Connect with us

ECONOMIE

E.ON anunță INVESTIȚII suplimentare de miliarde de euro în tranziția energetică

Publicat


eon

E.ON a continuat în mod constant drumul spre o creștere de succes în 2023. Ambele domenii de activitate ale Grupului – Rețele energetice și Soluții pentru clienți – au dat rezultate, pe întregul an, care au fost semnificativ peste nivelul anului precedent. E.ON își va stimula creșterea viitoare prin extinderea, din nou, a planului de investiții pe termen mediu, cu aproximativ 30% față de planul anterior pe cinci ani. Din 2024 până în 2028, Grupul intenționează să investească 42 de miliarde de euro în tranziția energetică a Europei și, prin urmare, într-un sistem energetic sigur, competitiv și durabil. Aproximativ 70% din investiții vor fi făcute în Germania.

·        E.ON crește volumul investițiilor planificate în Europa pentru perioada 2024-2028, de la 33 de miliarde euro la 42 de miliarde euro, concentrându-se pe rețelele energetice și soluțiile de infrastructură energetică;

·        Compania își continuă drumul pe calea succesului și depășește prognoza pentru anul financiar 2023: EBITDA ajustat al Grupului a crescut la 9,4 miliarde euro, iar venitul net ajustat la 3,1 miliarde euro;

·        CEO Leonhard Birnbaum: „Acest rezultat solid este o dovadă a performanței noastre operaționale și a succesului strategiei noastre de investiții și creștere”;

·        În plus, au fost făcute circa 3.000 de angajări suplimentare;

·        Perspective: estimare EBITDA ajustat al Grupului de 8,8-9 miliarde euro și venit net ajustat de 2,8-3 miliarde euro, pentru exercițiul financiar 2024;

·        Propuneri de majorare dividende pentru 2023 cu 0,53 euro pe acțiune;

E.ON anunță INVESTIȚII suplimentare de miliarde de euro în tranziția energetică

CEO E.ON, Leonhard Birnbaum a afirmat: „Am înfruntat din nou situațiile dificile din anul financiar 2023. Și am obținut din nou rezultate foarte bune care ne-au depășit așteptările. Pentru aceasta, le datorăm angajaților noștri un mare mulțumesc. Rezultatul este o dovadă a performanței noastre operaționale și a succesului strategiei de investiții și de creștere. De asemenea, arată că beneficiem din ce în ce mai mult de focusul nostru strategic și consecvent asupra rețelelor energetice și a infrastructurii energetice sustenabile și a soluțiilor pentru clienți. Acest lucru face din E.ON una dintre companiile de top pentru tranziția energetică din Europa.”

Birnbaum a vorbit clar despre perspectivele viitoare de business ale E.ON: „Ceea ce are nevoie Europa acum este o infrastructură energetică inteligentă pentru energie sustenabilă, sigură și accesibilă. Este exact ceea ce oferă E.ON și continuăm să urmăm sistematic acest curs. Aceasta înseamnă că vom continua să facem investiții masive pentru a satisface cererea în creștere rapidă de infrastructură energetică. Dar înseamnă, de asemenea, că noi conducem calea, ceea ce alții ezită. Rolul de pionierat în tranziția energetică face ca E.ON să fie puternic.”

E.ON depășește așteptările privind veniturile și vizează o creștere suplimentară

În exercițiul financiar 2023, EBITDA ajustat al Grupului de 9,4 miliarde de euro a fost cu 1,3 miliarde euro peste nivelul anului anterior și, de asemenea, peste intervalul estimat de 8,6 până la 8,8 miliarde euro, care fusese ajustat în iulie. Efectele unice au contribuit în mod semnificativ la această performanță a profiturilor, la fel ca îmbunătățirile operaționale și investițiile consistente. Venitul net ajustat al Grupului a crescut cu aproximativ 340 de milioane de euro, până la 3,1 miliarde de euro și, prin urmare, a fost la fel, peste estimările de 2,7 până la 2,9 miliarde euro.

CFO E.ON, Marc Spieker a declarat: „E.ON privește înapoi la un an financiar 2023 puternic, în care am crescut pe aproape toate piețele europene. Perspectivele pentru anii următori sunt, de asemenea, foarte promițătoare. Rețelele noastre sunt în creștere și se află în centrul atenției factorilor de decizie, publicului și investitorilor. Rețelele noastre sunt un aspect crucial pentru tranziția energetică și am demonstrat din nou că le putem extinde cu succes și eficient din punct de vedere al costurilor. Având în vedere obiectivele energetice și climatice ale Europei, ne așteptăm ca afacerile noastre cu soluții sustenabile pentru clienți și infrastructură energetică să genereze o creștere semnificativă a veniturilor pe termen mediu.”

„În 2023, E.ON a adăugat peste jumătate de milion de noi conectări la rețelele sale de distribuție”

Rețelele energetice au dat cea mai mare parte din veniturile Grupului. EBITDA ajustat al segmentului de 6,6 miliarde de euro reprezintă o creștere de 1,2 miliarde de euro de la un an la altul. Investițiile din ce în ce mai mari în infrastructura de rețea au fost un factor cheie al acestei evoluții pozitive. Acest lucru ne asigură că E.ON poate conecta fără întrerupere surse regenerabile, pompe de căldură și infrastructură de încărcare, oferind clienților din întreaga Europă acces la o energie sustenabilă. În 2023, E.ON a adăugat peste jumătate de milion de noi conectări la rețelele sale de distribuție. Alături de investiții tot mai mari, redresarea pieței de energiei a avut un impact pozitiv asupra rețelelor. Acest lucru a condus la o reducere semnificativă a costurilor de redispecerizare în Germania. Această scutire temporară va fi transferată clienților în anii următori, în taxele de distribuție.

Soluții pentru clienți EBITDA ajustat a crescut cu 1,1 miliarde de euro de la un an la altul, până la 2,8 miliarde de euro. Condițiile de pe piață au avut un impact pozitiv și aici. De exemplu, stabilizarea în continuare a nivelurilor de preț pe piețele angro a contribuit la performanța bună a veniturilor pe acest segment în raport cu anul precedent, care fusese puternic afectat de prețurile foarte ridicate de pe piețele de energie. În plus, o optimizare suplimentară a achizițiilor și efectele excepționale, cum ar fi efectele nerecurente legate de reglementarea din Marea Britanie, au condus la o creștere semnificativă a veniturilor. Efectele negative asupra veniturilor incluse în prognoza pentru sfârșitul anului nu s-au confirmat, deoarece piețele energetice nu au cunoscut o nouă criză în sezonul de iarnă. În schimb, transmiterea prețurilor mai mici la en-gros către clienți a fost, așa cum s-a anunțat, printre efectele negative din trimestrul al patrulea.

E.ON planifică noi investiții record în tranziția energetică: 42 miliarde de euro la nivel european în perioada 2024-2028

Prin ofensiva de creștere și investiții lansată la sfârșitul anului 2021, E.ON joacă acum un rol de lider în tranziția energetică din Europa și în dezvoltarea unui sistem energetic sustenabil și pregătit pentru viitor. Grupul și-a accelerat semnificativ investițiile în anul financiar 2023, extinzându-le la un total de 6,4 miliarde de euro. Investițiile totale au fost, prin urmare, cu aproximativ o treime mai mari decât în anul precedent (2022: 4,8 miliarde de euro) și cu aproximativ 300 de milioane de euro peste prognoza ajustată în noiembrie. Pentru a-și continua calea de creștere de succes, E.ON a făcut și în jur de 3.000 de angajări suplimentare.

Grupul a investit 5,2 miliarde de euro în extinderea, modernizarea și digitalizarea rețelelor în 2023, cu aproximativ 35% mai mult decât în anul anterior. E.ON a crescut, de asemenea, investițiile în soluțiile pentru clienți cu 35%, ajungând la 1,1 miliarde de euro, din care majoritatea – aproximativ 700 de milioane de euro – au fost alocate afacerii de Soluții de Infrastructură Energetică, care oferă soluții de decarbonizare pentru clienții din industrie, orașe și comunități.

„Vom continua să ne dezvoltăm și în anii următori”

E.ON își mărește, din nou, semnificativ, investițiile planificate pentru următorii cinci ani și intenționează să investească 42 de miliarde de euro în perioada 2024-2028. Din această sumă, 34 de miliarde de euro vor fi alocate activității de Rețele Energetice, în condițiile unui mediu de reglementare adecvat. Peste 25 de miliarde de euro vor fi investite în rețelele din Germania. Pentru ca tranziția energetică să reușească, infrastructura rețelelor trebuie să se dezvolte în linie cu schimbările de pe partea de alimentare și consum. Aproximativ 5 miliarde de euro vor fi dedicate soluțiilor pentru Infrastructura Energetică, afacerea de creștere a E.ON care oferă soluții pentru industrii, orașe și municipalități. Alte domenii de investiții includ proiecte de digitalizare, implementarea contoarelor inteligente și soluții inteligente de încărcare pentru mobilitatea electrică.

„Vom continua să ne dezvoltăm și în anii următori. În Europa există planuri masive de extindere a instalațiilor de energie regenerabilă care vor trebui conectate la rețele. Milioane de pompe de căldură, sisteme de stocare a energiei electrice pentru locuințe și stații de încărcare vor trebui, de asemenea, instalate. De aceea, investim și mai mult și mai rapid în infrastructura rețelelor noastre de energie electrică, care se va extinde în mod continuu cu o medie anuală de zece procente până în 2028”, a declarat Marc Spieker. „Investițiile suplimentare vor consolida, de asemenea, baza pentru o creștere ulterioară în afacerea noastră de soluții pentru clienți. Astfel, ne asumăm responsabilitatea pentru viitor și subliniem angajamentul nostru de a fi jucătorul principal al tranziției energetice în Europa.”

Perspectivă: Se preconizează ca EBITDA ajustat al Grupului să crească la peste 11 miliarde de euro până în 2028

Pentru anul curent, E.ON continuă să se aștepte la prețuri mai mari la nivelul pieței en-gros și la un nivel mai ridicat al inflației și ratelor dobânzilor față de perioada anterioară începerii crizei. În plus, efectele unice din anul precedent nu se vor repeta. Având în vedere aceste aspecte, compania anticipează că rezultatele sale pentru întregul an 2024 se vor normaliza, rezultând un EBITDA ajustat al Grupului cuprins între 8,8 și 9 miliarde de euro. Se estimează că EBITDA ajustat al Grupului va crește până la peste 11 miliarde de euro până în 2028.

În afacerea de Rețele Energetice, E.ON intenționează să-și extindă câștigurile la 6,7-6,9 miliarde de euro în anul financiar curent. În special, se așteaptă ca investițiile în infrastructura rețelelor să impulsioneze creșterea suplimentară. E.ON își propune să crească contribuția la câștigurile din afacerea de rețele la peste 8 miliarde de euro până în 2028.

„E.ON anticipează un venit net ajutat al Grupului de 2,8-3 miliarde de euro în anul financiar 2024”

De la începutul anului 2024, E.ON raportează activitatea sa de soluții pentru clienți în două segmente separate: Vânzări Energie și Soluții pentru Infrastructura Energetică (EIS). Se estimează că Vânzări Energie va genera un EBITDA ajustat de 1,6 și 1,8 miliarde de euro în 2024. Se anticipează o normalizare a câștigurilor în vânzările de energie, în principal datorită efectelor nerecurente care au avut un impact semnificativ pozitiv asupra câștigurilor în 2023. Pe baza planului său pe cinci ani, E.ON preconizează că veniturile segmentului Vânzări Energie vor crește continuu până în 2028, ajungând la aproximativ 2 miliarde de euro.

Segmentul Soluții pentru Infrastructura Energetică (EIS) al E.ON își propune să își majoreze câștigurile la 550-650 de milioane de euro. Factorii pozitivi sunt reprezentați de investițiile sporite în noi proiecte pentru clienți în ultimii ani. Soluțiile durabile pentru infrastructura energetică descentralizată sunt de o importanță imensă pentru transformarea energiei, încălzirii și transportului. E.ON vrea să joace un rol cheie în modelarea decarbonizării industriei și comerțului în Europa. Până în 2028, segmentul EIS intenționează să instaleze peste un gigawatt de capacitate nouă de energie regenerabilă în locațiile clienților și în rețelele sale de încălzire și răcire urbană, cu accent pe energia solară. Se preconizează că potențialul său de creștere va duce la o mărire a câștigurilor acestui segment, la aproximativ 1 miliard de euro în următorii cinci ani.

E.ON anticipează un venit net ajutat al Grupului de 2,8-3 miliarde de euro în anul financiar 2024. Acesta corespunde unui profit pe acțiune cuprins între 1,07 și 1,15 euro. Consiliul de Administrație și Consiliul de Supraveghere vor propune Adunării Generale a Acționarilor un dividend majorat de 0,53 de euro pe acțiune pentru anul 2023. Acest lucru este în conformitate cu obiectivul E.ON de a crește dividendul cu până la 5% anual până în 2028.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

Interpretul de muzică populară Ioan Bocșa, celebru pentru cântecul „Ană, zorile se varsă”, împlinește 77 de ani

Publicat

Ioan Bocșa

Solistul de muzică populară ardelenească Ioan Bocșa împlinește astăzi 77 de ani.

Clujeanul, născut în județul Alba, este și profesor universitar, dar și președinte al Fundației culturale TerrArmonia.

YouTube video

Interpretul de muzică populară Ioan Bocșa, celebru pentru cântecul „Ană, zorile se varsă”, împlinește 77 de ani

Ioan Bocșa s-a năcut la 13 decembrie 1947 la Orda de Jos, în județul Alba. În 1970, el absolvă Conservatorul de Muzică “Gheorge Dima” din Cluj-Napoca.

Din anul 1994, Ioan Bocșa este conferențiar universitar la Academia de Muzică “Gheorghe Dima”, la Modulul de folclor. Actualmente, este profesor universitar în cadrul academiei.

Ioan Bocșca a scos 10 albume, între și unul de colinde, în anul 1993. Printre cele mai cunoscute și îndrăgite cântece ale lui Ioan Bocșa se află: “Doru’ m-o purtat”, “Ană, zorile se varsă” și “Câte mândre-am avut eu”

Foto: Ioan Bocșa/Facebook – În poza din interior, este alături de Dumitru Fărcaș

Citește mai departe

CULTURA

76 de ani de la moartea lui Zaharia Bârsan, întemeietorul Teatrului Național din Cluj

Publicat

Zaharia Bârsan

Zaharia Bârsan, scriitor, poet și dramaturg, a fost primul director al Teatrului Național din Cluj.

Un actor cu un temperatment puternic, acesta se bucura de o mare popularitate în întreaga Transilvanie în acele vremuri.

76 de ani de la moartea lui Zaharia Bârsan, întemeietorul Teatrului Național din Cluj

Zaharia Bârsan s-a născut la 11 ianuarie 1878 la Sânpetru în județul Brașov. La Sânpetru urmează şcoala primară, iar din 1889 devine elev al Gimnaziului superior greco-ortodox român din Braşov. Printre colegii şi prietenii lui gimnazişti s-au numărat I. Scurtu, Sextil Puşcariu, Octavian Goga, I. Lupaş, H. Petra-Petrescu.

El debutează în ianuarie 1897 la „Convorbiri literare”, sub semnătura Sân-Petreanul, cu poezia “În zori”. Își continuă studiile la Liceul grăniceresc din Năsăud, iar apoi la Institutul Clinciu-Popa din Bucureşti. Examenul de bacalaureat îl susține la Liceul „Gheorghe Lazăr” şi se înscrie la Conservatorul de Artă Dramatică. El va participa ca auditor şi la cursurile Facultăţii de Litere şi Filosofie a Universităţii din Bucureşti. Distribuit, încă de pe băncile Conser­vatorului, în diferite roluri, Bârsan va absolvi, în 1901, clasa de declamaţie condusă de C.I. Nottara.

Zaharia Bârsan devine directorul Teatrului din Cluj în 1919, la înființarea instituției

La 14 mai 1919, la insistenţele lui Tiberiu Brediceanu, Teatrul Naţional va fi preluat de Consiliul Dirigent Român, reprezentat prin Onisifor Ghibu, secretar general pentru resortul Instrucţiunii şi Artelor, arată reprezentanții teatrului clujean.

Zaharia Bârsan care se bucura și de prestigiu, nu doar de popularitate, este numit, la 18 septembrie 1919, director al Naţionalului. El va deţine calitatea de director Teatrului Național din Cluj între anii 1919 – 1927, și apoi între anii 1931 şi 1936.

În 1938 s-a pensionat, dar până în 1940 a continuat să fie profesor la Conservatorul din Cluj, unde preda încă din anul 1919. În 1945 a fost declarat director onorific al Teatrului Naţional din Cluj.

Zaharia Bârsan a murit la cluj, la 13 decembrie 1948 la Cluj. Avea 70 de ani. Este înmormântat în Cimitirul „Sfânta Vineri” din București, alături de soţia sa, actriţa Olimpia Bârsan.

Foto: Gazeta ilustrată, Cluj, anul III, nr. 11-12, noiembrie-decembrie 1934/ Wikipedia

Citește mai departe

POLITICA

Marius Lulea (AUR): Intrarea României în Schengen – o victorie a poporului, nu a guvernelor corupte

Publicat

De

Lulea

Intrarea României în spațiul Schengen reprezintă o victorie a demnității poporului român, dar și o rușine pentru guvernele corupte PSD și PNL. Timp de ani de zile, slugile de la București au acceptat cu obediență umilința impusă de imperialismul european, fără să lupte pentru drepturile fundamentale ale țării.

În loc să acționeze ferm, au preferat să caute aprobarea de la Bruxelles, sacrificând interesele naționale.

În toată această perioadă, România a fost marginalizată, în timp ce politicienii corupți se îngrijeau doar de propriile buzunare. Au lăsat infrastructura la pământ, economia să stagneze și diaspora să sufere la granițe. Intrarea în Schengen nu vine ca o realizare a acestor guverne, ci ca o reacție la presiunea exercitată de românii care au votat pentru suveranismul românesc și pentru schimbare.

Nu acceptă slugărnicia PSD-PNL

Poporul român este demn și a demonstrat prin alegeri că nu mai acceptă slugărnicia PSD-PNL. Fără sprijinul lor, România ar fi rămas în continuare la periferia Europei, într-un joc al intereselor străine. Partidul AUR a fost singura forță politică ce a ridicat vocea împotriva acestor trădători și a cerut, cu fermitate, respectarea drepturilor noastre.

Acum, guvernanții trebuie să-și ceară scuze românilor pentru anii de umilințe și pentru lipsa de viziune. Intrarea în Schengen este doar un prim pas, dar este clar că poporul român are nevoie de o nouă clasă politică, curată și dedicată intereselor naționale. PSD și PNL au demonstrat că nu sunt decât niște obstacole în calea demnității și suveranității României”, a declarat Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR.

Citește mai departe

EVENIMENT

Descoperă atmosfera de SĂRBĂTORI din Iulius Mall Cluj! Parada lui Moș Crăciun, PREMII la cumpărături și Târg de cadouri

Publicat

craciun

„Colinde, colinde, este vremea colindelor”, iar în Iulius Mall Cluj atmosfera sărbătorilor se resimte din plin, fie că ești doar în trecere sau în căutarea darurilor perfecte pentru cei dragi. Parada lui Moș Crăciun continuă să îi întâmpine pe vizitatori în această perioadă, iar Târgul de Crăciun are o varietate de idei de cadouri speciale. În continuare, în Iulius Mall Cluj primești daruri, dacă ești unul dintre elfii harnici ai Moșului, în cadrul campaniei „No more bad gifts”.

Lasă-te purtat de colinde și magia sărbătorilor în Iulius Mall Cluj! Moș Crăciun va fi prezent alături de elfii săi în zilele de 14, 15, 21 și 22 decembrie 2024, începând cu ora 18.00 și va aduce câte un zâmbet celor care îl vor întâlni. Parada Moșului va colinda prin întreg centrul comercial, așadar, ai toate șansele să te întâlnești cu cel mai simpatic bătrânel în Iulius Mall.

craciun

📷 Vlad Cupşa ◘ http://komiti.media/

Descoperă atmosfera de SĂRBĂTORI din Iulius Mall Cluj! Parada lui Moș Crăciun, PREMII la cumpărături și Târg de cadouri

Nu uita că în Iulius Mall, cele mai harnice ajutoare ale Moșului sunt premiate. Dacă vii cu cel mult două bonuri (din aceeași zi), de la două magazine diferite, a căror sumă cumulată este de cel puțin 600 de lei, primești pe loc un dar din partea Iulius Mall. Dacă ai un bon de la hipermarketul Auchan, trebuie să știi că este necesar să ai și un alt bon de minimum 200 de lei de la alt magazin din Iulius Mall Cluj. Regulamentul campaniei este disponibil pe site-ul Iulius Mall. Campania „No more bad gifts” are loc până pe 23 decembrie 2024. Poți afla mai multe pe site-ul Iulius Mall Cluj.

craciun

Târgul de Crăciun, aflat la parter, în zona H&M, propune produse handmade, ce pot fi cadoul unic pentru cei dragi. Dacă ești în căutarea unor ornamente speciale de sărbători, cu siguranță le vei găsi în cadrul Târgului de Crăciun din Iulius Mall.

Atmosfera de sărbătoare este completată și de spectacolele de dans, care vor avea loc la parterul Iulius Mall sâmbătă și duminică, în intervalul orar 10.00 – 14.00.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax