Connect with us

EVENIMENT

Cu cât vor plăti în plus clujenii pentru încălzire în această iarnă. Se estimează creșteri de 72% în anul 2022

Publicat


Începând cu 1 noiembrie, prețul local al energiei termice facturată populației este de 233,62 lei/gcal, plus TVA 19%, conform unui proiect de hotărâre care va fi aprobat în ședința de luni a Consiliului Local Cluj-Napoca. Începând cu 13 ianuarie 2022, prețul va crește la 264,76 lei/gcal. Astfel, s-a avut în vedere o majorare cu 15% a facturii în prima parte a iernii.

Prețul anunțat de producție și livrare a agentului termic se ridică la 621,08 lei/gcal.

Însă au fost majorate cu 30% și subvențiile acordate de către Primărie și există și alocări de la Guvern pentru a face ”suportabile” facturile.

Societatea de Termoficare a solicitat modificarea prețurilor și tarifelor ca urmare a creșterii prețurilor la gaze naturale cu 207%, respectiv cu 161% în cazul energiei electrice.

Dacă în anul 2019 subvențiile acordate de către Primărie pentru facturile la încălzire se ridicau la 28 milioane de lei, în acest an este estimată o sumă de 27 milioane de lei. Însă pentru anul 2022 este estimat un necesar de 46,6 milioane de lei, adică în creștere cu peste 72%.

 


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *ACTUALITATE

ACCIDENT rutier în Cluj-Napoca. Două maşini IMPLICATE. Intervine ISU

Publicat

politie

Pe strada Paris din Cluj-Napoca, a avut loc un accident rutier, duminică seara, în jurul orei 22, în care au fost implicate două automobile.

ISU Cluj intervine cu echipaje medicale, iar poliția face cercetări. Autoritățile vor reveni cu detalii.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

FCSB-CFR Cluj, 3-3. Bucureștenii au înghețat la -10 puncte

Publicat

cfr 2

CFR Cluj a întâlnit, în deplasare, pe FCSB în derby-ul etapei a 22-a din Liga 1. Echipa din Berceni spera să reducă diferența față de lider în timp ce clujenii voiau să se îndepărteze decisiv de principala urmăritoare. După un meci superb, cele două echipe termină la egalitate, 3-3. Au înscris Tavi Popescu (min.24), Vali Gheorghe (min.71) și Cristea (min.90+3) respectiv Debeljuh (min.36 și 40) și Chipciu (min.77).

Echipe de start:

FCSB: A. Vlad – Ov. Popescu, A. Miron, I. Cristea, Haruț – Olaru, Ad. Șut, Fl. Tănase – Cordea, Keșeru, Oc. Popescu
Rezerve: Târnovanu, Fl. Coman, Dumiter, M. Tănasă, A. Burlacu, V. Gheorghe, Ov. Perianu, Oaidă, Vinicius
Antrenor: Toni Petrea

CFR Cluj: Hindrich – Cr. Manea, Burcă, Graovac, Camora – Păun, Boateng, Bordeianu – C. Deac, Debeljuh, V. Costache
Rezerve: Bălgrădean – Susic, Cestor, Itu, Chipciu, Neguț, Sacko, Petrila, Dugandzic
Antrenor: Dan Petrescu

Stadion: Arena Naţională (Bucureşti)
Arbitru: Colţescu Sebastian (Craiova) / A1: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti) A2: Mitruţi Daniel (Craiova)

Repriza întâi a început în nota de dominare a clujenilor, care, făcând un pressing ucigător, s-au menținut mai tot timpul în jumătatea adversă. Prima mare ocazie a venit în min.4 când Debeljuh anunța o prestație de excepție printr-o lovitură de cap scoasă în extremis de Vlad. Același Debeljuh mai are o ocazie mare 8 minute mai târziu.

Contrar cursului jocului, în min.24 tavi Popescu prinde un șut extraordinar de la 24m lateral stânga, Hindrich este prins puțin în față și FCSB deschide scorul.

Golul a funcționat ca o capă agitată în fața unui taur. CFR Cluj continuă pressingul, practicând un joc ofensiv frumos. Ca o consecință, Debeljuh egalează în min. 36 cu o splendidă lovitură de ceafă la colțul lung după o lovitură liberă executată de pe partea stângă de Deac. Același Debeljuh aduce CFR-ul la conducere în min.40 când Costache și Deac fac șah mat apărarea bucureștenilor, croatul îndeplinind o simplă formalitate. A fost una dintre cele mai frumoase reprize din meciurile acestui campionat.

În partea a doua, CFR face pasul înapoi și absoarbe bine presiunea FCSB-ului. Asta până în min.71 când, după o bâlbâială în apărarea clujeană, Vali Gheorghe egalează după pasa lui Coman. Hindrich a ajuns mingea însă n-a reușit s-o rețină.

CFR Cluj arată de ce e campioană de atâta vreme și gestionează bine relaxarea bucureștenilor. Chipciu înscrie de la 14m  în min.77 după un corner deviat de Graovac și o aduce pe CFR din nou în avantaj.

Când mai erau câteva secunde de joc, proverbialul noroc al patronului, girat și de miile de mătănii bătute, iese din nou la rampă. Cristea egalează cu o lovitură de cap și stabilește scorul final, 3-3.

M.A.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

România a câștigat BRONZUL la Mondialele de JUNIORI de bob-2 feminin

Publicat

România a cucerit bronzul în proba de bob-2 feminin, prin Georgeta Popescu şi Antonia Sârbu, duminică, al Campionatele Mondiale de bob pentru juniori, la categoria Under-23, de la Innsbruck, Austria.

Româncele au fost cronometrate cu timpul de 1 min 49 sec 48/100, fiind depășite de perechea germană Diana Filipszki/Lauryn Siebert (1:48.50) şi de cuplul slovac Viktoria Cernanska/Patricia Tajcnarova (1:48.93), într-o probă în care au evoluat doar trei echipaje.

În concursul junioarelor la bob-2 feminin, Popescu şi Sârbu au ocupat locul 6.

Georgeta Popescu a obţinut şi argintul la Innsbruck, în proba de monobob U23.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

Apelul asociației clujene ICDE: Români să susțină ferm continuarea orientării pro-occidentale a țării

Publicat

De

steag ue, romania

Asociația Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE) din Cluj-Napoca a lansat un apel la români să susțină ferm continuarea orientării pro-occidentale a României. 

Într-un moment critic, de o gravitate fără precedent pentru ordinea europeană de securitate după 1989 și pentru perspectivele democrației liberale pe continent, în care revizionismul agresiv al regimului Putin și războiul hibrid amenință câștigurile și beneficiile importante obținute de țările postcomuniste după 1989 și mai ales după integrarea în NATO și Uniunea Europeană, ICDE face Apel la cetățenii români să susțină ferm continuarea orientării pro-occidentale a țării noastre, constând în:

  1. Parteneriatul strategic consolidat cu Statele Unite ale Americii;
  2. Apartenența la NATO;
  3. Apartenența la Uniunea Europeană;
  4. Prezența militară a NATO pe teritoriul României, care necesită chiar întărirea în urma dezvăluirii intențiilor clare ale Rusiei de refacere a sferei de influență în Europa de Est;
  5. Valorile europene fundamentale, înscrise în Tratatul UE: democrație, libertate, stat de drept, egalitate, demnitatea și drepturile omului;
  6. Direcția strategică pro-Vest a politicii externe și de securitate a României, fără compromisuri, fără nuanțe intermediare și fără tentația naivă a neutralității, fără concesii pe plan extern și intern cu grupurile și facțiunile pro-ruse, naționaliste, populiste și anti-liberale, care nu fac altceva decât jocul destabilizator al Rusiei în democrațiile liberale occidentale;
  7. Combaterea atitudinilor anti-occidentale pe care le promovează „idioții utili ai Rusiei”, prin rețelele sociale sau canalele mass-media infectate de virusul dezinformării, de fake news și de agenții de propagandă ai regimului dictatorial al lui Vladimir Putin.

În condițiile în care amenințarea unui război pornit de Rusia în Europa de Est, în apropierea granițelor României, este din ce în ce mai mare, sau luând în considerare fie și doar pretenția Rusiei la reinstaurarea unei sfere de influență în regiune, ICDE face apel la cetățenii români să sprijine, prin atitudinea lor activă și responsabilă, menținerea parcursului pro-occidental, valorile europene și demersurile lumii libere și democratice de a garanta dreptul statelor suverane, inclusiv Ucraina și Republica Moldova, de a-și alege direcția strategică, organizațiile și alianțele din care doresc să facă parte.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate