Connect with us

ADMINISTRAȚIE

De astăzi se poate circula în ambele sensuri pe podul de peste Râul Arieș, Turda

Publicat


S-a deschis circulația pe ambele sensuri ale podului de peste Râul Arieș, după ce vreme de doi ani și jumătate s-a putut circula doar pe un singur sens, lucru care a dus la o îngreunare a traficului în tot acest timp spre nemulțumirea șoferilor.

Reamintim că circulația pe podul în cauză a fost restricționată datorită stării deplorabile în care acesta este în prezent. Nu au fost realizate lucrări de reabilitare, ci doar a fost înlăturat semaforul. Astfel, începând de astăzi, semaforul care restricționa mersul pe un singur sens a fost desființat, revenindu-se la circulația pe ambele sensuri.

„În urma verificării Podului situat pe DN1 KM 444+840 peste Râul Arieș la Turda de către Serviciul Proiectare și Biroul Poduri din cadrul DRDP Cluj, începând cu data de 05.08.2020, se va relua circulația în ambele sensuri, cu restricții de viteză, cu respectarea semnalizării orizontale și verticale”, a transmis CNAIR.

Podul care a fost declarat de CNAIR apt pentru circulația pe ambele sensuri

Îngreunarea traficului din ultima perioadă este pusă pe seama lucrărilor desfășurate pe strada 22 Decembrie, cealaltă variantă pentru ieșirea din Turda spre Alba Iulia.

Circulația pietonilor a suferit de asemenea modificări începând de astăzi în aceeași zonă, aceasta fiind restricționată pe o singură parte.

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ADMINISTRAȚIE

Vezi cine ar putea fi viitorii consilieri din Consiliul Local Cluj-Napoca

Publicat

De

PNL obține o majoritate confortabilă în Consiliul Local Cluj-Napoca după alegerile de duminică, for din care fac parte 27 de aleși.

În urma rezultatelor alegerilor locale, PNL își adjudecă, după redistribuire, 16 mandate.

De asemenea, în CL Cluj-Napoca intră în premieră USRPLUS care va deține 5 mandate, urmat de UDMR cu 4 consilieri și PSD, cu doi consilieri.

Se prefigurează aceeași majoritate în CL PNL-UDMR, iar primarul Emil Boc va fi secondat de viceprimarii Dan Tarcea și Olah Emese.

Consilierii locali ar putea fi următorii:

PNL – Dan Tarcea, Radu Moisin, Ovidiu Florian, Florin Gliga, Marius Jurja, Radu Rațiu, Loredana Pop, Ovidiu Vișan, Radu Constantea, Călin Găbudean, Ovidiu Vaida, Ionuț Moldovan, Bogdan Covaliu, Beniamin Chira, Andrei Irimie, Flavia Ibranyi.

UDMR – Olah Emese, Racz Bela Gergely, Racz Levente, Fugel Edina

USRPLUS – Alexandra Oană, Sergiu Hossu, Adriana Cristian, Radu Boloveschi, Dinu Ionescu

PSD – Anca Ciubăncan, Valentin Cuibus

Citește mai departe

ACTUALITATE

Consiliul Județean Cluj a demarat licitația pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Cluj

Publicat

Consiliul Județean Cluj a publicat în S.E.A.P. (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul
privind achiziționarea dotărilor specifice activității medicale, în cadrul proiectului cu finanțare europeană „Dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca”.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Continuăm investițiile în sistemul sanitar
clujean pentru a contribui la creșterea calității actului medical și la asigurarea unui proces de diagnostic
și tratament adecvat. Echipamentele moderne vor facilita furnizarea serviciilor de cea mai bună calitate și efectuarea investigațiilor necesare, astfel încât perioada de spitalizare să fie cât mai scurtă și recuperarea mult mai rapidă.”

Investiția are o valoare estimată de 10.895.650,01 lei, iar contractul este împărțit în opt loturi, astfel:
Lot 1 – mobilier medical; Lot 2 – diverse echipamente 1; Lot 3 – ecografe; Lot 4 – echipamente
Endoscopie; Lot 5 – echipamente Radiologie; Lot 6 – echipamente Chirurgie; Lot 7 – diverse echipamente 2 și Lot 8 – Oftalmologie. Cele 242 de echipamente și aparaturi medicale ultraperformante, de ultimă generație, vor intra în dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, unitate sanitară care își desfășoară activitatea în spații aflate în proprietatea forului administrativ județean.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 28 octombrie 2020, ora 15.00, iar criteriul de atribuire a contractului este „cel mai bun raport calitate-preț”.

Reamintim, în acest context, faptul că proiectul a fost depus spre finanțare și a fost declarat câștigător în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

UPDATE/ REZULTATE PARȚIALE: PNL conduce detașat la consiliul local și județean. Emil Boc, victorie zdrobitoare

Publicat

Victorie detașată a PNL atât la consiliul local și județean, unde își menține majoritatea, cât și la Primăria Cluj-Napoca și la președinția CJ.

După centralizarea voturilor în urma numărătorii paralele din 143 de secții de votare din Cluj-Napoca din totalul de 183, Emil Boc a câștigat alegerile cu 74,72%. El este urmat de Emanuel Ungureanu (USR-PLUS), cu 7,95% și de Csoma Botond (UDMR), cu 7,30%.

La Consiliul Local Cluj-Napoca, după numărarea paralelă a voturilor din 575 de secții de votare din cele 665, PNL a obținut peste jumătate din voturi, și anume 54,62%, urmat de USR-PLUS cu 16,56%, UDMR – 11,48% și PSD – 7,65%.

Alin Tișe rămâne în continuare președinte al CJ, cu 50,25%. Pe locul al doilea se situează Cătălin Sălăgean (USR-PLUS), cu 11,87%, iar pe al treilea, Vakar Istvan – UDMR, cu 11,78%.

PNL a obținut 46,21% din voturile pentru Consiliul Județean Cluj, urmat de UDMR, cu 11,96%, PSD, cu 11,65% și USR-PLUS cu 11,23%.

Update, 13.00:

După numărătoarea oficială a voturilor, la 182 din 183 de secții de vot, rezultatele sunt următoarele :
– Emil Boc (PNL) – 74,76%
– Emanuel Dumitru Ungureanu (Alianța USR-PLUS) – 8,25%
– Botond Csoma (UDMR) – 7,12%
– Valentin Claudiu Cuibus (PSD) – 4,58%
– Avram Fițiu (PMP) – 1,47%
– Dan Cristian Codrean (Pro Romania) – 0,78%
– Paul Eugen Siserman (ALDE) – 0,35%

Emil Boc a mulțumit alegătorilor pe pagina sa de facebook:

„Dragi clujeni,
Vă mulțumesc din suflet pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o!
De asemenea, vă mulțumesc pentru încrederea pe care ați acordat-o echipei PNL – Partidul Naţional Liberal pentru Consiliul local, Consiliul Județean și președintele Consiliului județean în persoana domnului Alin Tișe.
În urma acestui uriaș vot de încredere, simt o responsabilitate mai mare ca niciodată și tot ce ține de mine va fi întreprins pentru a nu vă dezamăgi și pentru a menține Clujul pe primul loc!”

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Al 5-lea val! Primărița din Chinteni se ține tare pe poziție

Publicat

Primărița din Chinteni, Magdalena Lucia Suciu (PSD), a fost și de această dată în fruntea preferințelor locuitorilor și va rămâne în funcția de primar al localității și în următorii patru ani.

Aceasta se află la al cincilea mandat.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Lucia Suciu le-a mulțumit alegătorilor:

„MULȚUMESC!!!
Mulțumesc tuturor celor care mi-ați acordat încrederea dumneavoastră, votând azi pentru continuitate în comuna Chinteni!
Mulțumesc tuturor pentru susținerea și implicarea, de care am avut parte pe parcursul întregii perioade ce a precedat alegerile locale!
Un nou început, noi provocări cărora, cu siguranță, le vom face față împreună.
Un nou mandat dedicat dumneavoastră, dragi locuitori ai comunei Chinteni, în care proiecte importante vor fi finalizate și altele noi vor prinde contur.
VĂ MULȚUMESC!!!”

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate