Connect with us
Advertisement
Advertisement

EVENIMENT

De Ziua Internațională a Câinelui, devenim CONȘTIENȚI. Combaterea ABANDONULUI. Ce să (NU) facem

Publicat


evan clark dpn6k9e1vzy unsplash

Astăzi, 26 august, este Ziua Internațională a Câinelui. Este important ca, dincolo de a-l celebra pe cel mai bun prieten al omului, oamenii să conștientizeze nevoile animalelor, precum și problemele cu care acestea se confruntă, pentru a se responsabiliza și a combate fenomenul cel mai des întâlnit, abandonul.

Din păcate, se practică frecvent în România, de la necuvântătoare maidaneze la cele de rasă. Mai mult de atât, după sărbători, rata abandonului crește, ca urmare a neasumării responsabilităților, animalele fiind adesea percepute ca niște jucării drăguțe, nu niște ființe complexe cu nevoi asemenea oamenilor.

„Înainte, fiecare colț de bloc avea cel puțin un câine al străzii, erau animale care seara erau abandonate și dimineața fătau iarna, la -15 grade.

Încă e mult de lucrat, dar diferența față de ce era acum 10 ani e imensă”, precizat anterior Iuliana Zuber, din partea Asociației NUCA de protecție a animalelor, pentru Cluj24.

Citește și VIDEO FOTO. Căței MÂNGÂIAȚI în Parcul Central din Cluj. Copiii s-au bucurat nespus. Povestea cățelușei Sofi

tillmann hubner 0mrjgeo m8k unsplash

Eutanasierea NU dă rezultate: „Rata înmulțirii și supraviețuirii crește o dată cu rata omorârii”

Statul nu vede abandonul animalelor ca fiind o prioritate. Într-un studiu al Roxanei Pencea și al lui Tudor Brădățan, „Situația câinilor fără stăpân din România”, sunt punctate mai multe aspecte ce evidențiază dezinteresul autorităților în ceea ce privește soarta animalelor.

„Există bănuiala că multe din contractele încheiate de autoritățile locale sunt doar o modalitate de a transfera banii publici către entități private din anturajul decidenților locali.

În 2001 Guvernul Năstase a emis Ordonanței de Urgență 155 privind gestionarea câinilor fără stăpân, eutanasierea acestora fiind posibilă la 7 zile de la capturare, în situația în care nu erau revendicați sau adoptați”, se arată în studiu.

Astfel, conform OUG 155, câinii cu boli incurabile, precum și cei agresivi puteau fi eutanasiați imediat după capturare. Odată cu OUG 155, principala practică promovată de autorități a fost eutanasierea în masă a patrupedelor fără stăpân.

Managementul populației canine cuprinde următoarele metode de intervenție: capturare și eutanasiere sau ucidere, capturare și cazare în adăposturi, capturare și sterilizare urmată de eliberare. Fiecare din aceste metode a fost încercată într-un fel sau altul în diferite regiuni dovedindu-și gradul de eficiență.

Asociația Vier Pfoten estimează că de la cei 90 000 de câini existenți în București în anul 2001, populația a fost redusă până în 2011 la doar 40 000 de exemplare, prin decesul provocat a 144 399 de câini alături de aproximativ alți 50 000 ce au murit din cauze <<naturale>> (bătrânețe, boli, accidente).

Concluzia asociației este că <<rata înmulțirii și supraviețuirii crește o dată cu rata omorârii. Practic, prin metoda omorârii, nu se poate elimina mai mult de 50% din efectivul de câini dintr-o anumită arie, atâta timp cât numărul lor a depășit un prag critic>>”, mai spun autorii.

tobias tullius bicdxjoooje unsplash

Sterilizarea, adăposturile și sancționarea abandonului, printre soluții

Cu alte cuvinte, sute de mii de câini au fost omorâți, fără ca problema abandonului să se rezolve. Prin urmare, capturarea și eutanasierea animalelor fără stăpân nu este o soluție viabilă.

„Chiar dacă temporar populația canină este diminuată, dinamica reproducerii duce la o repopulare în timp record. În alte state UE sunt implementate programe naționale cuprinzătoare, care prevăd educarea proprietarilor de animale, identificarea și înregistrarea animalelor de companie, precum și prevenirea abandonului.

Sterilizarea obligatorie a tuturor câinilor este considerată de către reprezentanții societății civile ca fiind o soluție pentru controlul populației canine. Câinii fără stăpân trebuie capturați, sterilizați și returnați în locurile de proveniență, iar proprietarii de câini trebuie sprijiniți și asistați prin programe naționale de sterilizare a animalelor”, precizează Pencea și Brădățan în studiu.

De asemenea, un sondaj realizat în mai 2014 a relevat că „62% dintre români sunt împotriva omorârii câinilor fără stăpân. O mare parte din populația României ar agrea, în schimb, soluții alternative pentru rezolvarea acestei probleme: 84% preferă varianta ținerii câinilor în adăposturi, iar 72% consideră că animalele blânde pot fi returnate în teritoriu dacă au fost sterilizate”.

Sancționarea abandonului e un alt pas important în vederea combaterii abandonului animalelor.

„Deși abandonul este sancționat prin legislație încă din 2004, sunt extrem de rare cazurile când situația este identificată, anchetată în timp util și sancționată. Statistica este cu atât mai confuză cu cât legea pune la un loc actele de cruzime și abandonul. Compartimentul Poliția Sanitară Veterinară a Animalelor trebuie să pună în aplicare în cel mai scurt timp prevederile legale”, se arată în studiu.

madeline bowen o3l9n7 qi70 unsplash

Nu în ultimul rând, transparența privind activitatea și banii publici cheltuiți de instituțiile statului, precum și informarea și educarea sunt alte două modalități de prevenire a abandonului necuvântătoarelor.

Este recomandată adopția, în locul achiziționării animalelor. Dincolo de moralitate, – câinii și pisicile nu sunt un obiecte cu un preț, așa cum nici copiii nu se cumpără de la magazin – adoptând un animal de la adăpost, iubitorii de necuvântătoare fac loc altor animale care au nevoie de asistență, până când va veni și rândul lor să își găsească o familie. Astfel, în locul achiziționării unui animal, – demers ce încurajează neglijența, iresponsabilitatea și goana după bani – omul poate vizita centre și adăposturi pentru a contribui pozitiv în viața celui ce va deveni, fără doar și poate, cel mai bun prieten al său.

Mai nou, necuvântătoarele se pot adopta virtual, ceea ce înseamnă că persoanele care vor să ajute pot trimite donații pentru a susține un sistem în care animalele beneficiază de tratament pe măsura nevoilor lor.

Citește și FOTO. CÂINII și PISICILE pot fi adoptate VIRTUAL la Cluj. Cum se fac DONAȚIILE și cât de importantă e STERILIZAREA animalelor

Sursa: Studiul „Situația câinilor fără stăpân din România – politici, cadru legislativ și soluții” (Roxana Pencea & Tudor Brădățan), ce se poate citi integral cu un click aici.

Sursa foto: unsplash

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

100 de PISICI vor participa în acest weekend, în Iulius Mall Cluj, la ediția jubiliară a WCF International Cat Show

Publicat

pisici

Ce faci weekend-ul acesta? Dacă ești în Cluj, consideră-te unul dintre norocoșii care au ocazia să vadă WCF International Cat Show, competiție dedicată felinelor, care va avea loc la Iulius Mall Cluj. Peste 100 de pisici, din 21 de rase, vor concura în cadrul jubileului WCF, care sărbătorește 10 ani de la prima ediție din România. Vino să vezi cele mai aristocrate feline, în Iulius Mall!

pisici

British Longhair, British Shorthair, Cornish Rex, Devon Rex, Maine Coon, Munchkin, Bengaleză, Abisiniană, Ragdoll, Savannah sunt câteva dintre rasele de pisici pe care clujenii le vor putea vedea în Iulius Mall. Sâmbătă și duminică, 18 – 19 mai 2024, în intervalul orar 10.00 – 20.00, 100 de exemplare de feline vor concura în cadrul WCF International Jubilee Cat Show.

pisici

100 de PISICI vor participa în acest weekend, în Iulius Mall Cluj, la ediția jubiliară a WCF International Cat Show

În prima parte a zilei, începând cu ora 10:00, în fiecare zi, va avea loc arbitrajul individual al tuturor pisicilor înscrise în concurs, acordarea de certificate de titlu și nominalizarea celor selecționate pentru a participa în finală. Ulterior, va fi arbitrajul de ring, separat pentru adulți și pui. În a doua parte a zilei, de la ora 17:00, va avea loc etapa Best in show. Finaliștii celor patru categorii se vor prezenta în fața juriului, care va alege câștigătorii zilei. Accesul în cadrul evenimentului este gratuit.

pisici

Ediția este una specială deoarece competiția aniversează 10 ani de la prima ediție a WCF International Cat Show din România. Pisicile participante sunt aduse din 8 țări, iar arbitrii internaționali vin din Franța, Germania, Olanda, Ungaria și România. Fiind ediție jubiliară, expoziția este pe calendarul internațional cu puncte duble WCT Best CAT pentru participanți, față de expozițiile normale.

pisici

Fermecătoare și mai ales iubitoare, pisicile vă așteaptă în Iulius Mall Cluj, în acest weekend!

Citește mai departe

CULTURA

Noaptea Muzeelor 2024 va avea loc sâmbătă. Zeci de expoziții, deschise până la miezul nopții, la Cluj. Boicotul unor muzee

Publicat

De

Noaptea Muzeelor se va desfășura sâmbătă, 18 mai, în zeci de locații din Cluj și din țară. Publicul clujean este invitat la o plimbare nocturnă plină de surprize.

În Cluj-Napoca, 30 de muzee, centre culturale și galerii ale universităților își vor deschide porțile până în miez de noapte sâmbătă, 18 mai, cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor.

Clujenii vor avea parte de expoziții de artă, fotografie, expoziții științifice și istorice, acompaniate de o gamă variată de evenimente muzicale, teatrale și nu numai.

Muzeele UBB, deschise până la miezul nopții

Universitatea Babeș-Bolyai își deschide porțile publicului clujean cu nouă locații inedite și promite vizitatorilor o noapte de neuitat, plină de artă, istorie și știință.

„Vom avea expoziții care vă vor fascina, ateliere care vă vor inspira și surprize care vă vor încânta. Intrarea este gratuită. Vă așteptăm cu drag!”, arată reprezentanții UBB Cluj.

Locațiile UBB Cluj deschise în noaptea de 18 mai sunt următoarele:

  • Muzeul Alexandru Duma;
  • Muzeul Memorial „David Prodan”;
  • Muzeul Holocaustului;
  • Muzeul de Mineralogie;
  • Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie;
  • Muzeul Zoologic;
  • Vivariul;
  • Galeria „Paul Sima”;
  • Sala „Liviu Vlad”.

Incursiune în universul inovației, la Hub-ul UTCN

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) va fi prezentă în cadrul evenimentului „Noaptea Muzeelor” cu ExpoTech@UTCN și invită publicul larg la o incursiune în universul inovației și tehnologiei.

Expoziția va fi găzduită pentru prima dată în incinta HUB-ului UTCN (fosta Casă de Modă) de pe strada G. Barițiu nr. 4 – 6.

Vor fi expuse echipamente și logistică din cele mai diverse arii ale tehnologiei:

  • jocuri interactive cu roboți mobili și zburători;
  • aplicații de viziune artificială;
  • mașini BFMC;
  • Hexabot Spider;
  • Self-balancing motorcycle;
  • drone;
  • mașina solară Solis și de formula 1;
  • poduri din paste făinoase;
  • macheta din lemn de balsa participantă la Seismic Design Competition;
  • simulator de conducere auto;
  • stand energii regenerabile;
  • cameră termoviziune;
  • stand iluminat ambiental;
  • casa smart;
  • stand robotelier cu roboței și proiecte interactive realizate de studenți;
  • aplicații de tip brain control;
  • sumo roboți autonomi;
  • scanere și imprimante 3D;
  • gravură laser;
  • stand realitate virtuală și augumentată;
  • fascinantul robot umanoid Pepper alături de micuțul Nao.

Totodată, publicul larg se va putea bucura și de arhitectură în miniatură și diverse experimente din domeniul ingineriei mediului: poluanți atmosferici, în apă, dispozitive efect cu memoria formei, demonstrator levitație magnetică, instrumente optice și diverse microscoape.

Expoziția va fi deschisă între orele 18 – 24.

Zeci de muzee, deschise sâmbătă noapte

Printe locațiile ce vor putea fi vizitate la Cluj-Napoca, cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor, se mai numără Turnul Pompierilor, Casinoul, Centrul pentru Tineret Cluj-Napoca,  Muzeul Mitropoliei Clujului, Muzeul Militar „Mareșal Constantin Prezan”, Centrul de Interes, Centrul Cultural Evreiesc, Templul Memorial al Evreilor Deportați din Cluj (fosta Sinagogă Neologă), La Cave / Institutul Francez din România la Cluj-Napoca, Steampunk Transylvania, Camera, GrainLab, Centrul Comunitar Pietrelcina, VITRI & Atelierul de Murano.

Evenimentul Noaptea Muzeelor este coordonat la nivel local de Centrul de Cultură Urbană al Primăriei Municipiul Cluj-Napoca.

Boicotul unor muzee

Muzeul de Artă, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Farmaciei și Muzeul Etnografic nu vor participa la evenimentul Noaptea Muzeelor,  însă vor avea program normal de vizitare, în ziua respectivă, între orele 10 și 17.

Refuzul angajaților de a participa la Noaptea Muzeelor reprezintă o formă de protest împotriva amânării măsurilor promise de guvern și care urmau să regleze aspecte de ordin financiar ale angajaților muzeelor și bibliotecilor.

Citește mai departe

CULTURA

Teologii ortodocși morți în închisorile comuniste, comemorați la Catedrala Mitropolitană Cluj-Napoca

Publicat

catedrala

Teologii și profesorii Academiei Teologice Ortodoxe din Cluj care au suferit în închisorile comuniste sau în muncă silnică la Canal au fost comemorați marți seara la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, de Ziua națională de cinstire a martirilor din temnițele comuniste.

Printre personalitățile care au fost pomenite se află pr. Liviu Galaction Munteanu, fostul rector al Institutului Teologic clujean, mort la Aiud și propus pentru canonizare, pr. Florea Mureșanu, mort la Aiud, pr. Ilarion Felea, mort la Aiud și propus pentru canonizare, Alexandru Filipașcu, mort la Canal, pr. Ioan Bunea, Ioan Lupaș și Gheorghe Noveanu.

Evenimentul, parte din manifestările dedicate centenarului Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, a început cu o slujbă de pomenire, oficiată de mitropolitul Andrei și a continuat în sala mare a Muzeului Mitropoliei Clujului cu un eveniment cultural.

Momente artistice

„Seara culturală își propune o dezbatere – evocare în cadrul unei mese rotunde, la care vor participa istorici și teologi clujeni, care vor vorbi de contextul istoric în care teologii clujeni au pătimit, dar și despre felul în care trebuie recuperată memoria acestora”, se arată într-un comunicat al organizatorilor comemorării.

Evenimentul cultural a fost moderat de istoricul Andreea Ineoan-Dăniclă și i-a avut ca invitați pe Cosmin Cosmuța, Gabriel Gârdan, Bogdan Ivanov, Răzvan Perșa, cadre didactice universitare la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj și pe Dragoș Ursu, istoric și cercetător la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

În cadrul manifestării au susținut momente artistice actrița Elena Ivanca și mezzosoprana Elisabeta Kadelnik, acompaniată la pian de Larisa Pentea de la Opera Națională Română.

Evenimentul „Teologi clujeni în închisorile comuniste. O recuperare memorială” a fost organizat de Facultatea de Teologie din Cluj în parteneriat cu Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB), Arhiepiscopia Clujului, Fundația „Mitropolitul Bartolomeu”, Teatrul Național și Opera Națională Română Cluj-Napoca.

Citește mai departe

POLITICA

Dan Tanasă, candidat AUR la Primăria Brașov: ”Globalistul Coliban s-a născut talent și a murit speranță”

Publicat

De

Tanasă

Candidatul Alianței pentru Unirea Românilor, deputatul Dan Tanasă, le propune brașovenilor singura alternativă serioasă pentru funcția de primar.

„Globalistul Coliban s-a născut talent și a murit speranță. Cei care și-au pus speranțele în USR sunt acum dezamăgiți. Încă nu e clar, Coliban e incompetent sau ticălos? Ceea ce este sigur este că promisiunile au fost multe dar realizările au lipsit cu desăvârșire în mandatul actualului primar. Cumva era de așteptat, având în vedere faptul că acesta nu locuiește în Brașov, ci în Hărman.

Patru ani pierduți

Mandatul lui Coliban înseamnă alți patru ani pierduți pentru Brașov. Alți patru ani în care, exact ca și în mandatele lui Scripcaru, marile investiții au ocolit Brașovul și s-au dus în Cluj, Timiș sau Alba.

Coliban a distrus visul tinerilor la un cămin, la un apartament la un preț corect.

Dacă atunci când Coliban a venit la primărie în Brașov puteai cumpăra un apartament la 600-700 de euro mp acum prețurile sunt la 2000-2500 euro mp. Niciun tânăr nu își permite așa ceva. Coliban a blocat pur și simplu proiectele de dezvoltare a Brașovului și a favorizat anumite companii care construiesc foarte scump.

Primarul mafiei imobiliare

Sunt unii care zic că incompetența lui Coliban i-a câștigat un nou mandat de primar lui Scripcaru însă ideea este ridicolă. Tot Brașovul știe că Scripcaru este primarul mafiei imobiliare.

Să ne întoarcem la cel care a blocat construirea aeroportului din Brașov? Să ne întoarcem la baronul lui Băsescu? Să ne întoarcem la primarul care nu știe o limbă străină?

O ștampilă pusă pe Scripcaru este o ștampilă pusă de PSD și PNL, groparii României, pe Ciucă și Ciolacu. Tot Brașovul știe că Scripcaru se dușmănește cu Veștea. Se vor bloca unul pe altul iar cei care vor suferi în continuare sunt tot brașovenii. Brașovenii nu merită asta!

Dacă dorim să discutăm serios despre viitorul Brașovului nu putem discuta cu cel care a stăpânit orașul ca pe o feudă, baronul mafiei, sau cu un incompetent susținut de cei care ne-au îngropat morții în saci de gunoi, ne-au terorizat să se vaccinăm și au distrus afacerile românești”, a spus Tanasă.

Sătui de promisiuni

„Românii s-au săturat de promisiuni electorale și de politicieni. Și e normal să fie așa. De 35 de ani sunt mințiți. Scripcaru e candidatul lui Ciucă și Ciolacu, e PSD și PNL. Coliban e candidatul lui Băsescu și a lui Orban. Nu poți lua în serios aceste candidaturi”, a concluzionat Dan Tanasă.

AUR le propune brașovenilor un candidat serios, familist, cu credință în Dumnezeu, cu două facultați terminate la Universitatea Transilvania, cunoscător de cinci limbi străine. Dan Tanasă este deputat AUR, vicepreședinte și purtător de cuvânt al AUR.

 

 

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax