Connect with us

EVENIMENT

Consiliul Județean Cluj a preluat spitalul Polaris pentru tratarea pacienților COVID. Ce chirie va plăti?

Publicat


Consiliul Județean Cluj a preluat, de azi, oficial, spitalul privat Polaris din satul Suceagu unde vor fi internați pacienții COVID-19, contra unei chirii de 80.000 de lei pe lună.

Cei de la Consiliul Județean Cluj au anunțat că pacienții vor fi tratați pe o perioadă cât va decide Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj iar Polaris va deveni o extensie a Spitalului de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Conducerea de la Infecțioase va asigura toate cheltuielile legate de personal și echipamente medicale dar va stabili ce medici vor lucra la spitalul preluat și care pacienți vor fi tratați.

Spitalul Polaris poate asigura tratarea pacienților în 180 de paturi.

Consiliul Județean Cluj a anunțat încî din 24 martie preluarea Polaris.

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Cluj24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ECONOMIE

SRL-urile suferă schimbări majore. Efecte și modificări din punct de vedere juridic

Publicat

Legea 102/2020 a fost promulgată și publicată în Monitorul Oficial. Aceasta face referire la modificările și adăugirile în ceea ce privește SRL-urile înregistrate pe teritoriul României. Începând de azi, persoanele fizice și juridice pot fi unici asociați în cadrul mai multor societăți cu răspundere limitată.

Principalele noutăți sunt reprezentate de eliminarea interdicției de a avea înregistrate în același imobil mai multe societăți decât numărul încăperilor spațiului în cauză și de avizul din partea asociației de proprietari.

O persoană fizică sau juridică poate fi asociat unic în mai multe SRL-uri

„Anterior acestor modificări, o persoană fizică sau juridică nu putea fi asociat unic în mai multe societăți comerciale cu răspundere limitată, iar un SRL cu un asociat unic, nu putea fi la rândul său, asociat unic al unui alt SRL. Încălcarea acestei interdicții putea conduce la dizolvarea societății de către Ministerul Finanțelor Publice sau orice altă persoană interesată.

Legea care elimină această interdicție a fost promulgată și publicată în Monitorul Oficial în data de 02 iulie 2020, și va intra în vigoare în termen de trei zile de data publicării.

Aşadar, începând cu data de 05 iulie 2020, o persoană fizică sau juridică, poate fi asociat unic în mai multe SRL-uri, aceasta constituind o modificare majoră față de dispozițiile legale în vigoare până acum.

Această lege a fost respinsă de la promulgare de Președintele României în luna ianuarie a.c., fiind solicitată reexaminarea, având în vedere că, în opinia Președintelui, ar crește riscul evaziunii fiscale. Ulterior, legea a fost atacată de către Guvern la Curtea Constituțională, la finalul lunii aprilie, obiecția de neconstituționalitate fiind respinsă la jumătatea lunii iunie.

Tot prin această lege a fost eliminată și interdicția de a avea înregistrate în același imobil mai multe societăți decât numărul încăperilor spațiului în cauză. Astfel, până acum, spre exemplu, într-un apartament cu două camere puteau avea sediul social cel mult două societăți. Prin aceeași lege și această interdicție a fost eliminată.

Totodată, cu privire la avizul din partea asociației de proprietari, care era necesar în situația stabilirii sediului social într-un imobil de locuințe colective(blocuri cu mai multe apartamente), noua lege elimină și interdicția obținerii acestui acord dacă administratorul emite o declarație pe propria răspundere că nu desfășoară activități la sediul social”, informează Avocat Dr. Daniel Moreanu, citat de Hotnews.

Karla Fanea

Citește mai departe

EVENIMENT

OFICIAL! Cazurile de COVID-19 au înregistrat o scădere mare. Doar 250 de noi infectări în ultimele 24 de ore

Publicat

Până astăzi, 6 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 29.223 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.413 au fost externate, dintre care 20.213 de pacienți vindecați și 1.200 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.768 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 05.07.2020 (10:00) – 06.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 18 decese (10 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Dâmbovița, Galați, București, Mureș, Olt, Prahova și Timiș.

Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 6 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 decese la persoane de peste 80 de ani.

17 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 250 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 227 pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 771.482 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 306 apeluri la numărul unic de urgență 112.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 872 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 193.501 lei.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 4.996 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.885 în Italia, 561 în Spania, 107 în Franța, 2.275 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 6 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina, Grecia și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 122 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 72 au fost declarați vindecați: 50 în Germania, 10 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ

Efective angrenate (polițiști, jandarmi, polițiști locali, militari, ISU și SAJ) – 443.

Persoane verificate cu privire la respectarea măsurii și interdicțiilor impuse – 100.

Societăţi comerciale/PFA verificate cu privire la respectarea interdicţiilor impuse – 180.

 

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:

  • Total persoane depistate pozitiv cu Covid-19 – 76, din care 51 din județul Cluj, sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca
  • 3 persoane din județ au fost depistate pozitiv cu Covid-19 în ultimele 24 de ore
  • 2 persoane depistate pozitiv Covid-19, asimptomatice, externate în baza Ordinul Ministrului Sănătății 555/2020, ambele din județul Cluj, în ultimele 24 de ore
  • 7 persoane internate în ATI, din care 4 din județ
  • Total vindecați și externați 598, din care 469 din județul Cluj
  • Total decedați 34, din care 21 din județul Cluj.

Citește mai departe

CULTURA

Fram, Ursul Polar se luptă pentru finanțare. Doi români vor să facă un serial de animație cu îndrăgitul urs polar

Publicat

Fram, celebrul urs polar inventat de Cezar Petrescu, vrea să devină personaj într-un serial de animație. Pentru aceasta, însă, e nevoie de finanțare.

„Filmul va fi unul amuzant, dar educativ în același timp”

„Două mici studio-uri de animație din România intră într-una dintre cele mai acerbe competiții internaționale, Cartoon Forum, care reunește cei mai bine cotați producători TV și zeci de filme de animație din lume.

Doi români vor participa în perioada 14-17 septembrie la cea mai mare sesiune de pitching pentru investiții din Europa, în cadrul Cartoon Forum. Evenimentul va reuni producători internaționali de seriale de animație și se desfășoară anul acesta în Franța, la Toulouse.

Miza românilor este să obțină finanțare pentru un film cu binecunoscutul personaj românesc Fram, Ursul Polar. Dacă va câștiga, producția va fi apoi difuzată în mai multe țări. Filmul va fi unul amuzant, dar educativ în același timp: temele principale sunt ecologia și protejarea mediului.

În fața producătorilor se vor prezenta alte peste 90 de proiecte care au fost de asemenea selectate de către specialiști pentru finală.

Regizorul Ștefan Buzea și managerul de dezvoltare al proiectului Lumea lui Fram, Ciprian Beldean, vor merge la Toulouse cu un proiect care este pregătit să intre în producție. Proiectul are deja scenariul și conceptele vizuale pentru un serial de animație în centrul căruia se va afla Fram, Ursul Polar.

„Ne dorim ca Fram, Ursul Polar, să devină cunoscut în toată lumea”

“Ne bucurăm că am fost selectați la Cartoon Forum. Din câte știm e o premieră pentru România pentru că, de-a lungul timpului, la această sesiune de pitch-uri au participat cu precădere producători din Europa de Vest de la cele mai puternice studiouri de animație.

Noi ne dorim ca Fram, Ursul Polar, un personaj cu notorietate în rândul copiilor și adulților români, să devină cunoscut în toată lumea. Povestea acestui ursuleț și aventurile prin care el trece sunt, după părerea noastră, o metodă excelentă prin care să educăm copiii și să-i facem conștienți de importanța ecologiei. Prin proiectul Lumea lui Fram ne dorim să modelăm adulții de mâine care sperăm să fie mult mai responsabili față de natură decât generația noastră”, spune Ciprian Beldean, business development manager Deveo Studio.

Cartoon Forum, cea mai mare competiție internațională de animații video

Cartoon Forum este o sesiune de pitch-uri jurizate pe care Fundația Cartoon din Bruxelles o organizează anual încă din 1990.

Până în prezent, 814 proiecte au primit finanțare în sume care au depășit 2.8 miliarde de dolari. În medie, 1 din 3 proiecte ajunse în finală reușește să obțină finanțarea pentru că filtrele de selecție preliminară sunt foarte multe și la standarde ridicate.

Evenimentul reunește somități de nivel internațional în domeniul producției TV, personalități care decid, pe criterii tehnice, lista serialelor care vor primi finanțare.

“Practic, noi vom susține în fața juriului beneficiile pe care copiii și chiar părinții le obțin dacă urmăresc seria de animație pe care o propunem. Apoi, vom prezenta detaliile tehnice legate de cum va funcționa proiectul, iar la final, vom dovedi sustenabilitatea economică a proiectului Lumea lui Fram.

Va fi un pitch de 10 minute în care noi prezentăm proiectul, scenariul, conceptele de personaje și scenele cheie din film create în timpul etapei de pre-producție.

Ne propunem să difuzăm seria de animații în țări din Europa și, pe mai departe, țintim publicul din Statele Unite”, spune Ștefan Buzea, scenarist, regizor și animator Duo Animation.

Despre Lumea lui Fram Lumea lui Fram a apărut din dorința de a dezvolta copii comunicativi, încrezători în propriile forțe și echilibrați din punct de vedere emoțional. Prin colaborarea cu psihologi, pedagogi, părinți, autori și scenariști, Lumea lui Fram a realizat cărți de educație emoțională și jocuri care dezvoltă competențele sociale.

Lumea lui Fram este un proiect 100% românesc pe care echipa de ilustrație și animație din cadrul Deveo Studio din Cluj-Napoca îl realizează din 2016”, se arată într-un comunicat.

Citește mai departe

EVENIMENT

COD GALBEN de instabilitate atmosferică la Cluj în zonele muntoase

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie emite cod galben pentru ziua de luni în intervalul orar 12:00-21:00. În zonele montane sunt declarate fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat și se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 60…80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp, spune ANM.

Karla Fanea

Citește mai departe