescu ar putea avea parte de adversari mult mai accesibili, scrie GSP.
Ce echipe ar putea întâlni CFR Cluj în primul tur din Europa League, în cazul în care câștigă CUPA
Spartak Trnava (Slovacia)
FC Ballkani (Kosovo)
Puskas Akademia (Ungaria)
Hammarby (Suedia)
Levski Sofia (Bulgaria)
Zira (Azerbaidjan)
Ilves Tampere (Finlanda)
FK Aktobe (Kazahstan)

A fost transmis mesaj RO-Alert de avertizare, cod portocaliu de vreme rea, care vizează mai multe orașe și localități din sud-estul județului Cluj.
Printre acestea se află Turda, Câmpia Turzii, Viișoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Frata, Cojocna, Ceanu Mare, Luna, Moldovenești, Călărași, Căianu.
AVERTIZARE de vreme rea în județul Cluj. A fost transmis un mesaj RO-Alert
Conform ISU Cluj, sunt așteptate averse torențiale, frecvente descărcări electrice sau vânt puternic. Avertizarea este valabilă până la ora 19.40, iar până acum nu s-au înregistrat solicitări din partea cetățenilor.
EVENIMENT
„Dansul care dăruiește”, eveniment caritabil la Cluj-Napoca. Pași de speranță pentru fetițele de la Căsuța Bucuriei

Într-o lume în care fiecare pas poate schimba o viață, Frizzante Dance Studio invită clujenii să celebreze Ziua Internațională a Dansului printr-un gest de solidaritate și iubire. „Dansul care dăruiește” este un eveniment caritabil dedicat sprijinirii fetițelor de la Casa de copii ”Căsuța Bucuriei” din Cluj-Napoca.
”Vom transforma dansul într-un limbaj al inimii, aducând împreună oameni de toate vârstele pentru a oferi speranță și bucurie celor care au cea mai mare nevoie”, au spus organizatorii.
Evenimentul va avea loc marți, 29 aprilie, de la ora 17:30, la Casino în Parcul Central din Cluj-Napoca.
Programul artistic
Momente de dans susținute de Frizzantiștii noștri plini de energie
Participarea specială a Seniorilor de la Centrul de Zi nr. 2 și Clubul Seniorilor Observator
Momente de stand-up comedy și muzică live
Încheiere emoționantă cu părintele Marius Ciprian Pop
Intrarea este liberă, iar donațiile sunt binevenite pentru a sprijini micuțele de la ”Căsuța Bucuriei”.
Despre Căsuța Bucuriei
Casa de Copii ”Căsuța Bucuriei” din Cluj-Napoca este o organizație non-profit, o alternativa la sistemul de îngrijire de stat, care oferă un cămin pentru 10 fetițe din acest sistem.
“Căsuța Bucuriei” asigură un serviciu de tip rezidential pentru copiii care urmează o formă de învățământ la zi, și are misiunea de a asigura accesul copiilor pe o perioadă determinată, la găzduire, îngrijire, reabilitare, sprijin emoţional, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, educație, consiliere psihologică și pregatire în vederea reintegrării familiale, socio-profesionale și eventual adopției.