Connect with us

EVENIMENT

Dan Petrescu, după eșecul CFR din derby-ul cu ”U”: Era un meci important, nu aveam voie să îl pierdem. Nu pot face miracole

Publicat


petrescu

Antrenorul CFR Cluj, Dan Petrescu, susține că echipa sa nu avea voie să piardă derby-ul cu rivala ”U” Cluj de duminică seara, 2-3, meci disputat pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia. ”Un egal era normal”, a spus antrenorul CFR Cluj.

Petrescu a declarat după partidă că echipa sa a controlat primele 35-40 de minute și a jucat bine, mai ales în fața celor de la ”U” Cluj, o echipă nouă, cu jucători care nu s-au antrenat de 5 ori împreună.

”Ăsta este prețul Europei. Dacă ne uităm atenți, am jucat în Europa și am jucat și duminică și Ilie, singurul jucător care a jucat aproape 90 de minute, împreună cu Artean, s-a rupt.

E imposibil să joci la un nivel, pentru că meciurile cu U Cluj sau Craiova sunt de intensitate maximă. De aceea aceste schimbări. Eu în două zile nu am cum să fac miracole.

Te gândești că unii jucători noi, chiar dacă nu au meciuri oficiale, intră bine. Au intrat. Adversarii au jucat cu aceeași jucători trei meciuri la rând și au făcut diferența. După 2-2 am jucat în 10 oameni și am avut 3 mari ocazii, iar ei una singură, din care au marcat. Un egal era normal, dar cine dă mai multe goluri câștigă. (…) Sunt foarte supărat, dacă pierdem, antrenorul este vinovat”, a spus Petrescu.

Îmi pare rău pentru jucători, pentru fani

Acesta a precizat că îi pare rău pentru jucători, pentru fani.

”Era un meci important, nu aveam voie să îl pierdem. Moralul nostru nu cred că va fi bun, dar vine meciul din Europa și iar va fi aceeași problemă”, a mai spus Dan Petrescu.

În ceea ce-l privește pe nou-venitul Louis Munteanu, antrenorul CFR a suibliniat că, la primul meci oficial, jucătorul și-a făcut treaba cât a putut: ”Ca atitudine, mi-a plăcut”.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Neciu Gavril

    august 5, 2024 la 8:30 am

    Am mai semnalat cazul de doua ori, dar nu s-a rezolvat nimic. Zona Plopilor Noi, între străzile Sesului și Plopilor arată foarte urat. Trotuare și alei crăpate, uzate de timp, neîngrijite, arată oribil, parca e un ghetou, in distonanță cu Frumusețea zonei respective. Oare când vine la rând acest cartier sa fie urbanizat ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

Pasajul de la intersecția str. Oașului – Bd. Muncii va costa 130 milioane de euro. Va fi depus pentru finanțare europeană

Publicat

De

Consilierii locali ai municipiului Cluj-Napoca au dat „undă verde” joi proiectului de pasaj rutier la intersecția străzii Oașului cu Bulevardul Muncii. Lucrările vor fi realizate pe fonduri europene.

Proiectul de realizare a unui pasaj rutier la intersecția străzii Oașului cu Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca va fi depus pentru finanțare din fonduri europene nerambursabile, prin în cadrul Programului Regional Nord-Vest (PRNV) 2021-2027.

Investiție de 130,2 milioane de lei

Valoarea totală a proiectului este de 130,2 milioane de lei, cheltuielile eligibile fiind în valoare de 74,4 milioane de lei. Contribuția proprie în proiect a Municipiului Cluj-Napoca este de 57,3 milioane de lei, din care 55.842.542,60 lei reprezintă achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului şi 1.489.139,99 lei reprezintă cofinanțarea de 2% din valoarea eligibilă a proiectului.

Durata de implementare a proiectului, cu toate activitățile suport, este de 28 luni de la semnarea contractului de finanțare. Proiectul a fost aprobat în ședința consiliului local cu unanimitate de voturi.

Soluție pentru traficul din zonă

Obiectivul propune reconfigurarea zonei prin realizarea unor noi șine pentru circulația tramvaielor, refacerea structurii rutiere și realizarea unui pasaj subteran la intersecția străzii Oașului cu Bulevardul Muncii. De asemenea, se vor realiza lucrări de demolare asupra zidului existent aferent parcării hypermarket-ului Auchan, pe o lungime de 30 de metri.

Realizarea pasajului de la intersecția dintre cele două străzi va duce la descongestionarea traficului rutier din zonă. În prezent, în zonă au loc frecvente blocaje de trafic în această zonă a orașului.

Fluidizarea traficului din zonă reprezintă o prioritate, în condițiile în care la orele de vârf traficul din intersecția B-dul Muncii-Oașului este blocat, în urma afluxului auto dinspre Chinteni.

Bandă dedicată pentru transportul în comun

Potrivit intenției exprimate de reprezentanții administrației locale, în cadrul proiectului se va realiza și o bandă dedicată pe un anumit tronson pentru mijloacele de transport în comun, iar sensul giratoriu se va regulariza. Viitorul pasaj urmează să înglobeze și o stație de încărcare pentru autovehicule electrice.

Prin realizarea proiectului sunt preconizate următoarele beneficii :

  • diminuarea costurilor directe şi indirecte asociate deplasărilor;
  • creşterea siguranței circulației pentru toate tipurile de deplasări – îmbunătățirea accesibilității;
  • transferul unei părți din cota modală asociată transportului privat cu autoturisme către mijloace de transport nemotorizate şi transportul în comun;
  • reducerea gradului de poluare atmosferică şi fonică;
  • reducerea consumului de combustibil pentru autovehicule;
  • creşterea nivelului de trai a populaţiei;
  • creşterea atractivității ariei de studiu, la nivel pietonal şi velo, aspect ce atrage după sine o creştere a vitalității social-economice locale;
  • ameliorarea calităților ecologice ale ariei de studiu;
  • îmbunătățirea microclimatului local.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Spații modernizate pentru copii, inaugurate la Ambulatoriul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca

Publicat

De

ambulatoriu

Conducerea Consiliului Județean Cluj a inaugurat, joi, spațiile destinate serviciilor medicale de specialitate pentru copii din cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) Cluj-Napoca, recent modernizate în urma unei investiții de aproape un milion de lei.

Managerul SCBU, Vasile Mureșan, a declarat că în luna septembrie se împlinesc 15 ani de la înființarea Ambulatoriului Integrat, prin preluarea fostului Centru de Diagnostic și Tratament de către spitalul de boli infecțioase.

”Spațiul pentru copii este decorat cu personaje de desene animate, pereții sunt cu culori calde, o paletă vie de culori, avem jucării, zone interactive, mobilier adaptat copiilor, zone de joacă și colțuri cu cărți și povești audio-video unde cei mici pot urmări desene animate. De asemenea se aude și muzică ambientală liniștitoare.

Investiția în noile spații s-a ridicat la 910.000 de lei, incluzând lucrări și dotări medicale și de mobilier”, a spus Mureșan.

Alin Tișe: Moment de sărbătoare

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a rememorat preluarea CDT de către Spitalul de Boli Infecțioase în 2009, când era la primul mandat de președinte al CJ, și a afirmat că momentul de azi este unul important, de sărbătoare pentru instituție.

”Dați o șansă clujenilor să aibă servicii medicale de calitate, ambulatoriul fiind o alternativă pentru alte spitale. Aveți medici bine pregătiți. Vom continua investițiile din cadrul SCBI și la Ambulatoriu. Suntem mândri de activitatea dvs”, a spus Tișe.

Ambulatoriul Integrat primește aproximativ 2000 de pacienți pe zi.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Grav ACCIDENT la Livada, în Cluj. O motocicletă și o mașină implicate. Două victime, dintre care una INCONȘTIENTĂ

Publicat

accident

Un grav accident de circulație a avut loc, joi, în Livada, jud. Cluj. Au fost implicate o motocicletă și o mașină. Au rezultat două victime, dintre care una era inconștientă.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Dej intervin în aceste momente la un grav accident rutier petrecut pe raza localității Livada. Din primele date, în accident au fost implicate o motocicletă și un autoturism.

VIDEO FOTO. Grav ACCIDENT la Livada, în Cluj. O motocicletă și o mașină implicate. Două victime, dintre care una INCONȘTIENTĂ

Au rezultat două victime, dintre care una este inconștientă. La fața locului acționează o autospecială cu modul de descarcerare, o ambulanță SMURD și una SAJ.

Referitor la cele două victime, este vorba despre o femeie și un bărbat. Femeia prezintă multiple traumatisme și a fost intubată de către echipajul SAJ cu medic. Bărbatul este conștient, cooperant, prezintă o posibilă fractură la nivelul unui membru inferior. Nicio persoană aflată în autoturism nu a necesitat îngrijiri medicale. La fața locului a aterizat și elicopterul SMURD”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Traficant de droguri sintetice din Turda, arestat. Ce s-a găsit la percheziția domiciliară

Publicat

politist droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracțională a unei persoane cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efect psihoactiv, așa numitele droguri sintetice.

Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada ianuarie 2023 – septembrie 2024, în mod repetat, în baza aceleiași rezoluții infracționale și fără a deține autorizație de la A.N.S.V.S.A., persoana cercetată ar fi manipulat și vândut substanțe psihoactive din clasa catinonelor (2-MMC), către consumatori din județul Cluj, cu 50 de lei pentru un gram.

”Ieri, în contextul punerii în aplicare a mandatului de percheziție domiciliară, în municipiul Turda, aceasta a fost depistată în proximitatea locuinței, în timp ce ar fi avut asupra sa 5 pungi, conținând aproximativ 70 de grame de substanță psihoactivă (2-MMC) destinate vânzării.

Alte probe

De asemenea, în imobil au fost descoperite și ridicate obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

La data de 11 septembrie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea persoanei cercetate, pentru 24 de ore.

Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a acesteia, pentru 30 de zile”, arată IPJ Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Poliția Municipiului Turda, Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax